KOSTAS4_XT Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 24, 2007 #1 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 24, 2007 λοιπον.sparkle 8600gt 129E apo plaisio. 8800gts 280E apo plaisio.Το θέμα ειναι ο επεξεργαστής μου....Athlon 64 3200+ venice σε nf4uΣκεφτόμουν να πάω για cpu+mobo+ram αλλά τελικά αποφάσισα να περιμένω μέχρι να εμφανιστούν οι QUAD.Ετσι λέω να τα σκάσω για 8800gts 320ΜΒ και ενα νέο PSU προς το παρόν και αργότερα να πάω για τις αλλαγές σε mobo+cpu+ram.Αυτό όμως που με τρομάζει λίγο είναι οι πραγματικές επιδόσεις σε DX10 games.. Αν πχ, δεν μπορει να κουμαντάρει το Crysis η 8800gts (εννοείται πάνω σε νέο CPU), μετά ΤΙ?! θα έχω πετάξει ένσ σωρό λεφτά.Απο την άλλη να βάλω την 8600gt που δεν με ενθουσίασε (για τα λεφτά της καλή, πολύ καλή!!!), δεν ξέρω.......Χρησιμοποιώ 1280χ1024, no AA, 16xAF.
JimmyFox Απρίλιος 24, 2007 #2 Απρίλιος 24, 2007 Δε βλέπω λόγο να βιάζεσαι για το DX10. Τα πράγματα είναι ακόμα πολύ ρευστά.Όσο για την 8600GT, την θεωρώ σπατάλη χρημάτων. Εδώ ακόμα και η 8600GTS δεν είναι πιο γρήγορη από μια 7900gs/X1950pro οπότε δε βλέπω πως τα €130 της 8600GT δικαιολογούνται.Ακόμα κι εσύ δηλώνεις αμφιβολίες για την απόδοση της 8800 στο Crysis, πόσο μάλλον για την 8600.Γνώμη μου, πάρε μια αξιοπρεπή καρτούλα για DX9. Σίγουρα θα βρεις εύκολα μια μεταχειρισμένη μέσω του forum. Και τη δουλειά σου θα κάνεις καλύτερα τώρα και δεν θα κλαίς τα χρήματά σου όταν την πουλήσεις μετά που θα κάνεις γενική αναβάθμιση και περάσεις σε DX10.
artking Απρίλιος 24, 2007 #3 Απρίλιος 24, 2007 Κοίτα, μια ζωή υπάρχουν παιχνίδια που παίζουν καλά σε πολλές κάρτεσ και παιχνίδια που παίζουν καλά μόνο στις τελευταίας γενιάς τοπ μοντέλα. Είναι πόσο καλό κώδικα έχουν γράψει για το παιχνίδι. Όσον αφορά το Crysis οι φήμες λένε ότι θα παίζει αξιοπρεπώς και σε μηχάνημα 3ετίας(έτσι ισχυρίζονται οι developers). Εγώ θα πρότεινα γενικά να κρατήσεις τα λεφτά σου προς το παρόν. Στη θέση σου θα περίμενα να βγουν τα DX10 μοντέλα της ATI/AMD και μετά θα έπαιρνα κάρτα αφού θα αποφάσιζα με τα νέα δεδομένα. Όσον αφορά σε CPU-mobo-mem, και εκεί θα περίμενα να δω τις κινήσεις της AMD.Αλλά εγώ είμαι εναντίον στο να πάρεις τώρα μια DX9 κάρτα. Δεν βλέπω το λόγο πραγματικά.
