ΔΙΟΜΗΔΗΣ Δημοσιεύτηκε Μάϊος 10, 2007 #1 Δημοσιεύτηκε Μάϊος 10, 2007 Καησπέρα. Επειδή σκέπτομαι να πάρω ένα τροφοδοτικό μεγαλύτερο από τό TAGAN που έχω το οποίο ειναι 430w και να χρησιμοποιήσω το TAGAN σε άλλο υπολογιστή θα ήθελα να πάρω και καμία γνώμη παραπάνω. Το καινούριο τροφοδοτικό να διευκρινήσω για τυχόν ασυμβατότητες θα χρησιμοποιηθεί με AMD επεξεργαστή σε 939 πλατφόρμα.Πρός το σκοπό αυτό έχω επισημάνει ένα τροφοδοτικο HIPER TYPE M670W Quad με κωδικό HPV-4M670-SU. Υπάρχουν εμπειρίες από το συγκεκριμένο περί αξιοπιστίας;
tacticalcube138 Μάϊος 10, 2007 #2 Μάϊος 10, 2007 Οι περισσότεροι εδώ μέσα μάλλον θα σου πρότειναν Seasonic ή HEROICHI COUGAR 650W.
artking Μάϊος 10, 2007 #3 Μάϊος 10, 2007 Αρχικά δεν υπάρχουν ασυμβατότητες 939 με τα νέα τροφοδοτικά.Πάμε στο ζουμί. ΜΗΝ πάρεις HIPER. Από το www.skroutz.gr είδα ότι πάει στα 125 ευρώ. Στα ίδια λεφτά άριστες επιλογές είναι οι:HEROICHI COUGAR 650W RETAIL 118 ευρώSEASONIC S12-650 ENERGY+ 80 PLUS 650W 129,66 ευρώCORSAIR HX620W MODULAR POWER SUPPLY 135,01 ευρώΚαι δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά(αν και νομίζω ότι είναι πολύ καλό) για αυτό:THERMALTAKE W0117 TOUGHPOWER 750W NVIDIA SLI CERTIFIED 123,96 ευρώΌλες οι τιμές είναι από e-shop. Και να αναφέρω για το Corsair πως παρά το ότι είναι το μικρότερο σε ονομαστική ισχύ από όλα, σηκώνει 2x8800GTX SLI, φαινόμενο για την κατηγορία του(6xx Watt), όπως επίσης ότι έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές από όλα τα site όπως και από το http://jonnyguru.com/index.php, γνωστό για την εγκυρότητα και τον σωστό τρόπο με τον οποίο κάνει τα reviews του.Οι Seasonic και Heroichi είναι γνωστές για την ποιότητά τους, ενώ η Thermaltake μονάδα, λόγω της κατηγορίας της έχει πολύ καλή ποιότητα(τα low end μοντέλα της, πχ. η σειρά TR2 είναι τραγική, αλλά η Toughpower ανεβαίνει πολύ σε ποιότητα). Ρίξε μια ματιά στον οδηγό για επιλογή τροφοδοτικού από τον Candyman. Στη δεύτερη σελίδα έχει προτάσεις χωρισμένες ανά κατηγορία.
MadCatMk21442169156 Μάϊος 10, 2007 #5 Μάϊος 10, 2007 Συγγνώμη για τη noobo-ερώτηση, αλλα το Cougar, γιατί έχει fan από πάνω;;;;
tacticalcube138 Μάϊος 10, 2007 #6 Μάϊος 10, 2007 Διότι το φωτογραφίζουν ανάποδα όπως και τα Windmill;
artking Μάϊος 10, 2007 #7 Μάϊος 10, 2007 5 έτη εγγύηση το CORSAIR; Από όσο ξέρω είναι Seasonic rebranded, αλλά συγκριτικά έχει καλύτερες επιδόσεις από τα μαμίσια Seasonic... Πώς γίνεται τώρα αυτό... Θα σας γελάσω!
