kagelar34 Δημοσιεύτηκε Μάϊος 12, 2007 #1 Δημοσιεύτηκε Μάϊος 12, 2007 Για δείτε κ τους δικους σας. Κανονικά οι sata πρέπει να έχουν current transfer mode το max supported που είναι ultra dma mode 6.Κ νομίζω όχι μόνο οι sata αλλά κ οι pata.Εδώ είναι τα modes. http://kb.iu.edu/data/agnn.htmlΚ ένα καλό προγραμματάκι για να δείτε max k current είναι το hwinfo32, αλλα μπορείτε κ από τον device manager στoυς ide controllers
kagelar34 Μάϊος 14, 2007 Author #2 Μάϊος 14, 2007 bump!!Όλοι σταματήσατε να χρησιμοποιείτε δίσκους ξαφνικά? Αν μπορεί κάποιος ας δει σε τι dma mode δουλέυει ο δισκος του είτε είναι sata είτε pata.
outlaw Μάϊος 14, 2007 #3 Μάϊος 14, 2007 Πάτα πάτα τη πατάτα.....οι δικοί μου πάτα πικοίλουν απο dma-2 σε dma-6 (ata33 , ata 133). Οπότε κάτι άλλο συμβαίνει....απο πού πήρες report ότι ο σατούλης σου τρέχει στο ata-100?
kagelar34 Μάϊος 14, 2007 Author #5 Μάϊος 14, 2007 Πάτα πάτα τη πατάτα.....οι δικοί μου πάτα πικοίλουν απο dma-2 σε dma-6 (ata33 , ata 133). Οπότε κάτι άλλο συμβαίνει....απο πού πήρες report ότι ο σατούλης σου τρέχει στο ata-100?Από τον device manager όπως είπα. αλλά κ από το hwinfo32 κ στην αρχή του boot μπορείς να το δεις αν έχεις καλή ανάλυση μετά την πρώτη οθόνη. προσπάθησα να το ψάξω στο νετ αλλά ότι text να βάλεις δεν πρόκειται να βρεις αυτό που θεςNot applicable...άκυρο
artking Μάϊος 14, 2007 #7 Μάϊος 14, 2007 άκυροΤι σημαίνει "άκυρο"; Εμένα εκεί που λες "Not Applicable" μου γράφει(SATA2 σκληρό έχω με το jumper ρυθμισμένο να δουλεύει σαν SATA1 γιατί ο controller της μητρικής δεν υποστηρίζει 2).
kagelar34 Μάϊος 15, 2007 Author #8 Μάϊος 15, 2007 ΑΒΙΤ IC7 motherboard chipset: Intel 875P (canterwood) +ich5drivers ένας θεός ξέρει.Ξέρεις πως θα δω?Έβαλα νομίζω τους last Που είχε η Abit στη σελίδα της για intel chipset 8.1.1.1010 αν κ νομίζω ότι δεν εγκαταστάθηκαν σωστά@artking τώρα κατάλαβα φίλε τι λες.λάθος μου. Απλώς κοίταξες κανάλι που δεν έχει συσκευή εκέι πάνω κ εγώ δεν κατάλαβα τι έλεγες. Δες στα άλλα κανάλια
outlaw Μάϊος 15, 2007 #9 Μάϊος 15, 2007 http://downloadcenter.intel.com/scripts-df-external/confirm.aspx?httpDown=http://downloadmirror.intel.com/df-support/13326/a08/infinst_autol.exe&agr=N&ProductID=1043&DwnldId=13326&strOSs=44&OSFullName=Windows*%20XP%20Professional〈=eng
artking Μάϊος 15, 2007 #10 Μάϊος 15, 2007 Όχι δεν έκανα λαθος. Στους IDE ATA/ATAPI Controllers Not applicable λέει. Λέει κάπου για mode 2 που αντιστοιχεί στο DVD-RW. Και στους SCSI and RAID controllers δεν υπάρχει αυτή η επιλογή. Οπότε υπολογίζω ότι δεν λέει τίποτα σε DMA mode για τους SATA. Τουλάχιστον από το device manager. Είσαι σίγουρος πως δεν μπερδεύεις τον SATA σκληρό σου με κάτι που είναι από άλλη συσκευή;
