Jump to content

Γνωμες για αγορα οθόνης

Arxagelos

Recommended Posts

Το διορθωσα και μαλιστα πριν ποστάρεις ετσι για να μη λες.:Ρ

(Ελεος με την ευθυξία εδω μέσα) :Ρ

Μαλλον βαρεθηκες να κάνεις scroll down και έχασες την ουσία.

Pivotable: yes

Color management:

10 bit look up table

10 bit gamma correction

etc

Special features:

Brightness sensor

etc

Limited Warranty: 5 Years

Φαινεται πως δεν σου άρεσε το παράδειγμα με τον μπογιατζή και το ζωγράφο:Ρ

Ορίστε άλλο παράγειγμα:

Πχ: H ιντελα φτιαχνει τα 965 τσιπάκια.

Τα παιρνει η ECS και φτιαχνει mobo.

Τα ιδια παιρνει και η ABIT και φτιαχνει μια QuadGT.

Οι παραπάνω μητρικές είναι ίδιες??

• Replies 63
  • Created
  • Last Reply

Το οτι η ΕΙΖΟ ειναι pivotable δε νομιζω οτι αφορα απλους χρηστες παρα μονο σχεδιαστες.

Τωρα τα brightness sensors,10 bit look up tables κτλ κτλ δεν γνωριζω τι ειναι αλλα νομιζω οτι αφορουν την ευκολοτερη/καλυτερη(?) ρυθμιση της οθονης.

Στα βασικα οι οθονες ειναι ιδιες ή υπερεχει ελαχιστα η ΕΙΖΟ (αλιμονο αν ηταν και σε ολα ιδιες) :

Brightness

Contrast Ratio

Response times

Panel Technology

Pixel Error Class

Viewing Angles

Interpolation settings

Αν μου φερεις μια ΕΙΖΟ εδω διπλα στην BENQ και δω οτι αξιζει τα 200€ τοτε θα παραδεχτω οτι αξιζε αλλα εγω προσωπικα λυπαμαι να δωσω τοσα πολλα λεφτα για οθονη ενω δεν βλεπω να δικαιολογουνται.

Οσο για τις μητρικες ειναι τελειως αλλο θεμα,μην αρχισουμε να ανταλασσουμε παραδειγματα

(μαλλον πρεπει να τελειωνουμε :046: :p)

Παντα φιλικα,ο διαλογος ειναι ωραιος.:057:

Νταξ απλά ήθελα να πω πως παίζει ρόλο η υλοποιηση.

επίσης:

10-Bit Gamma Correction

This technology ensures smooth, accurate color tones by converting the 8-bit PC data to 10-bit, assigning the ideal gamma values then returning the data to 8-bit format for display.

Brightness Stabilization

Two functions ensures stable brightness which is necessary for the proper display of color. The first is drift correction circuit that quickly stabilizes the brightness level after startup or coming out of power saving mode. The second is an ambient brightness sensor that detects changes in the ambient brightness and signals the backlight to adjust the screen brightness accordingly so it is never too dark or too bright.

ωραία ρε Iannis αλλα:485-289= 196€ διαφορα και 1'' λιγότερη!

να μηλήσω προσωπικα, είπα αμαν να καταφερω την γυναικα να δωσω τα 289!(μην γελάτε!) που να της πω για 485!:021: :062: θα φαμε πλάστη στο κεφάλι!:027:

Αρθρο Πρωτο

Εγω στη γυναικα μου κοβω την τιμη στα δυο και λεω τη μιση

(αποφευγω ετσι τις παντοφλιές ροπαλιες και τα σχετικά)

Μη γελατε ρεεε

Οι ΕΙΖΟ ειναι αδικαιολογητα πανακριβες. 450€? Γιατι?

Δηλαδη η οθονη που ανεφερα παραπανω που εχει ιδια χαρακτηριστικα + πανελ τι ειναι και εχει 200€ φτηνοτερα?

