Jump to content

Γνωμες για αγορα οθόνης

Arxagelos

Recommended Posts

στο πλάισιο τελειώσανε οι LG L204WT-BF απο 15 Μαιου είπανε θα φέρουνε...αλλα έφερε τις L206WTQ-WF που είναι πολύ καλυτερες:057:

ρε παιδια θα τρελαθω πειτε γνώμες πια απο τις δύο?

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=1205&product=961590

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=1205&product=955345&tab=specs

• Replies 63
  • Created
  • Last Reply

Eχε υποψιν σου οτι τα contrast που αναγραφουν στα χαρακτηριστικα τους αυτες οι οθονες ειναι "dynamic" που σημαινει φεξε μου και γλυστρισα...

το πραγματικο τους ειναι 700-800 cd/qm.

Ψαξε καμια με MVA Panel για πραγματικο 1000:1 contrast.

@Ilion

Στα 180 που σου την δίνει είναι καλή τιμή σε σχεση με την αρχικη (280) αλλά, τα χαρακτηριστικά της οθονης είναι κατω του μετρίου.

Μοντέλο VG2021m

Διαγώνιος 20''

Χρόνος Απόκρισης 8ms

Μέγιστη Ανάλυση 1400 x 1050

Αντίθεση 500:1

Φωτεινότητα 300cd/m2

Συνδέσεις RGB Analog D-Sub 15 pin

Γωνία Θέασης 150/170

Πιστοποιήσεις TOC'03

Ειδικά απο γωνίες θέασης και αντίθεση ειναι πολύ πισω...

ΚΑΙ ασε που ουτε καν DVI δεν έχει...

Μονο ΕΙΖΟ Κυριοι

LG κλπ στα 250 ευρω ?? Δεν αξιζουν κατι παραπανω τα ματακια σας.???

+1

Μονο ΕΙΖΟ Κυριοι

EIZO κορυφη αλλα απροσπέλαστες στον πολυ κόσμο. Και το ποδαράκι μου αξίζει κάτι παραπάνω όπως μια BMW M3 ή Audi S4 αλλα θα συμβιβαστώ με το απλό Α4 τι να κάνουμε η ζωή αυτά έχει πάντα συμβιβάζεσαι αναλόγος τις περιστάσεις. :089:

@Ilion

Στα 180 που σου την δίνει είναι καλή τιμή σε σχεση με την αρχικη (280) αλλά, τα χαρακτηριστικά της οθονης είναι κατω του μετρίου.Ειδικά απο γωνίες θέασης και αντίθεση ειναι πολύ πισω...

ΚΑΙ ασε που ουτε καν DVI δεν έχει...

QUOTE]

ok thanks για τις πληροφορίες φίλε μου...εσύ αν ήσουν στην θέση μου χώρις να ξαναέχεις χρησιμοποιήσεις tft και είχες μια 15" crt ...θα έπαιρνες την lg με 250 ή την viewsonic με 180??Κάρτα γραφικών έχω μια 7600gs έχει dvi αλλά υποστηρίζει μέχρι την μέγιστη ανάλυση??Πώς μπορώ να το δώ αυτό?Είμαι λίγο άσχετος...

Μονο ΕΙΖΟ Κυριοι

δηλαδη εγω που ειμαι μεταπτυχιακος φοιτητης,εχω αναγκη τον υπολογιστη στην δουλεια μου,αλλα λογω των πενιχρων μισθων μου δεν μπορω να αγορασω eizo λογω της υψηλοτατης τιμης της,τι με συμβουλευεις να κανω?να μην χρησιμοποιω υπολογιστη καθολου,να βαλω 79 δοσεις να παρω μια eizo ή να παρω μια LG να κανω τη δουλεια μου?

το ποστ μου δεν περιεχει κανενα υπαινιγμο/ειρωνια,σου περιγραφω ειλικρινεστατα την κατασταση που βρισκομαι και περιμενω μια υπευθυνη απαντηση απο ενα ανθρωπο 47 χρονων σε ενα φοιτητη 25..τι να κανω?

Αμαν ρε παιδια δεν το εννουσε ετσι ο Iannis.

Αναφεροταν κυριως στα παιδια που πανε και σκανε 300-400 € ανα διμηνο για επεξεργαστη-μνημες κτλ κτλ και παραμελουν το θεμα της οθονης.