Necro Απρίλιος 24, 2007 #5 Απρίλιος 24, 2007 Δε βλέπω λόγο να βιάζεσαι για το DX10. Τα πράγματα είναι ακόμα πολύ ρευστά.Όσο για την 8600GT, την θεωρώ σπατάλη χρημάτων. Εδώ ακόμα και η 8600GTS δεν είναι πιο γρήγορη από μια 7900gs/X1950pro οπότε δε βλέπω πως τα €130 της 8600GT δικαιολογούνται.Ακόμα κι εσύ δηλώνεις αμφιβολίες για την απόδοση της 8800 στο Crysis, πόσο μάλλον για την 8600.Γνώμη μου, πάρε μια αξιοπρεπή καρτούλα για DX9. Σίγουρα θα βρεις εύκολα μια μεταχειρισμένη μέσω του forum. Και τη δουλειά σου θα κάνεις καλύτερα τώρα και δεν θα κλαίς τα χρήματά σου όταν την πουλήσεις μετά που θα κάνεις γενική αναβάθμιση και περάσεις σε DX10.Πολυ σωστές όλες οι σκέψεις. Αυτό είναι σίγουρο. Ωστόσο, θα μείνω σε κάποια πράγματα:-Είπε πως παίζει 1280 χωρίς φίλτρα. Ακόμα και 2χ/4χ ΑΑ να βάλει, μια 8600 πάρα τα 128bit, τα σηκώνει σε τέτοια ανάλυση από reviews που είδα.-Η 8600GTS, ξεπερνάει τις επιδόσεις της 7900GS και της X1950pro σε μέτριες αναλύσεις, καθώς δε τη κόβουν πολύ εκεί τα 128. Πες με ψεύτη, αλλά στα γνωστά games είχε επιδόσεις πάνω από 7900GT, και έχω δει 2-3 συγκριτικά. Από 1600 και πάνω πέφτει με φίλτρα.-Η υποστήριξη DX10, ίσως να του επιτρέψει να τη κρατήσει πάνω από χρόνο, ανάλογα με το πότε και αν θα μεταβεί. Για την ανάλυση και τα φίλτρα που λέει δεν αποδέχομαι πως δε γίνεται να παίζει άνετα το Crysis.Κατα τη γνώμη μου λοιπόν, μια 8800GTS με αυτό το σύστημα δε πάει, έτσι όπως θες να παίζεις πιθανόν και ο επεξεργαστής σου να κρατάει πίσω ακόμα και μια 8600GTS, καθώς μάλλον δε τη ξεζουμίζει. 8600GTS με 200 ευρώ από μένα, είναι απλά ευκαιρία. Φυσικά και οι DX9 που ανέφερε ο jimmy παίζουν, αλλά μόνο και μόνο για τη νεότερη τεχνολογία στα 200ευρώ με ανώτερες ως επι το πλείστον επιδόσεις, 8600GTS. Και αν πιθανότατα δεν συμφωνεί κάποιος με αυτά, νομίζω πως θα συμφωνήσει στο ότι μια DX10 κάρτα θα πωληθεί αργότερα πιο εύκολα από ότι οι DX9. Οι πολύ ψαγμένοι σαν τον Jimmyfox θα έκαναν ό,τι είπε(DX9 τώρα κτλ), μόνο που αποτελεί τη μειονότητα αυτή η κατηγορία στο χώρο.
afasias1442169073 Απρίλιος 24, 2007 #6 Απρίλιος 24, 2007 Συμφωνώ με @artking αλλά άμα βιάζεσαι πάρε την 8600gt τώρα και αργότερα που θα πάρεις και τον QUAD παίρνεις και αλιμια και τις κάνεις sli και από ότι είδα στα review δεν θέλει και πάρα πολλά watt η 8600gt
KOSTAS4_XT Απρίλιος 24, 2007 Author #7 Απρίλιος 24, 2007 αυτό για τα watt είναι αλήθεια..Οσο για 8600gts NecroDemon... ρε φίλε, είναι 80 ευρά πάνω απο gt την οποία αν την κλοκάρεις ελάχιστα φαντάσου τις διαφορές..Το θέμα είναι ότι διάβασα πολλά reviews αλλλα ρε παιδιά ΟΛΟΙ ΤΕΣΤΑΡΟΥΝ με 4χΑΑ... !!!! ελεος δηλαδή. 1280x1024 και γεια σας..Ψήθηκα για 8600gt... φευγω τώρα.. θα γυρίσω κατά τις 12...6600gt είχα, την οποία την έδωσα... Κάποιος ρώτησε..
LosRe Απρίλιος 24, 2007 #8 Απρίλιος 24, 2007 Μόλις την πάρεις στείλε εντυπώσεις και λοιπά γτ σε καμία βδομάδα ψήνομαι να την παρω και εγώ...