Διαβασε Review και συγκριτικά και θα καταλαβεις γιατι οι EIZO ειναι ακριβότερς

Νταξ απλά ήθελα να πω πως παίζει ρόλο η υλοποιηση.

επίσης:

...ακριβώς αυτο Οπως τα λεει το παλικαρι

Διαβασε Review και συγκριτικά και θα καταλαβεις γιατι οι EIZO ειναι ακριβότερς

...ακριβώς αυτο Οπως τα λεει το παλικαρι

Τι reviews και συγκριτικα να διαβασω? Υπαρχει καποιο μετρο συγκρισης σε ποιοτητα εικονας και δεν το ηξερα?

Οσον αφορα το "καλυτερη υλοποιηση" δεν εφερε κανενας αντιρρηση.Δεν ειπα οτι αγορασα καλυτερη υλοποιηση.

Αλλα προσωπικα ΔΕΝ δικαιολογω 80% ακριβοτερη τιμη για μια οθονη με ιδια χαρακτηριστικα.

Ιδιως οσον αφορα την υγεια των ματιων ειμαι πεπεισμενος οτι ΕΙΖΟ + ΒENQ δεν εχουν καμια απολυτως διαφορα. Οι επιδοσεις ειναι αλλο θεμα....

Kαλα μην τρελαθουμε κιολας που εχουν "τρελη αντιθεση" oi LG.

Τρυκ ειναι για να ψαρωσει ο κσομος.Σε πολυ συγκεκριμενα modes εχει ψηλη αντιθεση.

Το μονο καλο το zero-pixel-warranty αλλα εγω θα πηγαινα σε mva panel

Τι πηγαινα-περιμενω την καινουργια μου οθονη.:046:

Αυτό έλεγα κι εγώ αλλά όταν την είδα δίπλα σε άλλες να παίζει με το ίδιο σήμα κατάλαβα τη διαφορά. Γι αυτό σε όλους συνοστώ να τις βλέπουν ζωντανές πρίν τις αγοράσουν για να δούν τη διαφορά.

Αυτό έλεγα κι εγώ αλλά όταν την είδα δίπλα σε άλλες να παίζει με το ίδιο σήμα κατάλαβα τη διαφορά. Γι αυτό σε όλους συνοστώ να τις βλέπουν ζωντανές πρίν τις αγοράσουν για να δούν τη διαφορά.

:046: :046:

Τι σημα ηταν αυτο? Τηλεοπτικο?:033:

Οι LG για μενα ειναι Low-end οθονες που αγοραζει ο κοσμος λογω

zero-pixel-warranty.

Βγαζει αθλιες οθονες(ως επι το πλειστον) δηλωνει μουφο-dynamic contrast για να ψαρωσει ο κοσμος.

Οι αλλες εταιριες ρε παιδια ειναι μλκες που δεν βγαζουν zero pixel οθονες?

Απλα η LG σου λεει θα δωσω χειροτερο προιον + την εγγυηση 0 pixel ενω αλλες εταιριες αδιαφορουν πληρως για τα Marketing κολπα και βγαζουν σωστα προιοντα.

Λοιπόν για να μην σας πρήζω άλλο ποια απο τις 3 και δίπλα η τιμή που τις βρίσκω

LG 20'' L204WT-BF 240 ευρώ

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=1205&product=902373

LG 20'' L206WTQ-WF 250 ευρώ

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=1205&product=961590

Viewsonic 20'' VG2021M 180 eyro http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=1205&product=892270

δεν νομίζω ότι αξίζει να πάω σε 19άρα γιατί είναι καλές οι παραπάνω τιμές!

:046: :046:

Τι σημα ηταν αυτο? Τηλεοπτικο?:033:

Οι LG για μενα ειναι Low-end οθονες που αγοραζει ο κοσμος λογω

zero-pixel-warranty.

