Jump to content

ΒΟΟΜ....RIP....Πόσα??

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπερίζω! εγώ έχω τα νέυρα μου (αλλά θα προσπαθήσω να μη σας μεταδώσω τηδιαθέση μου....)γιατί πρεέπει να βγάλω κάτι αποτελέσματα σε λίγες μέρες για μια δουλειά, κ στη χειρότερη στιγμή κάηκε το τρφοδοτικό ΑΝΤΕC true power 430W.

1)Όλα άρχισαν με το που πήρα νέο κουτί ARMOR γιατί το παλιό το πήρε ο bro.τα έβγαλα από το παλιό τα έβαλα στο καινούριο ανοίγω το σύστημα ακούω ένα μικρό τσακ σαν να μπλέχτηκε μια τρίχα σε κανα ανεμιστηράκι από το πίσω μέρος του συστήματος (τρφοδοτικό,ένας δίσκος κ ένα fan βρίσκονται εκέι) κ στην πρώτη οθόνη μου βγάζει κ ένα "bios fail checksum error, returning to defaults"

2)κάνω ένα restart περνάει την πρώτη οθόνη μπήκα κ bios κ μετά πάει να κάνει boot....δεν έβρικσε το δίσκο...λέω επειδή άλλαξα στους sata μεταξύ τους τις θύρες αυτό θα φταίει.

3)τα κλείνω όλα αλλάζω πάλι τους sata, τα ανοίγω κ βγάζει ένα δυνατό σπινθήρα το τρφοδοτικό πέφτει η ασφάλεια του δωματίου , ξεσυνδέω τροφοδοτικό κ προοσπαθώ να το ανοίξω μόνο του, πέφτει πάλι η ασφάλεια, τσέκαρα τους ανεμιστηρες του, δουλεύουν..

Ερώτηση: λέτε να πήρε τίποτα μαζί του? Είναι ο τρόμος μου!βασικά ούτε το τροφοδοτικό δε μυρίζει καμένο...

Φταίει που άλλαξα τους sata μεταξύ τους κ δεν bootare?

Τι μπορεί να προκάλεσε το μπουμ?Τα περσότερα εξαρτήματα επειδή ήταν μέσα στη μπίχλα τα καθάρισα 3 μέρες πριν το βάλω στο ρεύμα με ένα πανί με λίγο ajax βασικά περισσότερο νερό απ' οτι απορυπαντικό κ όχι στις επίφοβες επιφάνειες κ τα σκούπιζα αμέσως με καθαρό πάνι κ αυτά πάνω σε αντιστατικά σακουλάκια. αυτό το έχω ξανακάνει κ δεν έγινε τίποτα.

Επίσης το μόνο που άλλαξε από το παλιό στο νέο κουτί ήταν κανα 2 ανεμιστηράκια που έβαλα παραπάνω από το ARMOR

κ αν θέλετε μου προτείνετε ένα νέο psu εδώ http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showpost.php?p=323491&postcount=94

τα καθάρισα 3 μέρες πριν το βάλω στο ρεύμα με ένα πανί με λίγο ajax βασικά περισσότερο νερό απ' οτι απορυπαντικό κ όχι στις επίφοβες επιφάνειες

Σαν τι δλδ καθάρισες με azax και νερό;

Τους δίσκους από πάνω, από κάτω μέχρι τη μέση,drives, ψύκτρες, μεταλικές επιφάνειες τέτοια κ αυτά με πάνι που δεν έσταζε,λίγο υγρό ήταν...τίποτα πάνω στο θέμα?

Επειδή θα δοκιμάσω ένα άλλο τροφοδοτικό τι να βάλω πάνω για να τα τεστάρω ένα ένα? Μητρική cpu μία μνήμη είναι αρκετά?

μετά να δοκιμάσω κάρτα γραφικών κ δίσκο?

Τι μπορεί να προκάλεσε το μπουμ?

Toυς αποστάτες για την μητρική τους εβαλες?

Επίσης,

Το αζαχ, ακομα και διαλυμενο σε νερο, περιέχει όλο τον περιοδικό πινακα μεσα.

Αν το σκουπιζες και το αναβες κατευθείαν θα εξατμιζονταν η οποια υγρασία και θα ηταν εντάξει.

Αλλα μεσα σε τρεις μερες, και αν "πηρες" με το πανί κανενα στοιχείο καταλάθος μπορεί και να οξειδωθηκε και να σου εκανε τη δουλειά.

EDIT:

Βαλε πρωτα την μητρική μονη της να δεις αν σου βγαζει "cpu not detected"

Μετα CPU, αν την αναγνωρίσει προχώρη στην μνημη.

Αν η καρτα γραφικών δεν παιρνει ρευμα απο το PSU μαλλον απίθανο να κάηκε.

