Jump to content

Όλα μαύρα ... Δεν ξεκινάει !

Recommended Posts

Έχω έναν P4 στα 2.4GHz και εδώ και 3 χρόνια τον λειτουργώ στα 3.0GHz χωρίς προβλήματα. Εδώ και 10 μέρες σε άσχετες φάσεις (κυρίως κατά τη διάρκεια του gaming) κόλλαγε-πάγωνε ... του έκανα restart πατώντας το αντίστοιχο κουμπί και επανερχόταν.

Χθες δυστυχώς δεν ξαναψε ποτε .... Του εκανα restart και ξαναξεκινωντας το ολο συστημα παραμενει σε μια μαυρη οθονη. Τον εβγαλα εντελως απο το ρευμα και μετα απο καποια λεπτα τον ξαναξεκινησα οδηγωντας με στο setup λεγοντας μου overclocking failed.

Του φορτωσα τα default settings κατεβαζοντας τον στα 2.4GHz αλλα παρουσιαζει τα ιδια συμπτώματα .... δηλαδη μπαινω στο bios (εφοσον εχω τον βγαλει απο το ρευμα για ωρα) ... κανω save changes and exit και κανει rebοot αλλα μενει συνεχως στη μαυρη οθονη ...

Τι μπορει να ειναι ?

Έχω έναν P4 στα 2.4GHz και εδώ και 3 χρόνια τον λειτουργώ στα 3.0GHz χωρίς προβλήματα. Εδώ και 10 μέρες σε άσχετες φάσεις (κυρίως κατά τη διάρκεια του gaming) κόλλαγε-πάγωνε ... του έκανα restart πατώντας το αντίστοιχο κουμπί και επανερχόταν.

Χθες δυστυχώς δεν ξαναψε ποτε .... Του εκανα restart και ξαναξεκινωντας το ολο συστημα παραμενει σε μια μαυρη οθονη. Τον εβγαλα εντελως απο το ρευμα και μετα απο καποια λεπτα τον ξαναξεκινησα οδηγωντας με στο setup λεγοντας μου overclocking failed.

Του φορτωσα τα default settings κατεβαζοντας τον στα 2.4GHz αλλα παρουσιαζει τα ιδια συμπτώματα .... δηλαδη μπαινω στο bios (εφοσον εχω τον βγαλει απο το ρευμα για ωρα) ... κανω save changes and exit και κανει rebοot αλλα μενει συνεχως στη μαυρη οθονη ...

Τι μπορει να ειναι ?

Είχα παρόμοια προβλήματα, πριν από λίγο καιρο και τελικά ήταν οι connectores του τροφοδοτικού πάνω στη mobo που ήθελαν καθάρισμα, γι'αυτό άλλωστε και τον άλλαξα τελικά..

(Ακόμα και τα crashes, ναι) και είχα και το ίδιο overclocking failed μύνημα, άρα κατά πάσα πιθανότητα είναι το ίδιο πρόβλημα

Τσεκαρε και τη μητρικη για φουσκωμενους πυκνωτες κοντα στον επεξεργαστη .

Ισως να συμβαινει και το ιδιο με το τροφοδοτικο .

Μπορει να ειναι και μνημες .

Γενικα , χρειαζονται μερικες δοκιμες .

Το καλυτερο που μπορεσα να κανω ειναι να το καταφερω να κανει boot εμφανιζοντας το logo των winxp .... αλλα ως εκει ... εκει κολλαει ... ολα μαυρα ...

• Εβαλα αλλο τροφοδοτικο
  • Εβαλλα αλλες μνημες
  • Εβαλλα αλλη καρτα γραφικων
  • Το ξεκινησα χωρις cdrom και floppy
  • Εκανα clear cmos

Τι αλλο προτεινετε ?

Ειδα αλλα δεν εχω την εμπειρια για να δω εαν ειναι φουσκωμενοι η οχι ...

Παντως ακραιο φουσκωμα που να φαινεται με το ματι δεν υπαρχει ...

Στην πανω τους μερια δες αν ειναι επιπεδο το μεταλλικο καπακι τους . Σε ακραιες περιπτωσεις βγαζουν και υγρα τα οποια φαινονται απο καφε χρωμα .

δοκίμασε από κάνα φίλο η άλλο τροφοδοτικό να αλλάξεις και αν μπορείς δοκίμασε με κάνα μεγαλύτερο τροφοδοτικό ! ίσος είναι πρόβλημα ρευμάτων και αρχίζει να κολλάει όταν ο επεξεργαστής κάνει loading όλα τα προγραμματάκια!

Τα καπακια του πυκνωτη ειναι επιπεδα και δεν υπαρχουν υγρα.

Προσπαθησα να κανω boot και με εναν διαφορετικο δισκο (ΑΤΑ) αλλα μια απο τα ιδια.

Προσπαθησα και με αλλο τροφοδοτικο αλλα μια απο τα ιδια ...

Μπορει να εχω κανει ******* με τις μνημες ?

Εχω 2 μνημες PC3200 των 512 ΜΒ η καθε μια. Τα settings που εχω βαλει ειναι τα εξης

Multipler 12

FSB 200

DRAM Frequency 400

AGP/PCI 33/66

Κατι απο αυτα ειναι λαθος ή ειμαι οκ οσον αφορα αυτες τις τιμες ?

Τελευταια νεα απο το μετωπο ...

Μπηκα στο bios και αφησα για 5' το pc αναμενο. Η θερμοκρασια της Mobo και της CPU παρεμεναν σε κανοκικα επιπεδα. Καποια στιγμη η θερμακρασια με ενδειξη power supply εφτασε στους 36 (γραμμενο με κοκκινα) και το pc κολλησε ....

Τελευταια νεα απο το μετωπο ...

Μπηκα στο bios και αφησα για 5' το pc αναμενο. Η θερμοκρασια της Mobo και της CPU παρεμεναν σε κανοκικα επιπεδα. Καποια στιγμη η θερμακρασια με ενδειξη power supply εφτασε στους 36 (γραμμενο με κοκκινα) και το pc κολλησε ....

Προφανώς το τροφοδοτικό... :022:

Προφανώς το τροφοδοτικό... :022:

Μα προσπαθησα με ενα αλλο τροφοδοτικο ...

Τα ανεμιστηράκια / ψύξη δουλεύουν όλα σωστά? κοίτα και τα rpm's τους από βίος και βαλτά πιο γρήγορα αν μπορείς.

rpm 3183

fan speed ratio 15/16 (λογικα ειναι στο τερμα)

το εχω στο bios εδω και 5' ... αντιστεκεται ...

δοκίμασες τροφοδοτικό με περισσότερα W και δεν άλλαξε tpt η πήρες ένα με ίδια W με το δικό σου??? τσέκαρε και το ανεμιστηράκι του τροφοδοτικού φυσα το και λίγο να φύγουν οι οποιεσδήποτε βρωμιές που έχει !

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.