sotosx Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 5, 2005 #1 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 5, 2005 Και ναι! 1 χρόνο μετά την εγγραφή μου στο thelab θα κάνω επιτέλους το πρώτο μου thread! Και το περιεχόμενο αυτού: Μια "μικροεπέμβαση" σε ένα παλιό αλλα αγαπημένο laptop. Toshiba Satellite 1710cds το όνομα του. Αρχικά το ξεβίδωσα, και το έλυσα τελείως... Μετά κόλλησα κατι σπασμένα σημεία στο καπάκι της οθόνης και τα έτριψα με ψιλό γυαλόχαρτο... Έπειτα απο αρκετές μετρήσεις βρέθηκε το κατάλληλο σημείο για την τοποθέτηση της Smartlcd 2x16, ακριβώς κάτω απο την οθόνη που για καλή μου τύχη είναι μόνο 12" ιντσών και είχε αρκετό χώρο απο κάτω. Σημάδεψα απο την πίσω μεριά το σημείο και το έκοψα με προσοχή με ζεσταμένο μαχαίρι ( σίγουρη και εύκολη λύση , γιατί είχα μόνο μια προσπάθεια ) Μετά έφτιαξα το panel της Smartlcd 2χ16 με τα καλώδια, άνοιξα μια τρύπα στο πίσω μέρος για να βγάλω το παράλληλο καλώδιο, και για ρεύμα αντί να βγάλω 2ο καλώδιο απο πίσω για να την τροφοδοτήσω απο μια θύρα usb, προτίμησα να κολλήσω κατευθείαν τα καλωδιάκια πάνω στις επαφές της usb στο motherboard. ( δεν φαίνεται στην φωτογραφία ) Μετά είχε λίγη δουλεία φαναρτζίδικου... Εδώ μόνωσα λίγο το μπροστινό μέρος της οθόνης για να βάψω ένα πλαίσιο γύρω απο την οθόνη Μετά βάψιμο με σπρέϊ , ασημένιο αλλα με μια περίεργη υφή σαν πέρλα ( πολύ γ@^^@το...) Και το τελικό αποτέλεσμα.......... :T: Λόγω εγκατάστασης linux στο φορητό εδώ δεν φαίνεταί η lcd σε λειτουργία ( δεν έχω εγκαταστήσει ακόμη το lcdproc που είναι για linux, αλλα με windows έπαιζε άψογα....... ps: vouda thanx για την ψηφιακή...:daisy:
Κοπρίτης Φεβρουάριος 5, 2005 #3 Φεβρουάριος 5, 2005 παρα πολυ καλη ιδεα και υλοποιηση Sotos!!! πολυ ομορφο το αποτελεσμα, μπραβο
sotosx Φεβρουάριος 5, 2005 Author #5 Φεβρουάριος 5, 2005 Αρχική απάντηση από esdee [Σήμερα, στις 17:54] πολυ καλο το mod! η οθονη LCD απο που? Δες εδώ http://www.thelab.gr/showthread.php?s=&threadid=432&highlight=2x16
voudas Φεβρουάριος 5, 2005 #6 Φεβρουάριος 5, 2005 οι φώτος αδικούν το αποτέλεσμα... το λαπτοπάκι ήταν που ήταν πανέμορφο, τώρα έγινε ΚΟΥΚΛΙ... μάλλον πρέπει να σταλεί στην τοσίμπα προς μελέτη όπως πάντα "εργοστασιακός";) (νεξτ πρότζεκτ να κολληθούν τα πινάκια της lcd στα εσωτερικά πινς της παράλληλης να μη φαίνονται )
totally_wired Φεβρουάριος 5, 2005 #7 Φεβρουάριος 5, 2005 ΑΠΙΘΑΝΟΣ!!!!!Επειδή είχα το cds2060 αν δεν το είχα δώσει στον πατέρα μου θα έμπαινα στον πειρασμό μετά απο αυτά που είδα...
greekfragma Φεβρουάριος 5, 2005 #8 Φεβρουάριος 5, 2005 ΑΞΙΟΣ.......!!!!! απο τα καλυτερα μοντ που ειδα τον τελευταιο καιρο. Υ.Γ.και που σαι......παρατα το πεηντμπολ.......μονο για μοντ κανεις εσυ.μην το παλευεις αλλο με τα αεροβολα
Mischeif Φεβρουάριος 6, 2005 #9 Φεβρουάριος 6, 2005 Σωτηρη απλα απιστευτο :T: :T: Α και τι θα γινει με το αυτοκολητο μου????? ????? :D
sotosx Φεβρουάριος 6, 2005 Author #10 Φεβρουάριος 6, 2005 Αρχική απάντηση από Mischeif [Σήμερα, στις 02:38] Σωτηρη απλα απιστευτο :T: :T: Α και τι θα γινει με το αυτοκολητο μου????? ????? :D Θα σε φτιάξουμε και σένα, γελαδάρη.... ;)
Vagouridis Φεβρουάριος 6, 2005 #12 Φεβρουάριος 6, 2005 Σοτος απλα αρχοντικος.Πολυ καλη δουλεια και μερακλιδικη.
Spyrious Φεβρουάριος 6, 2005 #13 Φεβρουάριος 6, 2005 Απλά τέλειος.Έκανες την διαφορά.Όλοι κάνουμε mod στα desktop εσύ έκανες το Laptop.Πολύ ωραίο.ΜΠΡΑΒΟ!!!
fanisk Φεβρουάριος 6, 2005 #14 Φεβρουάριος 6, 2005 Σωτο απλα αψογο και τελειο!!Να σου φερω ενα Compaq Presario 1800 να το κανεις κ σε αυτο??Και στο επομενο του Presario(!!VAIO!!) εσενα θα προτιμησω! λοοοολ!!Συγχαρητηρια αψογη δουλεια!!
georgeks78 Φεβρουάριος 6, 2005 #15 Φεβρουάριος 6, 2005 Μπραβο, πραγματικα προτοτυπη και αξιολογη δουλεια
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.