teotsaki Δημοσιεύτηκε Μάϊος 13, 2007 #1 Δημοσιεύτηκε Μάϊος 13, 2007 Θα ήθελα την συμβουλή σας για το πρόβλημα με την υπερθέρμανση της κάρτας γραφικών EN7600GT που έχω. Η συνήθης θερμοκρασία είναι62-65 βαθμοί. Όταν παίζει το black & white φτάνει στο όριο των 80 βαθμών και κλείνει το παιχνίδι. Στο smart doctor έχω τις ρυθμήσεις στο default. Τι θα μπορούσα να κάνω γιατί έρχεται και καλοκαίρι; Όλες οι λύσεις δεκτές. Επίσης το κουτί έχει πλαϊνό ανεμιστήρα 24ρων εκατοστών ο οποίος γυρίζει μάλλον αργά, θα μπορούσα να του αυξήσω την ταχύτητα χωρίς να τον κάψω; Το manual δεν λέει τίποτα.Ειδα και κάποιες προηγούμενες απαντήσεις για ίδια θέματα σαν κι αυτή που έδωσε ο NECRO{DEMON} στον TSUNET πέρσι: (.....γενικά να ξέρεις πως για μια 6600GT το νορμαλ είναι 45-55 idle και 70-85 full load....τώρα απο αυτά που λες όντως κάτι δε πάει καλά ....κάτι πρόχειρα που μπορείς να κάνεις εσύ η κάποιος γνωστός είναι- να πάρεις μια ceramique/arctic silver παστα την οποια απλώνεις σε πυρήνα και μνήμες....αν υποθέσουμε πως δε γίνει τπτ μαυτό, τότε μπορείς είτε να ζητήσεις αλλαγή του προιόντος απο την αντιπροσωπεία, αλλά το πιο πιθανό είναι να σου πούνε πως οι θερμοκρασίες είναι αποδεκτές, πράγμα ωστόσο όχι λογικό....οπότε μπορείς να πάρεις τη κατάσταση στα χέρια σου και να αγοράσεις κάποια απο τις 2 ψύκτρες που παραθέτω εδώ ........αν δε γίνει τπτ τότε μπορείς να είσαι σίγουρος πως η κάρτα σου είναι ελαττωματική και να τη δώσεις για αλλαγή{χωρίς βέβαια να πεις τι της έχεις κάνει και αφού φυσικά της βάλεις πίσω τη stock ψύκτρα!!!!!!!}.....σαν εναλλακτικές λύσεις τσέκαρε το τροφοδοτικό σου{πολλά ακούγονται για τα tagan} και ακούμπα τη ψύκτρα της κάρτας που λες πως είναι στους 100κελσίου.....αν είναι 100κελσίου θα σου μείνει σημάδι στο χέρι......)H λύση ήταν στην αλλαγή πάστας όμως τι ήταν αυτό για το ΤAGAN;To σύστημά μου είναι:ASUS P5N32-SLI DELUXE, PENTIUM 4 PRESCOTT M2 650 3,4 GHZ, ASUS EN 7600 GT/2DHT 256MB PCI-E, KINGSTON 2x512MB PC4200 533, TAGAN TG530 DUAL FAN 530W, XCLIO APLUS CS-528 MIDI TOWER with side fan 24cm, WD 200GB SATA II, SAMSUNG 931BF
yanni Μάϊος 13, 2007 #2 Μάϊος 13, 2007 Η θερμοκρασία είναι υψηλή. Τσέκαρε μήπως έχει πρόβλημα ο ανεμιστήρας και δεν γυρίζει.
Necro Μάϊος 13, 2007 #4 Μάϊος 13, 2007 Νομίζω πως με το rivatuner μπορείς να ρυθμίσεις τις στροφές του fan να είναι πάντα στο μέγιστο. Κάν'το. Πάντως στις 80 κελσίου δε θα έπρεπε να κλείνει το παιχνίδι. Το κείμενο που παραθέτεις ήταν από προσωπική εμπειρία ένα χρόνο πριν, όπου η 6600 gt ζεμάταγιε στους 80 ωστόσο δεν είχα ιδιαίτερα προβλήματα. Αν κατάλαβα καλά δεν έχει διορθωθεί το δικό σου πρόβλημα έτσι ? Πάντως αυτό για το tagan μη σε απασχολεί(λόγω του τροφοδοτικού σου). Κάτι είχε παιχτεί τότε με κάτι παρτίδες, αλλά είναι πια περσυνά ξυνά σταφύλια . Η τουλάχιστον αυτό έχς καταλάβει.
viper1442169065 Μάϊος 14, 2007 #5 Μάϊος 14, 2007 Δες από αντίστοιχα topic τι προτείνεται για καλύτερη ψύξη.Πάρε τη zalman.Εμένα δεν πάει πάνω από 60-65 σε full load.