JimmyFox Απρίλιος 24, 2007 #9 Απρίλιος 24, 2007 Πολυ σωστές όλες οι σκέψεις. Αυτό είναι σίγουρο. Ωστόσο, θα μείνω σε κάποια πράγματα:-Είπε πως παίζει 1280 χωρίς φίλτρα. Ακόμα και 2χ/4χ ΑΑ να βάλει, μια 8600 πάρα τα 128bit, τα σηκώνει σε τέτοια ανάλυση από reviews που είδα.-Η 8600GTS, ξεπερνάει τις επιδόσεις της 7900GS και της X1950pro σε μέτριες αναλύσεις, καθώς δε τη κόβουν πολύ εκεί τα 128. Πες με ψεύτη, αλλά στα γνωστά games είχε επιδόσεις πάνω από 7900GT, και έχω δει 2-3 συγκριτικά. Από 1600 και πάνω πέφτει με φίλτρα.-Η υποστήριξη DX10, ίσως να του επιτρέψει να τη κρατήσει πάνω από χρόνο, ανάλογα με το πότε και αν θα μεταβεί. Για την ανάλυση και τα φίλτρα που λέει δεν αποδέχομαι πως δε γίνεται να παίζει άνετα το Crysis.- 1280, δεν αντιλέγω. Αλλά την κάρτα δεν την παίρνει κάποιος για να παίξει μόνο τώρα στα 1280. Όταν βγει κάποιο καινούριο παιχνίδι θα θέλει να το παίξει και αυτό σε 1280. Οι μέτριες επιδόσεις (για τα χρήματα που ζητάει και για το οτι είναι "καινούρια" γενιά) δεν εγγυώνται κάτι τέτοιο. - Αυτό που λες δε μπορώ να το επιβεβαιώσω. Στα test η 8600GTS είναι στα επίπεδα μιας mid-range X1950Pro. Σε κάποια χάνει, σε κάποια κερδίζει, αν και στα πιο πολλά που βλέπω κινείται χαμηλότερα. Να δώσεις €200+ για μια κάρτα που κινείται στα τωρινά παιχνίδια όπως μια φθηνότερη mid-range?- Και χωρίς DX10 support, μια DX9 κάρτα κάπου στο χρόνο ίσως κρατήσει και ίσως περισσότερο. Ακόμα παιχνίδι δεν είδαμε και δεν μπορούμε να κρίνουμε και φυσικά δε μπορούμε να πάρουμε τώρα κάρτα για παιχνίδια που θα παίζουμε σε έναν χρόνο οταν 1) Δεν ξέρουμε τι απαιτήσεις θα έχουν 2) Εως τότε θα έχουν βγει και ένα σωρό άλλα μοντέλα φθηνότερα ή/και ίσως γρηγορότερα (η Χ2600 είναι προ των πυλών...) Άλλωστε στο DX10 το τοπίο είναι πολύ θολό. Ακόμα δεν ξέρουμε για το τι τελικά SM θα χρησιμοποιούμε. SM4 ή 5? DX10 ή DX10.1? Οι κάρτες DX10 θα αποδίδουν καλά σε περιβάλλον DX10.1? Με το WDDM τι γίνεται? Τελικά το Alky Project θα πετύχει και θα μπορούμε να τρέχουμε DX10 παιχνίδια στα ΧΡ και μάλιστα με τις υπάρχουσες DX9 κάρτες?
Nos-Dio1442169068 Απρίλιος 24, 2007 #10 Απρίλιος 24, 2007 Αν θες τωρα καρτα οπωσδηπωτε και δεν σε νοιαζει αν θα ειναι Dx10 που μεταξυ μας ακομα δεν εχει ερθει στις οθονες μας μπορεις να πας σε μεταχειρισμενη Dx9 αλλα 512ΜΒ.Αλλιως τα 130 της 8600Gt δεν ειναι πολλα για αυτα που προσφερει,σκεψου οτι θα την κλοκαρεις αμα θες και πιανεις 8600GTS.Απλα 256ΜΒ και οι 2,και αυτο τις χαλαει.Μια 7950GT η μια 1950PRO 512 πιστευω θα ειναι καλυτερα απο αυτες αν τις βρεις πιο φθηνα μεταχειρισμενες μιας και καμια απο τις 8600 δεν θα βαστηξει το Dx10 ως φαινεται.Αν ψαξεις στα μετρητικα θα δεις οτι πανω απο 1280 στα 1600 ολες οι καρτες με 256 μνημη μπουκωνουν,σε καποια παιχνιδια ακομα και η 8800 GTS 320 ειναι χειροτερη απο 7950GT 512MB(που λογω πυρηνα παλι δεν "αντεχει")...Στο λεω να το εχεις υποψη σου.
