Jump to content

Η ώρα του AM2

masteroidz1442169105

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Μετά τις γερές μειώσεις στους επεξεργαστές της AΜD νομίζω οτι ειναι η κατάλληλη ωρα να μεταβώ και εγω στην νεα πλατφόρμα:033: Και επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχια έχουμε και λέμε:

CPU: Athlon 64X2 (sAM2) 4600 (2.4GHZ, 2x512)

MB: M2N-SLI Deluxe (sAM2,DDR2)

Ram: TeamGroup 2GB Kit DDR2 800 4-4-4-12

Vga: 7600 GT 256 MB

Υπάρχει τροφοδοτικό το Enermax Noisetaker II 485W και η χρήση του υπολογιστή είναι λίγα παιχνίδια (μια χαρά είναι και με την 6600GT αλλα μιας που το αλλάζω...) desktop εφαρμογές, ιντερνετ κλπ. Λίγο απ'ολα δηλαδή! Πως σας φαίνεται? Ιδέες, απόψεις, παρατηρήσεις καθόλα δεκτές :115:

Κράτα την 6600GT. Δεν λέω ανώτερη η 7600GT, αλλά αν δεν σου χρειάζεται όπωσδήποτε, καλύτερα να περιμένεις 2-3 μήνες και να πας σε DX10 λύση.

Αρα πάω για Athlon 64 X2 (sAM2) 5200 (2.6GHz)/2x1mb ? Ειναι 50€ διαφορά για 200mhz αλλα ίσως αξίζει για την διπλή L2 cache. Δεν θα άλλαζα την κάρτα γραφικών πριν τον Οκτώβρη και την έλευση του GTA IV αν δεν είχα βρει να την δώσω. Εδώ βάζω ένα ερωτηματικό γιατί ίσως τελικά την κρατήσω :)

• 2 weeks later...

Ένα βήμα πριν την παραγγελία έχω καταλήξει στα παρακάτω:

Cpu: Athlon 64X2 (sAM2) 4800 (2.4GHZ, 2x1MB)

M/B: Asus Crosshair

Ram: TeamGroup Ram 2GB Kit DDR2 800 4-4-4-12

Είναι μέσα στο budget που μπορώ να διαθέσω και πιστεύω οτι θα καλύψουν τις ανάγκες μου. Λίγο overclock αμα μπορέσω να κάνω θαμαι καταευχαριστημένος (να το ανεβάσω 200-300mhz). Με απασχολεί η συμβατότητα των μνημών με την μητρική και αν θα χρειαστεί να αλλάξω ψύχτρα.

Για ψύξη στον επεξεργαστή (socket 939) έχω την zalman CNPS7000B-CU η οποία είναι εντελώς αθόρυβη και κάνει εξαιρετική δουλειά. Ψάχνοντας στο διαδίκτυο ανακάλυψα οτι υπάρχει συμβατότητα μεταξύ 939 και ΑΜ2 στο bracket του socket οπότε μπορώ να την κρατήσω. Μπορεί κάποιος να το επιβεβαιώσει?

Θα σε απογοητεύσω ........... δες εδώ και εδώ....

Αν και πρίν απο μία βδομάδα έστησα ενα ΑΜ2 και το bracket του "έμιαζε" με το παλιό μου 939 αλλα δεν είμαι σίγουρος......

Τα review πάντος ΔΕΝ......

Είχα δει το site της Zalman αλλα θεώρησα οτι δεν έχουν ανανεώσει την σελίδα της ψύχτρας αφού είναι κάπως παλιά. Εδω αναφέρεται οτι σε AM2 μητρική έβαλε κανονικότατα την default ψύχτρα απο 939! Αναφέρει σαφώς οτι αυτό συμβαίνει με όλες τις ψύχτρες που χρησιμοποιούν την παρεχόμενη βάση και όχι άλλες λύσεις. Βλέπουμε...

Mακάρι να κάνεις δουλιά .. όπως σου είπα και εμένα μου φάνηκε αρκετά γνώριμο.Κρίμα θα είναι να μην κάνει, μια και η συγκεκριμένη ψυχτρούλα είναι αρκετά καλή ... best wishes:098: :098:

Εγώ έχω : Crosshair, 4600+ x2, 2GB DDR2 667 με τα micron D9 ECC

Αλλά με απογοήτευσε στο spi@1Μ με σκορ 40sec!

