Jump to content

Ο Barcelona 50-100% πιο γρήγορος του QX6700???

deadlock7

Recommended Posts

Κ

Δηλαδή την διαφορά απόδοσης στα γραφήματα του Sandra δεν την παραδέχεται κανείς ε; Απλά το Sandra είναι μια μούφα έτσι; Ε δεν πειράζει, θα περιμένουμε να δούμε και άλλα benchmarks τότε μέχρι να βρεθεί ένα που να θεωρείται αξιόπιστο απο τους Intel fans!!!!

Ε, πόνεσε ε;

Συνεχιζεις να κανεις edit και δε μπορω να απαντησω...

Η διαφορα αποδοσης υπαρχει αυτο που ειπα ειναι απλο.

Το οτι εχει 500% διαφορα στο σανδρα δε σημαινει οτι θα εχει και στο real life.

Οπως καλη ώρα γινεται με το spi και τοθς c2d, οι c2d ειναι 2 φορεσ πιο γρηγοροι στο spi αλλα δεν ειναι τοσο πιο γρηγοροι στη πραγματικοτητα.

Οπως μα συμφερει μου φαινεται.

εγω δε ποναω, αλλοι πονανε που τα ιδια τα λεγομενα τους τους γυριζουν μπουμερανγκ.

• Replies 134
  • Created
  • Last Reply
Πόσο μαλλον για το sandra που απλα κανει τις πλεον βασικες μαθηματικες πραξεις.

Δεν έχει σημασία αυτό τόσο αφού και στον Intel κάνει τις ίδιες πράξεις!!!! Σύγκριση επεξεργαστών κάνει όχι διπλωματική μελέτη!

Το θέμα είναι που γίνονται πιο γρήγορα. Την ταχύτητα υπολογισμών μετράει.

Πόση ώρα θα κάνει ο AMD την πράξη x+y*130/4 = i (i=x)? Σε 5 ms

Πόση ώρα θα κάνει ο Intel την πράξη x+y*130/4 = i (i=x)? Σε 15 ms

Αρα είδαμε ποιος είναι ταχύτερος.

Τόσο απλά. Δεν είναι επιστήμη το benchmark, ακόμα και αν θέλουν μερικοί να το παρουσιάζουν έτσι.

Αλλο να μετράς π.χ. memory bandwidth και άλλο να μετράς επεξεργαστική ισχύ. Και να γιόμιζε στακ πόιντερς με δεδομένα -απλά- και στα δύο CPU, πάλι θα έβλεπες επεξεργαστική ισχύ!

Τα συγκριτικά αποτελέσματα μεταξύ διαφορετικών επεξεργαστών από το ίδιο μετροπρόγραμμα τα δεχόμαστε για σύγκριση. Εγω έτσι ξέρω.

Σχετικα με το θέμα παντως, αυτο http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=33352 μπορει να σημαινει πολλα...

πχ οτι πραγματι ο barcelona θεριζει και προς τον απρον τον αντιμετωπιζουμε με τη κλασσικη μεθοδο χαμηλωνοντας τις τιμες :)

@ Candyman: Να σου θυμίσω ΜΗΠΩΣ ότι επί εποχής Prescott, στο S-Sandra ήταν ΠΡΩΤΟΣ και με διαφορά ενώ στα benchies γενικά σερνόταν και έπρεπε να πάει 5000MHz+ για να κάνει κάτι?.....Να στο θυμίσω?..... :033:

ΑΝ είναι τόσο καλός και δεν έχει και cold bug (προσωπική άποψη) και αν Overclock-αριστεί σε σχέση με έναν Intel με LN2 και πάει καλύτερα, τότε κι εγώ μέσα για αγορά.... ;)

Σχετικα με το θέμα παντως, αυτο http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=33352 μπορει να σημαινει πολλα...

