panoc Μάϊος 22, 2007 Author #21 Κοινοποίηση Μάϊος 22, 2007 highest priority εχει ετσι κι αλλιως. αλλα μαλλον δεν καταλαβες παλι τελικα... το thread αυτο δεν αφορα το spi, εγινε για να δειξω τη διαφορα των λειρουργικων στη ταχυτητα και σε αυτη τη περιπτωση οχι το 1 sec δε μετραει. Αν ειναι να κανω optimise τα win τοτε θα πρεπει να κανω και το linux δε νομιζεις? αλλα δε παιζει να πειραξω τιποτα, καλα παιδευομουν 2 μερες να το στησω. σε καθε περιπτωση δε πρεπει να ξεχναμε αυτο, ισχυει τόσο για το winrar οσο και για το spi http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showpost.php?p=329530&postcount=12 και ειναι αυτο που κανει το 1 sec που θα κερδισω απο το optimise των windows ανουσιο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
panoc Μάϊος 22, 2007 Author #22 Κοινοποίηση Μάϊος 22, 2007 Υ.Γ. μόλις είδα ότι είναι κάτι ms η διαφορά.....αμελητέα κατ εμε έχοντας υπ όψη οτι το linux είναι καλύτερο λειτουργικό απο τα win σε σημεία που το spi ίσως ευαίσθητο.---- > :033: :033: :033: σε καθε περιπτωση δε πρεπει να ξεχναμε αυτο, ισχυει τόσο για το winrar οσο και για το spi http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showpost.php?p=329530&postcount=12 και ειναι αυτο που κανει το 1 sec που θα κερδισω απο το optimise των windows ανουσιο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
outlaw Μάϊος 22, 2007 #23 Κοινοποίηση Μάϊος 22, 2007 Δεν νομίζω ότι για ελάχιστα ms στο pi και mb/s στο rar διαφαίνεται κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα (βγάλε το % να δεις). Το linux είναι πιο καλοστημένο εκ γενετής και αυτό το αποδεικνύει μια ελαχιστότατη διαφορά ταχύτητας. Για να την υπερκαλύψεις πρέπει να πειράξεις λίγο τα win. Αυτό δεν είναι νέο όμως. Ουδέποτε τα win δεν αποδώσανε out of the box εξ ου και τα 1000άδες tweak προγράμματα που κυκλοφορούν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
panoc Μάϊος 22, 2007 Author #24 Κοινοποίηση Μάϊος 22, 2007 Μα δε θελω να το υπερκαλυψω, το οτι υπαρχει το Ε (emulator) συμφωνα με το post 12 μου ειναι αρκετο.το prog τρεχει με Χ ταχυτητα native στα win και τρεχει παλι με Χ ταχυτητα αλλα μεσω emulator στο linux.και μονο αυτο φτανει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
manolis1442169134 Μάϊος 22, 2007 #25 Κοινοποίηση Μάϊος 22, 2007 Αντε να τα βάλω και εγώ ... win (απο hwbot ) και Linux super_pi Αν τα εκανα σωστά ολα πιστευω πως 7 δευτερα ειναι καμποσο:001: Link to comment Share on other sites More sharing options...
outlaw Μάϊος 22, 2007 #26 Κοινοποίηση Μάϊος 22, 2007 Μα δε θελω να το υπερκαλυψω, το οτι υπαρχει το Ε (emulator) συμφωνα με το post 12 μου ειναι αρκετο.το prog τρεχει με Χ ταχυτητα native στα win και τρεχει παλι με Χ ταχυτητα αλλα μεσω emulator στο linux.και μονο αυτο φτανει.Ο τύπος αυτός απο πού βγήκε και πως αποδεικνύεται?Κατά δεύτερον αν και linuxάς σε πιάνω αδιάβαστο....wine = wine is not an emulator.....τα virtual machine engines (αν είναι και vm..δε θυμάμαι πως το χουνε βαπτίσει οι δημιουργοί του) ΔΕΝ είναι emulators και η απόδοσή τους δεν υπόκεινται σε εμπειρικούς τύπους "πτώσης" απόδοσης λόγο εξομοίωσης. Link to comment Share on other sites More sharing options...
outlaw Μάϊος 22, 2007 #27 Κοινοποίηση Μάϊος 22, 2007 Αντε να τα βάλω και εγώ ...win (απο hwbot ) και Linux super_pi Αν τα εκανα σωστά ολα πιστευω πως 7 δευτερα ειναι καμποσο:001: 5 βασικά και παίρνει κι άλλο να μικρύνει στα win (απ ότι βλέπω στο linux "είδε" sse2.... ) Δεν υπερασπίζομαι τα win, ποτέ μου δεν είχα "αισθήματα" για το λειτουργικό που έτρεχαν τα pc μου (και ούτε πρόκειται ν αποκτήσω) απλά ο τρόπος "στησίματος" του bench test νομίζω γέρνει άδικα υπέρ του linux.....δώστε ρε παιδιά λίγο tonotil στα win να χάσουν τουλάχιστον με στυλ :063: Link to comment Share on other sites More sharing options...
