gerogero Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 25, 2007 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 25, 2007 Φίλοι μου, ένας γνωστός μου πήρε τον Core2Duo 6600 και οι θερμοκρασίες στους πυρήνες σύμφωνα με το coretemp έχουν χ ο πρώτος πυρήνας (core 0) και χ+7 βαθμούς κελσίου ο δεύτερος (core 1). Η μητρική είναι η Asrock VSTA με via chip. Έχει πάνω DDR1 μνήμες dual και την 8800 gt 320.Γιατί τόση διαφορά και ειδικά στον δεύτερο? Αφού ο πρώτος πυρήνας φορτώνεται πάντα παραπάνω έτσι?:087: Link to comment Share on other sites More sharing options...
kyr_soronas1442169136 Απρίλιος 26, 2007 #2 Κοινοποίηση Απρίλιος 26, 2007 δεν είναι πάντα απόλυτο αυτό.....δεν έχει σημασία αν είναι ο 1ος η ο 2ος.....απλά φρόντισε να έχει όλους τουςε οδηγούς φορτωμένους και να είναι όλσα σωστά και κάνε και κανένα burn in test Link to comment Share on other sites More sharing options...
gerogero Απρίλιος 26, 2007 Author #3 Κοινοποίηση Απρίλιος 26, 2007 Ά δηλαδή μπορεί να είναι και από τα windows? Μόλις τα βάλαμε μέσα τα εξαρτήματα bootαρε ο σκληρός και τα είδαμε αυτά με τα προηγούμενα κατεστραμμένα win. Δεν φαντάστηκα όμως ποτέ ότι το λειτουργικό παίζει ρόλο! Ευχαριστώ πάντως!!! Το σαββατοκύριακο που έχω χρόνο θα του τα κάνω από την αρχή... Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagsk1442169166 Απρίλιος 26, 2007 #4 Κοινοποίηση Απρίλιος 26, 2007 Από όσο θυμάμαι στους Core 2 Duo έχουμε 2 πυρήνες που κατασκευάζονται ξεχωριστά και ενώνονται με μια γέφυρα. Άρα είναι λογικό να μην έχουν ακριβώς την ίδια θερμοκρασία. Αυτό δείχνει ότι έχουν διαφορετική θερμική συμπεριφορά.Πέρα από αυτό μεγάλες, σχετικά διαφορές στη θερμοκρασία μεταξύ των 2 πυρήνων μπορούν να παρατηρηθούν και από κακή επαφή της ψύκτρας με το heatspreader. Σε αυτή την περίπτωση μπορείς να δοκιμάσεις να τοποθετήσεις την ψύκτρα από την αρχή. Τα περί θερμικής πάστας θα πρέπει επίσης να προσεχθούν.Τέλος, οι πυρήνες έρχονται σε επαφή με τον heatspreader και ο τελευταίος με την ψύκτρα όπου γίνεται και η απαγωγή θερμότητας. Είναι δυνατό να μην έχει και τόσο καλή επαφή η ψύκτρα με τους πυρήνες όποτε εμφανίζεται αυτή η διαφορά θερμοκρασίας. Σε αυτή την περίπτωση δεν μπορείς να κάνεις τίποτα (χωρίς να χάσεις την εγγύηση τουλάχιστον). Είναι κατασκευαστική "απροσεξία".Προσωπικά επειδή έστησα 2 ίδια μηχανήματα με Core 2 Duo 6300 είδα διαφορά μέχρι και 5-6 βαθμούς συνολικά και μέχρι 9 βαθμούς oC ξεχωριστά σε κάθε πυρήνα. Είναι και λίγο τύχη τι θα σου πέσει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gerogero Απρίλιος 26, 2007 Author #5 Κοινοποίηση Απρίλιος 26, 2007 Ευχχαριστώ για τις πληροφορίες φίλε μου vagsk! Είναι μην σου κάτσει δηλαδή... Επιστροφή παίζει? Δικαολογείται? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arxagelos Απρίλιος 26, 2007 #6 Κοινοποίηση Απρίλιος 26, 2007 και μενα η διαφορα παίζει στο +3 +4 το ήξερα αυτο με την ψήκτρα αλλα βαριέμαι να την ξαναβγάλω. Σε ποιους drivers αναφερεστε? γιατι περαν απο τους drivers του chipset δεν εχω βαλει κατι αλλο στο pc? παιζουνε drivers για core2? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gerogero Απρίλιος 27, 2007 Author #7 Κοινοποίηση Απρίλιος 27, 2007 Εγώ για μητρική κατάλαβα πάντως.Ένα άλλο τώρα: Η μητρική δείχνει 2400 Mhz ενώ στα windows το cpu-z δείχνει 2300 Mhz (πάνω-κάτω δεν θυμάμαι ακριβώς). Τί παίζει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagsk1442169166 Απρίλιος 29, 2007 #8 Κοινοποίηση Απρίλιος 29, 2007 Στο δικό μου pc εφόσον δεν δούλευα τον επεξεργαστή έπεφτε η συχνότητα λειτουργίας του για εξοικονόμηση ενέργειας και κυρίως για να ρίξει και άλλο τη θερμοκρασία. Αυτό γινόταν μέχρι την έκδοση 1.3 του BIOS όπου και ανάλογα με το φορτίο στο επεξεργαστή έβλεπα διάφορα τρελά κάθε φορά να δηλώνονται στη συχνότητα λειτουργίας του από τα windows.Με μεταγενέστερο BIOS αυτή η ιστορία έληξε. Αυτή η διαφορά στην ταχύτητα που λες μάλλον σε κάτι αντίστοιχο πρέπει να οφείλεται. Ουσιαστικά κάποιο κατάλοιπο από τη συγγένεια με επεξεργαστές για φορητούς. Drivers για τους Core 2 Duo δεν χρειάζονται. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gerogero Απρίλιος 30, 2007 Author #9 Κοινοποίηση Απρίλιος 30, 2007 Καλά και στον δικό μου έπεφτε από 9 σε 6 ο πολλαπλασιαστής αλλά στον συγκεκριμένο φίλο, η μητρική δεν υποστηρίζει αλλαγή πολλαπλασιαστή από το bios κι έτσι δεν αλλάζει λόγω κατανάλωσης τον πολλαπλασιαστή μέσα στα windows. Έτσι μένει πάντα 9. Το θέμα είναι ότι αναγνωρίζει κάτω από 266 MHZ ενώ στο post του μηχανήματος δείχνει 9 χ 266 2.40 ghz. Μου φαίνεται ότι η μητρική δεν αναγνωρίζει καλά τον επεξεργαστή (είναι δυνατόν?) διότι ότα βγάζω το auto από το bios και αφήνω manual 9 χ 266 τότε τα φτάνει τα 2400!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.