Βγαζει αθλιες οθονες(ως επι το πλειστον) δηλωνει μουφο-dynamic contrast για να ψαρωσει ο κοσμος.

Οι αλλες εταιριες ρε παιδια ειναι μλκες που δεν βγαζουν zero pixel οθονες?

Απλα η LG σου λεει θα δωσω χειροτερο προιον + την εγγυηση 0 pixel ενω αλλες εταιριες αδιαφορουν πληρως για τα Marketing κολπα και βγαζουν σωστα προιοντα.

0 pixel δίνει και η θειά μου η δέσποινα τη σήμερον. Εγώ πάντως με philips ακριβοπληρωμένη τότε, θα προτιμούσα να έχω μια lg έστω και low-end κατ'εσέ. Θα προτιμούσα να την έχω περισσότερο γιατί άλλα βλέπω με τη philips και άλλα τυπώνονται στον εκτυπωτή και δε μιλάμε για μικροδιαφορές στην ποιότητα αλλά καμία σχέση χρωμάτων. Έχω προσπαθήσει να την καλιμπράρω άπειρες φορές με κανένα επιτυχές αποτέλεσμα. Δοκίμασα με lg και πραγματικά η διαφορά στην πιστότητα των χρωμάτων ήταν αρκετά αισθητή.

0 pixel δίνει και η θειά μου η δέσποινα τη σήμερον. Εγώ πάντως με philips ακριβοπληρωμένη τότε, θα προτιμούσα να έχω μια lg έστω και low-end κατ'εσέ. Θα προτιμούσα να την έχω περισσότερο γιατί άλλα βλέπω με τη philips και άλλα τυπώνονται στον εκτυπωτή και δε μιλάμε για μικροδιαφορές στην ποιότητα αλλά καμία σχέση χρωμάτων. Έχω προσπαθήσει να την καλιμπράρω άπειρες φορές με κανένα επιτυχές αποτέλεσμα. Δοκίμασα με lg και πραγματικά η διαφορά στην πιστότητα των χρωμάτων ήταν αρκετά αισθητή.

ααααα δηλαδη τοσο απλα ειναι για σενα.

1) Εχω προβλημα με μια ακριβη Philips

2)Παιρνω μουφο-LG και δεν εχω το ιδιο προβλημα.

3)Λογω 1 και 2 προτεινω LG.

Δεν ξέρω μπορεί να έδωσες πολλα για την Philips... Την έχω πατήσει απο καλή tv philips... Δεν ξαναγoράζω philips!!!

Aλλά ούτε και LG. Kάτι φτηνό είναι και χαμηλών δυνατοτήτων αλλά αναγνωρίζω το ότι έχουν άψογο servise.

Oμως EIZO και πάλι EIZO

Δεν ξέρω μπορεί να έδωσες πολλα για την Philips... Την έχω πατήσει απο καλή tv philips... Δεν ξαναγoράζω philips!!!

Aλλά ούτε και LG. Kάτι φτηνό είναι και χαμηλών δυνατοτήτων αλλά αναγνωρίζω το ότι έχουν άψογο servise.

Oμως EIZO και πάλι EIZO

νταξ μην τρελαθούμε δεν παει να πει οτι ειναι φθηνο δεν ειναι και καλο? και που το είδες το φθηνο? 290€ έχει η L206WTQ-WF η 20'' όχι και φθηνη!Τοσα χρόνια που ήταν ακριβες οι LCD-TFT τι ήταν όλες καλές δηλαδή?

Διάβασε και ένα αρθρο στο pc-magazine για την L226WT-WF την 22'' που απο χαρακτηριστηκα ειναι ίδια με την 20΄΄ ακριβώς να δεις αν οι LG ειναι ή όχι καλες οθόνες.

