didicola Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 24, 2007 #1 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 24, 2007 εχω μια απορια πως μπορω να απενεργοποιησω τον δευτερο πυρηνα του επεξεργαστη?Υπαρχει καποιο οφελος σε benchmarks?
vagsk1442169166 Απρίλιος 24, 2007 #2 Απρίλιος 24, 2007 εχω μια απορια πως μπορω να απενεργοποιησω τον δευτερο πυρηνα του επεξεργαστη?Υπαρχει καποιο οφελος σε benchmarks?Για πιο λόγο θα ήθελες να απενεργοποιήσεις τον δεύτερο πυρήνα; Όπως ήδη ξέρεις οι Core 2 Duo έχουν 2 πυρήνες συνδεδεμένους με γέφυρα. Ακόμη και να απενεργοποιούσες τον ένα από αυτούς το μοναδικό αποτέλεσμα τόσο στα benchmarks όσο και στη γενικότερη συμπεριφορά του συστήματος θα ήταν μισή επεξεργαστική ισχύ.Από το task manager μπορείς να ορίσεις affinity στα προγράμματά σου οπότε αυτά να χρησιμοποιούν αντί για τους 2 αποκλειστικά έναν από τους 2 πυρήνες. Ανάλογα με την μητρική ίσως να υπάρχει κάποια επιλογή στο BIOS σου που να κάνεις τη δουλειά που θες αλλά σίγουρα αυτή η κίνηση είναι παράλογη.
didicola Απρίλιος 24, 2007 Author #3 Απρίλιος 24, 2007 Για πιο λόγο θα ήθελες να απενεργοποιήσεις τον δεύτερο πυρήνα; Όπως ήδη ξέρεις οι Core 2 Duo έχουν 2 πυρήνες συνδεδεμένους με γέφυρα. Ακόμη και να απενεργοποιούσες τον ένα από αυτούς το μοναδικό αποτέλεσμα τόσο στα benchmarks όσο και στη γενικότερη συμπεριφορά του συστήματος θα ήταν μισή επεξεργαστική ισχύ.Από το task manager μπορείς να ορίσεις affinity στα προγράμματά σου οπότε αυτά να χρησιμοποιούν αντί για τους 2 αποκλειστικά έναν από τους 2 πυρήνες. Ανάλογα με την μητρική ίσως να υπάρχει κάποια επιλογή στο BIOS σου που να κάνεις τη δουλειά που θες αλλά σίγουρα αυτή η κίνηση είναι παράλογη.καπου ειχα διαβασει οτι με τον 1 πυρηνα ειναι πιο γρηγοροι σε μπεντς οπως spi
Candyman1442169163 Απρίλιος 25, 2007 #4 Απρίλιος 25, 2007 Δηλαδή αν θεωρητικά πούμε ότι με τον έναν πυρήνα μόνο ήταν πιο αργός στις εφαρμογές αλλά για κάποιο λόγο (π.χ. ατελές multithreading από το benchmark και αδυναμία εκμετάλλευσης και των 2 πυρήνων) έβγαζε "καλύτερα" αποτελέσματα στα μετροπρογράμματα, θα τον άφηνες να τρέχει με τον ένα πυρήνα; Δεν σου φαίνεται εντελώς pointless?
didicola Απρίλιος 25, 2007 Author #5 Απρίλιος 25, 2007 Δηλαδή αν θεωρητικά πούμε ότι με τον έναν πυρήνα μόνο ήταν πιο αργός στις εφαρμογές αλλά για κάποιο λόγο (π.χ. ατελές multithreading από το benchmark και αδυναμία εκμετάλλευσης και των 2 πυρήνων) έβγαζε "καλύτερα" αποτελέσματα στα μετροπρογράμματα, θα τον άφηνες να τρέχει με τον ένα πυρήνα; Δεν σου φαίνεται εντελώς pointless?οχι δικιο εχεις αλλα καπου ειχα διαβασει οτι απενεγοποιωντας τον δευτερο πυρηνα εβγαζε ταχυτερο χρονο στο spi 1M
Stelaras Απρίλιος 25, 2007 #6 Απρίλιος 25, 2007 καπου ειχα διαβασει οτι με τον 1 πυρηνα ειναι πιο γρηγοροι σε μπεντς οπως spiΠοιο γρηγοροι οχι . Απλα υπαρχει η πιθανοτητα να μπορεσει να ανεβει ο πυρηνας παραπανω .Καποτε αλλαζαμε το hal απο single σε multiprocessor ωστε να κερδισουμε σε ταχυτητα . Δε βρισκω λογο να χασουμε αυτο το τοτε "tweak" .Ο πυρηνας μπορει να απενεργοποιηθει απο το msconfig > boot.ini > numproc
WAntilles Απρίλιος 25, 2007 #7 Απρίλιος 25, 2007 Το να κάνεις κάτι τέτοιο είναι απλά ανοησία, και καταργεί όλα τα θεμελιώδη πλεονεκτήματα του SMP.
Candyman1442169163 Απρίλιος 25, 2007 #8 Απρίλιος 25, 2007 Μα βρε Wantiles... το θέμα είναι το SUPER PI!!!!!!! :luxhello: Τι μας λές για SMP και κινέζικα; Εγώ θέλω να περνάω τον γείτονα με τον QX6800 σε 3D mark & διάφορα άχρηστα benchies! Γίνεται; :033: :033: :033: Υ.Γ. Didicola μην τρελλαίνεσαι, πλάκα κάνω...
didicola Απρίλιος 25, 2007 Author #9 Απρίλιος 25, 2007 Δεν με καταλαβατε δεν ειπα οτι θελω να το κανω απλα αν γινεται οντως οπως ειχα διαβασει και αν τελικα εχει καλυτερα αποτελεσματα. Αλλα με καλυψε οπως παντα ο Wantilles Υ.Γ. Didicola μην τρελλαίνεσαι, πλάκα κάνω... δεν παρεξηγιέμαι εγω μην ανησυχεις δεν τρεχει τπτ
Stelaras Απρίλιος 25, 2007 #10 Απρίλιος 25, 2007 Στην καλυτερη περιπτωση που μπορεις να απενεργοποιησεις πυρηνες απο bios (το υποστηριζουν μερικες μητρικες) , λογω μικροτερης θερμικης αποβολης , εχουν αναφερθει περιπτωσεις που ανεβαινε περισσοτερο ο επεξεργαστης . Σε καποια single thread benchmarks υπαρχει βελτιωση . Δεν το εχω δοκιμασει στην πραξη ποτε .
WAntilles Απρίλιος 25, 2007 #11 Απρίλιος 25, 2007 Αν επιμένεις να το κάνεις, άνοιξε το process που θες, και πριν να ξεκινήσεις το τεστ πήγαινε στον Task Manager και:- θέσε σε όλα τα άλλα processes αποκλειστικό CPU affinity στην CPU 0- θέσε σε αυτό το processes αποκλειστικό CPU affinity στην CPU 1Μετά μόνο μην ξεχάσεις να επαναφέρεις όλα τα processes να μοιράζονται σε όλες τις CPU
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.