Jump to content

Μια βοηθεια στο overclocking plzzz :-)

takis 7

Recommended Posts

Λοιπον,

Το "Τερας" (ενταξει το αγαπαω) αποτελειται απο τα εξης:

Transparrent (ολο και μονο plexy 5 fans 8αρηδες)

Asus P5W DH Deluxe

C2D E6600 (2,4 GHz) με Zalman 9700

2 x 1Gb 800Mhz Transcend Dual Channel με ψυκτρες AKASA

PSU 550 W (σορι, ειμαι σε νετ καφε, κολλησα, δε θυμαμαι μαρκα - αλλα πολυ καλο 2 χρονια τωρα σκυλι)

ATI RADEON X1950 PRO 256Mb

1 Χ120 GB WD IDE (10000 rpm)

1 x 500 GB WD SATA II (10000 rpm)

1 X 320 GB SEAGATE SATA II (10000 rpm)

AEROCOOL GATEWATCH (για Temp Control μονο, τα αλλα μου τα δινει ολα η mobo)

Front Panel για ρυθμιση fans (lol, δε θυμαμαι μαρκα παλι) oeo (απλο με 4 κουμπια μονο)

1 Χ LG DVD RAM LIGHTSCRIBE

1 X DVD ROM

Εχουμε και λεμε,

αφου μελετησα και διαβασα και ρωτησα, καταφερα να φτιαξω fsb/ram 1:1 (fsb sta 380),μνημες πηγαν 5-5-5-18 2,2V , και μετα μεσα απο διαβασμα οσων guide βρηκα, με προσοχη κτλ, πειραξα και τα Volt για Vcore 1,4 v, IMH 1,55v, ICH 1,05v, την PCI E την εβαλα στα 100Ηz και PCI sta 33,3MHZ.

Με το ο/c το πηγα λοιπον το Τερας στα 3,4 GHz

Πριν προχωρησω σε o/c οι θερμοκραιες και αφου ηρθε παρεα η zallman htan to poly 30 σε σκληρους, και περιπου 27 σε cpu.

Μετα το o/c και αλλαγη volts οπως ειπα πιο πανω, ολα καλα, απλα η cpu πηγε 34 (αναμενομενο νομιζω) και τη θεωρω καλη.

Δε τραβαει κολλημματα, games μια χαρα, δεν εχω δοκιμασει σε video editing κτλ μη σκαλωσει πουθενα).

Επειδη γουσταρω να μαθαινω κιολας, δηλαδη οχι μονο μεσω guides για το ο/c

πιστευω οτι με μνημες fsb το καταλαβα το αθλημα μια χαρα.

Επειδη ομως με τα voltages ..λολ, δε το αισθανομαι και πολυ, θα ηθελα συμβουλες σας, καποιο guide αν υπαρχει, του στυλ, οκ , πειραξα το fsb το VDimm κτλ, τα voltages ποσο πρεπει να τα ανεβοκατεβαζω αναλογως τη κινηση που εκανα?

Και μια ποιο ειδικη ερωτηση που πιστευω οτι θα σας δωσει να καταλαβετε τι εννοω.

Επειδη τις τιμες για τα volt στο chipset που ανεφερα παραπανω τις βρηκα και τις εβαλα απο καποιους οδηγους στο νετ σχετικα με o/c με hardware 99% ιδιο με το δικο μου (ετρεμε η καρδουλα βεβαια μη καει τπτ), ειδα οτι εκει σε αυτα τα νουμερα συγκλινανε ολοι.

Να αναφερω επισης οτι εχω και τρεχω ολα τα σχετικα πχ cpu-z, speedfan, memtest, orthos κλπ, και δε δειχνει κανενα προβλημα.

Οι Temp στους core se idle κατασταση ειναι 43 και 42.

Οταν τους ετρεξα το orthos βεβαια, για torture και σε cpu και σε ram εφτασαν μεχρι 62 και πεφτανε μετα. Το τεστ δε το περασε (αν υποθεσουμε οτι ειχα σκοπο να το αφησω ετσι για 12 ωρες - ολη νυχτα) και πεταξε μηνυμα αφου τραβηξε μεγαλοπρεπεστατο stop, μετα απο 7 min για error, οχι warning.

