fonzi Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 28, 2007 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 28, 2007 Εχω διαθέσιμες ένα ζευγάρι 2x512 OCZ PLATINUM REV2 DDR400 (2-2-2-5) και ένα ζευγάρι kingston 2x512.Θέλω να τις τοποθετήσω σε 2 υπολογιστές που ο ένας είναι ένα barebone asus pundit-r (celeron 2,4, onboard vga) και ο άλλος ένας κύβος home theater με athon 64 3000+ και επίσης onboard vga.Φυσικά οι OCZ είναι πολύ καλύτερες (300 ευρώπουλα τις είχα πάρει και τις είχα σε άλλο μηχάνημα) αλλά δεν είμαι σίγουρος αν αυτό παίζει ρόλο στις 2 συνθέσεις που αναφέρω. Το πρώτο χρησιμοποιείται μόνο σαν HTPC με s-video σε κλασσική τβ και το δεύτερο σαν προσωπικός υπολογιστής μέλους της οικογένειας χωρίς παιχνίδια ή ιδιαίτερα απαιτητικές εφαρμογές (με dvi σε 19" tft). Το πολύ-πολύ να περάσω vista.1) Παίζει ρόλο η απόδοση των μνημών (πχ χρονισμός) σε αυτές τις συνθέσεις ή το ίδιο είναι όπως και να τις βάλω όσον αφορά την αίσθηση στις εφαρμογές;2) Παίζει ρόλο η μνήμη στην απόδοση γραφικών με δεδομένο ότι δεν έχω κάρτες γραφικών σε κανένα από τα δύο αλλά μόνο onboard με μνήμη 128ΜΒ που την χρησιμοποιούν από την RAM;3) Oι ψύκτρες των ocz ακουμπάνε ελαφρά πάνω στην χάλκινη ψύκτρα του celeron. Πειράζει; (38 βαθμούς έχει τώρα ο celeron). Link to comment Share on other sites More sharing options...
fonzi Απρίλιος 29, 2007 Author #2 Κοινοποίηση Απρίλιος 29, 2007 Λοιπόν δοκιμάζω τις ocz στο asusn pundit-r (celeron) που δουλεύουν στα 133mHz και καίνε υπερβολικά. Πάνω από 70 κελσίου σίγουρα!Και έχουν και τις ψύκτρες τους!Τι να φταίει; Το ρεύμα δεν μπορώ να το πειράξω σε αυτή τη μητρική.Προφανώς το 2-2-2-5 των μνημών στα 200 MHz μπορεί να κατεβαίνει ακόμα χαμηλότερα στα 133, αλλά δεν μπορώ να το δω (το chipset δεν δείχνει το χρονισμό στα utilities όπως cpu-z) και δεν ξερω αν αυτό παίζει ρόλο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tristeno1416003162 Απρίλιος 29, 2007 #3 Κοινοποίηση Απρίλιος 29, 2007 Vista με 1GB? Μάλλον ξέχνα το.Τα 2-2-2-5 δεν κατεβαίνουν παρακάτω γιατί απλά το SPD δεν έχει προγραμματιστεί για τόσο μικρότερες συχνότητες λειτουργίας.Οι TCCD ζεσταίνονται παραπάνω ιδιαίτερα αν παίρνουν περισσότερη τάση από 2.6ν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fonzi Απρίλιος 29, 2007 Author #4 Κοινοποίηση Απρίλιος 29, 2007 Θα ποστάρω και στα επείγοντα αλλά δείτε και εδώ τι έγινε:Μόλις πριν λίγο τις έβαλα τις ocz στον amd.Δυστυχώς μάλλον το μηχανάκι ήταν σε stand-by και όχι εντελώς off και δεν το πήρα αμέσως χαμπάρι.Oταν ξεκίνησε μύρισε λίγο σαν καμμένο και μετά τα media center χτυπάνε όταν πάω σε λειτουργία tv live or recorded.Εκανα επαναφορά από ghost αλλά τίποτα...Προφανώς κάτι έκαψα...Οι μνήμες ocz πάλι ζεστές είναι και στον amd. Δοκίμασα και τις 2χ512 kingston που είχα στον amd και τις έβαλα τώρα στο pundit-r. Kαι αυτές πολύ ζεστές είναι!H ψύκτρα πάντως του celeron είναι κρύα και έχει σίγουρα <40 βαθμούς η cpu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.