μαγκούστα Μάϊος 4, 2007 Author #21 Κοινοποίηση Μάϊος 4, 2007 Το Data lifeguard diagnostic το έτρεξα από safe mode και έκανε extended scan και δεν βρήκε τίποτα στο δίσκο του συστήματος. Το βράδυ θα το κάνω και στους άλλους δίσκους.(έκανε μια ωρα για τον 36gb. για τον 320gb πόσο θα κάνει? ελπίζω το πρωι να έχει τελειώσει) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Candyman1442169163 Μάϊος 4, 2007 #22 Κοινοποίηση Μάϊος 4, 2007 DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUALnvata.sys address BA6CE4BD base at BA6CD000 DateStamp 428a9013Εμένα πάντως αυτά τα μυνήματα και τα συμπτώματα μου κάνουν προς σκληρό ή SATA controller...Όταν μου χτύπησε ο WD στο δικό μου σύστημα έκανε ΑΚΡΙΒΩΣ τα ίδια πράγματα. Ακόμα και τα μυνήματα λάθους ήταν ίδια (για τις διευθύνσεις μνήμης δεν θυμάμαι ακριβώς).Κοίτα και στο event viewer μπας και βρεις πιο πολλά στοιχεία και καταλάβεις τι φταίει. Θα το βρείς Control panel -> Administrative tools -> Event viewer.Δες στα logs 'system' & 'applications'. Όπου δεις κίτρινο θαυμαστικό και κυρίως κόκκινο 'Χ' κάνεις διπλό κλικ και βλέπεις details. Link to comment Share on other sites More sharing options...
μαγκούστα Μάϊος 5, 2007 Author #23 Κοινοποίηση Μάϊος 5, 2007 Στο system ειδα τα εξης error στο systemW32TimeThe time provider NtpClient is configured to acquire time from one or more time sources, however none of the sources are currently accessible. No attempt to contact a source will be made for 14 minutes. NtpClient has no source of accurate time. και στο applicationcrypt 32Failed auto update retrieval of third-party root list sequence number from: <http://www.download.windowsupdate.com/msdownload/update/v3/static/trustedr/en/authrootseq.txt> with error: This network connection does not exist.Το Data lifeguard diagnostic το έτρεξα από safe mode σε όλους τους δίσκους και όλοι περάσανε το extended test. Link to comment Share on other sites More sharing options...
μαγκούστα Μάϊος 5, 2007 Author #24 Κοινοποίηση Μάϊος 5, 2007 Εμένα πάντως αυτά τα μυνήματα και τα συμπτώματα μου κάνουν προς σκληρό ή SATA controller...Όταν μου χτύπησε ο WD στο δικό μου σύστημα έκανε ΑΚΡΙΒΩΣ τα ίδια πράγματα. Ακόμα και τα μυνήματα λάθους ήταν ίδια (για τις διευθύνσεις μνήμης δεν θυμάμαι ακριβώς).και τι έγινε στην περίπτωσή σου? πως ακριβώς παρέδωσε πνεύμα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Candyman1442169163 Μάϊος 5, 2007 #25 Κοινοποίηση Μάϊος 5, 2007 Πέταγε μπλε οθόνες με πιο σύνηθες μύνημα "DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL". Επίσης άλλο error message ανάφερε 'nvata.sys error' αλλά δεν το θυμάμαι ακριβώς πως ήταν αλλά νομίζω ήταν σαν αυτό που είδες εσύ: "nvata.sys address BA6CE4BD base at BA6CD000 DateStamp 428a9013" χωρίς απαραίτητα τα ίδια addresses.Στην αρχή όμως πέρναγε τα διαγνωστικά οκ. Αλλά φαινότανε ότι κάτι δεν πηγαινε καλά με το μηχάνημα. Τελικά μερικές εβδομάδες μετά (όχι πολύ 15-20 μέρες μετά) άρχισε τα "κρακ-κρουκ'. Τρέχω διαγνωστικό και.. αποτέλεσμα: S.M.A.R.T. corrupted & bad sectors. RMA και αντικαταστάθηκε... Link to comment Share on other sites More sharing options...