KOSTAS4_XT Απρίλιος 24, 2007 Author #11 Απρίλιος 24, 2007 ***(δεν θέλω μεταχειρισμένη)***συμφωνώ Nos-Dio για τα MB..Αλλά εγώ θα σας/σου πω ξανά το εξής>>Στα 130 ευρα, δε νομίχω οτι υπάρχει κάτι καλύτερο.. Εξάλλου η τιμή της 7600gt ακόμα κυμένεται στα 105-125Ε..Κάτι "ψιλό"άσχετο.. απο sparkle vga είχατε εμπειρία?.. Τις θυμάμαι πριν κάτι χρόνια να έβγαζαν σωρό απο vga αλλά τελευταία είχαν χαθεί (τουλάχιστον στην ελληνική αγορά) - μίλησα με Πλαισιο και μου είπαν ότι έρχεται σε 3 μέρες η Sparkle 8600gt στα 129Ε!!!!!! Δεν είναι κελεπούρι η τιμούλα?!δείτε την.. κουκλίτσα είναι.. :-Dhttp://www.sparkle.com.tw/product_detail.asp?id=63&sub_id=110#
Nos-Dio1442169068 Απρίλιος 24, 2007 #12 Απρίλιος 24, 2007 Ειχα παρει καποτε μια Gf3 ti 200 sparkle οταν δεν την ηξερε η μανα της,φυσικα ειχε την μιση τιμη απο την αντιστοιχη creative.Δουλευει ακομα σε εναν φιλο μου μια χαρα.Προσωπικα αφου εχει εγγυηση θα την επαιρνα.Αν εχει 1 χρονο εγγυηση αντι για 3 της Albatron πχ αναλογως την διαφορα τιμης θα το σκεφτομουνα.Στα 130 ευρω ειναι καλη τιμη για την 8600GT,απο πυρηνα εχει ιδιο με την GTS τωρα με τα ns της μνημης δεν ξερω τι παιζει αλλα με o/c πρεπει να φτανει την 8600GTS.
KOSTAS4_XT Απρίλιος 24, 2007 Author #13 Απρίλιος 24, 2007 1.4ns η gt1.00ns η gts..ετσι τα θυμάμαι..Πάντως πραγματικά νιώθω πως θα πάρω μια 8600gt για να την πουλήσω σε μερικούς μήνες.. Και δεν μαρέσει αυτό!Βρήκατε τίποτα για επιδόσεις ΧΩΡΙΣ AA?!
artking Απρίλιος 24, 2007 #14 Απρίλιος 24, 2007 Στα 130 ευρω ειναι καλη τιμη για την 8600GT,απο πυρηνα εχει ιδιο με την GTS τωρα με τα ns της μνημης δεν ξερω τι παιζει αλλα με o/c πρεπει να φτανει την 8600GTS.Δεν το έχω ψάξει, αλλά δεν έχει κλειδωμένα shader units σε σχέση με την GTS; Γιατί αν έχει, δεν την φτάνει σε απόδοση, ούτε με ίδια clocks. Μπορεί να την πλησιάζει παρ' όλα αυτά.Αν ψαξεις στα μετρητικα θα δεις οτι πανω απο 1280 στα 1600 ολες οι καρτες με 256 μνημη μπουκωνουν,σε καποια παιχνιδια ακομα και η 8800 GTS 320 ειναι χειροτερη απο 7950GT 512MB(που λογω πυρηνα παλι δεν "αντεχει")...Στο λεω να το εχεις υποψη σου.Πού το είδες αυτό;;; Δώσε ένα link. Υπάρχει περίπτωση να πέφτει λίγο η ποιότητα σε μεγάλες αναλύσεις, και δεν μπορεί να κάνει render καθόλου σε πολύ μεγάλες(πάνω από 2048x1536) σε κάποια games, αλλά όχι και είναι χειρότερη. Ίδια ταχύτητα με την 640MB έκδοση έχει και αυτό είναι γνωστό, ότι τα ΜΒ δεν επηρεάζουν την ταχύτητα.Άλλωστε στο DX10 το τοπίο είναι πολύ θολό. Ακόμα δεν ξέρουμε για το τι τελικά SM θα χρησιμοποιούμε. SM4 ή 5? DX10 ή DX10.1? Οι κάρτες DX10 θα αποδίδουν καλά σε περιβάλλον DX10.1? Με το WDDM τι γίνεται? Τελικά το Alky Project θα πετύχει και θα μπορούμε να τρέχουμε DX10 παιχνίδια στα ΧΡ και μάλιστα με τις υπάρχουσες DX9 κάρτες?http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=31787&highlight=10.1SM 5.0 γιοκ όπως φαίνεται...