Με το παλιό που ήταν σε 939 NF4Ultra, 3500+, 1GB OCZ 400MHz μου έβγαζε 33sec.

Δεν ξέρω τι γίνεται αλλά σε κάποια πράματα το τωρινό τρέχει ποιο γρήγορα με σχέση το παλιότερο μου, σε κάποια παιχνίδια ο παλιός ζοριζόταν.

Υ.Γ. Το ECC δεν το έχω απενεργοποιήσει.. δεν ξέρω αν αυτό φταίει που πάει έτσι αργά..

1-1-1-1 posts.. Πολύ σφικτά timings έχω:110:

Εγώ έχω : Crosshair, 4600+ x2, 2GB DDR2 667 με τα micron D9 ECC

Αλλά με απογοήτευσε στο spi@1Μ με σκορ 40sec!

Με το παλιό που ήταν σε 939 NF4Ultra, 3500+, 1GB OCZ 400MHz μου έβγαζε 33sec.

Δεν ξέρω τι γίνεται αλλά σε κάποια πράματα το τωρινό τρέχει ποιο γρήγορα με σχέση το παλιότερο μου, σε κάποια παιχνίδια ο παλιός ζοριζόταν.

Υ.Γ. Το ECC δεν το έχω απενεργοποιήσει.. δεν ξέρω αν αυτό φταίει που πάει έτσι αργά..

1-1-1-1 posts.. Πολύ σφικτά timings έχω:110:

καλα ενταξει μας επεισες..αυτα δεν γινονται με τιποτα.

Τα πράγματα ήρθαν στην ώρα τους, έφαγα αρκετή ώρα αλλα τελικα με μια πατέντα εβαλα την Zalman στο ΑΜ2! Όλα πάνε σφαίρα:) Αυριο θα αρχισω τα benchmarks.

Επειδή έμπλεξα σε ενα κάρο ρυθμίσεις για overclock, μπορεί κάποιος να με διαφωτίσει με κάποιο λινκ? Η Asus Crosshair πάντως είναι ΥΠΕΡΠΛΗΡΗΣ ! ! !

Τα πράγματα ήρθαν στην ώρα τους, έφαγα αρκετή ώρα αλλα τελικα με μια πατέντα εβαλα την Zalman στο ΑΜ2! Όλα πάνε σφαίρα:)

Μια χαρά την "έσωσες" τελικά .... :081: :081: :081: ....την ψύχτρα

Aμα ειχα φωτογραφική μηχανή διαθέσιμη θα σας έδειχνα τι έκανα αλλα μπορεί να με κράζατε κιόλας! Η βασική ιδέα ήταν οτι αφού το μεταλλικό έλασμα είναι που κάνει την δουλειά γιατι να μην πάρω της stock και να το βάλω στην zalman? Μετα απο 24 ώρες συνεχούς λειτουργίας και pressing δεν ανέβασε πάνω απο 50°C ανεβασμένος στα 2700+Mhz ενω σε ηρεμία είναι κάπου στα 36°C!

Mια χαρά είσαι ... πάντος προσπάθησε να βγάλεις φώτο μια και πιστεύω ότι θα βοηθήσεις και άλλα άτομα που πιθανό να έχουν σκοπό να πάνε σε ΑΜ2 και να γλυτώσουν την ψύχτρούλα τους.....Στην τελική κάνε και κανένα οδηγό μετατροπής....:098: :098:

Περιγραφικά αυτό που έκανα ήταν να χρησιμοποιήσω το μεταλλικό έλασμα απο την stock ψύχτρα αντικαθιστώντας αυτό της Zalman ώστε να μην χρειάζονται τα λοιπά τσουμπλέκια που απαιτούσαν τρύπες στην M/B (οι ΑΜ2 δεν εχουν). Επειδή τα πράγματα ποτέ δεν είναι τόσο απλά και δεν κλείδωσε σωστά αναγκάστηκα και έβαλα σπάγκο...ναι σπάγκο για σιγουριά! Στην πορεία θα δούμε!

Γιατί ποσο περίμενες να βγάλεις? Αν θέλεις 15'' πάρε Core2Duo που είναι optimized για SuperPi.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.