Στα 250€ παντως υπαρχουν και καλες προτασεις :110: (βλ. Benq FP91GP ~250€ ---> ΜVA panel--->πραγματικο 1000:1 contrast)

EIZO κορυφη αλλα απροσπέλαστες στον πολυ κόσμο. Και το ποδαράκι μου αξίζει κάτι παραπάνω όπως μια BMW M3 ή Audi S4 αλλα θα συμβιβαστώ με το απλό Α4 τι να κάνουμε η ζωή αυτά έχει πάντα συμβιβάζεσαι αναλόγος τις περιστάσεις. :089:
δηλαδη εγω που ειμαι μεταπτυχιακος φοιτητης,εχω αναγκη τον υπολογιστη στην δουλεια μου,αλλα λογω των πενιχρων μισθων μου δεν μπορω να αγορασω eizo λογω της υψηλοτατης τιμης της,τι με συμβουλευεις να κανω?να μην χρησιμοποιω υπολογιστη καθολου,να βαλω 79 δοσεις να παρω μια eizo ή να παρω μια LG να κανω τη δουλεια μου?

το ποστ μου δεν περιεχει κανενα υπαινιγμο/ειρωνια,σου περιγραφω ειλικρινεστατα την κατασταση που βρισκομαι και περιμενω μια υπευθυνη απαντηση απο ενα ανθρωπο 47 χρονων σε ενα φοιτητη 25..τι να κανω?

Σαφώς να πάρεις μια ΕΙΖΟ να κάνεις την δουλιά σου

Θα δώσεις 200-250 ευρώ παραπάνω. Αλλα θα κάνεις απόσβεση σε βάθος χρόνου. Κανε σκόντο σε CPU-RAM-MOBO-KEYBOARD-HXEIA και ότι αλλο θες εκτός απο μια καλή καρτα γραφικών και μια οθόνη.

Εγω αυτό θα έκανα είτε 18 είτε 88 ετών

Κάποιος καβαλάει BMW-GS1200 και φοράει κράνος των 20 ευρώ Τοσο αξιολογει το κεφαλι του.

ΕΓΩ ΔΕΝ ΘΑ ΕΤΡΩΓΑ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ και γενικώς θα εκανα το σκ__το μου παξιμάδι κλπ κλπ αλλά τα ματάκια μου θα τα πρόσεχα και σίγουρα αξίζουν 200-250 ευρώ παραπάνω.

Φιλικά

Γιάννης

οταν μπορεις να κανεις την ιδια δουλεια ξεκούραστα γιατι να παω να τα σκασω για να παρω eizo? Για την souper duper ποιοτητα και τα souper duper χαρακτηριστηκα? εσύ φίλε μου στα φοιτητηκα σου χρόνια έκανες τέτοιες αγορες?(όσο για το παραδειγμα με το κρανος είναι αστοχο αμα σου κατσει στραβή και 1.000.000 € κρανος να εχεις θα την πατήσεις είναι να μην σου κάτσει)

οταν μπορεις να κανεις την ιδια δουλεια ξεκούραστα γιατι να παω να τα σκασω για να παρω eizo? Για την souper duper ποιοτητα και τα souper duper χαρακτηριστηκα? εσύ φίλε μου στα φοιτητηκα σου χρόνια έκανες τέτοιες αγορες?(όσο για το παραδειγμα με το κρανος είναι αστοχο αμα σου κατσει στραβή και 1.000.000 € κρανος να εχεις θα την πατήσεις είναι να μην σου κάτσει)

σύ φίλε μου στα φοιτητηκα σου χρόνια έκανες τέτοιες αγορες?

και χειρότερες....

Τέλος πάντων εγώ την άποψη μου καταθέτω Εσυ βάζεις το χρήμα αξιολογείς τις προτεραιότητες και αποφασίζεις. Ισως εγω λόγω επαγγέλματος το βλέπω απο την Ιατρική πλευρα το θέμα.

Φαντάζεσε τους οδηγούς αγώνων Valentino Rosi Κλπ με τόσες πεσές που κάνουν να φορούσαν κράνος των 10 €???

Τέλος πάντων εγώ την άποψη μου καταθέτω Εσυ βάζεις το χρήμα αξιολογείς τις προτεραιότητες και αποφασίζεις. Ισως εγω λόγω επαγγέλματος το βλέπω απο την Ιατρική πλευρα το θέμα.