Necro Απρίλιος 24, 2007 #15 Απρίλιος 24, 2007 - 1280, δεν αντιλέγω. Αλλά την κάρτα δεν την παίρνει κάποιος για να παίξει μόνο τώρα στα 1280. Όταν βγει κάποιο καινούριο παιχνίδι θα θέλει να το παίξει και αυτό σε 1280. Οι μέτριες επιδόσεις (για τα χρήματα που ζητάει και για το οτι είναι "καινούρια" γενιά) δεν εγγυώνται κάτι τέτοιο. - Αυτό που λες δε μπορώ να το επιβεβαιώσω. Στα test η 8600GTS είναι στα επίπεδα μιας mid-range X1950Pro. Σε κάποια χάνει, σε κάποια κερδίζει, αν και στα πιο πολλά που βλέπω κινείται χαμηλότερα. Να δώσεις €200+ για μια κάρτα που κινείται στα τωρινά παιχνίδια όπως μια φθηνότερη mid-range? - Και χωρίς DX10 support, μια DX9 κάρτα κάπου στο χρόνο ίσως κρατήσει και ίσως περισσότερο. Ακόμα παιχνίδι δεν είδαμε και δεν μπορούμε να κρίνουμε και φυσικά δε μπορούμε να πάρουμε τώρα κάρτα για παιχνίδια που θα παίζουμε σε έναν χρόνο οταν 1) Δεν ξέρουμε τι απαιτήσεις θα έχουν 2) Εως τότε θα έχουν βγει και ένα σωρό άλλα μοντέλα φθηνότερα ή/και ίσως γρηγορότερα (η Χ2600 είναι προ των πυλών...) Άλλωστε στο DX10 το τοπίο είναι πολύ θολό. Ακόμα δεν ξέρουμε για το τι τελικά SM θα χρησιμοποιούμε. SM4 ή 5? DX10 ή DX10.1? Οι κάρτες DX10 θα αποδίδουν καλά σε περιβάλλον DX10.1? Με το WDDM τι γίνεται? Τελικά το Alky Project θα πετύχει και θα μπορούμε να τρέχουμε DX10 παιχνίδια στα ΧΡ και μάλιστα με τις υπάρχουσες DX9 κάρτες? Γενικά για το DX10, σίγουρα δε ξέρουμε ακόμα τι θα γίνει με τις επιδόσεις κτλ, και όντως ίσως και οι ίδιες οι νέες 8 να μην είναι αρκετές. Απλά με όσα βλέπω τώρα, συμφέρει σε αυτή τη τιμή. Πχ. μόνο που βλέπω στα 200 ευρώ μια κάρτα σαν την 8600gts, τη στιγμή που στα ίδια λεφτά βρίσκαμε πριν κάτι μήνες την 7600GT, με αρκετά μικρότερες επιδόσεις, που θεωρούνταν πολύ καλή budget ευκαιρία, με προδιαθέτει υπέρ της. Πέρα από αυτά από ένα πρόχειρο 3dmark που είδα εδώ:http://www.guru3d.com/article/Videocards/426/16/ η 8600GT κυμαίνεται στα επίπεδα της X1950 Pro(η GTS ξεφεύγει), και στο κάτω κάτω την υπερχρονίζεις και τη κάνεις GTS. Αν λάβω υπόψιν μου πως έχει μήνες στην αγορά η κάρτα της ATI, ενώ η 8600gt/s το πέτυχε αυτό με τη πρώτη έκδοση drivers από nvidia, τότε απλά τείνω ακόμα πιο πολύ υπερ της. Πάντως γενικότερα μιλώντας για αυτά τα μοντέλα, όταν μια 8800GTS πατάει τις 7900GTX σε SLI στις συνηθισμένες αναλύσεις(με cpu να κρατάει τη κάρτα), και την AMD/ATI να... κάθεται, δεν έχεις πολλές επιλογές. Επιστρέφοντας πάντως στο θέμα των 8600, και μόνο που αγοράζοντας τη κάρτα δίνει τη δυνατότητα στον αγοραστή να περάσει και να δουλέψει τα Vista όποτε θελήσει, χωρίς να τον απασχολεί η αλλαγή της κάρτας εκείνη τη στιγμή, είναι ένα πλεονέκτημα. Επίσης η αξία μεταπώλησης της κάρτας παίζει μεγάλο ρόλο όπως είπα πιο πριν. *Απλά προσπαθώ να περάσω το σκεπτικό μου, μη με θεωρείτε απόλυτο!* *By the way, από πότε έμαθε η Sparkle να προμοτάρει καρτούλες? Κουκλί το packaging
