Heatspreader Δημοσιεύτηκε Μάϊος 14, 2007 #1 Δημοσιεύτηκε Μάϊος 14, 2007 Ξέρει κανείς τι παίζει εδώ ρε παδιά... Το PC δουλεύει μια χαρά όσον αφορά τις επιδόσεις και τα Scores, αλλά κάποιες φορές (μία φορά τον μήνα) μου βγάζει τις παρακάτω μπλε οθόνες. Μου έβγαλε δύο φορές σήμερα και γι' αυτό είπα να post-άρω. Μου έχει τύχει και σε Full Load και σε Idle αυτό. Παιδιά τι είναι αυτά τα πράματα!? ΈΛΕΟΣ!!!! Μήπως πρέπει να βάλω Vista?
Heatspreader Μάϊος 14, 2007 Author #3 Μάϊος 14, 2007 Φοράω τους τελευταίους. Από ότι είδα η nVidia δεν έχει κάποιον νεο Driver...Δεν είμαι κλοκαρισμένος έτσι?!Μιλάω πάντα Default!
iced Μάϊος 15, 2007 #4 Μάϊος 15, 2007 Ναι κατι με drivers παιζει ή με καποιο αλλο software.... Ειχακ ια εγω μεγαλο προβλημα καποτε και εφταιγε το norton antivirus 2005-6, δεν θυμαμαι....
Candyman1442169163 Μάϊος 15, 2007 #5 Μάϊος 15, 2007 A ρε Nforce υπερτσιπσετ. Tα ίδια είχα κι εγώ και τελικά λύθηκε με φορμάτ. Και το πρόβλημα ξεκίνησε ξαφνικά, ενώ το pc έπαιζε χωρίς το παραμικρό πρόβλημα για μήνες.Το ίδιο συμβαίνει και σε άλλους χρήστες και σε ελληνικά φόρουμ απ'ότι έχω δει...Στο ιντερνετ γίνεται χαμός από ανθρώπους με παρόμοια προβλήματα. Σε άλλον έφταιγε το gamepad, σε άλλον οι drivers, σε άλλον η μνήμη... χάος.http://www.google.gr/search?client=firefox-a&rls=org.mozilla%3Aen-US%3Aofficial&channel=s&hl=el&q=IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL&meta=&btnG=%CE%91%CE%BD%CE%B1%CE%B6%CE%AE%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7+GoogleΕχω την εντύπωση πως αυτά ΔΕΝ γίνονται σε VIA, Intel, AMD chipsets...
yanni Μάϊος 15, 2007 #6 Μάϊος 15, 2007 A ρε Nforce υπερτσιπσετ...................................... ....... Εχω την εντύπωση πως αυτά ΔΕΝ γίνονται σε VIA, Intel, AMD chipsets... Και όμως....... GOOGLE results.... +IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL +nvidia =23900 pages +IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL +amd=30000 pages +IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL +via=28800 pages +IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL +intel=30600 pages +IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL +ati=24600 pages ---- +IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL=122000 pages @Lafas1987 Default ξε-default τρέξε ένα πλήρες έλεγχο στο memtest ( όχι μόνο το 5ο test ) και αν δεις έστω και 1 (ένα χωρίς πλάκα) λάθος, τότε βρήκες το πρόβλημα. Απλά για να σιγουρευτείς με τις μνήμες.
viper1442169065 Μάϊος 15, 2007 #7 Μάϊος 15, 2007 A ρε Nforce υπερτσιπσετ. Tα ίδια είχα κι εγώ και τελικά λύθηκε με φορμάτ. Και το πρόβλημα ξεκίνησε ξαφνικά, ενώ το pc έπαιζε χωρίς το παραμικρό πρόβλημα για μήνες.Το ίδιο συμβαίνει και σε άλλους χρήστες και σε ελληνικά φόρουμ απ'ότι έχω δει...Στο ιντερνετ γίνεται χαμός από ανθρώπους με παρόμοια προβλήματα. Σε άλλον έφταιγε το gamepad, σε άλλον οι drivers, σε άλλον η μνήμη... χάος.http://www.google.gr/search?client=firefox-a&rls=org.mozilla%3Aen-US%3Aofficial&channel=s&hl=el&q=IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL&meta=&btnG=%CE%91%CE%BD%CE%B1%CE%B6%CE%AE%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7+GoogleΕχω την εντύπωση πως αυτά ΔΕΝ γίνονται σε VIA, Intel, AMD chipsets...Ελα Candyman.Δε θέλω τετοια με το nforce.Θα σε μαλώσω..:033: Τώρα αν φταίει το συγκεκριμένο τσιπάκι, δεν πρέπει να παίρνει η μπάλα όλα τα nforce που πίναμε νερό στο ονομά τους (και αρκετοί πίνουμε ακόμα).
