Jump to content



desktop 's dead baby.WTF ???


Vadergr

Recommended Posts

Εχω την πολυ κακη συνηθεια να αφηνω ανοιχτο 24/7 τον υπολογιστη μου και σημερα βγηκα απο το γραφειο για 5 λεπτα και μολις γυρισα ηταν κλειστος.

Περιττο να πω οτι δεν ανοιγε και ουτε τωρα ανοιγει.Το λαμπακι του τροφοδοτικου ειναι ανοιχτο οποτε δεν ειναι αυτο.Υποψιαζομαι την μητρικη (ΑΒΙΤ ΑΒ9) η οποια δεν "ανοιγει" καθολου και ουτε βγαζει καποιον ηχο.Τα ανεμιστηρακια δεν παιρνουν καν μπροστα και δεν αναβει και καποιο λαμπακι στην μητρικη.Ουτε μπιπ ουτε τιποτα.

Κατα 99% πεθανε η μητρικη η μου φαινεται?Αν ηταν επεξεργαστης η μημη θα εβγαζε καποιο ηχητικο μηνυμα.Οι θερμοκρασιες πριν το "τελος" ηταν νορμαλ (4 βαθμοι) και δεν ετρεχα τιποτε βαρυ.

Εκανα clear cmos και το μονο που δεν εχω δοκιμασει ειναι να βγαλω μπαταρια και επεξεργαστη.

Τιποτε αλλο που σας ερχεται στο μυαλο?

Link to comment
Share on other sites

Καλά μην ορκίζεσαι πως δεν είναι τροφοδοτικό επειδή ανάβει το λαμπάκι... Τσέκαρε και γενικά κοντά στις τροφοδοσίες της μητρικής οπτικά για περίεργες "μαυρίλες" ή άλλα περίεργα. Χωρίς να θέλω να σε τρομάξω το χειρότερο σενάριο είναι τροφοδοτικό+μητρική+Χ...

Link to comment
Share on other sites

+1 πρωτα το τροφοδοτικό. Το ότι ανάβει το λαμπάκι του δεν λέει και τίποτα.

Βγάλε από πάνω ότι εχεις συνδεδεμένα. dvd-rom δίσκους, memory, κάρτες...

Οι μητρική σου έχει κανένα led επάνω? Ανάβει?

Καλή τύχη

Link to comment
Share on other sites

Εχει leds αλλα δεν αναβουν.Μαλλον ειναι το τροφοδοτικο και θα το συμπερανω αυριο που θα δοκιμασω το αδερφου μου.

Θυμαται κανεις ποση εγγυηση εδινε το ραμσοπ για το hiper 80 πρν πανω απο 12 μηνες?Αν ειχε 12 μηνες εγγυηση λος πουλος.Αν οχι τοτε δικαιουμαι rma...

Link to comment
Share on other sites

Όπως τα παρουσιάζεις από το τροφοδοτικό θα ξεκίναγα κι εγώ. Αν κάποια από τις τάσεις δεν είναι σωστή τότε η μητρική μπορεί να αρνείται να ξεκινήσει ακόμη και αν ανάβει το LED.

Σε μια από τις μητρικές που είχαν πέσει στα χέρια μου είχα κάτι παρόμοιο. Δεν ήταν τροφοδοτικό και δεν ήταν καμένο τελικά τίποτα. Βραχυκυκλωμένη συσκευή συνδεδεμένη σε USB. Μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις το σύστημα έδειχνε να είναι εντελώς κλειστό αλλά όταν πάταγα το power on οι ανεμιστήρας πολλές φορές ξεκινούσαν να δουλεύουν με 30-40% ταχύτητα αλλά τίποτα άλλο.

Όπως προτείνουν και τα παιδιά παραπάνω άσε μόνο τα απολύτως απαραίτητα από συσκευές πάνω στο σύστημα και ξαναδοκίμασε. Τσέκαρε αν μπορείς και με άλλο τροφοδοτικό.

Link to comment
Share on other sites

δοκιμασα του αδερφου μου το τροφοδοτικο και επεξε μια χαρα.ψαχνω να βρω την αποδειξη αγορας προσευχομενος οτι το hiper ειχε 2 χρονια εγγυηση.Αν δεν την βρω παω για νεο τροφοδοτικο.Στα 80-90ε το πολυ πιο προτεινετε?

Link to comment
Share on other sites

Θα σου πρότεινα αυτό:

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.700143

Είναι πάρα πολύ καλό τροφοδοτικό. Αξιόπιστο, βαρύ, ποιοτικά κατασκευασμένο και με αθόρυβο ανεμιστήρα. Το θέμα επιλογής PSU έχει συζητηθεί ξανά. Ρίξε μια ματιά και στο forum να βρεις από candyman τα αντίστοιχα θέματα. Παραθέτει κριτήρια επιλογής PSU, έχεις φωτογραφίες από αρκετά από αυτά και τεκμηριώνει την επιλογή του για τα Heroichi (aka HEC) ως κορυφαία τροφοδοτικά έναντι αρκετών άλλων φανταχτερών ονομάτων της αγοράς.

Προσωπικά έχω να σου πω πάντως, ότι χρησιμοποιώ Heroichi τροφοδοτικά πολλά χρόνια τώρα και ποτέ δεν είχα κάποιο πρόβλημα δεδομένης της σκληρής χρήσης τους όπως 24/7 λειτουργία για Rosetta και για κατεβαστήρι.

Link to comment
Share on other sites

ειναι σιγουρα καλο αυτο?Εδω το hiper 580 δεν αντεξε, θα αντεξει το 500αρι?

Να ειμαι ειλικρινης, δεν ριχνω πολλες ευθυνες στο hiper γιατι το ειχα σκισει.Εδω και 5-6 μηνες ηταν ανοικτο 24/7 και αντε να εκλεισε μονο μια μερα συνολικα.

Για 24/7 χρηση ποιο ειναι καλο?

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.