LG L226WT-WF

Η LG με την L226WT-WF όχι απλώς ταράζει τα νερά της αγοράς, αλλά θέτει και νέα πρότυπα, καθώς όλες οι οθόνες στις 22'' θα πρέπει από τώρα και στο εξής να συγκρίνονται με αυτήν! Είναι καλαίσθητη και προσφέρει εξαιρετικές επιδόσεις.

νταξ μην τρελαθούμε δεν παει να πει οτι ειναι φθηνο δεν ειναι και καλο? και που το είδες το φθηνο? 290€ έχει η L206WTQ-WF η 20'' όχι και φθηνη!Τοσα χρόνια που ήταν ακριβες οι LCD-TFT τι ήταν όλες καλές δηλαδή?

Διάβασε και ένα αρθρο στο pc-magazine για την L226WT-WF την 22'' που απο χαρακτηριστηκα ειναι ίδια με την 20΄΄ ακριβώς να δεις αν οι LG ειναι ή όχι καλες οθόνες.

LG L226WT-WF

Η LG με την L226WT-WF όχι απλώς ταράζει τα νερά της αγοράς, αλλά θέτει και νέα πρότυπα, καθώς όλες οι οθόνες στις 22'' θα πρέπει από τώρα και στο εξής να συγκρίνονται με αυτήν! Είναι καλαίσθητη και προσφέρει εξαιρετικές επιδόσεις.

Δεν έχω κοιτάξει τα τελευταία reviews. Αλλά όσες οθόνες LG έχω δει η απεικόνιση τους ΔΕΝ έλεγε τίποτα απολύτως. Αν έχουν βγάλει τώρα κάποια καλά μοντέλα εντάξει, οκ. Πάω πάσο. Αλλά αυτό και πάλι δεν μου λέει κάτι. Όλες οι εταιρίες βγάζουν τα καλά τους, αλλά δεν σημαίνει ότι ο καταναλωτής μπορεί να τα πάρει αυτά τα καλά.

LG L226WT-WF

Eτσι θα πας μπροστα διαβαζοντας αρθρα απο περιοδικα. το εξαιρετικες επιδοσεις πως το καθοριζει? Με το μουφο-dynamic contrast?

Μηπως στην επομενη σελιδα ειχε διαφημιση της LG?

Δεν έχω κοιτάξει τα τελευταία reviews. Αλλά όσες οθόνες LG έχω δει η απεικόνιση τους ΔΕΝ έλεγε τίποτα απολύτως. Αν έχουν βγάλει τώρα κάποια καλά μοντέλα εντάξει, οκ. Πάω πάσο. Αλλά αυτό και πάλι δεν μου λέει κάτι. Όλες οι εταιρίες βγάζουν τα καλά τους, αλλά δεν σημαίνει ότι ο καταναλωτής μπορεί να τα πάρει αυτά τα καλά.

Δεν κολαμε με εταιριες. Σε οτι αγοραζουμε εχουμε ενα budget και ψαχνουμε αναλογα με αυτο.

Αν δουμε οτι αξιζει κατι μπορει να υπερβουμε.

Σε καθε περιπτωση πρεπει να ψαξουμε πριν αγορασουμε και να μην ακουσουμε ουτε τους πολλους ουτε διαφορα "ανεξαρτητα" περιοδικα.

Ιδιως οσον αφορα τις οθονες:

ειναι το πιο δυσκολο κοματι της αγορας. Δεν υπαρχει μετρο συγκρισης,μονο τεχνικα χαρακτηριστικα που και παλι διαφερουν απο υλοποιηση σε υλοποιηση.

Συγκεκριμενα για LG.

Στον τομεα των LCD monitors εχει κανει την μεγιστη απατεωνια. Στο 70% των μοντελων της αναφερει "dynamic contrast" και οχι πραγματικο contrast ratio.

Υπαρχουν πολλοι που γνωριζουν τη διαφορα?

Υπαρχουν πολλοι που ξερουν οτι το 3000:1 που αναφερουν ειναι dynamic και οτι το σωστο ειναι 700:1 ?

