ΠαιντερΖ Δημοσιεύτηκε Μάϊος 7, 2007 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάϊος 7, 2007 Λοιπον γεια σας παιδια!!!Πηρα την Evga 680i sli AR.. Το συστημα εχει πανω Intel® Core2 CPU 6600 @ 2.40GHz με Corsair 2*1024 5-5-5-12 800ares WD320 και SLI διαταξη τις Gigabyte 7600gt me thermatech 750w...Λοιπον την πρωτη φορα που τα εστησα ολα πηγαινε μια χαρα...Εκλεισα τον υπολογιστη και την επομενη που τον ανοιξα εσβηνε μολις ετρεξα ενα παιχνιδι σε maximoum αναλυση...Και μετα ακουγονταν ενα μεγαλο Beep καθε 4 sec..Please βοηθεια!!!!!:017: Link to comment Share on other sites More sharing options...
melissa_virus Μάϊος 7, 2007 #2 Κοινοποίηση Μάϊος 7, 2007 Χμ. θα σου έλεγα να αρχίσεις το χειρουργίο... βγάλε τις κάρτες γραφικών και ξαναβάλτες. Και ακόμα καλύτερα αν έχεις να δοκιμάσεις κάποια άλλη. Από τότε που σου συνέβει αυτό με το παιχνίδι το pc δεν ξανάνοιξε δηλαδή? Μόνο αυτό το μπιπ κάνει? Στην οθόνη δεν πάει σήμα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΠαιντερΖ Μάϊος 8, 2007 Author #3 Κοινοποίηση Μάϊος 8, 2007 Ξανανοιξε..Κανονικοτατα και το εκανε παντα οταν το ζοριζα λιγο αλλα το εψαξα και παρατηρησα οτι δεν εχει σχεσει με θερμοκρασιες και τετοια.Ολα ειναι φυσιολογικα..Απλως αυτο που παρατηρησα ειναι οτι το εκανε και τωρα που ξαναεβαλα το συστημα απο την αρχη στην εγκατασταση...Καρτες γραφικων δεν νομιζω...Αλλα ειδα στο ΒΙΟS οτι το timming των μνημων μου ειναι σε 5-5-5-18 και οι μνημες γραφουν πανω οτι δουλευουν σε 5-5-5-12..Ελεγα να το αλλαξω αλλα επειδι ειμαι λιγο πσιλοασχετοσ με τις τασεις και αυτα δεν πσινομαι..Εκτοσ αν καποιος πει μια γνωμη..Οι μνημες μου ειναι Corsair800ΜΗΖ CM2*1024-6400... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΠαιντερΖ Μάϊος 8, 2007 Author #4 Κοινοποίηση Μάϊος 8, 2007 Μπορει καποιος να βοηθησει ως προς το σεταρισμα των μνημων???ΜΕ βαση την EVGA 680i SLI και μνημες CM2X1024-6400 XMS6405v5.1 800MHZ...Please γιατι κλεινει ο υπολογιστης ακυρα τελειως και η πτυχιακη μενει πισω...Ευχαριστω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Candyman1442169163 Μάϊος 8, 2007 #5 Κοινοποίηση Μάϊος 8, 2007 1. Δοκίμασε να βάλεις τα timings των μνημών σε auto mode (στο BIOS).2. Τσέκαρε ότι έχεις τροφοδοτήσει τα πάντα σωστά (vga's, board, etc). Έπειτα ΤΣΕΚΑΡΕ ξανά (στην ανάγκη δες και το manual της μητρικής μην τυχόν έχεις παραλείψει κάτι).3. Τσέκαρε για bios update.Τι board έχεις; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cyber_Cookie Μάϊος 8, 2007 #6 Κοινοποίηση Μάϊος 8, 2007 Τα beep που λες είναι απο σφαλμα στις μνημες. Αν και δεν κατεω το BIOS της μητρικής σου, Αν πας εκει που είναι οι ρυθμισεις για τα timings και αλλάξεις το 18 σε 12? Δε νομιζω να χρειάζεται τπτ παραπάνω. Επίσης, το στοκ ρευμα τους είναι 1,9 αν δε κανω λαθος. Τσεκαρέ το στο αντοιστοιχο πεδίο. Επίσης στις ρυθμίσεις με τα timings εχει και τις ρυθμίσεις για τους διερέτες. Ελεγξε αν είναι ενεργοποιημενος ο 800αρης. Δε νομιζω να δυσκολευτείς στις ρυθμίσεις αυτές αν συμβουλευτείς το μανουαλ της μητρικής. Κοινώς, RTFM EDIT: Να τι λέει η Corsair για τις μνημες σου. [...]Those ICs are rated for 667, but we've tested them to run 800. Some Microns we sell are rated for 667 and we can test them to do 1066 MHz, so it's not uncommon.All overclocking memory has to be rated to overclock, you know? Heh. Again, if your system isn't 100% stable at 800 MHz at 5-5-5 at 1.9V, we'll RMA those modules no problem. But there's no guarantee what revision of the 6400s you'll get in return, you might end up with the same revision. Hope this helps. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΠαιντερΖ Μάϊος 8, 2007 Author #7 Κοινοποίηση Μάϊος 8, 2007 Το board ειναι EVGA 680i SLI AR..Εχω κανει Bios update και εχω ελενξει τα παντα απο ρευματα...Απλως οι μνημες ειναι διπλες και το timming σε auto mode ειναι σε 5-5-5-18 1.85V...Και με παραξενευει πολυ που κλεινει και βαραει ετσι... Γιατι ολα τα κομματια του pc εχουν ελεγθει σε αλλο Board και ηταν ολα οκ...Τωρα μου το εκανε αυτο.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cyber_Cookie Μάϊος 8, 2007 #8 Κοινοποίηση Μάϊος 8, 2007 Αφου λεμε 1.9 θελουνε.