nikchris Δημοσιεύτηκε Μάϊος 15, 2007 #1 Δημοσιεύτηκε Μάϊος 15, 2007 Στο συστημα μου εχω τα εξης:1) Κουτι : Chieftec CX-032) CPU Cooler: Scythe Ninja Plus.3) Coolink Swif 1202 12" στο πισω μερος να βγαζει.4)3*Ζαλμαν ΖΜ-F2.To τροφοδοτικο ειναι enermax 460 και εχει 2 ανεμιστηρες push pull οξω.Ο ανεμιστηρας στην CPU εχει τοποθετηθει απο κατω γιατι ενοχλουσε τις μνημες. Εχω 2 Ζαλμαν 9ρηδες να βγαζουν αερα στους δισκους + εναν να βαζει απεναντι απο τον πεξεργαστη.Οι ερωτησεις μου ειναι οι εξης:1) Εχω βαλει 4 pin to 3 pin converter στο τροφοδοτικο και ολοι οι ανεμιστηρες δουλευουν απευθειας απο εκει. Απο ενα τετραπινο βγαινουν τεσσερα τριπινα. Εχω βαλει δηλαδη σε ενα τετραπινο 4 ανεμιστηρες.Μειωνεται η αποδοση των ανεμιστηρων ή μοιραζεται η ενταση στους ανεμιστηρες?2) Πιθανον να χρειαστω ενα πανελ. Τι θελω να κανει: Να μπορω να συνδεσω 5-6 ανεμιστηρες σε αυτο και ολοι αν θελω να εχουν max αποδοση (12v ?) Οι ανεμιστηρες θα μπορει να ειναι οτι θελω?(Π.χ. cpu,vga,κουτιου)Τι προτεινετε??3)Θελω να αντικαταστησω τους Ζαλμαν. Ειναι σχετικα αθορυβοι αλλα θελω καλυτερους. Τι εχετε να μου προτεινετε για να δουλευει σε χαμηλες στροφες και να εχει καλη αποδοση? Το συστημα ειναι πληρως αθορυβο,μονο οι Ζαλμαν ψιλοακουγονται. Ευχαριστω...
nikchris Μάϊος 15, 2007 Author #2 Μάϊος 15, 2007 Παραθετω και φωτογραφιες απο το συστημα Στην τελευταια φωτογραφια που εχω τα βελακια παραθετω καπως ερασιτεχνικα την ροη αερα μεσα στο κουτι. Με πρασινο ειναι το σημειο που βαζει αερα ο πλαινος του κουτιου. Ανησυχω για την περιοχη που εχω μαρκαρει με Χ καθως νομιζω οτι εγκλωβιζεται εκει ζεστος αερας. Ανησυζω τζαμπα ή ειναι οντως μειονεκτημα που εχει μπει ο ανεμιστηρας της CPU απο κατω?
panoc Μάϊος 15, 2007 #3 Μάϊος 15, 2007 για μενα η σωστη διαταξη ειναι, να βαζουν αερα οι μπροστινοι μαζι με τον πλαινο, ο ανεμηστηρας της ψυχτρας να φυσαει προς τα πισω, και να βγαζει ο 12αρης και το τροφοδοτικο.ετσι θα δημιουργειται μια ροή απο μπρος προς τα πισω. ετσι οπως το εχεις τωρα ενα πραγμα δεν υπαρχει σιγουρα : σταυερο ρευμα αέρα.
nikchris Μάϊος 15, 2007 Author #4 Μάϊος 15, 2007 Να βαλουν οι μπροστινοι ειναι λιγο δυσκολο. Το κουτι ειναι σχεδιασμενο διαφορετικα.Οι δισκοι ειναι τοποθετημενοι πλαγια και υπαρχουν τρυπες ακριβως απεναντι με σκεπτικο να δημιουργειται ξεχωριστο ρευμα για τους σκληρους.Αν τους στρεψω προς τα μεσα μαλλον θα παραμεινει ο αερας εκει και δε θα δημιουργηθει το ρευμα που λες.