Υπαρχουν ομως σιγουρα πολλοι που παρολαυτα θα βγουν και θα πουν "πωπω **** τα εργαλεια αγορασα."

Οσον αφορα τις ΕΙΖΟ με 2πλασια τιμη απο την μεση της αγορας ..... απλα ακυρο.

Eτσι θα πας μπροστα διαβαζοντας αρθρα απο περιοδικα. το εξαιρετικες επιδοσεις πως το καθοριζει? Με το μουφο-dynamic contrast?

Μηπως στην επομενη σελιδα ειχε διαφημιση της LG?

Δεν κολαμε με εταιριες. Σε οτι αγοραζουμε εχουμε ενα budget και ψαχνουμε αναλογα με αυτο.

Αν δουμε οτι αξιζει κατι μπορει να υπερβουμε.

Σε καθε περιπτωση πρεπει να ψαξουμε πριν αγορασουμε και να μην ακουσουμε ουτε τους πολλους ουτε διαφορα "ανεξαρτητα" περιοδικα.

Ιδιως οσον αφορα τις οθονες:

ειναι το πιο δυσκολο κοματι της αγορας. Δεν υπαρχει μετρο συγκρισης,μονο τεχνικα χαρακτηριστικα που και παλι διαφερουν απο υλοποιηση σε υλοποιηση.

Συγκεκριμενα για LG.

Στον τομεα των LCD monitors εχει κανει την μεγιστη απατεωνια. Στο 70% των μοντελων της αναφερει "dynamic contrast" και οχι πραγματικο contrast ratio.

Υπαρχουν πολλοι που γνωριζουν τη διαφορα?

Υπαρχουν πολλοι που ξερουν οτι το 3000:1 που αναφερουν ειναι dynamic και οτι το σωστο ειναι 700:1 ?

Υπαρχουν ομως σιγουρα πολλοι που παρολαυτα θα βγουν και θα πουν "πωπω **** τα εργαλεια αγορασα."

Οσον αφορα τις ΕΙΖΟ με 2πλασια τιμη απο την μεση της αγορας ..... απλα ακυρο.

1)Για τον αν θα παω μπροστά και αν θα διαβάζω περιοδικα ασε να το κρίνω εγω γιατι απο 1990 που δεν υπήρχε ακομα το ιντερνετ στα περιοδικα βασιζόμασταν και στην τελικη δεν είπα πουθενα οτι διαβάσω άρθρα απο περιοδικα απλα αναφέρθηκα στα κολακευτηκα σχόλια που πήρε η συγκεκριμένη σειρα. Το σχολιο το βρίκα στο site του pc-mag.

2)Το εξαιρετικές επιδόσεις το καθορίζει με τις μετρήσεις και τα μηχανήματα που έχουνε στο pc-labs λογικα και όχι με τα ματια.Το να τα ισοπεδώνουμε όλα και να λέμε διαβάζοντας περιοδικα δεν πας μποστά γιατι λεει τα παιρνουνε απο τις εταιρείες λόγω και των διαφημισεων είναι σκέψη ανώριμου ατόμου που δεν σέβετε τον κόπο και την προσπάθεια όλων αυτων που δουλευουνε. Και στην τελική και όλα τα sites στο ιντερνετ έχουνε διαφημισεις αρα σύμφωνα με το σκεπτικό σου είναι όλοι ψευτες τα παίρνουνε χοντρα και μας δουλευουνε.

Κοινώς μας λες οτι η αγορα οθόνης ειναι το πιο δύσκολο κομματι της αγορας. Και τι πρεπει να κάνουμε να μην παρουμε γνώμες?να μην ψάξουμε?Το οτι το 70% των μοντέλων που λες οτι αναφερει "dynamic contrast" και οχι πραγματικο contrast ratio τι πρέπει να κάνουμε να μην αγοράσουμε στην τελική? γιατι θα μας πιασουνε τον κ@λο?Έτσι και αλλιως μας των πιανουνε τόσα χρόνια καθημερινά και δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Και οι providers του ιντερνετ, μας τον πιανουνε καθε μερα αλλα δεν εμεινες χωρις ιντερνετ ετσι δεν ειναι?