Κλεινει γιατι μολις αρχισει να ζοριζεται η μνημη χτυπαει σφαλμα και αρχιζει να σφυράει. Λογικό είναι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΠαιντερΖ Μάϊος 8, 2007 Author #9 Κοινοποίηση Μάϊος 8, 2007 ok ως προς αυτο που μου ειπες..Μια χαρα ειναι τωρα... Thanks a lot!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsif Μάϊος 8, 2007 #10 Κοινοποίηση Μάϊος 8, 2007 Οι μνημούλες σου είναι μια χαρά ... και παραπάνω ρεύμα να δώσεις.. δεν θα έχεις πρόβλημα...Αυτό που είχα παρατηρήσει με τις δικές μου (2χ512) είναι ότι με τίποτα δεν μπορείς να βγάλεις το 5 απο μπροστά...γι αυτό τις έχω και 5-4-4-9(μετά απο αρκετή τυρανία)Ολα αυτά φυσικά με αρκετό O/C.Υ.Γ:............Αντε και με το πτυχίο :039: :039: Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΠαιντερΖ Μάϊος 9, 2007 Author #11 Κοινοποίηση Μάϊος 9, 2007 Ευχαριστω man!!!Ναι οντωσ πανε μια χαρα τωρα αλλα καποιες στιγμες αλλαζει τον χρονισμο μονη της η μητρικι μαλλον και μου το παει παλι στο 5-5-5-18...Και κρασαρει το συστημα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsif Μάϊος 9, 2007 #12 Κοινοποίηση Μάϊος 9, 2007 Δηλαδή στο ξεκάρφωτο ??? σου κανει clear cmos και πηγαίνει τις μνήμες 5-5-5-18??Αυτό απο μόνο του βασικά δεν δικαιολογεί κρασάρισμα ......σου κατεβάζει και το ρεύμα ??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΠαιντερΖ Μάϊος 9, 2007 Author #13 Κοινοποίηση Μάϊος 9, 2007 Ναι ρε Tsif....Ασε..Και ειναι πολυ μα πολυ κουλο...Το ρευμα δεν το κατεβαζει μονο το timming αλλαζει απο 12 σε 18...Τι να πω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΠαιντερΖ Μάϊος 11, 2007 Author #14 Κοινοποίηση Μάϊος 11, 2007 Καλημερα!!! Λοιπον κανει το ιδιο και το ιδιο το pc..Οτι λειτουργια και να κανω ειναι OK..Μολις παιξω ενα παιχνιδι το τρεχει μεχρι καποια ωρα Gaming και μετα κρασαρει το συστημα κ αλλαζει το timming απο 12 σε 18 μονο του ενω το εχω ηδη ρυθμησει...Τι μπορω να κανω να σταματισει αυτο...Σε ολα τα παιχνιδια το κανει...Μηπωσ πρεπει να ρυθμησω και κατι αλλο εκτοσ απο τα timmings???Εχει και κατι Advanced memory settings tRRP,tRC,tWR,tWTR,tREF Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raziel5 Μάϊος 11, 2007 #15 Κοινοποίηση Μάϊος 11, 2007 μήπως πρέπει να κοιτάξεις αν έχεις και τους τελευταίους drivers για κάρτα γραφικών και mother board? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΠαιντερΖ Μάϊος 11, 2007 Author #16 Κοινοποίηση Μάϊος 11, 2007 Κατεβασα απο SLI zone τα drivers για αυτα..Παιζει ρολο που ειναι gigabyte οι καρτες γραφικων και η μιτρικη Evga?Απο εκει ειχε driver για να αναγνωρισει το sli των καρτων Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΠαιντερΖ Μάϊος 16, 2007 Author #17 Κοινοποίηση Μάϊος 16, 2007 Λοιπον γεια σας μαγκες...Συνεχιζοντε τα προβληματα και ο υπολογηστης κλεινει...Μηπως να στειλω τη μητρικη πισω στο E-Shop να την ελενξουν αν ειναι ok?Αλλιως εχει καποιος καποια προταση για να εστιασω το προβλημα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cyber_Cookie Μάϊος 16, 2007 #18 Κοινοποίηση Μάϊος 16, 2007 [...]Those ICs are rated for 667, but we've tested them to run 800. Some Microns we sell are rated for 667 and we can test them to do 1066 MHz, so it's not uncommon.All overclocking memory has to be rated to overclock, you know? Heh.Again, if your system isn't 100% stable at 800 MHz at 5-5-5 at 1.9V, we'll RMA those modules no problem. But there's no guarantee what revision of the 6400s you'll get in return, you might end up with the same revision.Hope this helps.Ηθικό διδαγμα: RMA teh ramz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raziel5 Μάϊος 16, 2007 #19 Κοινοποίηση Μάϊος 16, 2007 μπορείς να σταματήσεις το gaming xaxaxaxa όχι πλακα κάνω! Δοκίμασε να βάλεις από βίος τιμές του load fail defaults να δεις! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΠαιντερΖ Μάϊος 16, 2007 Author #20 Κοινοποίηση Μάϊος 16, 2007 Το εκανα αλλα 1ον επαναφερει τισ μνιμεσ σε 1.85V και 5-5-5-18 timming..Κατα τα αλλα τα ιδια δεν αλλαζει κατι...Α να ρωτισω και κατι αλλο..Ποθ μπορω να βρω το τελευταιο driver για τη μητρικη?Ειναι εδω? http://www.nvidia.com/object/nforce_680i_winxp32_intel_9.53.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.