Jump to content

αποριες σχετικα με το MFT

squid

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

- Γιατι το Ο&Ο μου βγαζει μερικους δισκους (ΝΤFS) να μην εχουν MFT περιοχη?

- Γιατι σε μερικους δισκους το ΜFT καταλαμβανει μεγαλη περιοχη?

- Πως βρισκω το βελτιστο MFT size που πρεπει να ορισω σε εναν δισκο?

- Πως ρυθμιζεται το μεγεθος και το που θα βρισκεται (αρχη, μεση, τελος δισκου) το MFT?

Το MFT (Master File Table) είναι το αντίστοιχο του FAT (File Allocation Table) που υπήρχε στα Windows 3x, 95, 98 Me και στο DOS (μπουουου).

Που σημαίνει ότι είναι ένα ευρετήριο με τους φακέλους και τα αρχεία που βρίσκονται σε ένα δίσκο.

Η εξ' ορισμού ρύθμιση δεσμεύει το ένα όγδοο του δίσκου για το MFT και δεν βρίσκω το λόγο να αυξηθεί. Για να αλλαχθεί το μέγεθος του MFT πρέπει να γίνει μια αλλαγή στο τσαμπί: HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Filesystem.

Περισσότερα επ' αυτού στο site του τρελογιατρού:

http://users.forthnet.gr/ath/ekonstadou/tips3.htm#NTFS_Master_File_Table

και εδώ:

http://www.tweakxp.com/article37043.aspx

Χρησιμοποιώ και εγώ τo O&O Defrag και αν πας αριστερα στο Block View και αποεπιλέξεις τα XP Style, Shading μπορεί να μπορείς να διακρίνεις κάποια τετραγωνάκια με το ανοιχτό κίτρινο χρώμα του MFT.

Αν το MTF καταστραφεί, υπάρχει τρόπος να ανακτηθεί;;

Ναι μπορεί, υπάρχουν προγράμματα MFT Repair και Data Recovery.

Από τα Windows υπάρχει το chkdsk από το start->run.

Για παραδειγμα σto partition που εχω τo Program files, 50% σχεδον του δισκου ειναι MFT ............. (?)

Αμάν ρε squid, όλα σε εσένα συμβαίνουν;

Κάνε με το O&O Defrag ένα defragment τύπου stealth και μετά ένα τύπου space και restart μπας και καλυτερέψουν τα πράγματα.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.