Τι reviews και συγκριτικα να διαβασω? Υπαρχει καποιο μετρο συγκρισης σε ποιοτητα εικονας και δεν το ηξερα?

Γι αυτό σου είπα πριν διάβασε....

Υπάρχουν κάποια τεστ που εχουν γινει standart για την αναλυση των επιδωσεων μιας οθονης.

πχ το λευκό οριζεται στους 6500 βαθμους Kelvin Τωρα πολλοι κατασκευαστές ειδικά παλιότερα (βλεπε SONY ) πουλούσαν τα μονιτορς με προρυθμηση στις 9500 βαθμούς. Εβλεπε ο ασχετος την οθονη στο ραφι να παιζει και εντυπωσιαζόταν απο την φωτεινότητα που εβγαζε ματι. Αααα καταπληκτική οθόνη.

Ετσι υπάρχουν πατερνς και όργανα μέτρησης και τα συμπεράσματα ειναι συγκεκριμένα νούμερα και οχι υποκειμενικά πως την βλέπεις εσυ και πως ο διπλανός σου.

http://www.colorvision.com/product-mc-s2e.php

http://www.dpgr.gr/index.php?page=monitor-calibration

και τέλος

http://www.eizo.gr/default.asp?pid=3&prId=16

Αυτη η 21αρα EIZO γιατί λες να κάνει 2.500 ευρω???

PS. Καλα για την μαϊμουδια της LG 3000:1 μάλλον γιά βλακες μας περναει

post-460-1442174633,7244_thumb.jpg

1)Για τον αν θα παω μπροστά και αν θα διαβάζω περιοδικα ασε να το κρίνω εγω γιατι απο 1990 που δεν υπήρχε ακομα το ιντερνετ στα περιοδικα βασιζόμασταν και στην τελικη δεν είπα πουθενα οτι διαβάσω άρθρα απο περιοδικα απλα αναφέρθηκα στα κολακευτηκα σχόλια που πήρε η συγκεκριμένη σειρα. Το σχολιο το βρίκα στο site του pc-mag.

Αυτη δεν ειναι λογικη.

Θα αψηφησεις ολακερο ιντερνετ και θα διαβασεις 1-2-3 περιοδικα?

Ο καθενας κρινει οπως θελει βεβαια....

2)Το εξαιρετικές επιδόσεις το καθορίζει με τις μετρήσεις και τα μηχανήματα που έχουνε στο pc-labs λογικα και όχι με τα ματια.Το να τα ισοπεδώνουμε όλα και να λέμε διαβάζοντας περιοδικα δεν πας μποστά γιατι λεει τα παιρνουνε απο τις εταιρείες λόγω και των διαφημισεων είναι σκέψη ανώριμου ατόμου που δεν σέβετε τον κόπο και την προσπάθεια όλων αυτων που δουλευουνε. Και στην τελική και όλα τα sites στο ιντερνετ έχουνε διαφημισεις αρα σύμφωνα με το σκεπτικό σου είναι όλοι ψευτες τα παίρνουνε χοντρα και μας δουλευουνε.

Τον σεβομαι τον κοπο τους. Οταν παω τουαλετα PC-Magazine διαβαζω για να περασει η ωρα...:046: :046:

Τα περιοδικα δεν απευθυνονται μονο σε μια κατηγορια χρηστων.Πουλανε και σε αυτους που δεν ξερουν που πανε τα 4.

