Jump to content

cpu cooler

Prayer!

Recommended Posts

Το πλαισιο εχει εξαιρετικους αθορυβους ζαλμαν ανεμιστηρες.

Έχω δοκιμάσει και Zalman αλλά δεν ξέρω κατά πόσο μπορείς να τους πεις αθόρυβους. Έχουν συμπεριλάβει στη συσκευασία ένα καλώδιο που παρεμβάλλεται μεταξύ fan και μητρικής και στην ουσία μέσω μιας αντίστασης υποβιβάζει την τάση που τροφοδοτείται το ανεμιστήρι (με τις ανάλογες επιπτώσεις και στην παροχή του αέρα). Με αυτό το καλώδιο είναι πράγματι αθόρυβοι αλλά αν τους συνδέσεις απευθείας πάνω στη μητρική τότε είναι περίπου τόσο θορυβώδεις όσο και τα υπόλοιπα fans της αγοράς.

Τέσπα, μπορεί να είμαι και λίγο περίεργος στο θέμα θορύβου γιατί το pc είναι στο υπνοδωμάτιο και δουλεύει 24/7. Στην παρούσα φάση το πιο θορυβώδες ανεμιστήρι στο σύστημα είναι αυτό του τροφοδοτικού που είναι 120mm και θεωρείται κατά την HEC και silent.

Εχω συνδεσει εναν χωρις το extra καλωδιακι και για τα δικα μου αυτια ειναι "αθορυβος" δεν με ενοχλει καθολου.

Παντως μην περιμενεις να εξαφανισεις τελειως τον θορυβο χωρις να ριξεις την ταση σε κανεναν ανεμιστηρα.

Εχω συνδεσει εναν χωρις το extra καλωδιακι και για τα δικα μου αυτια ειναι "αθορυβος" δεν με ενοχλει καθολου.

Παντως μην περιμενεις να εξαφανισεις τελειως τον θορυβο χωρις να ριξεις την ταση σε κανεναν ανεμιστηρα.

Καλά σαφώς, αλλά ως τελευταία λύση. Αν μπορώ να βρω απευθείας ball-bearing με χαμηλά επίπεδα θορύβου θα τον προτιμήσω έναντι οποιασδήποτε διάταξης υποβίβασης τάσης. Εξάλλου ως ball-bearing κερδίζω και σε διάρκεια ζωής, ειδικά σε υψηλούτσικες θερμοκρασίες (>25 οC).

Τα δικά μου αυτιά πάντως τώρα τελευταία έχουν γίνει πολύ ευαίσθητα αφού το βράδυ χαλαρώνω μπροστά στο pc λίγο πριν πάω για ύπνο και μπορώ να πω ότι άξιζε όλη η βαβούρα με τα ανεμιστήρια. Τα πρωινά δεν καταλαβαίνεις ότι είναι ανοιχτός ο Η/Υ.

@vagsk:Τι μοντέλο προτείνεις γιά απευθείας ball-bearing?

Αυτό που έδωσα και πιο πάνω :)

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.804039

Είναι Ball- bearing, είναι 120mm και είναι στα 21db. Σε πραγματικές συνθήκες είναι πιο αθόρυβο και από το Silentx το οποίο δίνει στα specs του 16db και μετάνιωσα που αγόρασα.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.