peiraiwths Δημοσιεύτηκε Μάϊος 21, 2007 #1 Δημοσιεύτηκε Μάϊος 21, 2007 Καλησπέρα σε όλους.Αυτό είναι και το πρώτο μου post εδώ μιας και το forum το ανακάλυψα μόλις χθες ψάχνοντας πληροφορίες για UPS.Σκέφτομαι να αγοράσω ένα UPS της MUSTEK για να καλύψω τις ανάγκες σε περίπτωση πτώσης ρεύματος και σκέφτηκα αυτό το μεγάλο UPS διότι αυτό που έχω τώρα δεν με καλύπτει πλέον έχοντας σαν αποτέλεσμα να πέφτει ακαριαία σε κάθε διακοπή ρεύματος.Είναι ένα MGE 800VA και έχω συνδεδεμένα επάνω ένανυπολογιστή με :Τροφοδοσία 360 watt.P4 2.5Ασήμαντη VGA.5 HD εσωτερικούς Οθόνη LCD 17''mouse5 HD εξωτερικούς με δικά τους τροφοδoτικά1 router1 hub1 NETMOD1 ασύρματο τηλέφωνο.Αυτά λοιπόν δεν τα αντέχει το 800VA UPS.(όταν το είχα αγοράσει είχα πολύ λιγότερο εξοπλισμό).Πρόκειται μάλιστα σε μερικούς μήνες να αγοράσω υπολογιστή με ακόμα μεγαλύτερες απαιτήσεις.Έτσι είδα αυτό: MUSTEK UPS POWERMUST 2000VAκαι είναι και σχετικά προσιτή τιμήΑν κάποιος φίλος έχει το συγκεκριμένο UPS ή γνωρίζει σχετικά ας μου πει μία γνώμη διότι είναι ανάγκη να το πάρω γρήγορα (υπάρχουν διαρκείς πτώσεις τον τελευταίο καιρό).Ευχαριστώ.
tacticalcube138 Μάϊος 21, 2007 #2 Μάϊος 21, 2007 Λογικά και με το MUSTEK UPS POWERMUST 1400VA δεν θα έχεις πρόβλημα.
melissa_virus Μάϊος 22, 2007 #3 Μάϊος 22, 2007 Λογικά και με το MUSTEK UPS POWERMUST 1400VA δεν θα έχεις πρόβλημα.Ναι συμφωνώ. Το 2000va είναι κάπως υπερβολικό για ένα pc. Εγώ έχω το Mustek 1200va και έχω επάνω 2 crt, μια 15άρα και μια 17 άρα. τροφοδοτικά κάπου στα 720 watt . και σηκώνει μια χαρά.το 2000va βγάζει 1080 watt. είναι κάπως πολλά. το 1400va βγάζει 840 watt. και πάλι για αυτά που έχεις είσαι μια χαρά και με το παραπάνω.
peiraiwths Μάϊος 22, 2007 Author #4 Μάϊος 22, 2007 Ευχαριστώ πολύ για την ανταπόκριση.Ξέρετε εάν είναι Θορυβώδεις ο ανεμιστήρας στα Mustek?
duncan1442169066 Μάϊος 22, 2007 #5 Μάϊος 22, 2007 το συγκεκριμένο μοντέλο δεν το έχω δουλέψει , αν και πάντως είναι αρκετά αυτά που θες να καλύψεις ,δεν δικαιολογεί τόσο μεγάλο ups . Το ότι δεν κρατάει το υπάρχον είναι γιατί μπορεί να θέλει καινούργιες μπαταρίες , έπειτα από 2 χρόνια και πάνω θέλουν αλλαγή οι μπαταρίες τους .Θα σου πρότεινα και εγώ μαξ 1500 va , είναι μια χαρά πιστεύω.
panoc Μάϊος 22, 2007 #6 Μάϊος 22, 2007 Ξέρετε εάν είναι Θορυβώδεις ο ανεμιστήρας στα Mustek? Όσο ειναι στο ρευμα δεν ακουγεται, οταν κοπει κανει σαν ελικοπτερακι
melissa_virus Μάϊος 22, 2007 #7 Μάϊος 22, 2007 Όσο ειναι στο ρευμα δεν ακουγεται, οταν κοπει κανει σαν ελικοπτερακι ναι όταν κοπεί το ρεύμα ακούγεται αρκετά, γιατί θέλει full ψύξη. αλλά όσο όλα είναι οκ δεν ακούς τίποτα. ο ανεμιστήρας του είναι σχεδόν αθόρυβος.
peiraiwths Μάϊος 22, 2007 Author #8 Μάϊος 22, 2007 Σας ευχαριστώ όλους .Πήγα e-shop και το πήρα όσο για τα παραπανω watt θα τα αξιοποιήσω σίγουρα προς τα χριστούγεννα που θα πάρω καινούγιο pc και θα τα έχω και τα δύο επάνωΘα σας πω εντυπώσεις.
