Jump to content

Κατανομή Αέρα

MadCatMk21442169156

Recommended Posts

Έχουμε, στη Μπλε μεριά την αξιολάτρευτη BigTyp της ThermalTake

011994.jpg

και στην κόκκινη μεριά, την επίσης πολύ αγαπημένη σας, Skythe Infinity

43328.jpg

Αν δεν κάνω λάθος, η TT έχει τα καλύτερα αποτελέσματα, αλλά η Skythe, δε βοηθάει περισσότερο στην ροή του αέρα μέσα στο κουτί;

Δηλαδή όπως μπαίνει ο αέρας από μπροστά να τον βοηθήσει να φτάσει πίσω και να βγεί έξω;

Αυτό όμως σημαίνει ότι ο αέρας που φτάνει στην ψύκτρα της Skythe είναι πιο ζεστος;

Ο Thermaltake, μήπως θα έχει ψιλοπρόβλημα αν το κουτί τον χωράει τσίμα-τσίμα;

Επίσης, έχει ένα κουμπί πάνω του για την αυξομοίωση της ταχύτητας του, αυτό σημαίνει ότι δε μπορεί κανείς να τον ελέγχξει από Software??

Thanks

Γενικά,

Στην αποδοση των ψηκτρών το Α και το Ω είναι η ροή μεσα στο κουτί.

Για την BT Tt και ολες τις ψηκτρες που μοιαζουν με αυτή(XP120, Samurai) το καλύτερο είναι να έχεις στο καπακι του κουτιού εναν ανεμιστήρα που να οδηγεί τον "ψυχρό" αερα πανω στο fan της ψηκτρας

Με τa tower coolers(oπως η infinity), για να εχεις μεγιστη απόδοση πρεπει να έχεις ενα fan στην προσοψη του κουτιού με ιδιο airflow με αυτόν του h/s, και στην εξαγωγή εναν με λιγο μεγαλύτερο.

Σαν καλύτερη αποτελέσματα είναι η scuthe. Εγώ θα κοίταγα και την tunig και ίσως τη gemini

954527.gif

Kαλά τι τέρας είναι αυτό ΟεΟ?

Αν δεν κάνω λάθος, η TT έχει τα καλύτερα αποτελέσματα, αλλά η Skythe, δε βοηθάει περισσότερο στην ροή του αέρα μέσα στο κουτί;

Δηλαδή όπως μπαίνει ο αέρας από μπροστά να τον βοηθήσει να φτάσει πίσω και να βγεί έξω;

Αυτό όμως σημαίνει ότι ο αέρας που φτάνει στην ψύκτρα της Skythe είναι πιο ζεστος;

Ο Thermaltake, μήπως θα έχει ψιλοπρόβλημα αν το κουτί τον χωράει τσίμα-τσίμα;

Επίσης, έχει ένα κουμπί πάνω του για την αυξομοίωση της ταχύτητας του, αυτό σημαίνει ότι δε μπορεί κανείς να τον ελέγχξει από Software??

Thanks

Εξαρτάται αγαπητέ.

Αν κάποιος έχει κουτί με ανεμιστηράκι στο πλάι (στο ύψος της CPU) ε τότε μάλλον η ΤΤ έχει το πάνω χέρι, διότι απλά τραβάει φρέσκο αέρα, χωρίς να την πολυενδιαφέρει το κλασσικό ρεύμα αέρα μπρος-πίσω που υπάρχει μέσα σε κάθε κουτί.

Τώρα πόσο να βοηθάει η Scythe το ρεύμα αέρα μπρος-πίσω;

Επίσης όντως η ΤΤ είναι ογκώδης, αλλά και η Scythe είναι βαριά.

Γενικά,

Στην αποδοση των ψηκτρών το Α και το Ω είναι η ροή μεσα στο κουτί.

Για την BT Tt και ολες τις ψηκτρες που μοιαζουν με αυτή(XP120, Samurai) το καλύτερο είναι να έχεις στο καπακι του κουτιού εναν ανεμιστήρα που να οδηγεί τον "ψυχρό" αερα πανω στο fan της ψηκτρας

Με τa tower coolers(oπως η infinity), για να εχεις μεγιστη απόδοση πρεπει να έχεις ενα fan στην προσοψη του κουτιού με ιδιο airflow με αυτόν του h/s, και στην εξαγωγή εναν με λιγο μεγαλύτερο.

Εγώ μπρος και πίσω, αυτή τη στιγμή έχω 2 120άρηδες stockατζήδικους...

ΜΕ 2 delta 12άρηδες θα είναι μούρλια

Μμμμ.. BIOS Settings γι'αυτο, έτσι;

ειμαι τοσο noobaass :010::010::010::010:

Μήν απαντήσετε, κάνω restart να δω - πολλά ρωτάω!

-Edit-

Από τη δική μου τη Mobo τουλάχιστον όχι, άλλα βαριόμουνα και ανέβασα λιγο τα clocks lol

FG-003-DE_400.jpg

- Speed - 4000RPM

- Output - 190 CFM

- Decibels - 59dBA

- Dimensions - 120x120x38

Ναι αλλά και overvolted να είναι, πάλι θα φτάνει ο θόρυβος στα 500 desibel !