nikchris Μάϊος 15, 2007 Author #5 Μάϊος 15, 2007 Απο θερμοκρασιες παντως δεν παω ασχημα. Εχω 43-45 σε iddle και 55-58 σε load (τεσταρισμενο με προγραμμα που στρεσαρει και τους 2 πυρηνες.)Επεξεργαστης Pentium D930.Ολα αυτα με τους ανεμιστηρες ΤΕΡΜΑ ΧΑΜΗΛΑ ρυθμισμενους,με ελαχιστα μεγαλυτερη ροη σε αυτους της εξαγωγης
panoc Μάϊος 15, 2007 #6 Μάϊος 15, 2007 το "κλoυβι" εχει τρυπες, και θα περασει ο αερας μην ανυσηχεις, στο συγκεκριμενο κουτι ετσι τους βαζω, οπως και σε ολα τα κουτια δηλαδη... αλλωστε θα ελεγα ειναι λιγο χαζο να βγαζουν αερα τοσοι ανεμηστηρες και να βαζουν μονο ενας. ενας σχετικα ευκολος τροποσ για να δεις το ρευμα αερα, ειναι με λιγο σπερυ καπνου η αν ειναι δυσκολο με ενα τσιγαρο αστο μεσα στο κουτι και βαλε στο πλαι λιγη ζελατινα σαν καπακι
nikchris Μάϊος 15, 2007 Author #7 Μάϊος 15, 2007 Δεν εχω τοσο προβλημα με θερμοκρασιες.Περισσοτερο εκανα το θεμα για αυτα:1) Ποιους 9ρηδες να βαλω?2)Πανελ? Λεπτομερειες στο πρωτο ποστ.3)Αν συνδεσω πολλους ανεμιστηρες σε ενα βυσμα μοιραζεται η ενταση? Πως λυνεται αυτο?θα κανω δοκιμες να βαζουν αερα οι ανεμιστηρες των σκληρων ή να προσθεσω αλλον ενα απεναντι απο την GPU να βαζει αυτος
artking Μάϊος 15, 2007 #8 Μάϊος 15, 2007 Επειδή έχω και εγώ Chieftec κουτί, και το γνωρίζω, έχω την εντύπωση πως οι ανεμιστήρες στους σκληρούς θα έπρεπε να ΒΑΖΟΥΝ κρύο αέρα. Μαζί με τον κρύο αέρα που μπαίνει από το πλάι δημιουργείται ένα ρεύμα που αέρα ο οποίος εξέρχεται από το τροφοδοτικό και από τον πίσω ανεμιστήρα. Το μόνο που κάνει πιστεύω το fan του επεξεργαστή είναι να σπρώνει περισσότερο αέρα προς το τροφοδοτικό αντί για την "εξάτμιση" που θα έπρεπε. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι το τροφοδοτικό σου δουλεύει σε αυξημένες θερμοκρασίες. Και ένα ενδεικτικό στοιχείο για το γεγονός πως οι ανεμιστήρες στους σκληρούς είναι λάθος τοποθετημένοι, είναι πως συνολικά έχεις 1 80άρη(αν κάνω λάθος διόρθωσέ με) ανεμιστήρα μόνο να βάζει κρύο αέρα, ενώ έχεις 2 90αρηδες zalman +1 12άρη coolink +τροφοδοτικό =5 σημεία που βγάζουν(προσπαθούν τουλάχιστον) με αρκετή δύναμη ζεστό αέρα. Edit: Έλεος, μέχρι να ποστάρω λιώσατε... βρωμοσπαμέρια... ^^ Edit2: Το ξέρω, αλλά μέχρι να ποστάρω...
panoc Μάϊος 15, 2007 #9 Μάϊος 15, 2007 3. Σε παραλληλη συνδεσμολογια οχι δε μοιραζεται η ενταση ούτε η ταση.2. δε γνωριζω1. και εγω τη σειρα της zalman χρησιμοποιω...@artking, αυτο ειπα και εγώ...
nikchris Μάϊος 15, 2007 Author #10 Μάϊος 15, 2007 Οταν λες παραλληλη συνδεσμολογια? Χρησιμοποιω ανταπτορα απο 4 pin ---> 3 pin.Aπο 1 τετραπινο σε 4 τριπινα.Κανουν θορυβο οι Ζαλμαν,ισως θελουν καλυτερο καθαρισμα.edit θα κανω δοκιμες αυριο με τους ανεμιστηρες των σκληρων. Εγω λεω ομως να βαλω καλυτερα αλλον ενα στο πλαινο να βαζει αερα και να το αφησω ως εχει. Οι σκληροι εχουν θερμοκρασια 35° τωρα .