Φαντάζεσε τους οδηγούς αγώνων Valentino Rosi Κλπ με τόσες πεσές που κάνουν να φορούσαν κράνος των 10 €???

όχι φυσικα αλλα γιατι πιάνεις τα άκρα? (10€ κράνος?). Να σου δώσω ενα παράδειγμα: κράνος ακριβός ίδιο μοντελο άχρωμο κάνει 380€ και με γραφικά 500€! το ιδιο ακριβως κράνος απο τα ιδια υλικα? αυτο με τα 500 θα σε προστατέψει καλύτερα?

Και η διαφορα απο 20'' lg με 20'' Eizo δεν ειναι 200-250 αλλα 700-750! απ'οτι βλέπω στα e-shops.:109:

ωραία ρε Iannis αλλα:485-289= 196€ διαφορα και 1'' λιγότερη!

να μηλήσω προσωπικα, είπα αμαν να καταφερω την γυναικα να δωσω τα 289!(μην γελάτε!) που να της πω για 485!:021: :062: θα φαμε πλάστη στο κεφάλι!:027:

@Ilion αν ήταν να πάρω αποκλειστικά καποια από τις δυο θα επαιρνα την LG.

Παντως για μενα έχει μεγαλύτερη σημασία η καλη ποιοτητα απεικόνισης από τα στρεμματα.:)

είπα αμαν να καταφερω την γυναικα να δωσω τα 289!(μην γελάτε!) που να της πω για 485!

Γι αυτό οι ΕΙΖΟ είναι για τους ελευθερους και μη δεσμευμένους.:079:

attachment.php?attachmentid=15311&stc=1&d=1177869869

post-1868-1442174632,5049_thumb.jpg

Οι ΕΙΖΟ ειναι αδικαιολογητα πανακριβες. 450€? Γιατι?

Δηλαδη η οθονη που ανεφερα παραπανω που εχει ιδια χαρακτηριστικα + πανελ τι ειναι και εχει 200€ φτηνοτερα?

Οι ΕΙΖΟ ειναι αδικαιολογητα πανακριβες. 450€? Γιατι?

Δηλαδη η οθονη που ανεφερα παραπανω που εχει ιδια χαρακτηριστικα + πανελ τι ειναι και εχει 200€ φτηνοτερα?

Το οτι έχουν το ιδιο πανελ δε σημαίνει οτι είναι ιδιες.

Η οθονη δεν ειναι μονο πανελ.

Δωσε μπογιες σε εναν καλλιτεχνη και σε εναν μπογιατζή.

Ο πρώτος θα δημιουργήσει ένα εργο τεχνης ενώ ο δευτερος θα σου μπογιατίσει το ντουβάρι. Αν είσαι ατυχος, θα στάξει και στο πάτωμα.

Και μετά την ευχαριστη-επιμορφωτική περέκβαση ας περάσουμε στην ουσία.

Benq FP91GP

EIZO 1931SH BK

Ποια ουσια?

Οτι η ΕΙΖΟ εχει και ηχο? Και ελαχιστα καλυτερες γωνιες θεασης?

Για 200€ παραπανω θα περιμενα πολυ καλυτερες επιδοσεις.....

Και παραθετω το σωστο λινκ για την Benq γιατι παραπανω εχεις και τα 2 να βγαζουν σε ΕΙΖΟ (επιτηδες? :p)

ΒENQ FP91G P

Προσωπικα θεωρω οτι ΕΙΖΟ πληρωνεις ΧΟΝΤΡΑ το ονομα που εχει φτιαξει τοσα χρονια. Ειναι καλυτερη απο τη Benq αλλα δε δικαολογει τη διαφορα.

Σαν να κανει το FIAT PUNTO 15.000€ και το VW GOLF 80.000€. Ειπαμε καλυτερο αλλα οχι και ετσι.

Αλλα το θεμα ειναι αλλο.

Eστω οτι παιρνω ως δεδομενο οτι η Ειζο ειναι κατα πολυ καλυτερη. Αν παρω την BENQ θα καταστρεψω τα ματια μου? Βεβαια οχι.

Αν παρω ομως (οπως εχει γινει της μοδας ) καποια widescreen οθονη 19 ή 20 ιντσων δε θα ειναι κατα πολυ χειροτερα τα πραματα?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.