Jump to content

cpu cooler

Prayer!

Recommended Posts

Σκετόμουν να βάλω υδρόψυξη στο συστημά μου,αλλά με την αγορά του νέου κουτιού οι θερμοκρασιές της cpu,hdd k vga έπεσαν αισθητά,άρα σκέφτηκα να αναβάλλω την αγορά συστήματος υδρόψυξης εφόσον δν είναι αναγκαία.Παρ'όλα αυτά κρίνω απαραίτητη την αγορά ενός αθόρυβου(όσο πιο αθόρυβου γίνεται) κ πάνω απ όλα αξιόπιστης αερόψυξης του επεξεργαστή...

ΥΓ:Τον αύγουστο θα πάρω νέο επεξεργαστή('η quad core ή extreme,τώρα 'εχω π4:022: )αλλά δν σκοπεύω να κάνω υπερχρονισμό.

Μια καλή λύση και σχετικά οικονομική είναι αυτή:

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.650583

Υπέθεσα ότι ο P4 που έχεις είναι 775 σε αντίθετη περίπτωση κοίτα κάποιο από τα αδερφάκια αυτής της ψύκτρας για τα άλλα socket.

Η ψύκτρα αυτή έχει heatpipes οπότε είναι βέλτιστη η μεταφορά θερμότητας από επεξεργαστή σε ψύκτρα. Είναι αθόρυβη (αναφέρεται 16db) και έχει PWM ανεμιστήρι οπότε μπορείς να ρυθμίσεις επιπρόσθετα μέσω του BIOS τις στροφές του ανεμιστήρα.

Το σημαντικότερο είναι πως ΠΛΗΡΕΙ το όριο των 450gr σε βάρος που έχουν θέσει Intel και AMD οπότε είσαι καλυμένος. Αν υπερβείς αυτό το όριο σε βάρος με κάποια άλλη ψύκτρα θα πρέπει να φροντίσεις να γίνει με εξαιρετική προσοχή η εγκατάσταση και να αποφεύγεις κραδασμούς και συχνές μετακινήσεις του υπολογιστή σου καθώς μπορεί να ραγίσει ο πυρήνας του επεξεργαστή σου.

Υ.Γ. Αν έχεις και άλλα 5€ να διαθέσεις θα σου πρότεινα να βάλεις και θερμοαγώγιμη πάστα Artic Silver 5 (η τουλάχιστον κάποια άλλη εφάμιλλη σε επιδόσεις).

H stock cooler της Intel είναι για τα μπάζα. Είναι από αλουμίνιο και ο ανεμιστήρας ξεσηκώνει όλο το σπίτι. Σαφώς, μετά από μερικές ώρες σε αυτές τις συνθήκες εργασίας αρχίζεις να εκτιμάς την ηρεμία.

Η passive coolers θέλουν καλή ροή αέρα και φυσικά η απόδοσή τους θα είναι πάντα εξαρτημένες από την θερμοκρασία του κουτιού σου, που σημαίνει πως τώρα που πλησιάζει καλοκαίρι δεν είναι ότι καλύτερο. Η πρόταση που σου έδωσα παραπάνω από την thermaltake έχει επίπεδο θορύβου 16db που σημαίνει ότι πρακτικά δεν θα ακούγεται καθόλου. Οτιδήποτε κάτω από 20db θεωρείται ήσυχο.

Σε κάθε περίπτωση η εξαναγκασμένη συναγωγή (ανεμιστήρας) είναι καλύτερη από την φυσική συναγωγή (passive noiseless solution) με όρους μετάδοσης θερμότητας. Άρα δε συμφωνώ με passive cooler.

Ακόμη, έχε στο νου σου ότι για να αποδώσουν τα δέοντα οι παθητικές ψύκτρες είναι αρκετά ογκώδεις και συνεπώς αρκετά βαριές. Αν δεν σκοπεύεις να οβερκλοκάρεις θα πρότεινα να μην μπλεχτείς σε τέτοιες ιστορίες με ενδεχόμενα προβλήματα στήριξης ψύκτρας πάνω στη μητρική ή ράγισμα του πυρήνα του επεξεργαστή λόγω κραδασμών από το υπερβολικό βάρος της ψύκτρας.