artking Μάϊος 15, 2007 #11 Μάϊος 15, 2007 Πάντως να αναφέρω πως έχω την εντύπωση, πέρα από τις τρύπες που έχει απέναντι από τους σκληρούς, αν βάζουν οι ανεμιστήρες, δεδομένου πως οι πίσω τραβάνε(τροφοδοτικό και 12άρης) θα τραβάνε μέρος του κρύου αέρα προς τα πίσω και δεν θα έχεις και πρόβλημα με το σημείο Χ που λες(αν έχεις πρόβλημα τώρα). Για αυτό μην κοιτάξεις μόνο τις θερμοκρασίες των σκληρών όταν κάνεις τη δοκιμή, κοίτα και των υπόλοιπων parts. Πιστεύω ότι θα πέσουν ελαφρώς.
nikchris Μάϊος 15, 2007 Author #12 Μάϊος 15, 2007 Εκανα ενα απλο κολπο. Αφησα το case ανοιχτο και παρατηρησα θερμοκρασιες.Ειναι ολοιδιες με ανοιχτο + κλειστο κουτι οποτε δεν νομιζω οτι τιθεται θεμα αεροδυναμικης. Εκανα και το τρυκ με το τσιγαρο και στο σημειο Χ απλα ο αερας φευγει και αριστερα + δεξια.Μαλλον ομως θα βαλω αλλον ενα να βαζει απο το πλαινο και θα δω παλι διαφορες.
Cyber_Cookie Μάϊος 15, 2007 #13 Μάϊος 15, 2007 Εγώ εχω το LBX-03, oυσιαστικα το ιδιο κουτί με σενα nikΕχω βαλει έναν 9αρη να χτυπαει τους σκληρους μου δλδ ρουφαει απ εξω και μπαζει μεσα και εναν 120αρη ΑC (απ τους παλιους που είχαν αισθητηρα πανω) να βγαζει στο πισο μερος του κουτιού.Επισης, έχω εναν 9αρη στο καπακι πανω απ την CPU.(εκοψα τις γριλλιες :106: )Ψηκτρα στην VGA εχω ολοϊδια με εσενα και δεν εχω βαλει ανεμιστηρι να την χτυπαει, γιατί αποδίδει χειροτερα ετσι. 2-3C πανω.Ο 9αρης που χτυπαει τους σκληρους είναι ζαλμαν σαν τον δικο σου αλλά επειδή είναι σαν σκουπα (με την αντισταση) λεω να βαλω εναν AC@4€ απ το πλαισιο, που είναι στην ουσια η framed εκδοση αυτου στο λινκ.
nikchris Μάϊος 15, 2007 Author #14 Μάϊος 15, 2007 Γιατι εχεις βαλει PWM ανεμιστηρα? Τι κερδιζεις?Εχεις δοκιμασει να βγαζει ο ανεμιστηρας στους σκληρους?Αυριο τα υπολοιπα,καληνυχτα μαγκες-ευχαριστω πολυ
Cyber_Cookie Μάϊος 15, 2007 #15 Μάϊος 15, 2007 PWM? Ο δικος μου δεν είναι PWM. Ειναι η nonPWM εκδοση. Δοκιμασα να βγαζει ο ανεμιστηρας και οι σκληροι εγιναν ωσαν τα ματια της κουζίνας. Υ.Γ. Παντως και αυτός στο λινικ, αμα συνδεσεις μονο το τριπινο θα δουλευει κανονικα.
nikchris Μάϊος 16, 2007 Author #16 Μάϊος 16, 2007 Δοκιμασα να τουςβαλω να φυσανε προς τα μεσα αλλα δεν ειδα και καμια τρελη διαφορα.- 1,2 βαθμους μονο. Μαλλον θα τους αφησω να φυσανε προς τα μεσα.Βασικα παρατηρησα οτι δεν παιζουν και πολυ ρολο αφου και χωρις ανεμιστηρες απλα ανεβηκε 1-2 βαθμους η θερμοκρασια.Υπαρχει κανενα εργαλειο να στρεσαρω τους σκληρους?
panoc Μάϊος 16, 2007 #18 Μάϊος 16, 2007 hdtach long test, μαζι με antivirus και μερικα copy paste μερικων εκατονταδων μικρων αρχειων will do your job
nikchris Μάϊος 16, 2007 Author #19 Μάϊος 16, 2007 Εκανα μονο το defrag αλλα δεν ανεβηκε καθολου.Θα δοκιμασω με long test Μηπως γινει τιποτα αλλα τελικα ισως οι ανεμιστηρες δειχνουν τα δοντια τους σε Load.
panoc Μάϊος 16, 2007 #20 Μάϊος 16, 2007 ενα τεστ μονο του δεν κανει τιποτα, τα περισσότερα κρατανε και λιγο. πολλα τεστ μαζι ετσι οπως στο εγραψα πιο πανω κανουν καλυτερη δουλεια
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.