Candyman1442169163 Μάϊος 14, 2007 #6 Μάϊος 14, 2007 Συνήθως οι "οικονομικές" κάρτες γραφικών (οικονομικές εννοώ τις φθηνές σε κόστος από ένα συγκεκριμένο chip, όποιο και να είναι) έχουν κακές ψύκτρες οι οπόιες -σαν να μην έφτανε αυτό- δεν πατάνε και καλά στο chip γιατί το retention clip είναι ασθενές με "πεθαμένα" ελατήρια made in China (καταλαβαίνετε) και δεν πιέζουν την ψύκτρα αρκετά. Συνήθως με aftermarket λύνεται αυτό το πρόβλημα...Υ.Γ. Μου καήκανε 3 (ναι 3) 6600gt μέχρι να πάρω χαμπάρι το πρόβλημα και τις έστελνα RMA συνεχώς...
tacticalcube138 Μάϊος 14, 2007 #7 Μάϊος 14, 2007 Συνήθως οι "οικονομικές" κάρτες γραφικών (οικονομικές εννοώ τις φθηνές σε κόστος από ένα συγκεκριμένο chip, όποιο και να είναι) έχουν κακές ψύκτρες οι οπόιες -σαν να μην έφτανε αυτό- δεν πατάνε και καλά στο chip γιατί το retention clip είναι ασθενή και δεν πιέζουν την ψύκτρα αρκετά. Συνήθως με aftermarket λύνεται αυτό το πρόβλημα...Υ.Γ. Μου καήκανε 3 (ναι 3) 6600gt μέχρι να πάρω χαμπάρι το πρόβλημα και τις έστελνα RMA συνεχώς...Πρέπει να είσαι πολύ τακτικός πελάτης του eshop, διότι δεν εξηγείται αλλιώς το πόσο εύκολα δέχονται τις επιστροφές σου.:040:
yanni Μάϊος 14, 2007 #8 Μάϊος 14, 2007 Η 7600GT δεν είναι και φτηνή κάρτα. Επίσης όλοι χρησιμοποιούν την πλακέτα/ψήκτρα της Nvidia.Πάντως παίζει να μην πατάει η ψήκτρα καλά.
Candyman1442169163 Μάϊος 14, 2007 #9 Μάϊος 14, 2007 Πρέπει να είσαι πολύ τακτικός πελάτης του eshop, διότι δεν εξηγείται αλλιώς το πόσο εύκολα δέχονται τις επιστροφές σου.Τακτικός είμαι, αλλά με τις συγκεκριμένες έφτασα μέχρι την Quest και καλύτερα να μην σου πώ τι είπα στον product manager. Η πλάκα είναι ότι και στα reviews οι Prolink ανεβάζανε πολύ θερμοκρασία σε σχέση με άλλες 6600gt (μιλάμε για σχεδόν διπλάσιες τιμές).
dellman Μάϊος 14, 2007 #10 Μάϊος 14, 2007 Και τι άλλαζει δηλαδή σε μια φθηνή υλοποιήση????Όλες είναι ίδιες.....
