tyxeros Δημοσιεύτηκε Μάϊος 18, 2007 #1 Δημοσιεύτηκε Μάϊος 18, 2007 Μιλωντας με τα σημερινα δεδομενα , τι ειναι αυτο που ζητατε απο το μηχανημα σας και δεν σας το δινει?Μιλωντας για μενα , παντα προσπαθω να φτιαξω ενα μηχανημα να καλυπτει ολες τις αναγκες μου και να μπορω να το εκμεταλλευτω 100% ( μην μου αρχισετε ιστοριες για linux). Θέλοντας λοιπόν να φτιάξω ένα αρκετά δυνατό μηχάνημα…. είχα αποφασίσει ότι η μητρική της ΑΤΙ με το RD600 θα είναι αρκετά super για τις ανάγκες μου. Δηλαδή C2D πλατφόρμα φιλικότατη στο O/C , Crossfire support, αρκετές υποδοχές pci , πολλά sata να βάλω τα ραπτορια μου. Οι λόγοι που απέρριψα άλλες μητρικές ήταν οι εξής , δεν υποστήριζαν Crossfire ή όσες υποστήριζαν ήταν 16χ και 4χ ( μα τόσο δύσκολο είναι να βγάλουν 16χ και 16χ ? ) , Jmicron controller Με ότι προβληματάκια συνεπάγονταν, δεν είχαν αρκετά sata ( ήθελα 4 + 4), λίγες Pci ( ή καλύπτονταν από τις κάρτες γραφικών που έπιαναν 2 θέσεις). Τελικά τα πράγματα δεν είναι τόσο ρόδινα, Η μητρική είναι καλή στο Ο/C αλλά υστερεί σε ταχύτητα σε σχέση με άλλες ( αλλά σιγά τα αυγά στις διαφορές). Crossfire 8x και 8χ ( τέλος πάντων δεν υπάρχει κάτι καλύτερο αυτή τη στιγμή σε αυτή τη πλατφόρμα) και φτάνουμε στους sata/ide controllers. Οι sata είναι πραγματικά άθλιοι σε επιδόσεις … ο controller της Ati πάνω του έχει 4 Raptors 74gb Raid 0 και χτυπάει ταβάνι στα 160mb στο Hdtach ενώ ο promise που δινει τις άλλες 4 πόρτες τρώει πόρτα στο bandwidth kai sto HDtach με 2 Raptors 74gb Raid 0 βγάζει ευθεία γραμμή στα 100ΜΒ…( μα καλά πάνω σε pci γραμμή τον έβαλαν?) Σκόπευα αργότερα να βάλω άλλους 2 και να γίνουν 4 αλλά με αυτά τα χάλια…άστο καλύτερα. Θα μου πείτε τώρα γιατί δεν πας σε NVIDIA και SLI…..Δεν νομίζω και πάλι να ήταν όλα ρόδινα. Ποτέ δεν έχω φτιάξει μηχάνημα και να είμαι 100% ευχαριστημένος. Ούτε έχω την ελπίδα ότι θα γίνει ποτέ αυτό. Στο προηγούμενο μηχάνημα μου που ήταν βασισμένο σε μητρική για σερβερ και είχα 2 διπύρηνους Οπτερον το μηχάνημα έσπερνε….( nforce4 chipset) Αλλά είχε και αυτό τα αρνητικά του… δεν άκουγε στην αλλαγή του vcore του επεξεργαστή αρα NO O/C και δεν μπορούσαν να δώσουν τα μέγιστα οι επεξεργαστές ενώ είχαν περιθώρια. Και είχε 8χ και 8χ SLI αρα νέες κάρτες γραφικών που θέλουν 16χ 16χ για να παίξουν δεν θα μπορούσα να βάλω… Όλες οι αναβαθμίσεις γίνονται με το σκεπτικό , πόσο κάνει τώρα -> πόσο το παίρνω εγώ –> πότε βγαίνει το επόμενο προϊόν -> πόσο και μέχρι ποτέ μπορώ να πουλήσω το υπάρχον υλικό για να έχουμε την ελάχιστη χασούρα. Και φυσικά η αναβάθμιση γίνεται με το σκεπτικό ότι θα πάμε σε κάτι πολλή καλύτερο. Δηλαδή στην συγκεκριμένη περίπτωση από 4 πυρήνες Οπτερον ( «παλαιάς» τεχνολογίας που δεν κλοκαρονται ) πάμε σε C2D που έχει μεγάλα περιθώρια Ο/C και ανάλογες επιδόσεις ( εντάξει χάνω 2 πυρηνες …αλλα για 1-2 εφαρμογές που τους εκμεταλλεύονται δεν χάθηκε ο κόσμος), ddr1 σε ddr2 , από Sli 7900GTO σε Crossfire 2900XT Και θεωρητικά σε πολλή καλύτερα bandwidth στους sata controllers. Εν τέλει λεφτά έξτρα δεν έδωσα για την αναβάθμιση αυτή , αλλά το ****το της υπόθεσης είναι ότι από την μια δεν παίρνεις πάντα (μάλλον ποτέ) αυτό που θες , από την άλλη η πτώση των τιμών είναι τέτοια που καταντάει εξωφρενική…. ( πηρα την DFI ICFX3200 230+ euro και σε ένα μήνα το πλαίσιο την ρίχνει στα 100, οι μνήμες ddr2 Κάνανε βουτιά …oi φτηνότερες 2GB 800αρες έκαναν 240 ευρω και σε ένα μήνα έπεσαν στα 130 και τώρα ακόμα ποιο χαμηλά , και για επεξεργαστές μην το συζητάμε καλύτερα.Αν θέλετε να ξεδώσετε και εσείς η να σχολιάσετε κάτι , περιμένω τις απόψεις σας.
ThorLite Μάϊος 18, 2007 #2 Μάϊος 18, 2007 Eχω παρει 2 RD600 στα 230 euro και στα 100 απο σπασιμο να παρω και μια φτηνη LOL με τον Quad εχω παει μεχρι 437MHz FSB και με C2D μεχρι τωρα 511MHz,το crossfire με τις 1900ΧΤΧ παιζει τουλαχιστον αψογα απο RAID δε ξερω.Για οσους τη πηρανε 230 euro ηταν καπως ακριβη αλλα με 100 euro ειναι μια χαρα μητρικη και με το καταλληλο πειραγμα προσθηκη ceramique στο chipset για να ανεβασεις καπως το ΝΒ vcore για μεγαλο FSB και 1Τ SYNC λειτουργια δεν ειναι πολυ πισω μονο αν κυνηγας ρεκορ στο 32Μ SuperPi δε κανει.Αν πας για CPU παρε ενα Q6600 θα το παει ανετα μεχρι 390FSB.....
melissa_virus Μάϊος 18, 2007 #3 Μάϊος 18, 2007 Ωραίες είναι οι αναβαθμίσεις αλλά κοστίζουν... Προσωπικά τις έχω κόψει μέχρι να βρω δουλειά... Έχω μείνει στην εποχή P4. Αλλά άμα βρω δουλειά, οι πρώτοι 4ς μήνες θα πάνε στο PC !!! Να μην πω και παραπάνω.
tyxeros Μάϊος 18, 2007 Author #4 Μάϊος 18, 2007 Προς το παρον θα παρω ενα e4400 γιατι τωρα δεν αξιζει ο Q6600 αφου σε 1-2 μηνες θα πεσει η τιμη του 40%. Εξαλλου 4 πυρηνες ειναι αχρηστοι στα περισοτερρα προγραμματα.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.