kagelar34 Μάϊος 15, 2007 Author #11 Μάϊος 15, 2007 Αυτό που λες μου το βγάζει μόνο εκεί που δεν υπάρχουν devices κ αυτό συμβαίνει στα sata channels στη δευτερη συσκευη γιατί τα γράφει σαν Ide channels αλλά μπορούν να πάρουν μόνο μια συσκευή. Τώρα αν είναι κάπως αλλιώς σε εσένα δεν ξέρωαν θες δοκίμασε κ το hwinfo32 είναι κορυφαίο προγραμματάκι γενικότεραoutlaw τώρα κατεβάζω
kagelar34 Μάϊος 15, 2007 Author #12 Μάϊος 15, 2007 κατέβασα έκανα install αν κ δεν βλέπω καμιά "μπάρα"να γεμίζει αλλά φυσικά δε αλλάζει τίποτα. Στους υπόλοιπους δλδ οι sata είναι σε ultra dma mode 6? οι δικοί μου πάτα πικοίλουν απο dma-2 σε dma-6 (ata33 , ata 133) Outlaw σε sata έχεις τίποτα εσύ? το mode 2 μήπως είναι κάποιο optical drive? Κ σήμερα που είδα στη σχολή έναν sata δουλεύει σε ultra dma mode 5. Κάτι θα πρέπει να κάνεις για να παίζουν οι δίσκοι σε ultra dma mode 6. Επίσης κάτι το οποίο πολύ δύσκολα μπορώ να κάνω uninstall είναι αυτοί οι intel controllers με πολύ παλιούς drivers. Δεν έχω βγάλει κάποια συσχέτιση όμως.
yanni Μάϊος 16, 2007 #13 Μάϊος 16, 2007 Πολύ φασαρία για το τίποτα. Αν τα Intel chipsets δεν υποστηρίζουν ΑΤΑ133 αλλά μέχρι ΑΤΑ100 πως στο καλό να κάνουν emulation τους SATA σε ΑΤΑ133?Εξάλλου οι επιδώσεις σου υποθέτω είναι φυσιολογικές. Το τι ΑΤΑ interface θα δηλώσει ο SATA controller για λόγους συμβατότητας με τα λειτουργικά, λογικά, δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια ταμπέλα.
kagelar34 Μάϊος 16, 2007 Author #14 Μάϊος 16, 2007 Πολύ φασαρία για το τίποτα. Αν τα Intel chipsets δεν υποστηρίζουν ΑΤΑ133 αλλά μέχρι ΑΤΑ100 πως στο καλό να κάνουν emulation τους SATA σε ΑΤΑ133?Εξάλλου οι επιδώσεις σου υποθέτω είναι φυσιολογικές. Το τι ΑΤΑ interface θα δηλώσει ο SATA controller για λόγους συμβατότητας με τα λειτουργικά, λογικά, δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια ταμπέλα.Εκέι ήθελα να καταλήξω. Είναι πράγματι μια ταμπέλα ή χάνουμε όλοι σε επιδόσεις? Γιατί αν εκεί που είναι το dma mode δεις ξαφνικά PIO mode τότε αυτό δεν είναι με την καμία μια ταμπέλα.(Το ξέρουμε πως αν γίνει ένας συγκεκριμένος αριθμός από crc errors τα win by default ρίχνουν το device στο pio mode)Τώρα αυτό μπορούμε να το καταλάβουμε γιατί έχει μεγάλη διαφορά πχ απο Ultra dma mode x (x=1,2,3,4,5) σε pio mode. Η διαφορά όμως απο το 5 στο 6 δεν είναι τόσο αισθητή κ αν δεν είχαμε ποτέ μας 6 δεν πρόκειται ποτέ να την καταλάβουμε.Μακάρι να είναι μια ταμπέλα γιατί ο δίσκος είναι το πιο αργό πράγμα σ' ένα pc
alexakis84 Μάϊος 16, 2007 #15 Μάϊος 16, 2007 Πρέπει να χάνεις σε επιδόσεις αν το δειλώσεις σαν ide να τους βλέπει τους sata. Στο δικό μου chipset (915p) αν τους δηλώσω σαν ide η ταχύτητα είναι περίπου 30MB/s ενώ άμα τους δηλώσω σε achi mode η ταχύτητα για τον 1 (maxtor 160) είναι γύρω στα 50ΜΒ/s και για τον δεύτερο (seagate 160) 70ΜΒ/s
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.