KOSTAS4_XT Απρίλιος 25, 2007 Author #16 Απρίλιος 25, 2007 όσοι ενδιαφέρεστε για 8600gt...βρήκα .............επιτέλους......... ενα review που δεν τεσταρουν την κάρτα σε 1600 και ανο αναλισεις με 4χΑΑ και !#@$#!$...!!!Και μάλιστα σε games όπως Carbon το οποίο δεν ξερω γιατι.. αλλα κανεις δεν το βάζει σε benchmarks..ορίστε...http://www.gamepyre.com/reviewsd.html?aid=828&p=1
JimmyFox Απρίλιος 25, 2007 #17 Απρίλιος 25, 2007 Και μάλιστα σε games όπως Carbon το οποίο δεν ξερω γιατι.. αλλα κανεις δεν το βάζει σε benchmarks..ορίστε...Γιατί το Carbon θάβει τις nVidia λόγω εκτεταμένης χρήσης Shaders.Οι Χ1900/1950 ή ακόμα και η Χ1650 που διαθέτουν μπόλικα pixel shaders αποδίσουν πολύ παραπάνω από τα αντίσοιχα ή ακόμα και από μεγαλύτερα μοντέλα της nVidia. Οπότε "λογικό" είναι όταν δοκιμάζουν μια κάρτα της nVidia οι περισσότεροι να μην περιλαμβάνουν το Carbon μέσα στα game tests.
Nos-Dio1442169068 Απρίλιος 25, 2007 #18 Απρίλιος 25, 2007 Δεν το έχω ψάξει, αλλά δεν έχει κλειδωμένα shader units σε σχέση με την GTS; Γιατί αν έχει, δεν την φτάνει σε απόδοση, ούτε με ίδια clocks. Μπορεί να την πλησιάζει παρ' όλα αυτά.Πού το είδες αυτό;;; Δώσε ένα link. Υπάρχει περίπτωση να πέφτει λίγο η ποιότητα σε μεγάλες αναλύσεις, και δεν μπορεί να κάνει render καθόλου σε πολύ μεγάλες(πάνω από 2048x1536) σε κάποια games, αλλά όχι και είναι χειρότερη. Ίδια ταχύτητα με την 640MB έκδοση έχει και αυτό είναι γνωστό, ότι τα ΜΒ δεν επηρεάζουν την ταχύτητα.http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=31787&highlight=10.1SM 5.0 γιοκ όπως φαίνεται...Δυο λινκ το πρωτο για τις 8600 και το δευτερο για την 8800 320 και μαλιστα overclocked version.Η 8600Gt εχει τον πυρηνα οσο αναφορα τα χαρακτηριστικα με την GTS.1) http://www.guru3d.com/article/Videocards/426/2) http://www.guru3d.com/article/Videocards/420/11/You either hate or love this game, me personally I can't get enough of it. I have played it to the end and then started all over again. Now this game is as far as I'm concerned a typical next-gen game, it relies heavily on large and high-quality textures and the fact that we have only 320 MB is hurting performance heavily.This is a massive drawback that you need to consider. I honest to God wish that the cards tested today would have had 512MB at default. Compare the results with the 640 MB version of the GTS. That's how important having enough memory is with titles like these.το δευτερο στο εβαλα στην σελιδα που σε ενδιαφερει...τα MB δεν επηρεαζουν την ταχυτητα οπου δεν χρειαζονται...αμα θες ΜΒ και δεν τα εχεις ΜΠΟΥΚΩΝΕΙ...απλο ειναι.Σκεψου ενα pc με Ε6600,μπλα μπλα...και να εχει 512 μνημη...ε αμα τρεξεις εφαρμογη που θελει ΡΑΜ θα σερνεται.