peiraiwths Μάϊος 28, 2007 Author #9 Μάϊος 28, 2007 Καλημέρα και πάλι σε όλους.Μήπως κάποιος μπορεί να με βοηθήσει γιατί δεν μπορεί το WinPower Monitorνα δει το UPS.Εγκατέστησα πρώτα το software και έπειτα σύνδεσα το UPS στην USB θύραμόλις το σύνδεσα ο Υπολογιστής το ανγνώρισε νέο υλικό και μου είπε ότι εγκαταστάθηκε με επιτυχία. (χωρίς να μου πει ότι είναι UPS βέβαια).Αμέσως άνοιξα το monitor του software στο πτώτο menu που λέει system μου έχει γκρίζο και όχι μαύρο το autosearch UPS.Μαύρα είναι μόνο τα Act as Administrator και Modify Administrator password.Εγώ δεν έχω κανένα χρήστη για να μπαίνω όταν εκκινεί το σύστημα.Αν Κάποιος φίλος έχει UPS της Mustek όπως αυτό ας μου πει τι έκανε για να το δει το Monitor.Μήπως για παράδειγμα έπρεπε να έχω πρώτα συνδέσει το UPS και έπειτα το Software;Μήπως πρέπει να δηλώσω χρήστη (που δεν το θέλω) για να μπορέσω να τρέξω την επιλογή Autosearch UPS;Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.
Candyman1442169163 Μάϊος 28, 2007 #10 Μάϊος 28, 2007 Αν πας στα Power options των XP, μπορείς να το διαχειριστείς από εκεί;
peiraiwths Μάϊος 28, 2007 Author #11 Μάϊος 28, 2007 Φίλε Candyman σε ευχαριστώ για την αναταπόκριση.Μετά από ψάξιμο απεγκατέστησα και ξαναεγκατέστησα το software το οποίο σημειωτέον είναι γενικό software για UPS, και κατάφερα να το δω μέσα από το software αυτό.Το περίεργο βέβαια είναι ότι εκεί που μου λες, δηλαδή στον πίνακα ελέγχου επιλογές ενέργειας δείχνει σαν να μην υπάρχει UPS εγκατεστημένο.Ούτε στην διαχειριση συσκευών φαίνεται.(παρά μόνο εκεί εμφανίστικε στις συσκευές διαχειρισης χρήστη συσκευή συμβατή με HID.Αλλά μέχρι εκεί δεν φαίνεται να υπάρχει UPS.Ούτε εικονίδιο μπαταρίας στο tray υπάρχει όπως στο προηγούμενο UPS που αποσύνδεσα σήμερα.Έψαξα για drivers στο site της Mustek αλλά δεν υπάρχει τίποτε άλλο από αυτό το Software που είναι καλό αλλά γενικής χρήσης (για διάφορες μάρκες UPS).Αν κάποιος έχει εγκατεστημένο Οποιδήποτε Mustek με USB ας μου πει αν φένεται σε αυτόν κανονικά το UPS στο tray (battery icon) και στις επιλογές ενέργειας του Πίνακα ελέγχου.Εμένα αναγνώρισε ότι σύνδεσα νέο υλικό, μου είπε ότι εγκαταστάθηκε με επιτυχία αλλά δεν το κατάλαβε σαν UPS.Ευχαριστώ πολύ.
darisg Ιούνιος 28, 2007 #12 Ιούνιος 28, 2007 mustek powermust 1000VA 115euroκραταει το σύστημα της υπογραφής για 10' και η μπαταρια του έχει ακόμη 40%+αθόρυβοΤο winpower 2.2 παιζει μια χαρα σε vista
darisg Ιούνιος 29, 2007 #13 Ιούνιος 29, 2007 Δώσtε μου λίγο τα φώτα σας.....Τι γινετε τελικά με το sine wave? υπάρχει πραγματικό πρόβλημα ή οχι?Εχω ένα Εnermax infiniti 650W (που θεωρητικά θέλει pure sine wave), και πήρα και ένα mustek powermust 1000VA (modified sine wave), και δουλεύουν μια χαρά, το μόνο που παρατήρησα είναι όταν γυρνάει στο ups (μπαταρία) ακούγετε ένα ανεπαίσθητο μπζζζζζζ από το τροφοδοτικό. Λετε να υπάρχει πρόβλημα?
panoc Ιούνιος 29, 2007 #14 Ιούνιος 29, 2007 Δώσtε μου λίγο τα φώτα σας.....Τι γινετε τελικά με το sine wave? υπάρχει πραγματικό πρόβλημα ή οχι? Εχω ένα Εnermax infiniti 650W (που θεωρητικά θέλει pure sine wave), και πήρα και ένα mustek powermust 1000VA (modified sine wave), και δουλεύουν μια χαρά, το μόνο που παρατήρησα είναι όταν γυρνάει στο ups (μπαταρία) ακούγετε ένα ανεπαίσθητο μπζζζζζζ από το τροφοδοτικό. Λετε να υπάρχει πρόβλημα? μια χαρα θα ειναι με το mustek και εγω τετοια εχω, το μπζζζζζζ εισαι σιγουρος οτι ειναι απο το τροφοδοτικο? γιατι εμενα κανει ετσι το UPS
darisg Ιούνιος 29, 2007 #15 Ιούνιος 29, 2007 μια χαρα θα ειναι με το mustek και εγω τετοια εχω,το μπζζζζζζ εισαι σιγουρος οτι ειναι απο το τροφοδοτικο? γιατι εμενα κανει ετσι το UPS Ναι, μόλις κοπεί το ρεύμα και αρχίσει το UPS, τότε ακούγετε αυτό το μπζζζζ από το τροφοδοτικό....... και έλεγα μήπως τρέχει τίποτα, επειδή δεν του δίνει καθαρό ημίτονο.....
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.