Aφου δεν μπορουμε να έχουμε πισι σαν του Landlover ωστε να εξομοιώνουμε το κοκπιτ του Αntonov 225, τουλάχιστον ας εξομοιώσουμε τον ήχο από τις τουρμπίνες του....

Σωστός ο soulclaimer το πίσω fan πρέπει να είναι λίγο μεγαλύτερο airflow, ούτε το ίδιο, ούτε μικρότερο, ούτε το διπλάσιο.

Μήπως όμως έτσι δημιουργείται υποπίεση και αρχίσουν πάλι κάτι ανεξήγητα βουητά; Το λέω γιατί το έχω πάθει.

Μήπως όμως έτσι δημιουργείται υποπίεση και αρχίσουν πάλι κάτι ανεξήγητα βουητά; Το λέω γιατί το έχω πάθει.

Υποπίεση? Υπερπίεση? Τα θεωρω υπερβολες... τα κουτια μας ειναι τοσο καλα και αεροστεγη κλειστα? Και απο την αλλη τα ανεμηστηρια τους με δυναμη μολις μερικα watt μπορουν να αντισταθουν τοσο πολυ στην ατμοσφαιρα ωστε να δημιουργησουν τετοια φαινόμενα?

Απλα το οτι "μπαζουν" τα κουτια αμς (το δικο μου stacker από παντού :p ) βοηθαει το πισω λιγο πιο δυνατό να κρατησει καλυτερα το airflow (αποψη μου)

Υποπίεση? Υπερπίεση? Τα θεωρω υπερβολες... τα κουτια μας ειναι τοσο καλα και αεροστεγη κλειστα? Και απο την αλλη τα ανεμηστηρια τους με δυναμη μολις μερικα watt μπορουν να αντισταθουν τοσο πολυ στην ατμοσφαιρα ωστε να δημιουργησουν τετοια φαινόμενα?

Απλα το οτι "μπαζουν" τα κουτια αμς (το δικο μου stacker από παντού :p ) βοηθαει το πισω λιγο πιο δυνατό να κρατησει καλυτερα το airflow (αποψη μου)

Παράδειγμα το κουτί που έχει ο Candyman (έχω το ίδιο) έχει για εισαγωγή αέρα ένα 8άρι fan. Έχεις την εντύπωση ότι μπορεί να τα βγάλει πέρα με άλλο ένα 8άρι για εξαγωγή + το 12ρι του psu? Εγώ το ξήλωσα από την πρώτη μέρα και επειδή δεν επαρκούσε το άνοιγμα για airflow έβγαλα όλο το πλαϊνό τζάμι.

Καλό είναι το πίσω ανεμιστηράκη να είναι δυνατούλικο ώστε να τραβάει και τον ζεστό αέρα που παράγει η κάρτα γραφικών και ο επεξεργαστής.

Επίσης θα συμφωνήσω με τον panoc.

Επίσης έχω διαπιστώσει ότι οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν ελαφρώς αν αφαιρέσω το πλαινό κάλυμμα και είναι προφανές ότι αυτό οφείλεται ότι διασαλεύεται το ρεύμα αέρα με κατεύθυνση μπρος-πίσω, το οποίο βοηθάει στην πιο γρήγορη απαγωγή του θερμού αέρα που παράγεται μέσα στο κουτί.

Παράδειγμα το κουτί που έχει ο Candyman (έχω το ίδιο) έχει για εισαγωγή αέρα ένα 8άρι fan. Έχεις την εντύπωση ότι μπορεί να τα βγάλει πέρα με άλλο ένα 8άρι για εξαγωγή + το 12ρι του psu?

Φυσικα και οχι, αλλα απο αυτο το σημειο μεχρι το σημειο να μιλαμε για υπο/υπερπιεσεις υπαρχει ενα μεγαλο κενο :)

Τα ανεμηστηρια που βγαζουν θα ζοριστουν λιγο παραπανω, θα κατεβασουν στροφες, θα κανουν λιγο περισσοτερο θορυβο ακριβως γιατι βρισκουν "κοντρα" και δε μπορουν να τραβηξουν οσο αερα θελουν (επειδη δεν ειναι τοσο δυνατα ωστε να ασχοληθουν με πιεσεις) και εννιοτε απλα θα τραβανε και απο τις χαραμαδες του κουτιου. Και για να μη βγαινουμε εντελως εκτος θεματος ->

Σε καθε περιπστωση εννοειτε οτι το μεσα εξω airflow θα πρεπει να ειναι οσο γινεται πανομοιότυπα.

Μια καλη ψυχτρα -σε ενα καλα σχεδιασμενο κουτι με σωστο airflow οπως η TT ή η skythe- θα επωφεληθει απο αυτο, ανεξαρτητα απο την κατευθυντηκοτητα του ρευματος αερα που δημιουργει η ψυχτρα.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.