Παντως νομιζω πως είναι μονο η μητρική.

περσι είχα παθει κατι παρόμοιο με μια asus a8v dlx

Είχα ένα πιστολάκι για τα μαλλιά για αυτό που είπες αλλά το έκανα λίγο κ σταμάτησα αφού δεν έβλεπα καθόλου υγρασία...

Λες να έχει μείνει τίποτα πάνω κ να κάνει κανα βραχυκύκλωμα...αφού δεν έκανα τίποτα στα ολοκληρωμένα....τεσπα...λες να πάρω καθαρό οινόπνευμα κ να σκουπίσω οποιαδήποτε επιφάνεια κ να το στεγνώνω πάλι με πιστολάκι?

Για να δω το cpu failure θα πρέπει να έχω κ την κάρτα γραφικών πάνω (ναι συνδέεται στο τροφοδοτικό)

Πάντως νομίζω πως η αντεκ έχει overvoltage protection πάνω κ θέλω να ελπίζω πολλά εκεί...

Δε χρειαζεται τιποτα πανω. Μόνο η μητρική συνδεδεμενη με την τροφοδοσία και με το ηχείο του κουτιου, αν δεν έχει δικό της.

Επίσης αν είναι καμια ασους "με φωνούλα" συνδεσε και τα ηχεία στην καρτα ηχου για να ακούσεις το ερορ.

Σου λεω να δοκιμασεις πρωτα την μητρικη μονη της, γιατί αν δε ζει πια και τα κοτσάρεις ολα πανω της μπορεί να σου κανει καμια ζημια σε κατι εκ των υστερων.

Αφού βραχυκυλωσε και εβγαλε και fireworks, και να την καθαρίσεις τώρα με οινοπνευμα δε νομιζω να στρώσει.

Υ.Γ.

Toυς αποστάτες για την μητρική τους εβαλες?

αποστάτες? η μητρική ακουμπούσε στο κουτί με κάτι βίδες κ στη συνέχεια τη βιδώνεις εκεί με άλλες. έχω αλλάξει τόσα κουτιά ρε γμτ με την ίδια ακριβώς διαδικασία, τι έγινε τωρα?

λες δλδ μόνο μητρική χωρίς τίποτα πάνω,οκ

το σύστημα μου είναι αυτό

INTEL P4 northwood 2.6C

ABIT IC7

AGP ATI x1950pro 256mb

2GB DDR1 OCZ titanium xtc

creative audigy 1 with ex panel(platinum eX)

HARD DISKS: 2xsata + 2 IDE

2 optical drives

4 fans + 1panel

Υπάρχει περίπτωση να μην τα άντεξε κ να έκανε το μπουμ?Εγώ το βρίσκω λίγο πιθανό...τελευταίο καιρό τις δούλευα τις OCZ με 2.8v κ το έκανα κ σήμερα αφού μπήκα στο bios...μετά δεν ξαναμπήκα..........

edit: τα fireworks τα έβγαλε κατευθείαν το τροφοδοτικό κ έκλεισαν όλα, οπότε λέω αν το πρόβλημα το έχει η μητρική κ ζήτησε παραπάνω ρεύμα το τρφοδοτικό τα κακάρωσε κ μπορεί κ το επό μενο να τα κακαρώσει

αποστάτες? η μητρική ακουμπούσε στο κουτί με κάτι βίδες κ στη συνέχεια τη βιδώνεις εκεί με άλλες.

αυτό λέω και γω.

λες δλδ μόνο μητρική χωρίς τίποτα πάνω,οκ

Nαι και μη ξεχάσεις το ηχειακι του κουτιού να συνδέσεις.

Σημαδι ζωής είναι και τα λεντάκια που θα ανάψουν στην κατω δεξιά γωνια της μητρικής.

Θα πρέπει, μολις παρει ρευμα η μητρική να αναψει το αριστερό και οταν μπουτάρει το δεξί.

Μετα αν ολα είναι ΟΚ θα πρέπει να ακουστούν τα μπιπ

ναι το ένα είναι το 5v standby led κ το άλλο όταν λειτουργεί...οκ θα δοκιμάσω αύριο ελπίζω να είναι ζωντανή...

Υπάρχει κάποιο μοντέλο μητρικής που χωρίς τον επεξεργαστή θα βγάλει μήνυμα cpu not detected ??? Αν ναι παρακαλώ ένα λινκ .

@kagelar34 : βγάλε την μητρική από το κουτί , άστη πάνω σε κάποιο μη αγώγιμο υλικό , ξύλο χαρτί κλπ . Βάλε τον επεξεργαστή και το τροφοδοτικό και το speakerακι να δεις αν κάνει μπιπ (μόνο αυτά ) και έπειτα προχώρησε στα υπόλοιπα μνήμη κάρτα γραφικών κλπ. Αν δεν μπιπ τότε δοκίμασε κανα τροφοδοτικό , αλλιώς μητρική είναι 99% με 1% cpu .