πχ οτι πραγματι ο barcelona θεριζει και προς τον απρον τον αντιμετωπιζουμε με τη κλασσικη μεθοδο χαμηλωνοντας τις τιμες :)

Μπααααα......Τα "σπρώχνουν" τα καμμάτια γιατί βγαίνει ο Penryn.... ;)

Αν οντως αυτα ειναι αληθεια για μας ειναι πολυ θετικα αφου και τιμες θα πεσουν και νεο πραγμα θα μπει στο παιχνιδι. Μιλαω για intel που θα κοιταξει να βγαλει ακομα πιο δυνατα πραγματα και παει λεγοντας. Μακαρι να ειναι ετσι γιατι θελω να τσιμπησω κανα c2d

Δεν έχει σημασία αυτό τόσο αφού και στον Intel κάνει τις ίδιες πράξεις!!!! Σύγκριση επεξεργαστών κάνει όχι διπλωματική μελέτη!

Το θέμα είναι που γίνονται πιο γρήγορα. Την ταχύτητα υπολογισμών μετράει.

Πόση ώρα θα κάνει ο AMD την πράξη x+y*130/4 = i (i=x)? Σε 5 ms

Πόση ώρα θα κάνει ο Intel την πράξη x+y*130/4 = i? (i=x)? Σε 15 ms

Αρα είδαμε ποιος είναι ταχύτερος.

Τόσο απλά. Δεν είναι επιστήμη το benchmark, ακόμα και αν θέλουν μερικοί να το παρουσιάζουν έτσι.

Αλλο να μετράς π.χ. memory bandwidth και άλλο να μετράς επεξεργαστική ισχύ. Και να γιόμιζε στακ πόιντερς με δεδομένα απλά και στα δύο CPU πάλι θα έβλεπες επεξεργαστική ισχύ!

Τα συγκριτικά αποτελέσματα μεταξύ διαφορετικών επεξεργαστών από το ίδιο μετροπρόγραμμα τα δεχόμαστε για σύγκριση. Εγω έτσι ξέρω.

θα συμφωνισω!!! αλλα το ιδιο ισχυει και για το spi, αλλα μεχρι χθρες λεγαμε οτι δε μας νοιαζει το spi, δεν τρεχουμε ολη μερα spi, μας νοιαζει το real life.

Εκει βασιστηκε η απαντηση μου :)

Ενα bench ειναι. Τιποτα περισσότερο. Θα ηταν πολυ πιο ομορφο να εβλεπα αποτελεσματα απο καμια 10αρια beches.

panoc:

Σε λίγο θα μας πείτε ότι είναι πιο κοντά σε real life το Super PI από το Sandra...!

Έλεος!

Τώρα για το μπούμερανγκ που λες δεν έχω ιδέα που απευθύνεσαι.

Εγώ πάντως ξέρω πολύ καλά πόσο γρήγορος θα είναι ο Barca...

Οπως ήταν ο XP έναντι των P3 και όπως ήταν ο Α64 εναντι των P4...

Αλλοι είναι αυτοί που αρνούνται να δούνε την αλήθεια κατάματα και μας πρήζανε με τους C2D. Με 2.4 ρολόι και ρίχνει στο κεφάλι στον C2D 6700 ξερά. Ξερά ε!!!

Οσο για την διαφορά 500% στο Sandra μια χαρά είναι και ξέρεις γιατί; Γιατί το ΙΔΙΟ μετροπρόγραμμα αν μέτραγες AMDx2 σε σχέση με i C2D δεν έβγαζε τόσες διαφορές αντιστρόφως! Και προφανώς αυτά είναι αυτονόητα. Αν κάποιος θέλει να βγάλει τον Barcelona αργο, μπορεί να εφεύρει άπειρα επιχειρήματα!

Αλλά όπως έχω πει.. διαφορές 50 και 100% σε μετροπρόγραμα είναι ΜΕΓΑΛΗ! Και φυσικά προφανώς δεν θα είναι 100% πιο γρήγορος, αλλά θα είναι αισθητά και σημαντικά ταχύτερος και αυτό είναι γεγονός είτε το θέλουν κάποιοι είτε όχι.

Candyman θα συμφωνισω παλι.

Για μενα κανενα bench απο μονο του δεν πλησιαζει το real life. Πολλα μαζεμενα ίσως. :)

Απλα αυτη τη στιγμη σε βλεπω να χρησιμοποιελίς το επιχειρημα "sandra" με τον ιδιο τροπο που χρησιμοποιουν οι intelαδες το επιχειρημα "spi"".