MadCatMk21442169156 Μάϊος 10, 2007 #8 Μάϊος 10, 2007 Διότι το φωτογραφίζουν ανάποδα όπως και τα Windmill;Διόρθωση:Διότι είναι μλκες! (jk)
artking Μάϊος 10, 2007 #9 Μάϊος 10, 2007 Σημείωση: αν το κουτί σας είναι παλιό, υπάρχει περίπτωση να βιδώνει έτσι ώστε ο ανεμιστήρας να είναι πράγματι από πάνω...(το έχει πάθει φίλος μου γι'αυτό το λέω...)Κανονικά πρέπει όταν το κοιτάς από πίσω να βιδώνει σε 4 σημεία ως εξής: * ** *
MadCatMk21442169156 Μάϊος 10, 2007 #10 Μάϊος 10, 2007 Σημείωση: αν το κουτί σας είναι παλιό, υπάρχει περίπτωση να βιδώνει έτσι ώστε ο ανεμιστήρας να είναι πράγματι από πάνω...(το έχει πάθει φίλος μου γι'αυτό το λέω...)Κανονικά πρέπει όταν το κοιτάς από πίσω να βιδώνει σε 4 σημεία ως εξής: * ** *Thanks man! Μόλις το κοίταξα και ευτυχώς είναι όπως λες.. pheeewww
ΔΙΟΜΗΔΗΣ Μάϊος 10, 2007 Author #11 Μάϊος 10, 2007 Βλέπω με ευχάριστη έκπληξη ότι οι απαντήσεις ήσαν άμεσες και σας ευχαριστώ. Μέχρι να ξαναέλθω συμπληρώθηκαν αρκετές. Εχω κατεβάσει τα στοιχεία για το Zephyr 650 M, COUGAR 650 από HEC, από THERMALTAKE τoToughpower750 και ακόμη ψάχνω. Δεν θα ήθελα να πάω σε ENERMAX, ήμουν περισσότερο προσαρμοσμένος στα HEC,αλλά το HIPER τό έπιασα και στα χέρια μου και είδα ότι είναι περισσότερο βαρύ και μου φάνηκε περισσότερο επαγγελματική κατασκευή, αλλά δεν ξέρω πόσο αποδοτικά είναι τα εξαρτήματά του, γι' αυτό ρώτησα άν το γνωρίζουν κάποιοι στο θέμα της αντοχής.
ΔΙΟΜΗΔΗΣ Μάϊος 10, 2007 Author #12 Μάϊος 10, 2007 Αρχικά δεν υπάρχουν ασυμβατότητες 939 με τα νέα τροφοδοτικά.Εγραψα για ασυμβατότητες γιατί μου είπε ένα παιδί στο Multirama ότι για INTEL π.χ.κάποια τροφοδοτικά είχαν ασυμβατότητες παρόλο που έπαιζαν παντού και ότι δεν ξεκκίναγε καν ο υπολογιστής.
artking Μάϊος 11, 2007 #13 Μάϊος 11, 2007 Ε;;;;;; Αυτό από όσο ξέρω ΔΕΝ παίζει... τώρα τι να πω... Ας μας διαφωτίσει και ο Candyman πάνω σε αυτό...
Candyman1442169163 Μάϊος 11, 2007 #14 Μάϊος 11, 2007 Εγραψα για ασυμβατότητες γιατί μου είπε ένα παιδί στο Multirama ότι για INTEL π.χ.κάποια τροφοδοτικά είχαν ασυμβατότητες παρόλο που έπαιζαν παντού και ότι δεν ξεκκίναγε καν ο υπολογιστής.Οι πωλητές όλο μαλ...ς λένε.Ασυμβατότητες λόγω CPU σε τροφοδοτικό; Ελεος. Δεν άρεσε στον Intel και δεν άναβε;Μάλλον για τα βύσματα λέει ο ... expert πωλητής...Πάντως τα HEC είναι συμβατά με P4 100% (το λένε και πανω τους). Δεν υπάρχει λόγος άγχους.