δε'εχω άλλο τροφοδοτικό μαν. Αύριο θα πάρω ένα της πλάκας από ένα φίλο. τα νέυρα μου είναι κουρέλια

τώρα κοιτάω για νέο τροφοδοτικό με βάση αυτά

http://forums.extremeoverclocking.com/t136602.html

http://www.jonnyguru.com/forums/showthread.php?t=103

http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=31902

αλλά δεν έχω τόσο χρόνο για να πα΄ρω αυτό που θέλω. τα top list είναι πανάκριβα κ εγώ πρέπει να κάνω τη δουλειά σύντομα....γιατί οι καθηγητές μου θα με γδάρουν, αν θέλετε λέτε για κανα τροφοδοτικό στο παραπάνω λινκ του pctechnology που έδωσα στο πρώτο ποστ

πάντως ευχαριστώ!

Υπάρχει κάποιο μοντέλο μητρικής που χωρίς τον επεξεργαστή θα βγάλει μήνυμα cpu not detected ??? Αν ναι παρακαλώ ένα λινκ .

Ω, ναι.

Κανουν μπιπ μπιπ μπιπ μπιπ.

Μεχρι και μια Jetway s370 το εκανε.

H δε Α8V Deluxe, και νομιζω ολες οι deluxe/premium μητρικές της asus το λενε σε 7 ή 8 διαφορετικές γλώσσες.

Λινκ--> ΚΛΙΚ ΜΕ

Τελικά αυτο το ΑΖΑΧ τα κανει ολα αορατα...μεχρι και τα τροφοδοτικα...:110:

Οι αποστατες συνήθως εχουβ και μια πλαστικη ροδελλα που αποτρεπει την επιφη μεταλλο με μεταλλο.

Κοιτα καλυτερα μηπως σου εχει φυγει καμια

δεν εβαλα αζαξ πάνω σε ολοκληρωμένα...τώρα αν κανα τσιπάκι το μυρίζει από μακρυα κ ζαλίζεται ε τι να κάνω να το κρατήσω να μην πέσει?

πλαστικά δεν είχε η μητρική μου ανέκαθεν, έχει κάτι διακεκομένους δακτύλιους πάνω στην επιφάνεια της, στις βίδες αλλα μεταλικούς. Εξάλλου το pbc είναι μονωτικό.

πολλά μπορεί να έχοουν γίνει... ένα που μου ήρθε στο μυαλό είναι τα λαμάκια από το κουτί που χρειάζονταν δύναμη για να βγουν οπότε σκέφτηκα μήπως πολύ μικρά κομματάκια έκατσαν πάνω σε ολοκληρωμένα....πήγα έψαξα σε ποδαρακια απο ολοκλ. κ βρήκα ένα σκουπιδάκι που ένωνε 2.τώρα ήταν τόσο μικρό που δεν μπορουσα να καταλάβω αν είναι μέταλο ή τίποτα άλλο

@soulclaimer thnks για τις πληροφορίες δεν τις έχω δουλέψει παρα πολύ τις asus , το μπιπ ναι χαιρω πολυ , όλες μπορεί να βγάλουν άλλες φορές ναι και πάλι όχι και ας φταίει ο επεξεργαστής .

@soulclaimer thnks για τις πληροφορίες δεν τις έχω δουλέψει παρα πολύ τις asus , το μπιπ ναι χαιρω πολυ , όλες μπορεί να βγάλουν άλλες φορές ναι και πάλι όχι και ας φταίει ο επεξεργαστής .

Μπιπ από μπιπ έχει διαφορά.

Κοιτα εδώ.

@kagelar34, τι έγινε τελικά, δοκίμασες?

δεν ήρθε τελικά ο άλλος κ δε τον είδα κ λίγο σκεπτικό οπότε αύριο πάω αγοράζω ένα από το πλαίσιο της πλάκας να βρίσκεται κ μετά αν όλα πάνε καλά θα πάρω ένα απο τα εξής:

seasonic m12 600 ή το s12,

corsair 620 που είναι στην ουσία ένα s12 αλλά με 5 χρόνια εγγύηση

etasis gaming 600

Εγώ τι beep θα πρέπει να ακούσω.....

edit a ok θα διαβάσω το παραπάνω λινκ

πήρα ένα φορτρον 350w για την ώρα αλλά το 20πιν καλώδιο που συνδέεται στη μητρική έχει 19. λείπει ένα (είναι άδεια μια θέση)κ δεν έχω το παλιό για συγκρίνω. δε θα πρεπε να ειναι 20?

να το πάω πίσω?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.