Διαφορετικες απιτησεις εχω εγω λοιπον διαφορετικες αυτος που ανοιγει το pc 5 φορες το μηνα για να ακουσει μουσικη ή το ανοιγει μονο για να γραψει σε κανα word Κτλ κτλ

Οποτε το καθε περιοδικο κρινει καλο ή οχι κατι με βαση το μεσο ορο γιατι στο μεσο ορο πουλαει.

Κοινώς μας λες οτι η αγορα οθόνης ειναι το πιο δύσκολο κομματι της αγορας. Και τι πρεπει να κάνουμε να μην παρουμε γνώμες?να μην ψάξουμε?

Εγω αυτο σου λεω να ψαξεις. Εσυ μου λες κατι για pc magazine κτλ κτλ

Το οτι το 70% των μοντέλων που λες οτι αναφερει "dynamic contrast" και οχι πραγματικο contrast ratio τι πρέπει να κάνουμε να μην αγοράσουμε στην τελική? γιατι θα μας πιασουνε τον κ@λο?

Εσυ τι λες? Οταν ο αλλος παραπληροφορει για να πουλησει δεν σου τον πιανει? Να αγορασεις κατι αλλο το αποκλειεις?

Έτσι και αλλιως μας των πιανουνε τόσα χρόνια καθημερινά και δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Και οι providers του ιντερνετ, μας τον πιανουνε καθε μερα αλλα δεν εμεινες χωρις ιντερνετ ετσι δεν ειναι?

Διαλεξα τον provider που μου δημιουργησε τελικα τα λιγοτερα προβληματα.

Δεν καταλαβαινω το σκεπτικο σου. Δεν σου τον πιανουν ολοι.

Υπάρχουν κάποια τεστ που εχουν γινει standart για την αναλυση των επιδωσεων μιας οθονης.

πχ το λευκό οριζεται στους 6500 βαθμους Kelvin Τωρα πολλοι κατασκευαστές ειδικά παλιότερα (βλεπε SONY ) πουλούσαν τα μονιτορς με προρυθμηση στις 9500 βαθμούς. Εβλεπε ο ασχετος την οθονη στο ραφι να παιζει και εντυπωσιαζόταν απο την φωτεινότητα που εβγαζε ματι. Αααα καταπληκτική οθόνη.

Αν ο καταναλωτης περιμενει να δει οθονη στο ραφι τοτε δεν δινει και πολυ σημασια στην οθονη που θα παρει. Αν τον ενδιεφερε πραγματικα η οθονη θα ειχε κανει ερευνα αγορας και δεν θα περιμενε να παει στο ραφι.

Ετσι υπάρχουν πατερνς και όργανα μέτρησης και τα συμπεράσματα ειναι συγκεκριμένα νούμερα και οχι υποκειμενικά πως την βλέπεις εσυ και πως ο διπλανός σου.

http://www.colorvision.com/product-mc-s2e.php

http://www.dpgr.gr/index.php?page=monitor-calibration

Ποια συμπερασματα? το ενα λινκ αφορα εργαλειο που βοηθα στο calibration και το δευτερο Link ενα αρθρο απο καποιον στο dpgr.gr που εχει τροπους για να ρυθμισεις την οθονη. Προτεινει και καποιες οθονες στο τελος και κατι τετοια....so what?

και τέλος

http://www.eizo.gr/default.asp?pid=3&prId=16

Αυτη η 21αρα EIZO γιατί λες να κάνει 2.500 ευρω???

γιατι ειναι επαγγελματικη,γιατι εχει ευρεσιτεχνιες κτλ κτλ

ΚΑι τι να κανω να παω να την παρω??

Θα μπορουσες να μου πεις:

"Μα εταιρια που βγαζει τετοια οθοναρα δε θα εχει καλες απλες LCD? Eχει τετοια τεχνογνωσια που...."

Και εγω θα σου πω:

"Αυτη η εταιρια δεν ειναι που εχει βγαλει και κατι μουφες(ιδιως CRT) που εκανε τον κοσμο να κλαει τα λεφτα του?"

