Jump to content

Kάρτα ήχου

tsif

Recommended Posts

Ενα φιλαράκι μου πήρε απο την on board κάρτα ήχου έξοδο και την έβαλε πάνω σε μίκτη...

Η ποιότητα όμως που έβγαζε ήταν ΧΑΛΙΑ.

Αν πάρει κάποια κάρτα ήχου σε pci .. θα έχει καλύτερο ήχο ??? δεν τον ενδιαφέρει 5.1 ή 7.1 ή 8.1 μια και θα το χρησιμοποιήσει ΜΟΝΟ για 2ch Stereo ..

Με όριο τα 40 - 50 Ε θα κάνει τπτ ????

Μήπως φταίει κάτι άλλο ???????

Περιμένω την βοήθειά σας..

Εγω πάντα με Onboard καρτες(Realtek) σε μεικτη δεν άκουγα διαφορά απο τις creative.Στη ποιότητα του ήχου παιζει τεραστιο ρόλο ο μείκτης ,τα ηχεια κτλ

Αν θες αισθητή διαφορά ήχου θα πρέπει να πας σε επαγγελματικές κάρτες ήχου πχ M-Audio με το ανάλογο κόστος φυσικά.Αν και βέβαια πλήρωνεις και αλλες παροχες ,συνδεση με midi κτλ που πιθανόν να σου είναι άχρηστες.

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις ειναι να ελένξεις τη ποιότητα του συστήματος

(ηχεία - μείκτη) με ενα cd player ή πικ-απ.

Επισης ξέχασα να αναφέρω οτι ρόλο ίσως παίζει και το καλώδιο.Τα απλά 2 σε 1 (μπανάνα) συχνά ειναι φόλες ,καλύτερα πριν προβείς σε αγορά κάρτας να πας σε ενα μαγαζί με ηλεκτρονικά να σου φτιάξουν ένα καλώδιο.

Δοκιμασε να βαλεις ακουστικα στην εξοδο της καρτας με το volume του wave στη μεση. Εσω ενα ζευγαρι ενεργα ηχεια. Εαν ακουγεται καλα τοτε κατι δεν εχετε κανει σωστα με την συνδεση. Γενικα παιζουν πολλα ρολο απο κακο καλωδιο και να εχεις παρασιτα και παρεμβολες, λαθος συνδεση, κακες ρυθμισεις με αποτελεσμα να εχεις overdrive κτλ. Γενικα η onboard κανει για τετοιου ειδους χρηση και πολυ καλα μαλιστα.

Εαν τωρα παιζει οντως χαλια παρε μια creative οικονομικη. Για τετοιου ειδους χρηση οι ακριβες καρτες ειναι αχρηστες καθως δεν ειναι εφικτο να εντοπιστουν ηχητικες διαφορες.

Δοκιμασε να βαλεις ακουστικα στην εξοδο της καρτας με το volume του wave στη μεση.

Πολύ σωστό αυτό. Το μόνο πρόβλημα που έχω διαπιστώσει σε παλιότερες onboard είναι η πτώση της ποιότητας (μπούκωμα) όταν τερματίζεις τα ρυθμιστικά έντασης.

Πήγα το pc μου στο σπίτι του φίλου μου ....και ο ήχος έπαιζε μια χαρά.

Ετσι καταλήγω ότι η δική του on board ειναι μούφα... οπότε και θα τον συμβουλέψω να πάρει μια οικονομική creative πχ στα 17 Ε ή αυτή που είπε ο candyman στα 48 Ε

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.