artking Απρίλιος 25, 2007 #19 Απρίλιος 25, 2007 Ok! Thanks για το link. Πράγματι. Τότε είναι σωστό αυτό που υπολόγιζα εξαρχής αλλά με διόρθωσαν εσφαλμένα όπως φαίνεται σε ένα άλλο thread...(http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=31843)
Candyman1442169163 Απρίλιος 25, 2007 #20 Απρίλιος 25, 2007 το δευτερο στο εβαλα στην σελιδα που σε ενδιαφερει...τα MB δεν επηρεαζουν την ταχυτητα οπου δεν χρειαζονται...αμα θες ΜΒ και δεν τα εχεις ΜΠΟΥΚΩΝΕΙ...απλο ειναι.Σκεψου ενα pc με Ε6600,μπλα μπλα...και να εχει 512 μνημη...ε αμα τρεξεις εφαρμογη που θελει ΡΑΜ θα σερνεται.Ενδιαφέρον αλλά εγώ αντιθέτως θεωρώ ατυχές το παράδειγμα...Αν ψαξεις στα μετρητικα θα δεις οτι πανω απο 1280 στα 1600 ολες οι καρτες με 256 μνημη μπουκωνουν,σε καποια παιχνιδια ακομα και η 8800 GTS 320 ειναι χειροτερη απο 7950GT 512MB(που λογω πυρηνα παλι δεν "αντεχει")...Στο λεω να το εχεις υποψη σου.Δηλαδή εγώ με τις 7600gs 512ΜΒ θα έχω καλύτερη απόδοση από δύο 8800gtx 320ΜΒ σε ανάλυση 1600x1280? Οχι τίποτε άλλο αλλά θα πέσει και ο ουρανός να μας πλακώσει...Πιο απλή σύγκριση.. Μια 7600gs 256mb και μία 512mb θα έχουν διαφορά σε επιδόσεις σε υψηλή ανάλυση; Επίσης.. ξέρεις ποια ανάλυση αποτελεί το "όριο" που η εκάστοτε VGA μπορεί να διαχειριστεί και που αρχίζουν τα "ζόρια" (ή αν θες το γνωστό σας bottleneck)?Γιατί ας πούμε η 6600 μου στον AMD 3500+ πάει καλύτερα από την -μία από τις δύο- 7600gs μου σε Doom 3, FEAR, etc, που και παραπάνω μνήμη έχει αλλά και νεότερο core; Γιατί σε χαμηλότερες αναλύσεις η 7600gs είναι πιο γρήγορη;Οι επιδόσεις σε υψηλές αναλύσεις δεν είναι θέμα μεγέθους ram αλλά διαμεταγωγής δεδομένων. Και κατα δεύτερον αρχιτεκτονικής του GPU. Αν υπάρχει bottleneck τότε τέλος. Και επίσης οι συγκρίσεις καρτών διαφορετικών κατασκευαστών είναι άτοπες καθώς σπανίως οι χρονισμοί είναι ίδιοι και ακόμα πιο σπανίως έχουν μείνει πιστοί στο reference board με αντίκτυπο στις επιδόσεις προφανώς...Και τώρα η ώρα για το quiz μας:Πως κάνει και ποιές οι αρχές του 3d rendering@ real time ενας επεξεργαστής τρισδιάστατων γραφικών; Η απάντηση στο επόμενο τεύχος μας!Υ.Γ. Ανεξάρτητα από τα άλλα... κάποιος ονόματι Candyman βέλαζε για την λιγοστή μνήμη 320Mb των 8800 πριν καιρό αλλά ήταν ο γραφικός.. Τώρα αρχίζουν οι κ@λοτούμπες...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.