Jump to content

Πρόβλημα με X2900XT

tyxeros

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπερα , πηρα χτες μια Gecube χ2900χτ , και εχω το εξης προβλημα. Οταν παω να ανοιξω 3dmark05-06 κολαει στην πρωτη οθονη που φορτωνει ( πριν ανοιξει το κυριο μενου). Drivers εχω βαλει απο το cd και τους επιπλεον απο το site. Τα παιχνιδια παιζουν κανονικα που δοκιμασα ( Stalker , X3 , C&C3 , Serious Sam 2 klp). Τη μπορει να φταιει? Δοκιμαστηκε σε μητρικη με nforce430 chipset.

Καλησπερα , πηρα χτες μια Gecube χ2900χτ , και εχω το εξης προβλημα. Οταν παω να ανοιξω 3dmark05-06 κολαει στην πρωτη οθονη που φορτωνει ( πριν ανοιξει το κυριο μενου). Drivers εχω βαλει απο το cd και τους επιπλεον απο το site. Τα παιχνιδια παιζουν κανονικα που δοκιμασα ( Stalker , X3 , C&C3 , Serious Sam 2 klp). Τη μπορει να φταιει? Δοκιμαστηκε σε μητρικη με nforce430 chipset.

Όταν λες κολλάει τι ακριβώς εννοείς? Κάνει κάποια ώρα και μετά ανοίγει το κύριο μενού? Ή μένει ακίνητο για 10 λεπτά πχ και αναγκάζεσαι να κάνεις restart? Μπορείς να τρέξεις μετά τα test?

Πες μας και τι έκδοση 3d mark05-06 έχεις, πχ. 1.1.0, 1.2.0? Δοκίμασες να τη βάλεις σε άλλη μητρική? Δοκίμασες την παρούσα μητρική με άλλη κάρτα γραφικών? Τι τροφοδοτικό έχεις?

Εχω την τελευταια εκδοση στα 3dmark. Κολαει στο σημειο μολις κανεις κλικ για να ανοιξεις το προγραμμα , που σου δειχνει το logo του 3dmark ( και προφανος τσεκαρει το hardware) .

Στο 2005 δειχνει το Logo kai παγωνει ολο το desktop ( μονο το ποντικι κουνιεται) και στο 06 κολαει στο Logo αλλα μονο το προγραμμα , τα υπολοιπα windows δουλευουν κανονικα.

Τροφοδοτικο ειναι ενα Globalwin Sapphire 520Watt single rail. Δεν εχω κλοκαρει τιποτα και παλιοτερα δουλευα στην onboard καρτα γραφικων Geforce 6150 αλλα εχω βγαλει του display drivers.

τους προηγουμενουν drivers φροντισε να τους εξαφανισεις τελειως με ενα driver cleaner και οχι με ενα απλο unistall..

Και διαβασα οτι εβαλες τους drivers απο το cd και μετα απο πανω τους καινουριους?

Αν το εκανες αυτο, σβησε και τους drivers που εχεις τωρα (με driver cleaner) και ξαναγραψε μονο τους καινουριους..

Tους περασα απο πανω γιατι ελεγαν The following driver is provided as an update to the driver software that currently ships with the Radeon™ HD 2900 series products. Θα δοκιμασω παλι το απογευμα με driver cleaner , αλλα γιατι να κανει μονο στα 3dmark προβλημα?

το 3dmark το δουλευες και πριν? Φανταζομαι δεν εχεις βαλει κανενα crack στο προγραμμα και τα εχει παιξει...

Αλλα προγραμματα που αναγνωριζουν υλικο, στη δειχνουν κανονικά? Με σωστα clocks??

Πρέπει να υπάρχει γενικά πρόβλημα γιατί το κάνει και σε εμένα ;) Δουλεύει μόνο με το -NOSYSTEMINFO που είπε ο Thor.

Thnx man!

Και στο multirama extreme που περασα μια βολτα πριν λιγη ωρα , τα ιδια μου ειπαν . Δε μπορεσαν να τρεξουν τα 3dmark .

Στέλιο έτρεξε κανονικά με την παράμετρο. Απλά στην κεντρική οθόνη δεν σου λέει τι σύστημα έχεις...

11.111 έβγαλα με τον 6600@3.06 και την κάρτα out of the box. Δεν είναι κακό νομίζω. Περιμένω το atitool τώρα να δω αν θα ανέβει καθόλου με 35 βαθμούς ambient temp...

Στέλιο έτρεξε κανονικά με την παράμετρο. Απλά στην κεντρική οθόνη δεν σου λέει τι σύστημα έχεις...

11.111 έβγαλα με τον 6600@3.06 και την κάρτα out of the box. Δεν είναι κακό νομίζω. Περιμένω το atitool τώρα να δω αν θα ανέβει καθόλου με 35 βαθμούς ambient temp...

ποια είναι τα συγκριτικά σκορ ρε παιδιά για τις 8800??

Εν αναμονή drivers λοιπόν, μεγειές!

Με -NOSYSTEMINFO επαιξε τελικα το 06 αλλα το σκορ μου φανηκε χαμηλο ...μολις 9070 στο δευτερο συστημα της υπογραφης.

παιδες καπου διαβασα στο xtreme πως σβηνωντας ενα dll απο το system32 ολα παιζουν κανονικα..!!αν βρω το λινκ θα ποστάρω!

εδιτ: το βρηκα :) αλλα το μεταφερω με καθε επιφυλαξη (δεν το εχω δοκιμασει ο ιδιος)

http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=142169&page=60

κατω κατω ο τυπος λεει : ''if anyone wants to know fix for all 3dm is do delete direcpll.dll from system32 file and every thing sould work''

Με -NOSYSTEMINFO επαιξε τελικα το 06 αλλα το σκορ μου φανηκε χαμηλο ...μολις 9070 στο δευτερο συστημα της υπογραφης.

Σε κοβει ο 5200+......

Δηλαδή τι έπρεπε να είχε; Διπύρηνος είναι 5200+, τον θεωρείς αργό; Εννοείς bottleneck????

Ναι, είναι bottleneck. Για το benchmark και την ανάλυσή του. Ο Thor δεν είπε ο 5200+ είναι αργός. Ηρέμησε λίγο. Απλά τον κόβει.

Εγώ βλέπω οτι ο 4400+ δεν με κόβει με την ΧΤΧ στα παιχνίδια με υψηλές αναλύσεις. Αλλα ναι, για στο benchmark ο 5200+ θα το κόψει σε σχέση με έναν Ε6600 πχ.

Δεν αρπάχτηκα ρε Jimmy... Απλά μου κάνει εντύπωση.

Τώρα για την ανάλυση που λες.. δεν είδα σε κανένα ποστ να αναφέρεται... υποθέτω ότι την κάνει στην default του 3d mark που είναι 1024x768.. Γιατί να έχει bottleneck? Δεν έπρεπε να βγάζει τουλάχιστον πάνω από 10.000?

Δεν αρπάχτηκα ρε Jimmy... Απλά μου κάνει εντύπωση.

Τώρα για την ανάλυση που λες.. δεν είδα σε κανένα ποστ να αναφέρεται... υποθέτω ότι την κάνει στην default του 3d mark που είναι 1024x768.. Γιατί να έχει bottleneck? Δεν έπρεπε να βγάζει τουλάχιστον πάνω από 10.000?

Η def του 06 είναι 1280x1024 ;)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.