Εγω έχω Pentium 4 και την ΤΤ Big Typhoon 120

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.650556

Ειναι πολύ καλή και μου φένεται πιο ήσυχη κι απο τις Ζαμλαν που έχω δει

σε pc αλλων.

Εχει και ενα άλλο καλό ,πάει και σε ΑΜ2

Που ξέρεις μπορει και να μην πας σε Ιντελ

O Barcelona σε socket AM2,ΑΜ2+ δεν θα μπαινει?

Ιδιες τρύπες δεν θα έχουν στη μητρική?

Άμα είχε και ένα ανεμιστήρα στο πλαι θα ήταν καλύτερα... Mike7902000 για τι θερμοκρασίες μιλάμε για passive ψύκτρες?? Χειρότερες από stock φουρφούρια??

περιπου τα ιδια.αναλογα το κουτι πχ σε ενα μετριο κουτι με ενα 12 αρη στο πισω μερος ή καποιο ανεμιστηρι στο πλαι,οι θερμοκρασιες ειναι περιπου ιδιες αντε αποκλειση 1-2 βαθμος συν πλην.+εξαρταται απο την passive ψυκτρα.εγω ειχα δοκιμασει την sonic tower στο προηγουμενο κουτι+ειχε παει πολυ πιο χαμηλα σε θερμοκρασιες απο την στοκ.οταν εβαλα+ενα αθορυβο 12αρη στο ενα μερος της ψυκτρας ειχα 5-7 βαθμους ακομα χαμηλοτερα.

@v.djay το σοπρανο αν δεν το εχεις παρα γεμισμενο+με τακτοποιημενα τα καλωδια εχει καλη ροη.

sto σοπρανο έχω 2 hdd.1 οδηγό δισκέττας,1vga που καταλαμβάνει 2pci-e αλλά δν είναι ιδιαίτερα ογκώδης,2 optical drives αλλά τα καλώδια είναι πάρα πολλά αλλά μαζεμένα...βασικά το μόνο που ανεβάζει θερμοκρασία ειναι η X1950pro(κ δν ξέρω τι να κάνω για να τις μειώσω...)Άρα να πάρω ένα

Cooler Sonic Tower να του βάλω κ 2 12άρηδες ανεμιστήρες(14άρηδες υπάρχουν?)κ' είμαι,οκ?

καλυτερα 2 12 αριδες.αλλα να δεις την ροη ετσι οπως τους βαζεις.ο ενας θα ρουφαει,ο αλλος θα φυσαει προς τα εξω αυτο που του στελνει ο αλλος+στο τελος ο 12αρης στην πλατη θα το βγαζει εξω

Δεν θα χρειαστεί 2 12αριδες! Άσε που δεν θα χωράνε κιόλας! Θα βάλεις έναν μόνο από μπροστά! Για πίσω έχεις αυτόν του κουτιού...

γιατι δεν χωρανε??ανετα χωρανε.τους βιδωνεις στα πλαγια+εισαι κομπλε.

Αν ψάχνεις αθόρυβους ανεμιστήρες τότε ρίξε μια ματιά εδώ:

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.804039

Μετά από διάφορες αγορές και πειραματισμούς εδώ και αρκετό καιρό κατέληξα σε αυτόν. Είναι ότι πιο αθόρυβο υπάρχει στην πράξη. Δοκίμασα διάφορους άλλους κατασκευαστές, ακόμη και silentx αλλά κανένα δεν ήταν τόσο αθόρυβο, Ειδικά στην περίπτωση του "διάσημου" silentx εκτός από πανάκριβα τα ανεμιστήρια ήταν και πιο θορυβώδη από αυτόν εδώ της Sharkoon, πολύ πιο θορυβώδη σε σημείο να τα έχω να κάθονται τώρα.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.