Jump to content

OC failed!!

Raziel5

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

σήμερα το πρωί ανοίγω λοιπόν το pc ακη μου για να δουλέψει "ροσσετα" όπως κάνει καθημερινά και ανοίγοντας το μετά από 2 δευτερα έσβησε........ Oxxxxx λέω λες να κάηκε tpt! τον ξανανοίγω και μου λέει previous OC failed βίος will return it το default. αν θυμάμαι καλά amd άθλον 3500 cloxk 2200 και το είχα πάει 2400 λίγα πράματα δηλαδή! μάλλον είναι λόγο θερμοκρασιών λέτε e ?τώρα και που το καλοκαίρι μας ήρθε καυτό καυτό !

Το θερμο καλοκαιρινο κλιμα της χωρας μας ειναι οτι καλυτερο για να δειξουμε στην πραξη τις δυνατοτητες καινουριων, πρωτοποριακων συστηματων ψυξης μνημων (αλλα και γενικοτερης ψυξης του υπολογιστη) ωστε ακομα και σε υψηλες θερμοκρασιες δωματιου να ειναι σε θεση να clockαρουν σε "χειμερινα" επιπεδα.

Με αφορμη λοιπον αυτο το thread θα ηθελα να αναφερω οτι πολυ συντομα θα σας παρουσιασουμε 2 κιτ μνημων της OCZ που τα πανε πολυ καλα καταπολεμωντας σε μεγαλο βαθμο το προβλημα της θερμοκρασιας.:)

Το θερμο καλοκαιρινο κλιμα της χωρας μας ειναι οτι καλυτερο για να δειξουμε στην πραξη τις δυνατοτητες καινουριων, πρωτοποριακων συστηματων ψυξης μνημων (αλλα και γενικοτερης ψυξης του υπολογιστη) ωστε ακομα και σε υψηλες θερμοκρασιες δωματιου να ειναι σε θεση να clockαρουν σε "χειμερινα" επιπεδα.

Με αφορμη λοιπον αυτο το thread θα ηθελα να αναφερω οτι πολυ συντομα θα σας παρουσιασουμε 2 κιτ μνημων της OCZ που τα πανε πολυ καλα καταπολεμωντας σε μεγαλο βαθμο το προβλημα της θερμοκρασιας.:)

Δύσκολα τα πράγματα όταν θα έχουμε εξωτερική θερμοκρασία >35 βαθμούς τί μπορεί να κάνει ένα αερόψυκτο ή υδρόψυκτο σύστημα.

Εδώ στην Ελλάδα χρειαζόμαστε εκείνη την ηλεκτρονική μέθοδο που μετατρέπει τη θερμότητα σε ηλεκτρισμό ή το αντίθετο, δεν θυμάμαι.

Ερώτηση

Ο φίλος αναφέρει οτι το σύστημα δεν πρόλαβε καν να ξεκινήσει.

Σίγουρα φταίει η ζέστη??

Αν ναι υπομονή το σαββατοκύριακο αλλάζει ο καιρός.

Δηλαδή για να καταλάβω πριν bootάρουμε πλέον θα πρέπει να παρακολουθούμε μετεωρολογικό ??

Αν ισχύει προτείνω να ριχνετε μια ματιά στο www.meteo.gr. (τσεκαρισμένα αξιόπιστο και αναλυτικό ανά περιοχή μια και το forum έχει μέλη σε όλη την Ελλάδα)

Δύσκολα τα πράγματα όταν θα έχουμε εξωτερική θερμοκρασία >35 βαθμούς τί μπορεί να κάνει ένα αερόψυκτο ή υδρόψυκτο σύστημα.

Εδώ στην Ελλάδα χρειαζόμαστε εκείνη την ηλεκτρονική μέθοδο που μετατρέπει τη θερμότητα σε ηλεκτρισμό ή το αντίθετο, δεν θυμάμαι.

εννοεις την μεθοδο peltier .το εχω δοκιμασει και αυτο αλλα δεν ειδα διαφορα μιας και ηταν πολυ μικρο και δεν προλαβενε να κατεβασει την θερμοκρασια.εγω το εχω ακομα στα (χειμερινα ρολογια e 6400 -3600mhz) και εχω 32-34 και 48-52 .θα ηθελα να ποσταρει καποιος με παρομοιο συστημα να μου πει θερμοκρασιες.

Ερώτηση

Ο φίλος αναφέρει οτι το σύστημα δεν πρόλαβε καν να ξεκινήσει.

Σίγουρα φταίει η ζέστη??