PS. Καλα για την μαϊμουδια της LG 3000:1 μάλλον γιά βλακες μας περναει

Το ιδιο λεω και εγω,αλλα το νομισμα εχει 2 οψεις.Η LG βγαζει παμφτηνες οθονες,εχει zero-pixel-warranty και υπαρχει παντου.

Αυτη δεν ειναι λογικη.

Θα αψηφησεις ολακερο ιντερνετ και θα διαβασεις 1-2-3 περιοδικα?

Ο καθενας κρινει οπως θελει βεβαια....

Οχι δεν θα το αψηφήσω ολακερο ιντερνετ αλλα θα διαβασω και κανα περιοδικο θα δω και reviews στο ιντερενετ θα πάρω γνώμες και απο forums και θα βγάλω γενικη άποψη. Να έχουνε παρει όλοι μίζα λίγο δύσκολο μόνο η microsoft τα κάνει αυτα.

Τον σεβομαι τον κοπο τους. Οταν παω τουαλετα PC-Magazine διαβαζω για να περασει η ωρα...:046: :046:

Τα περιοδικα δεν απευθυνονται μονο σε μια κατηγορια χρηστων.Πουλανε και σε αυτους που δεν ξερουν που πανε τα 4.

Διαφορετικες απιτησεις εχω εγω λοιπον διαφορετικες αυτος που ανοιγει το pc 5 φορες το μηνα για να ακουσει μουσικη ή το ανοιγει μονο για να γραψει σε κανα word Κτλ κτλ

Οποτε το καθε περιοδικο κρινει καλο ή οχι κατι με βαση το μεσο ορο γιατι στο μεσο ορο πουλαει.

Τραγικό σκεπτικό. :119:

Εγω αυτο σου λεω να ψαξεις. Εσυ μου λες κατι για pc magazine κτλ κτλ

Εσύ τι βλέπεις δεν ψάχνω?τοσες μέρες και αυτο το thread Ποιος το άνοιξε?

Εσυ τι λες? Οταν ο αλλος παραπληροφορει για να πουλησει δεν σου τον πιανει? Να αγορασεις κατι αλλο το αποκλειεις?

Αυτο σου λεω λίγο πολύ όλες οι εταιρειες παραπληροφορούνε και δεν το καταλαβες.

Τραγικό σκεπτικό. :119:

Τι δεν καταλαβες να στο κανω μιαμ μιαμ?

Αυτο σου λεω λίγο πολύ όλες οι εταιρειες παραπληροφορούνε και δεν το καταλαβες.

:039: :039: Χαιρετισματα.

Πως παραπληροφορουν δηλαδη?

Και επειδη ολες "παραπληροφορουν" (κατ'εσε) θα διαλεξεις αυτη που το εφαρμοζει καλυτερα ε?

Οχι δεν θα το αψηφήσω ολακερο ιντερνετ αλλα θα διαβασω και κανα περιοδικο θα δω και reviews στο ιντερενετ θα πάρω γνώμες και απο forums και θα βγάλω γενικη άποψη. Να έχουνε παρει όλοι μίζα λίγο δύσκολο μόνο η microsoft τα κάνει αυτα.

:080: :080: ειπαμε ειναι μ$ :028:

Γνωμες απο φορουμς ελαχιστα θα ακουγα. Δεν ειναι ολοι αξιοι να κρινουν(οπως εγω).

Απο 17" CRT--->LCD19"

Υπαρχει περιπτωση να πω οτι μου φανηκε χαλια οποιαδηποτε οθονη και να παρω?

Και την χειροτερη να επαιρνα παλι μαματη θα την εβγαζα.

Και δεν εχουν ολοι το ιδιο γουστο. :083:

Ελαχιστα μοντελα θα επαιρνα απο LG,λογω χαμηλης τιμης κυριως αλλα δε θα περιμενα και πολλα.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.