MadCatMk21442169156 Μάϊος 11, 2007 #15 Μάϊος 11, 2007 Οι πωλητές όλο μαλ...ς λένε.Ασυμβατότητες λόγω CPU σε τροφοδοτικό; Ελεος. Δεν άρεσε στον Intel και δεν άναβε;Μάλλον για τα βύσματα λέει ο ... expert πωλητής...Πάντως τα HEC είναι συμβατά με P4 100% (το λένε και πανω τους). Δεν υπάρχει λόγος άγχους.Μάγκα φίλε Candyman πάντως ΣΕ ΘΕΛΩ για πωλητή εδώ κοντα:033:Σοβαρά, αν ήσουνα πωλητής η Ελλάδα θα είχε ξεστραβωθει
Candyman1442169163 Μάϊος 11, 2007 #16 Μάϊος 11, 2007 χαχαχαχαχαχα... Ακου ενα περιστατικό (εν συντομία γιατί ειναι Off topic). Ειχα παλιά έναν Athlon XP σε ένα MSI K7T Turbo. Πάω στο Πλαίσιο να πάρω ένα στικ μνήμης ακόμα που ήθελα (SDRAM). Μου λέει ο.. πωλητής "ξέρετε υπάρχει πιθανότητα να μην παιξει η μνήμη σωστά σε AMD". Απάντηση: "μεγάλε η μνήμη αν δεν παίζει είναι θέμα board γιατί μερικά δεν βλέπουν σωστά αυτές με double sided сhips." Aυτός να επιμένει "παίζουν μόνο σε intel 100% σίγουρα!" Εγώ: "Φίλε μου, εγώ δεν έχω QDI μητρική, έχω MSI και θα παίξει. Σε τι μητρική τα δοκιμάσατε και δεν παίζανε;;;;;;" Αυτός: (χαμηλώνει το βλέμα και λέει σιγανά): "Σε QDI". Φυσικά η μνήμη έπαιξε κανονικά! Y.Γ.1 Ψάχνω δεύτερη δουλειά part time. Παίζει τίποτα; Y.Γ.2 Ακόμα και ο Θεός ο ίδιος να ήταν πωλητής, η Ελλάδα δεν ξεστραβώνεται με τίποτα!
artking Μάϊος 11, 2007 #18 Μάϊος 11, 2007 χαχαχαχαχαχα... Ακου ενα περιστατικό (εν συντομία γιατί ειναι Off topic). Ειχα παλιά έναν Athlon XP σε ένα MSI K7T Turbo. Πάω στο Πλαίσιο να πάρω ένα στικ μνήμης ακόμα που ήθελα (SDRAM). Μου λέει ο.. πωλητής "ξέρετε υπάρχει πιθανότητα να μην παιξει η μνήμη σωστά σε AMD". Απάντηση: "μεγάλε η μνήμη αν δεν παίζει είναι θέμα board γιατί μερικά δεν βλέπουν σωστά αυτές με double sided сhips." Aυτός να επιμένει "παίζουν μόνο σε intel 100% σίγουρα!" Εγώ: "Φίλε μου, εγώ δεν έχω QDI μητρική, έχω MSI και θα παίξει. Σε τι μητρική τα δοκιμάσατε και δεν παίζανε;;;;;;" Αυτός: (χαμηλώνει το βλέμα και λέει σιγανά): "Σε QDI". Φυσικά η μνήμη έπαιξε κανονικά! Y.Γ.1 Ψάχνω δεύτερη δουλειά part time. Παίζει τίποτα; Y.Γ.2 Ακόμα και ο Θεός ο ίδιος να ήταν πωλητής, η Ελλάδα δεν ξεστραβώνεται με τίποτα! Χαχαχαχαχαχαχαχα, έγραψε! BTW το Multirama δεν είχε βάλει κάποια στιγμή αγγελία εδώ; Δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει ακόμα. Πάρε και το link: http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=30724 Και στο πλαίσιο μπορείς να κάνεις online αίτηση. ΥΓ: Το ότι μπορεί να μην αγοράζουμε από αυτά τα μαγαζιά δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να δουλέψουμε σε αυτά!
ΔΙΟΜΗΔΗΣ Μάϊος 11, 2007 Author #19 Μάϊος 11, 2007 Οι πωλητές όλο μαλ...ς λένε.Ασυμβατότητες λόγω CPU σε τροφοδοτικό; Ελεος. Δεν άρεσε στον Intel και δεν άναβε;Μάλλον για τα βύσματα λέει ο ... expert πωλητής...Πάντως τα HEC είναι συμβατά με P4 100% (το λένε και πανω τους). Δεν υπάρχει λόγος άγχους.Oxι δεν μου ανέφερε για τα βύσματα αλλά το προσδιόρισε ως ασυμβατότητα με την μητρική της INTEL. Βέβαια εγώ θα το βάλω σε ΑΜD πλατφόρμα.Eπίσης θα ήθελα να σε ευχαριστήσω εγώ, αλλά και εκ μέρους όλων, διότι βλέπω ότι κάνεις σημαντική βοήθεια στο θέμα των τροφοδοτικών.
Candyman1442169163 Μάϊος 11, 2007 #20 Μάϊος 11, 2007 ΔΙΟΜΗΔΗΣ: Να 'σαι καλά man, спасибо* (*ευχαριστώ, στα Ρώσικα).
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.