cxmgp Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 19, 2007 #1 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 19, 2007 Ο δικος μου ειχε παθει μια ζημια και εβγαζε το μηνυμα smart error please backup and replace (καπως ετσι). Τελικα χρησιμοποιησα το hdd regenerator και τα επανεφερε ολα τα bad sectors. Εχω εκτελεσει το seatools (προγραμμα για τον δισκο μου της seagate) και τα περναει ολα με επιτυχια (και τα shorts tests και τα long tests). Το μυνημα με το smart error θα σταματησει να το βγαζει στην αρχη της καθε επαννεκινησης, ή εχει ψιλο καταστραφει και χρειαζεται ακομα αλλαγη ο δισκος;
cxmgp Απρίλιος 19, 2007 Author #2 Απρίλιος 19, 2007 κανεις;; λετε αν του κανω format να σταματησει να εμφανιζεται το error απο τη στιγμη που διορθωθηκαν ολα τα bad sectors;
panoc Απρίλιος 19, 2007 #3 Απρίλιος 19, 2007 εαν ο δισκος ειχε bad sectors τοτε το μυνημα ειναι το λιγοτερο που πρεπει να σε ανυσηχει.στη θεση σου θα εψαχνα για αντικαταστατη του δισκου συντομα, πολυ συντομα.
cxmgp Απρίλιος 19, 2007 Author #4 Απρίλιος 19, 2007 το ο,τι περναει ολα τεστ της seagate με επιτυχια, δεν ειναι λιγο παραξενο ;
vagsk1442169166 Απρίλιος 19, 2007 #5 Απρίλιος 19, 2007 Αυτό το S.M.A.R.T. δεν είναι και τόσο αξιόπιστο ως τεχνολογία. Στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων ο δίσκος "χτυπάει" και το SMART δεν παίρνει μυρωδιά.Σε κάθε περίπτωση ένα είναι σίγουρο ... από τη στιγμή που αρχίζει και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ο δίσκος είναι ετοιμοθάνατος. Από προσωπική εμπειρία έχω να σου πω ότι το μήνυμα σε δικό μου δίσκο παλιότερα σταμάτησε μετά από μερικές μέρες/Βδομάδα να παρουσιάζεται κατά την εκκίνηση αλλά τελικά ο δίσκος δεν έβγαλε το μήνα.Θα σου πρότεινα να πάρεις backup από το δίσκο σου όσο ακόμα μπορείς γιατί δεν είναι σίγουρο μέχρι πότε θα δουλεύει.
panoc Απρίλιος 19, 2007 #6 Απρίλιος 19, 2007 αφου επιδιορθωθηκε και δεν βρισκουν καποιο σφαλμα γιατι να ειναι παραξενο?το οτι παρουσιαζει σφαλμα στο smart δε σημαινει οτι δε θα περναει τα τεστ.το smart απλα ειναι κατι σαν monitor που καταγραφει τα λαθη και σε ενημερωνει.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.