nivas Δημοσιεύτηκε Μάϊος 15, 2007 #1 Δημοσιεύτηκε Μάϊος 15, 2007 ------------------------------------EDIT-PROBLEM SOLVED---------------------------------------------------------------------------------- Το πρόβλημα λύθηκε. Ακουλουθεί σύντομη εξήγηση για όσους βρεθούν στην ίδια κατάσταση----Ουσιαστηκά το πρόβλημα μπορούσε να λυθεί με ένα απλό chkdsk /r χωρίς να χαθεί κανένα αρχείο. επίσης το chkdskέδειξε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα στον δίσκο (ελπίζω) και δεν έχει bad sector. Το θέμα είναι ότι επειδή είχα laptop με OEM winxp home δεν μπορούσα με τίποτα να εκινήσω (ούτε σε repair console) και να κάνω chkdsk. Την λύση έδωσε το ΜΑΓΙΚΟ!!! Ultimate boot CD for win (UBCD4WIN). Έφτιαξα ένα boot cd out of the box με αυτό, bootαρα, ανοιξα κονσόλα και έκανα chkdsk <broken_disk_drive_letter> /r. Παρόλο που στον file manager του ubcd4win δεν μου εμφάνιζει κανονικά τον δίσκο, το chkdsk έκανε την δουλειά του μια χαρά..--------------------------------EDIT END----------------------------------------------------------------------Παιδιά την βοήθειά σας γιατι πρόκειται για το notebook της δουλειάς μου και τα έχω παίξει λίγο. Λοιπόν.Έχω hp dv6187ea / winxp home. Μου βγάζει unmountable boot volume. Οκ βρήκα στον net πληροφορία για το τι πρέπει να κάνω.Τώρα θέλω να κάνω boot σε recovery console. Το cd των winxp sp2 δεν βλέπει τον σκληρό. Πράγμα λογικό νομίζω γιατί ο αυτός είναι sata πάνω σε raid νομίζω. Σωστός ή τα έπαιξε ο σκληρός?Πως λοιπόν θα μπω στο recovery console (εκτός από το να φτιάξω winxp με τους drivers του sata/raid embedded)?Έχω τα recovery cd τις HP. Αλλά φοβάμαι να κάνω boot από αυτά μήπως και κάνουν restore το notebook χωρίς να ρωτήσουν. Μήπως με αυτά μπορώ να πάω σε recovery console?
tacticalcube138 Μάϊος 15, 2007 #2 Μάϊος 15, 2007 Υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να έχει χαλαρώσει κάποια συνδεσμολογία.
nivas Μάϊος 15, 2007 Author #3 Μάϊος 15, 2007 Υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να έχει χαλαρώσει κάποια συνδεσμολογία.Είδα κάτι για τα pinakia στο support της microsoft. Αλλά πριν από αυτό με ενδιαφέρει να δω τα άλλα. Συμφωνείς μαζί μου για τα υπόλοιπα που γράφω. Το recovery disk της hp θα με βάλει σε recovery console των winxp?
tacticalcube138 Μάϊος 15, 2007 #4 Μάϊος 15, 2007 Το recovery disk της hp θα με βάλει σε recovery console των winxp?Δεν το ξέρω αυτό, αλλά όσον αφορά τον σκληρό αφαιρείται έυκολα στα φορητά (τουλάχιστον στον δικόμου). Αφαιρείς βιδούλες, βγάζεις καπάκι, σπρώχνεις προς τα έξω, φυσάς, σπρώχνεις προς τα μέσα, βάζεις καπάκι.Το laptop έχει δύο σκληρούς;
nivas Μάϊος 15, 2007 Author #5 Μάϊος 15, 2007 Δεν το ξέρω αυτό, αλλά όσον αφορά τον σκληρό αφαιρείται έυκολα στα φορητά (τουλάχιστον στον δικόμου). Αφαιρείς βιδούλες, βγάζεις καπάκι, σπρώχνεις προς τα έξω, φυσάς, σπρώχνεις προς τα μέσα, βάζεις καπάκι.Το laptop έχει δύο σκληρούς;όχι έναν σκληρό έχει. Δεν θα δημιουργηθεί πρόβλημα στην εγγύηση αν τον άνοίξω . Μήπως καλύτερα να τον ανοίξω και να πάρω ένα backup χωρίς να τον πειράξω με chkdsk κτλ.?
tacticalcube138 Μάϊος 15, 2007 #6 Μάϊος 15, 2007 όχι έναν σκληρό έχει. Δεν θα δημιουργηθεί πρόβλημα στην εγγύηση αν τον άνοίξω . Μήπως καλύτερα να τον ανοίξω και να πάρω ένα backup χωρίς να τον πειράξω με chkdsk κτλ.?Καθόλου άσχημη ιδέα.
nivas Μάϊος 15, 2007 Author #7 Μάϊος 15, 2007 Να διευκρινίσω λίγο το εξής:Αν ανπόξω τον υπολογιστή υπάρχει περίπτωση ναδημιουργήσω κάποιο πρόβλημα με την εγγύηση?Δεν εμπιστεύομαι να τον πάω για service χωρίς να πάρω backup.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.