Καπου μεσα σε ολα αυτα λοιπον, προσπαθω να καταλαβω αν ειμαι καλα εκει που ειμαι, αν θα επρεπε να περασει το torture αλλιως δε clockara κατι καλα, μπας και φταινε οι τιμες voltage στα chipsets, γενικοτερα για πειτε αποψη - ειδικα οι πιο εμπειροι - για τα settings και αν υπαρχει καποιος - οδηγος να το πω? - για τη ρυθμιση στo chipset αναλογως του ο/c.

Photos Cpu-z κτλ, προσωρινα δε μπορω να ανεβασω, δεν εχω νετ μεχρι τις 25/5 περιπου που θα ξαναρθει η dsl...οποτε και υποσχομαι να δειξω results για να σας κατατοπιζα καλυτερα.

Καθε συμβουλη δεκτη.

Ευχαριστω εκ των προτερων.

Vcore 1,4 v, IMH 1,55v, ICH 1,05v, την PCI E την εβαλα στα 100Ηz και PCI sta 33,3MHZ.

Μια χαρά είναι οι τιμές φίλε μου μην ανησυχείς.Το μόνο που πρέπει να κοιτάξεις είναι το Orthos (αν σ'ενδιαφέρει βέβαια).Νομίζω οτι πρέπει να τσιμπήσεις λιγάκι την τάση ή να κατεβάσεις τα ρολόγια για να είναι σταθερό περισσότερο από 7 λεπτά.Βέβαια αν εσύ δεν συναντάς προβλήματα στις καθημερινές σου ασχολίες μπορείς να το παραβλέψεις.

Οι 60+ βαθμοί σε Load είναι στα όρια για αερόψθξη (καθημερινά).Προσωπικά δεν θα ανέβαζα άλλο εν όψη καλοκαιριού παρά μόνο για benches..

Tέλος θα σου πρότεινα ν'ασχοληθείς λιγάκι με τις μνήμες και πιο συγκεκριμένα τα Timings.όσο πιο σφιχτά,τόσο καλύτερα.Δοκίμασε πχ 4-4-4-12-35..

Παιδιά είμαι παντελώς άσχετος στο overclocking αλλα θα ήθελα να τονώσω λίγο τις επιδόσεις στο pc μου... το σύστημα μου είναι αυτό... οποιος μπορεί να μου πει κάποια βηματάκια βήμα προς βήμα για να κάνω μια μικρή αναβάθμιση θα του ήμουν υπόχρεος!

CPU Properties

CPU Type AMD Athlon XP 2600

CPU Alias Barton

CPU Stepping A2

CPUID CPU Name AMD Athlon XP 2600

CPUID Revision 000006A0h

CPU Speed

CPU Clock 1921.0 MHz

CPU Multiplier 11.5x

CPU FSB 167.0 MHz

Memory Bus 200.5 MHz

DRAM:FSB Ratio 6:5

CPU Cache

L1 Code Cache 64 KB

L1 Data Cache [ TRIAL VERSION ]

L2 Cache 512 KB (On-Die, Full-Speed)

Motherboard Properties

Motherboard ID 63-0210-009999-00101111-040201-VIA_K7$KT600200_A6590VMS V5.5 021004

Motherboard Name MSI KT6 Delta-LSR (MS-6590 v2.0) (5 PCI, 1 AGP, 3 ΔΗΜ, Audio, LAN)

Chipset Properties

Motherboard Chipset VIA VT8377 Apollo KT600

Memory Timings 2.5-4-4-8 (CL-RCD-RP-RAS)

Command Rate (CR) [ TRIAL VERSION ]

SPD Memory Modules

DIMM1: Transcend 512 MB PC3200 DDR SDRAM (2.5-3-3-8 @ 200 MHz) (2.0-3-3-7 @ 166 MHz)

ΔΗΜ2: ProMos/Mosel "βιτελικ" [ TRIAL VERSION ]

ΒΊΟΣ Properties

System ΒΊΟΣ Date 02/10/04

Video ΒΊΟΣ Date 03/28/03

DMI ΒΊΟΣ Version Version 07.00T

Graphics Processor Properties

Video Adapter nVIDIA GeForce FX 5200

GPU Code Name NV34 (AGP 8x 10DE / 0322, Rev A1)

GPU Clock 250 MHz (original: [ TRIAL VERSION ] MHz)

Memory Clock 202 MHz (original: 200 MHz)

οποιες άλλες πληροφορίες θέλετε για το σύστημα ρωτατε!! ευχάριστο εκ τον προτερων!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.