Candyman1442169163 Μάϊος 15, 2007 #8 Μάϊος 15, 2007 Φίλε viper, κι' εγώ Nforce έχω στο ένα pc μου και οφειλώ να σου πώ ότι με έχει κάνει να βλαστημάω.Η γενική αίσθηση που έχω αποκομίσει από διάφορα nforce (από Nforce2 250gb, Nforce4, Nforce4 Ultra & SLI, Nforce MCP550, 570) είναι όχι και τόσο θετική (οχι στις επιδόσεις, αλλά στην σταθερότητα του συστήματος και μόνο) και το είχα αναφέρει και σε σχετικό τόπικ περί nforce & via.Το άλλο pc μου με VIA αντιθέτως (καθώς και παλαιότερα via boards που είχα και εγώ αλλά και είχα βάλει σε συστήματα φίλων) παίζανε πάντα σταθερότατα χωρίς προβλήματα και με εντελώς διαφορετικά configurations.Δεν ξέρω ίσως να πέφτω στην περίπτωση, αλλά γενικά δεν θα τα χαρακτήριζα ως τον ορισμό του σταθερού chipset. Τέτοια εμπειρία έχω από δαύτα, και σε αρκετές περιπτώσεις όχι σε μία-δύο...Υ.Γ. Να σημειωθεί ότι γενικά πάντως είμαι μεγάλος γκαντέμης όπότε παίζει να είναι και σύμπτωση!
JimmyFox Μάϊος 15, 2007 #9 Μάϊος 15, 2007 Και όμως....... GOOGLE results.... +IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL +nvidia =23900 pages +IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL +amd=30000 pages +IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL +via=28800 pages +IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL +intel=30600 pages +IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL +ati=24600 pages ---- +IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL=122000 pages Λογικό. Αυτά έχουν γραφτεί από χρήστες που είχαν nVidia και προβλήματα σταθερότητας και τώρα που έχουν άλλο chipset γράφουν τις εμπειρίες τους με το nVidia βλαστημώντας το. :046:
cabrinha Μάϊος 15, 2007 #10 Μάϊος 15, 2007 Candyman τα via δε σου προσφερουν τιποτα. Αυτο ελειπε να μην ειναι και σταθερα. Απο την αλλη τα πληρως παραμετροποιησιμα nforce με τις πολλες επιλογες θελουν κομματακι παραπανω ενασχοληση. Λογικο ειναι. Οχι οτι δεν ειναι σταθερα.
Candyman1442169163 Μάϊος 15, 2007 #11 Μάϊος 15, 2007 Εννοείς το overclocking cabrinha ως "τα πληρως παραμετροποιησιμα nforce"; Τόσο παραμετροποιήσιμα που το άχρηστο και buggy hardware firewall δεν γίνεται να απενεργοποιηθεί μέσω software κανονικα; Καλά...Ηθικόν δίδαγμα: Nvidia should stick to what knows best. VGA chips.
viper1442169065 Μάϊος 15, 2007 #12 Μάϊος 15, 2007 Φίλε viper, κι' εγώ Nforce έχω στο ένα pc μου και οφειλώ να σου πώ ότι με έχει κάνει να βλαστημάω.Η γενική αίσθηση που έχω αποκομίσει από διάφορα nforce (από Nforce2 250gb, Nforce4, Nforce4 Ultra & SLI, Nforce MCP550, 570) είναι όχι και τόσο θετική (οχι στις επιδόσεις, αλλά στην σταθερότητα του συστήματος και μόνο) και το είχα αναφέρει και σε σχετικό τόπικ περί nforce & via.Το άλλο pc μου με VIA αντιθέτως (καθώς και παλαιότερα via boards που είχα και εγώ αλλά και είχα βάλει σε συστήματα φίλων) παίζανε πάντα σταθερότατα χωρίς προβλήματα και με εντελώς διαφορετικά configurations.Δεν ξέρω ίσως να πέφτω στην περίπτωση, αλλά γενικά δεν θα τα χαρακτήριζα ως τον ορισμό του σταθερού chipset. Τέτοια εμπειρία έχω από δαύτα, και σε αρκετές περιπτώσεις όχι σε μία-δύο...Υ.Γ. Να σημειωθεί ότι γενικά πάντως είμαι μεγάλος γκαντέμης όπότε παίζει να είναι και σύμπτωση!Είσαι είσαι!!:046: :046: Εμ πώς γίνεται σε μένα και οι 2 μητρικές με nforce 2 kai 4 να κάνουν OC τέρμα και να παίζουν εκεί σταθερότατα με ρυθμίσεις στο τσίτα?Όλα είναι θέμα ψαξίματος.Από το BIOS μέχρι και τα ρεύματα που θα δουλέψεις.