μαγκούστα Μάϊος 6, 2007 Author #26 Κοινοποίηση Μάϊος 6, 2007 Στην αρχή όμως πέρναγε τα διαγνωστικά οκ. Αλλά φαινότανε ότι κάτι δεν πηγαινε καλά με το μηχάνημα. Τελικά μερικές εβδομάδες μετά (όχι πολύ 15-20 μέρες μετά) άρχισε τα "κρακ-κρουκ'. Τρέχω διαγνωστικό και.. αποτέλεσμα: S.M.A.R.T. corrupted & bad sectors. RMA και αντικαταστάθηκε...Καταρχήν ποιόν από τους τρείς δίσκους να υποπτευθώ ότι έχει πρόβλημα? είναι σίγουρα ο δίσκος του συστήματος?και τί να κάνω να περιμένω να τα φτύσει εντελώς ή μπορώ να προλάβω το κακό? εννοώ γίνεται με κάποιον τρόπο να πετύχω RMA με κάποια έγκυρα στοιχεία τώρα ή θα πρέπει να τον πάρω πρώτα στο χέρι?:051: εννοείται ότι το backup θα γινεται ΠΟΛΥ πιο συχνά.!!!:082: Link to comment Share on other sites More sharing options...
μαγκούστα Μάϊος 6, 2007 Author #27 Κοινοποίηση Μάϊος 6, 2007 Στην αρχή όμως πέρναγε τα διαγνωστικά οκ. Αλλά φαινότανε ότι κάτι δεν πηγαινε καλά με το μηχάνημα. Τελικά μερικές εβδομάδες μετά (όχι πολύ 15-20 μέρες μετά) άρχισε τα "κρακ-κρουκ'. Τρέχω διαγνωστικό και.. αποτέλεσμα: S.M.A.R.T. corrupted & bad sectors. RMA και αντικαταστάθηκε...Καταρχήν πως μπορώ να υποπτευθώ ποιός δίσκος είναι? σίγουρα είναι ο δίσκος του συστήματος?Πρεπει να περιμένω να παραδώσει πνέυμα ο δίσκος:051: ή μπορώ να ζητησω rma με με κάποια στοιχεία τώρα? και ποιά?εννοείται οτι το backup θα γίνει καθημερινη δραστηριότητα...:082: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Candyman1442169163 Μάϊος 6, 2007 #28 Κοινοποίηση Μάϊος 6, 2007 Καταρχήν πως μπορώ να υποπτευθώ ποιός δίσκος είναι? σίγουρα είναι ο δίσκος του συστήματος?Αν είναι όντως ο δίσκος, λογικά θα είναι του συστήματος πιθανότατα αφού από εκεί φορτώνονται drivers, libraries, κ.λ.π.Τώρα για το rma, δες τι λέει στο site της WD. Πάντως φαντάζομαι οι δίσκοι πρέπει να έχουν κάποιο αυταπόδεικτο πρόβλημα για να βγουν rma. Link to comment Share on other sites More sharing options...
μαγκούστα Μάϊος 7, 2007 Author #29 Κοινοποίηση Μάϊος 7, 2007 Το Data lifeguard diagnostic της WD αν βρει κάποιο σφάλμα και μπορεί κάνει και repair? γιατί αφου το έτρεξα για κάθε δισκο από safe mode (σε νορμαλ κόλλαγε)μετά το έτρεξα σε νορμαλ mode χωρίς πρόβλημα και εδω και κανα δυο μέρες δεν έχει πεταξει καμμια μπλε οθόνη! Λέτε το pc μου να κανει self-healing? έγινε κανένα θαύμα από τον αγιο πολιούχο των υπολογιστών (αλήθεια υπάρχει?) ή να περιμένω καρτερικά το μπαμ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Candyman1442169163 Μάϊος 8, 2007 #30 Κοινοποίηση Μάϊος 8, 2007 ..ε θα δείξει! Καλού-κακού όμως παίρνε συχνά backup! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.