Αν νομιζεις οτι σε τιμαει αυτο δεδομενου ολτι εισουν πολεμιος του επιχειρηματος "spi"παω πασο :)

Αφηνω παντα ενα επεριθωριο ανοιχτο να μην εχω καταλαβει σωστα.

Και φυσικά προφανώς δεν θα είναι 100% πιο γρήγορος, αλλά θα είναι αισθητά και σημαντικά ταχύτερος και αυτό είναι γεγονός είτε το θέλουν κάποιοι είτε όχι.

Δε το διαβασα αυτο, λαθος μου.

Αυτο ειναι το "ρεζουμε", επικριτω και επαυξανω!

Hi pro: Εγώ πάντως δεν είχα δει ποτέ καλύτερες επιδόσεις (σε benchmarks) από τα δικά μου pc σε σχέση με αντίστοιχα CPU/platforms της intel.

Οσο για τα 5.000Mhz του Prescott, επειδή τότε μετράγανε με Sisoft 2004, για δες σε CPU arithmetic τι του έχει κάνει ο A64 3400+ (O prescott sta 3.2Ghz και ο AMD στα 2.2Ghz).

Ορίστε:http://www.pcstats.com/articleview.cfm?articleid=1535&page=5

Για να πετύχει 50~100% διαφορά στις επιδόσεις και με χαμηλότερη συχνότητα ρολογιού, σημαίνει ότι έχει καλύτερη αρχιτεκτονική από τον C2D.

Που απλά ...δεν έχει...

γιατι το λες αυτο?

και ο c2d δεν εχει ανωτερη αρχιτεκτονικη απο τον a64, παραταυτα ειναι πιο γργηορος (απο λιγο εως πολυ) στις ιδιες συχνότητες.

Θαρρω πως η αρχιτεκτονικη του barcelona εχει καποια + που δενε χει ο c2d.

Ρε παιδιά αν και υποστηρίζω την AMD και θέλω να βγει προφητικό αυτό το benchmark, έχω μια απορία. Γιατί εκεί που δίνει τα στοιχεία της CPU, στο L3 δεν έχει κάποια τιμή; O Barcelona δεν υποτίθεται ότι έχει και L3 cache; Έτσι έχω καταλάβει από ότι έχω διαβάσει με τους Barcelona ως σήμερα. Μήπως είναι μούφα το τεστ ή εγώ κάνω λάθος;

Για να δειξει το cpuz ή οποπιοδηποτε αλλο προγραμμα τα στοιχεια του επεξεργαστη χρειαζεται να εχεις περασμενες τις πληροφοριες αυτες να του τις περασει καποιος ή να το "μαθει" να τις διαβαζει.

εφοσον το προϊον ειναι καινουργιο ειναι λογικο.

Ααααα.......ξέχασα να πω ότι υπάρχουν και μερικά revision του S-Sandra αλλά και του Everest που δείχνουν buged scores..... ;) .... Δεν γίνεται αυτό λέτε?....

"Απριλης Μάης, κοντά ειν'το θέρος" Υπομονή και θα μάθουμε σύντομα:)

Μας τρώει η αγωνια όμως, περιμενω τοσα χρονια εμ τον 939 μου για τον barcelona... το τελευταιο που θελω ειναι να μου βγει "μουφα" ...

και ο c2d δεν εχει ανωτερη αρχιτεκτονικη απο τον a64, παραταυτα ειναι πιο γργηορος (απο λιγο εως πολυ) στις ιδιες συχνότητες.

Θαρρω πως η αρχιτεκτονικη του barcelona εχει καποια + που δεν εχει ο c2d.

Ακόμα καλύτερα.

ΚΑΙ καλύτερη αρχιτεκτονική, ΚΑΙ μεγαλύτερες επιδόσεις με διαφορά, ΚΑΙ σε μικρότερα ρολόγια. Ο ορισμός του ξεβρακώματος κατ'εμέ! Και να ήταν η πρώτη φορά. Κάθε φορά εκεί που πάει να δει χαρά στα σκέλια της η Intel.. ΜΠΡΑΦ σκάει ο νέος AMD και η τσόντα ξεκινά ξανά!

Αυτά είναι...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.