panoc Μάϊος 22, 2007 Author #28 Κοινοποίηση Μάϊος 22, 2007 Ο τύπος αυτός απο πού βγήκε και πως αποδεικνύεται?Κατά δεύτερον αν και linuxάς σε πιάνω αδιάβαστο....wine = wine is not an emulator.....τα virtual machine engines ΔΕΝ είναι emulators και η απόδοσή τους δεν υπόκεινται σε εμπειρικούς τύπους "πτώσης" απόδοσης λόγο εξομοίωσης. αποδεικνυεται με απλη λογικη σκεψη εαν ηταν speed linux = speed win τοτε προφωανως κανεις δε θα ειχε απορια. ε τωρα μαζι με το speed linux εχετε και το wine. απλα τα πραγματα. ναι δεν ειναι emulator, απλα μεταφραζει το προγραμμα που ειναι γραμμενο σε win ετσι ωστε να το αντιλαμβανεται το linux. emulator το ειπα χαρην συντομιας για καποιον που δε γνωριζει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
panoc Μάϊος 22, 2007 Author #29 Κοινοποίηση Μάϊος 22, 2007 δώστε ρε παιδιά λίγο tonotil στα win να χάσουν τουλάχιστον με στυλ :063: αν ειναι ετσι, τοτε να πουμε σε καποιον να μας recompile το linux μονο για το spi, μη μπιπμπαρευουμε μονο τα παραθυρα ειναι αδικο Link to comment Share on other sites More sharing options...
DarthMoul Μάϊος 22, 2007 #30 Κοινοποίηση Μάϊος 22, 2007 5 βασικά και παίρνει κι άλλο να μικρύνει στα win (απ ότι βλέπω στο linux "είδε" sse2.... )Δεν υπερασπίζομαι τα win, ποτέ μου δεν είχα "αισθήματα" για το λειτουργικό που έτρεχαν τα pc μου (και ούτε πρόκειται ν αποκτήσω) απλά ο τρόπος "στησίματος" του bench test νομίζω γέρνει άδικα υπέρ του linux.....δώστε ρε παιδιά λίγο tonotil στα win να χάσουν τουλάχιστον με στυλ :063: Ο πυρήνας του Linux είδε τα flags της cpu. Αν κοιτάξεις τα flags του compiler στο Linux (φαίνονται στο screenshot), δεν υπάρχει κανένα που να ενεργοποιεί sse. Link to comment Share on other sites More sharing options...
manolis1442169134 Μάϊος 22, 2007 #31 Κοινοποίηση Μάϊος 22, 2007 Tο super pi 1M μεσω wine : Tα ιδια... Link to comment Share on other sites More sharing options...
outlaw Μάϊος 22, 2007 #32 Κοινοποίηση Μάϊος 22, 2007 Ο πυρήνας του Linux είδε τα flags της cpu. Αν κοιτάξεις τα flags του compiler στο Linux (φαίνονται στο screenshot), δεν υπάρχει κανένα που να ενεργοποιεί sse.Φαντάστηκα πως αφού είδε τα flags του cpu έτρεξε με τ αντίστοιχα optimizations. Δεν γνωρίζω αν το spi για linux χρειάζεται flags κατά την εκτέλεση στο command prompt για να τρέξει optimized ή έχει κάποιο auto detection και τα κάνει όλα μόνο του. Link to comment Share on other sites More sharing options...
panoc Μάϊος 22, 2007 Author #33 Κοινοποίηση Μάϊος 22, 2007 Φαντάστηκα πως αφού είδε τα flags του cpu έτρεξε με τ αντίστοιχα optimizations. Δεν γνωρίζω αν το spi για linux χρειάζεται flags κατά την εκτέλεση στο command prompt για να τρέξει optimized ή έχει κάποιο auto detection και τα κάνει όλα μόνο του.το spi (linux - win ) ειναι πρόγραμμα 10 ετων... τότε δεν υπηρχν SSE... Link to comment Share on other sites More sharing options...
outlaw Μάϊος 22, 2007 #34 Κοινοποίηση Μάϊος 22, 2007 το spi (linux - win ) ειναι πρόγραμμα 10 ετων... τότε δεν υπηρχν SSE...Μan, θεωρητικά μιλάω αυτό που λες το γνωρίζω. Όμως για το spi στα win μια χαρά patch υπάρχουν για sse/sse2...για linux δε γνωρίζω...άμα δεν έχει τόσο χειρότερα για τα win:033: Link to comment Share on other sites More sharing options...
DarthMoul Μάϊος 22, 2007 #35 Κοινοποίηση Μάϊος 22, 2007 Φαντάστηκα πως αφού είδε τα flags του cpu έτρεξε με τ αντίστοιχα optimizations. Δεν γνωρίζω αν το spi για linux χρειάζεται flags κατά την εκτέλεση στο command prompt για να τρέξει optimized ή έχει κάποιο auto detection και τα κάνει όλα μόνο του.Χρειάζεται flags ο compiler όταν κάνει το compilation για να έχεις SSE/MMX/3Dnow κλπ. Autodetection το 1997 δεν υπήρχε ούτε από τον gcc, ούτε από άλλον compiler. Ο gcc δεν έχει autodection ούτε σήμερα. Μόνο κάτι πολύ προχωρημένοι compilers, όπως αυτός της Intel, έχουν τέτοια κόλπα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
WAntilles Μάϊος 23, 2007 #36 Κοινοποίηση Μάϊος 23, 2007 64-bit spi για Windows υπάρχει;Ούτε για Linux βρίσκω σε repos Arch, Debian & Gentoo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
panoc Μάϊος 23, 2007 Author #37 Κοινοποίηση Μάϊος 23, 2007 wan οχι δεν παιζει 64bit εκδοση πουθενα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.