Nod22 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 25, 2007 #1 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 25, 2007 Καλημέρα σε όλους!Αυτές τις μέρες αγόρασα τον amd64 x2 3800 που αντικατέστησε τον sempron 3500 που είχα!Το υπόλοιπο σύστημα αποτελέιται απο μητρική της gigabyte m51gm-s2g ,2 ram 512 στα 667, radeon x1300pro , k δύο καινούριους western digital δίσκους 160G.Aφού έχω περάσει ΄κάποιες ώρες διαβάζοντας το forum σχετικά με τους AMD ,αποφάσισα να ανεβάσω λίγο το cpu!Διαβάζω λοιπόν κ τα σχετικά άρθρα που έχουν ανεβάσει τα παιδιά εδω μέσα σχετικά με το overckloking,φτιάχνω κ μια hand made ψύχτρα δοκιμασμένη κιόλας (το cpu είναι 2.0Ghz k me μαμα ψύχτρα η θερμοκρασία στους 35 το πολύ!Με αυτή που έφτιαξα έπεσε στους 28-29)Τέσπα να μην πολυλογώ,έμεινα εκπληκτος όταν διαπίστωσα ότι η m/b δεν έχει πουθενά να αλλάζεις ρεύματα,fsb,h οτιδήποτε άλλο!Ο μόνος τρόπος να τον ανεβάσω είναι απο το πρόγραμμα της gigabyte,στο οποίο τον πάω στα 2.3 περίπου κ τρέχοντας orthos για ώρες η θρμοκρ. δεν πάει πάνω απο 50 βαθμους!Απο κει κ πάνω,όσο κι αν ανεβάσω το συστηματάκι κολλάει βγάζοντας μνμ irq less or equal..κάτι τέτοιο!Εμένα δεν με πειράζει να μείνει στα 2,3 κ να δουλεύουν όλα καλα,αλλά το πρόγραμμα της gigabyte με κάθε restart χάνει τις τιμές κ πρέπει να τον ξαναβάζω ο ίδιος στα 2,3!Υπάρχει κάποιο προγραμματάκι όπως το riva tuner πχ για τις γραφικών κάρτες,που με το βοοταρισμα των windows δεν χάνει τις τροποποιήσεις του!Ελπίζω να μην σας κούρασα διαβάζοντας!Φιλικά Νώντας.
sofos1442169074 Απρίλιος 25, 2007 #2 Απρίλιος 25, 2007 οταν μπεις BIOS,πατα crtl+F1 και θα εχεις προσβαση σε ολες τις ρυθμισεις που αναφερεις..
Nod22 Απρίλιος 25, 2007 Author #3 Απρίλιος 25, 2007 Το έκανα κ αυτό φίλε μου!Απο δω μέσα κάπου το διάβασα,αλλά δεν άλλαξε κάτι!Το μόνο που αναφέρει αν θυμάμαι καλά είναι το Vcore το οπόιο κ δεν αλλάζει (δεν έχει κάποια επιλογή δλδ που να μην είναι auto k na τ αλλάζεις εσύ,όπως έχουν οι περισσότερες μητρικές!μόνο τις μνήμες μπορώ να αλλάξω!Το έψαξα πολύ καλα αν μπορεί να αλλάξει κάτι σχετικά με την cpu aλλά δεν πρέπει να υπάρχει κατι... Δεν είναι κ η σούπερ μητρική,αλλά 3 pc έχω sto σπίτι κ όλα είναι πιο παλιά κ σε όλα έχει να παίζεις με πολλαπλασιαστή κ fsb!Αυτή τπτ....
Candyman1442169163 Απρίλιος 25, 2007 #4 Απρίλιος 25, 2007 Συμβαίνει συχνά με τα φθηνά μοντέλα της Gigabyte αυτό.Δες μήπως έχει βγει κανά bios update που σου δίνει περισσότερες επιλογές...Εδώ ακριβώς (τελευταία έκδοση είναι η F11 από τις 20/3/2007):http://www.gigabyte.com.tw/Support/Motherboard/BIOS_Model.aspx?ClassValue=Motherboard&ProductID=2281&ProductName=GA-M51GM-S2GΠάντως νομίζω ότι απλά δεν υποστηρίζει ρυθμίσεις για overclocking το board...
Nod22 Απρίλιος 25, 2007 Author #5 Απρίλιος 25, 2007 Απ ότι είδα κάτι έχει για update tou bios!Μόλις πάω σπίτι θα δώ αν έκανε την διαφορά η όχι!Αλλιώς μέσω κάποιου προγράμματος δεν γίνετε ε?
Candyman1442169163 Απρίλιος 25, 2007 #6 Απρίλιος 25, 2007 Αλλιώς μέσω κάποιου προγράμματος δεν γίνετε ε?Και να γίνεται πιστεύω εκτός από FSB δεν θα μπορέσεις να "πειράξεις" τίποτε άλλο (στο συγκεκριμένο board)...Σε μια συζήτηση σε forum σχετικά με το εν λόγω board... αναφέρθηκε η εξής ατάκα (έτσι για να πάψεις να ελπίζεις):Such micro-atx boards normally don't have a bios suitable foroverclocking.
Nod22 Απρίλιος 25, 2007 Author #7 Απρίλιος 25, 2007 Σωστός.... Άρα μην σας κουράζω κ εσάς,ευχαριστώ για τον χρόνο σας!
JimmyFox Απρίλιος 25, 2007 #8 Απρίλιος 25, 2007 Αυτή η μητρική είναι βλέπω mATX. Οπότε λογικό να μην έχει επιλογές για overclocking. Πολύ απλά δεν έχει φτιαχτεί για να κάνεις.Λύση υπάρχει, να την αλλάξεις με μια Full ATX. Αλλά δε νομίζω οτι θες να κάνεις κάτι τέτοιο.
Nod22 Απρίλιος 28, 2007 Author #9 Απρίλιος 28, 2007 Ευτυχώς που δεν έπαψα να ελπίζω! Μ ένα update to bios απο το link που ανέφερε ο candyman παραπάνω,εμφανίστηκαν κανά δυο ακόμα επιλογές!μία απο αυτές είναι κ για overclocking της cpu k vga!Εκτύπωσα κ τα quides που έχουν ανεβάσει εδω μέσα κ αρχίζω σιγά σιγά τις δοκιμές!Τί λένε τώρα?καλό κάψιμο μήπως?Χεχε να σται καλά παίδες...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.