Candyman1442169163 Μάϊος 14, 2007 #11 Μάϊος 14, 2007 Και τι άλλαζει δηλαδή σε μια φθηνή υλοποιήση????Όλες είναι ίδιες.....Και η Prolink μου της Nvidia ψύκτρα είχε. Δεν παίζει ρόλο όμως μόνο το σχήμα παίζει και το υλικό. Αν το μέταλλο είναι της πλάκας (κινέζικο) και έχει μέσα 30% φυσαλίδες αέρα η απαγωγή θερμότητας μειώνεται αναλόγως. Και αυτό φαίνεται μόνο με φασματοσκόπηση δεν μπορείς να το ξέρεις εκ των προτέρων. Επίσης δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα συμβαίνει σε όλες τις ψύκτρες που βγήκανε από το συγκεκριμένο εργοστάσιο.Τα περισσότερα μέταλλα που χρησιμοποιούνται γι'αυτές τις δουλειές είναι ανακυκλωμένα και πολλές φορές ανακατεμένα κράματα που ΔΕΝ μπορούν να ενωθούν σε χυτήρια λόγω διαφορετικών χημικών ιδιοτήτων... Και επειδή είναι διαφορετικά κράματα π.χ. οι πρώτες 1000 μπορεί να είνα οκ, και μετά να χρησιμοποιήθηκε οξείδιο του νικελίου μαζί με ανοξείδωτο ατσάλι με αποτέλεσμα να μην ενώνονται σωστά και.. φυσαλίδεεεεες.Οσο γι'αυτό:Παράθεση: Η 7600GT δεν είναι και φτηνή κάρτα.Δεν με κατάλαβες.. Το παράδειγμα αφορούσε μια ΦΘΗΝΗ 7600gt έναντι μιας ακριβότερης επίσης 7600gt. Π.χ. μια Prolink σε σχέση με μία XFX.Με κατάλαβες μοδεράτορα;
tacticalcube138 Μάϊος 14, 2007 #12 Μάϊος 14, 2007 Και η Prolink μου της Nvidia ψύκτρα είχε. Δεν παίζει ρόλο όμως μόνο το σχήμα παίζει και το υλικό. Αν το μέταλλο είναι της πλάκας (κινέζικο) και έχει μέσα 30% φυσαλίδες αέρα η απαγωγή θερμότητας μειώνεται αναλόγως. Και αυτό φαίνεται μόνο με φασματοσκόπηση δεν μπορείς να το ξέρεις εκ των προτέρων. Επίσης δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα συμβαίνει σε όλες τις ψύκτρες που βγήκανε από το συγκεκριμένο εργοστάσιο.Τα περισσότερα μέταλλα που χρησιμοποιούνται γι'αυτές τις δουλειές είναι ανακυκλωμένα και πολλές φορές ανακατεμένα κράματα που ΔΕΝ μπορούν να ενωθούν σε χυτήρια λόγω διαφορετικών χημικών ιδιοτήτων... Και επειδή είναι διαφορετικά κράματα π.χ. οι πρώτες 1000 μπορεί να είνα οκ, και μετά να χρησιμοποιήθηκε οξείδιο του νικελίου μαζί με ανοξείδωτο ατσάλι με αποτέλεσμα να μην ενώνονται σωστά και.. φυσαλίδεεεεες.Απίστευτο !!!
Candyman1442169163 Μάϊος 14, 2007 #13 Μάϊος 14, 2007 Ετσι φίλε.. Κι απ'την μύγα ξύγκι βγάζουν, τι νόμιζες;
tacticalcube138 Μάϊος 14, 2007 #14 Μάϊος 14, 2007 Ετσι φίλε.. Κι απ'την μύγα ξύγκι βγάζουν, τι νόμιζες;Δηλαδή, δηλαδή πρέπει να κυκλοφορώ με ένα φασματογράφο μάζας.
Candyman1442169163 Μάϊος 14, 2007 #15 Μάϊος 14, 2007 Χαχαχαχα.. Ναι, αλλά να είναι φορητός!!!! Y.Γ. Εχω μια ακαθόριστη αίσθηση ότι είμαι offtopic...
yanni Μάϊος 14, 2007 #16 Μάϊος 14, 2007 Αυτό είναι το ποιο όμορφο επιχείρημα που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει κάποιος πωλητής για να σου πουλήσει π.χ. ASUS αντί για Prolink. Αλλά προφανώς δεν δουλεύω σε χυτήριο οπότε το αφήνω ασχολίαστο, χωρίς να σημαίνει ότι το αποδέχομαι κιόλας.Από εκεί και πέρα μιλάμε για ASUS κάρτα η οποία προφανώς είναι μούφα μάρκα στο παρόν παράδειγμα. Αντίθετα οι XFX είναι κορυφαίες (lol!).
Candyman1442169163 Μάϊος 14, 2007 #17 Μάϊος 14, 2007 Εγώ έχω δει κάτι ψύκτρες τραγικές σε Asus πάντως. Π.χ. στις δικές μου... Τεσπα. Ειναι και θέμα μοντέλου. Ακαδημαϊκά πάντως το ανάφερα. Τώρα αν συμβαίνει κάτι με την ψύκτρα στην ΕΝ7600gt του teotsaki μπορεί να το τσεκάρει...
teotsaki Μάϊος 14, 2007 Author #18 Μάϊος 14, 2007 Ευχαριστώ πάρα πολύ όλους σας για τον χρόνο που αφιερώσατε στο πρόβλημά μου. Απ' ό,τι κατάλαβα είναι θέμα ψύκτρας. Λέω να δω για νέα ή μόνο αλοιφή.Από Τετάρτη τα νέα. Ευχαριστώ πάλι.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.