όπως είπα 2 δευτερόλεπτα δεν πρόλαβα να δω τίποτα στην οθόνη αλλα δεν νομίζω και να είναι και κάτι άλλο από την στιγμή που καπάκι άνοιξε και μου έγραψε για OC failed

• 3 weeks later...

Φίλε Raziel5 OC failed σημαίνει overclocking failed αφού είπες ότι έχεις υπερχρονισμένη τη CPU στα 2.4 Ghz από τα 2.2 Ghz που ήταν μανάτη. Αυτό συνέβη λόγω υψηλής θερμοκρασίας στη CPU. Έτσι το σύστημα για να την προστατέψει επανάφερε τις ρυθμίσεις του BIOS στις αρχικές (default). Θα σε συμβουλέψω να μην υπερχρονίζεις το σύστημά σου αν δεν ξέρεις ακριβώς τι κάνεις & μάλιστα τους καλοκαιρινούς μήνες χωρίς καλή ψύξη του συστήματος (ακόμη & 200 MHz παραπάνω δεν είναι λίγα πράγματα αν δεν έχεις καλή ψύξη). Πάντως αν θες να κάνεις σωστό overclocking έναν πολύ καλό οδηγό θα βρεις εδώ: http://www.thelab.gr/reviews/ocbasics_1.php

Παιδιά για να δώσω μια νέα διάσταση στο θέμα σας, έχω και εγώ τον ίδιο επεξεργαστή με το φίλο (και τον είχα) πάνω σε ASUS A8V Deluxe. Μου είχε βγάλει το ίδιο πράγμα ΧΩΡΙΣ OC ουκ ολίγες φορές θα έλεγα με τη μόνη διαφορά ότι δεν έκλεινε με την εκκίνηση και έβγαζε απευθείας το μήνυμα. Δεν κατάλαβα ποτέ τι έφταιγε και το σύστημα ήταν σταθερότατο. Οι θερμοκρασίες του επεφεργαστή δεν ξεπερνούσαν ποτέ τους 44*C και η Μ/Β τους 30*C. Και επαναλαμβάνω σε ΣΤΑΘΕΡΟΤΑΤΟ σύστημα. Η μόνη ένδειξη ότι κάτι μπορεί να μην πήγαινε καλά ήταν αυτό το μήνυμα. Να αναφέρω πως το έχω ξεπεράσει από τότε που έβαλα την ASUS A8V-E αν και δεν είμαι σίγουρος αν ήταν αυτή η διαφορά που "έλυσε το πρόβλημα"(χρονικά δεν θυμάμαι, παίζει αρκετό καιρό πριν την αλλάξω να είχε σταματήσει).

Μήπως με καινούριο bios εξαλειφθεί το πρόβλημα;

...Θα σε συμβουλέψω να μην υπερχρονίζεις το σύστημά σου αν δεν ξέρεις ακριβώς τι κάνεις ...

Αυτό είναι ένα site για overclockers :030:

Φιλικά, και καλωσήρθες :054:

simon μπορεί θα το κοιτάξω απλά δεν με επείγει να το "ξανανεβασω" το ρολοι! mathew ούτε έξυπνος θέλω να το παίξω ούτε τίποτα! δεν ξέρω πολλά από ο/c απλά το είχα κάνει από το χειμώνα αυτό και τώρα μου έγραψε αυτό το μηχανάκι δουλεύει τέλεια κατά τα αλλα! έτσι ακη αλλιώς δεν έχω και πολύ καλά πράματα πάνω για ο/c ! full load να δουλεύει "ροσσετα" πιάνει 49 τώρα και χειμώνα 44 βαθμούς!

@Raziel

Ελεγξε το airflow στο κουτί σου. Με θερμοκρασία δωματίου 24° o 3700 μου με στοκ HSF στα 3,0 επιανε με το ζορι 50°.

άσε είμαι ψιλά και χτυπα ο ήλιος! θερμοκρασία δωματίου αυτές τις μέρες παίζω 29-30! :)

βεβαια παίζει ναι μην έχει και καλο air flow σίγουρα!

άσε είμαι ψιλά και χτυπα ο ήλιος! θερμοκρασία δωματίου αυτές τις μέρες παίζω 29-30! :)

βεβαια παίζει ναι μην έχει και καλο air flow σίγουρα!

30?:103:

Προπόνηση για την μεταθανατια ζωή κάνεις?

Η πτυχιακή με θεμα τον αντισιμητισμό? :p

laughing out loud θα έπρεπε. Έλα ρε για τον άνθρωπο ψιλόυποφερτό είναι(με κάνα air condition δηλαδή !) για το pc όμως όχι :p

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.