melissa_virus Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 26, 2007 #1 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 26, 2007 Κάτι δεν πάει καλά με το raid 0. Πιάνει πολύ πολύ πολύ χαμηλές ταχύτητες. Ορίστε μια photo: Οι δίσκοι είναι 2 36αριδες raptor western digital. Και το motherboard το asus p4p800-e deluxe Δεν ξέρω γιατί αλλά κάτι δεν πάει καλά. Καμία ιδέα?
Stelaras Απρίλιος 26, 2007 #2 Απρίλιος 26, 2007 Σαφως υπαρχει προβλημα .Stripe ποσο εβαλες ?Chipset drivers & Application Accelerator εχεις αναβαθμισει ?
melissa_virus Απρίλιος 26, 2007 Author #3 Απρίλιος 26, 2007 stripe 128 έβαλακαι απο drivers έβαλα τα ποιο new που βρήκα. Και το Bios έχει φάει πρόσφατο update. Βασικά συμβαίνει και κάτι άλλο. Όταν κλείνω το pc, ακούγονται 2 διαδοχικά tsak από τους δίσκους. Το κάνουν γενικά οι raptor ? Ή έχουν κάποιο πρόβλημα?
Stelaras Απρίλιος 26, 2007 #4 Απρίλιος 26, 2007 stripe 128 έβαλακαι απο drivers έβαλα τα ποιο new που βρήκα. Και το Bios έχει φάει πρόσφατο update. Βασικά συμβαίνει και κάτι άλλο. Όταν κλείνω το pc, ακούγονται 2 διαδοχικά tsak από τους δίσκους. Το κάνουν γενικά οι raptor ? Ή έχουν κάποιο πρόβλημα?Τον ηχο που αναφερεις τον κανουν ολοι οι raptor (αν καταλαβα καλα) . Σαν "κλικ" ακουγεται .Απο το site της intel κατεβασες τους drivers ?http://downloadfinder.intel.com/scripts-df-external/Detail_Desc.aspx?agr=N&ProductID=961&DwnldID=12831&strOSs=44&OSFullName=Windows*%20XP%20Professional〈=eng http://downloadcenter.intel.com/scripts-df-external/download.aspx?url=/12150/a08/infinst_autol.exe&agr=N&DwnldId=12150&strOSs=All&OSFullName=All+Operating+Systems〈=eng
melissa_virus Απρίλιος 26, 2007 Author #5 Απρίλιος 26, 2007 thanks για τα Links. Μολισ έβαλα αυτά που μου δίνεις. Τελικά οντος σε ενα είχα ποιο παλιό drivers. Aλλα το αποτέλεσμα είναι ίδιο δυστυχως. :(
spc Απρίλιος 26, 2007 #6 Απρίλιος 26, 2007 Κάτι δεν πάει καλά με την εγκατάσταση των drivers.Προσωπικά, αντί να τρώω χρόνο για ψάξιμο, θα έκανα format και καθαρή εγκατάσταση με τελευταίους raid drivers σε δισκέτα και F6.
Stelaras Απρίλιος 26, 2007 #8 Απρίλιος 26, 2007 Τετοιο αποτελεσμα επαιρνα οταν εκανα restore απο ghost image .Το format ειναι μια καλη ιδεα .Επισης , καλο θα ηταν να χρησιμοποιουσες και καποιο προγραμμα απο DOS . Πχ απο bootable CD , οπως απο το www.ultimatebootcd.comΕχει καποια benchmarks σαν το hdtach .Με τον τροπο αυτο βλεπεις αν φταιει κατι στα windows (driver κλπ ) .
panoc Απρίλιος 26, 2007 #9 Απρίλιος 26, 2007 Τετοιο αποτελεσμα επαιρνα οταν εκανα restore απο ghost image ..το αυτο και μαλλιστα το ειχα εγω μονο στο nf4, σε i875 δεν καταλαβαινε μία. (αν και σε πραγματικη χρηση ποτε δε καταλαβα ουσιαστικη διαφορα, πριν και μετα το image)
vagsk1442169166 Απρίλιος 26, 2007 #10 Απρίλιος 26, 2007 Ρίξε μια ματιά και στο BIOS καλού-κακού. Δεν ξέρω τις επιλογές της μητρικής σου στο BIOS αλλά σε αρκετά υπάρχουν επιλογές ωστε να μην τρώει πολύ bandwidth από το PCI bus το RAID.
melissa_virus Απρίλιος 26, 2007 Author #11 Απρίλιος 26, 2007 και μετα το format το apotelesma idio... τωρα 75.6mb/sec επιασε... το σκασμενο
Stelaras Απρίλιος 26, 2007 #13 Απρίλιος 26, 2007 Κατεβασε το bootcd που σου εγραψα και τρεξε ενα διαγνωστικο απο εκει .