Candyman1442169163 Μάϊος 15, 2007 #13 Μάϊος 15, 2007 Φίλτατε, αμα είναι να πειράξω τάσεις και BIOS για να παίζει default τότε χαιρέτα μου τον πλάτανο. Και οκ δεν μιλάω να φτιάξω boot sequence ή να ρυθμίσω πράγματα αυτονόητα (και φαντάζομαι δεν εννοεις ούτε εσύ αυτό) αλλά μιλάω για κουλά προβλήματα. Τεσπα είναι και θέμα γκαντεμιάς είπαμε!!!! Ξέρεις εσύ!
JimmyFox Μάϊος 15, 2007 #14 Μάϊος 15, 2007 Είσαι είσαι!!:046: :046: Εμ πώς γίνεται σε μένα και οι 2 μητρικές με nforce 2 kai 4 να κάνουν OC τέρμα και να παίζουν εκεί σταθερότατα με ρυθμίσεις στο τσίτα?Όλα είναι θέμα ψαξίματος.Από το BIOS μέχρι και τα ρεύματα που θα δουλέψεις.Με τον ίδιο τρόπο που το Κ8Τ800 πήγε στα 270ΜΗζ ΗΤΤ χωρίς PCI-lockhttp://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=599και το K8T800pro στα 300+ΜΗζ ΗΤΤ βγάζοντας μάλιστα καλύτερο SuperPi από το NF4 στις ίδιες συχνότητες http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=598&page=2Όπως και το ΚΤ600 στην MSI K8T Neo2 FIR που πήγε 237ΜΗζ FSB χωρίς το παραμικρό mod όταν η Abit NFS ήθελε μια ντουζίνα Mods για να πάει πάνω από 225ΜΗζ FSB και έπρεπε να βγουν άλλα τόσα revisions για να μην κάνει corrupt BIOS.(Δυστυχώς οι φωτογραφίες ήταν στο PC Tech και χάθηκαν....)Όπως εσύ λες -> Όλα είναι θέμα ψαξίματος.
outlaw Μάϊος 15, 2007 #15 Μάϊος 15, 2007 και το K8T800pro στα 300+ΜΗζ ΗΤΤ βγάζοντας μάλιστα καλύτερο SuperPi από το NF4 στις ίδιες συχνότητες http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=598&page=2Όπως και το ΚΤ600 στην MSI K8T Neo2 FIR που πήγε 237ΜΗζ FSB χωρίς το παραμικρό mod όταν η Abit NFS ήθελε μια ντουζίνα Mods για να πάει πάνω από 225ΜΗζ FSB και έπρεπε να βγουν άλλα τόσα revisions για να μην κάνει corrupt BIOS.(Δυστυχώς οι φωτογραφίες ήταν στο PC Tech και χάθηκαν....)Όπως εσύ λες ->Κι εγώ είχα κτ880pro αλλά πάνω απο 275 έχανε 3d και το 300 ήτανε απόλυτο όριο ενώ το nf4 τα 300 τα χει για πρωινό, σταθερότατα, με 3d. Κι εγώ το συμπαθούσα αλλά, αποτυχία.Για socket A υπερβάλλεις. Για πάνω απο 225 θέλανε ΜΟΝΟ L12 και αυτό ΜΟΝΟ για 133 bus επεξεργαστές (t-breds A και mobiles). Και μάλιστα ήταν ενσωματωμένο σε bios mod. ΕΙΔΙΚΑ το NF7-s 2.0 το χα 245 με 33/66 locks με 3d με με με.....και όχι μόνο το nf7-s 2.0 αλλά και το asus και το epox που πέρασαν απο τα χέρια μου σκοτώνανε οπότε εν κατακλείδι το NForce-2 ήταν ο βασιλιάς του o/c στο socket A (το epox είχε 250αρίσει ΣΤΑΘΕΡΟΤΑΤΑ και μόνο το asus ήθελε ένα κάρο modες για να περάσει τα 227 και αυτό είχε να κάνει με τα ελάχιστα ρεύματα που έδινε το board). Και πέραν ξερών τιμών σε mhz, τ αποτελέσματα χάριν mem ctrler και dual channel δείχνουνε οτι έστω και στα ίδια mhz το nforce σάρωνε.....π.χ. στα 236 το AN7 έδειχνε κοντά 1.8G/s unbuffered......άμα πλησίαζε το ΚΤ-600 έστω και τα 1.6 εγώ θα γίνω αστροναύτης.Τα via για μένα είναι άριστα για win98. Όποιος έχει δοκιμάσει θα ξέρει τι λούκι είναι να δουλέψει το NForce-2 στα 98. Βέβαια το kt333 που χω ακόμα (εν λειτουργία) στα 166 χάνει μια 200άρα MB/s (unbuffered) από το NForce-2 στα 133 (single channel.....που να είχα και 2ο stick).Y.Γ. Τρελό offtopic......μιας και έχεις φίλε minidump δεν τ ανοίγεις μ ένα προγραμματάκι να δεις ποιό ακριβως *.dll *.sys προκαλεί πρόβλημα?
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.