melissa_virus Απρίλιος 26, 2007 Author #14 Απρίλιος 26, 2007 οκ θα το κανω και θα σας πω αποτελεσματα. αν και τωρα ξεκίνησα μια αλλη διαδικασια. οταν την τελειωσω θα κανω αυτό.
melissa_virus Απρίλιος 27, 2007 Author #15 Απρίλιος 27, 2007 H δοκιμή που είπα ότι έκανα χτες βράδυ ήταν η εξής. Έβγαλα το raid. Και τους δοκίμασα έναν έναν… Τα αποτελέσματα ήταν άσχημα… 48-49 Mb/sec πιάνανε. Και έβγαλα τον έναν raptor και τον δοκίμασα και στο άλλο pc να δω τι παίζει και το αποτέλεσμα ήταν ίδιο. 49, κάτι έπιασε. ΓΙΑΤΙ σε μένα αυτό. Κλάψ Κλάψ.Κατέβασα και το program που μου είπες Stelara αλλά δεν το δοκίμασα ακόμα. Είπα να ξαναφτιάχω το raid πρώτα.
panoc Απρίλιος 27, 2007 #16 Απρίλιος 27, 2007 οι raptor που εχεις τη μοντελο ειναι και ημερομηνία παραγωγής?
melissa_virus Απρίλιος 27, 2007 Author #17 Απρίλιος 27, 2007 27dec 2006 λένε επάνω. ειναι GD . Αλλά και πάλι τι *****. Τους ίδιους έχει ένας φίλος μου και πιάνουν στο raid 115mb/sec . Αυτό είναι το λογικό οχι 74
panoc Απρίλιος 27, 2007 #18 Απρίλιος 27, 2007 οταν πρωτοβγηκαν οι raptors (σαν τους 2 δικους μου) κυκλοφορισαν με ενα firmware για υποστηριξη servers. Οταν πρωτοκυκλοφόρησαν εκει σκοπευαν να κτυπησουν κιολας.Αυτο το firware ειναι πολυ καλυτερο σε seek time και διαμεταγωγη μικρων αρχειων, αλλα χωλενει πάρα πολυ σε σχεση με τα μεταγενεστερα που φτιακτηκαν για soho use και για διαμεταγωγη μεσαιων-μεγαλων αρχειων.οι δικοι(2 απο τους 4) μου σε windows απο μονοι του παιζουν στα 50ΜΒ/s και σε raid 0 σε i875 average γυρω στα 90.οι αλλοι 2που ειναι αγορασμενοι μετα εχουν σαφεστατα καλυτερη συμπερφιφορα στο transfer, γυρω στα 60mb/s μονοι τους και 110-115 σε raid 0.εχω την εντυπωση οτι η μητρικη σου εχει και εναν promise controller που υποστηριζει raid, δοκιμασε να τους τεσταρεις και σε αυτον.
melissa_virus Απρίλιος 27, 2007 Author #19 Απρίλιος 27, 2007 εχω την εντυπωση οτι η μητρικη σου εχει και εναν promise controller που υποστηριζει raid, δοκιμασε να τους τεσταρεις και σε αυτον.Όντος έχει τον promise. Αλλά θα δω διαφορά σε αυτόν? Γιατί δεν ξέρω, εφόσον δοκίμασα τον έναν στο άλλο pc και πιάνει μόλις 49mb/sec αυτό τα λέει όλα... Ασε που μου έχουν σπάσει να νεύρα με τον promise. Δεν παίρνουν τα xp το driver του. Έχει στο Bios μια επιλογή σαν τι να δουλέψει αυτός ο controller.Εχω βάλει IDΕ επειδή δεν έχω εκεί. Για να δουλέψει σωστά.Με αυτή την επιλογή βλέπει και τους άλλους 2 sata που έβαλα πάνω του (απο Bios αυτο), αλλά μέσα στο xp δεν δέχεται με τίποτα τον driver που του βάζω. Ενώ την πρώτη φορά που έκανα raid τον έπαιρνε και δούλευαν όλοι οι δίσκοιΑν επιλέξω από το Bios αντι για IDE ston promise Βαλε raid , τότε δεν αναγνωρίζει κανέναν άλλο sata και απο windows δέχεται τον driver.Δεν μπόρεσα να βρω κανέναν άλλο driver για το promise... Kαι δεν μπορώ να καταλάβω αφού στην αρχή τον έπαιρνε, τώρα γιατί δεν τον παίρνει για την επιλογή IDE.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.