Jump to content

Mini-review των κουτιών innovator

Seeker

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Για όσους θέλουν να πάρουν κουτί innovator αλλά δεν ξέρουν τι θα συναντήσουν.

1. Γενικά:

Το κουτί έρχεται σε μια συσκευασία που περιλαμβάνει: το ίδιο το κουτί, τροφοδοτικό, καλώδιο τροφοδοσίας και βίδες για την σύνδεση των συσκευών, ότι δηλαδή περιλαμβάνει ένα τυπικό κουτί. Εκτός απο αυτά, στο κάτω μέρος του έχει μια υποδοχή για USB της οποίας οστόσο το καπάκι δεν κλείνει καλά (για την ακρίβεια θα πρέπει να βασιστείτε στην βαρύτητα για να το κρατήσετε κλειστό). Το κουτί είναι συμβατό με τα όλα τα δημοφιλή πρότυπα μητρικών που κυκλοφορούν στην αγορά, ενώ το τροφοδοτικό του είναι της τάξης των 350Watt. Αξίζει να αναφερθεί πως το κουτί ζυγίζει 5.83 χιλιόγραμμα και αν σας σταλεί με courrier θα κληθείτε να πληρώσετε υπέρβαρο.

2. Ποιότητα κατασκευής:

Κακή/Μέτρια. Τα πλάγια αποσπώνται ξεχωριστά οστόσο το μέταλλό τους είναι πολύ λεπτό και μια μικρή πτώση θα μπορούσε να δημιουργήσει αρκετά προβλήματα. To κουτί είναι αρκετά εώς πολυ ελαφρύ πράγμα που το καθιστά καλό για τοποθέτηση σε θέσεις που δεν μπορούν να σηκώσουν μεγάλο βάρος. Αρνητική εντύπωση δημιουργούν οι αρκετά κοφτερές εσωτερικές επιφάνειες του κουτιού που μπορούν να προκαλέσουν άσχημα κοψίματα σε όποιον δεν προσέξει ιδιαίτερα κατα την τοποθέτηση των συσκευών. Στις επίπεδες επιφάνειες του κουτιού (στα δύο πλάγια, κάτω και πάνω) υπάρχουν κάποια σχέδια που αν και αυξάνουν την αισθητική του κουτιού είναι οστόσο αχρείαστα σε κάθε επίδοξο case modder που θέλει να έχει αυτός τον πρώτο λόγο στην εμφάνιση του κουτιού του, και στον επαγγελματία που δεν ενδιαφέρεται καθόλου για την αισθητική.

3. Θήκες για συσκευές:

Υπάρχουν 4 θήκες 5.25" και (?) 3.5" δύο απο τις οποίες έχουν έξοδο στην πρόσοψη. Η μια μάλιστα έχει προ-εγκατεστημένη πρόσοψη για οδηγό δισκέτας. Επίσης, όπως αναφέρθηκε νωρίτερα υπάρχει μια θύρα USB στο κάτω μέρος του κουτιού.

4. Θήκες για τοποθέτηση FANs:

Το κουτί εκτός απο το ανεμιστηράκι του τροφοδοτικού σας αφήνει να τοποθετήσετε 4 ακόμα FAN των 80mm. Τα δύο κάτω στην πρόσοψη (που οστόσο δεν θα είναι ορατά καθώς είναι εσωτερικά) και τα υπόλοιπα δύο στο πίσω μέρος του κουτιού. Πολύ αρνητικό είναι οτι οι τρύπες για την εξαγωγή του θερμού αέρα στο πίσω μέρος του κουτιού είναι πολύ στενές και αν θέλουμε την καλύτερη απόδοση θα πρέπει να "επέμβουμε" μόνοι μας στις τρύπες ωστε να μεγαλώσουν λίγο. Να αναφέρω πως αν κάποιος το επιθυμεί μπορεί να τοποθετήσει κι άλλον ανεμιστήρα στο κάτω μπροστά μέρους που κουτιού αν φρονίσει να κάνει τις κατάλληλες... "επεμβάσεις". Για τους επίδοξους case modders να ξέρουν πως αν το επιθυμούν μπορούν να τοποθετήσουν FAN(s) στα πλάγια στην θέση του αναγλύφου.

5. Τροφοδοτικό

Έχοντας δοκιμάσει το τροφοδοτικό για πάνω απο 2,5 μήνες με έναν Sempron 2600+ (@2002MHz απο 1826MHz) , μια Gigabyte V7T600P-RZ, 256ΜΒ RAM Kinston (200MHz 2.5-3-2-6 με 2,7V απο 3-3-3-8), ATI Radeon 9200SE, έναν 10άρη δίσκο Western Digital, ένα DVD-ROM, ένα CD-Recorder και δύο FANs έχω καταλήξει στα εξής συμπεράσματα:

I) Το τροφοδοτικό επαρκεί για να τροφοδοτήσει αρκετά περιφεριακά και σηκώνει και λίγο Overclocking. Είναι δε, αρκετά αθόρυβο ώστε να μην ενοχλεί καθόλου ακόμα και όταν κάποιος βρίσκεται δίπλα του.

II) Οστόσο, έχοντας καλομάθει απο Chieftec και Enermax δεν μπορώ να πώ οτι έμεινα ευχαριστημένος καθώς οι τάσεις του σύμφωνα με διάφορα προγράμματα ήταν απαράδεκτες ειδικά όσον αφορά την +5v. Να σημειώσω πως δεν οι τάσεις ΔΕΝ είναι μετρημένες με πολύμετρο και έτσι δεν μπορώ να εγγυηθώ την ορθότητα των μετρήσεων των προγραμμάτων. Σύντομα θα ανεβάσω και πίνακα με τα στοιχεία που δίνει το ίδιο το τροφοδοτικό.

Με άριστα το 20 θα το βαθμολογούσα με 9,4 λόγω της καλής απόδοσης όσον αφορά την τιμή του και την αρκετά αθόρυβη λειτουργία του.

6. Moddability

Λόγω της αρκετά χαμηλής τιμής του το κουτί αυτό προσφέρεται για κάθε είδους πειραματισμούς. Ειδικά όσον αφορά την προσφορά για την τακτοποίηση των καλωδίων μπορώ να πώ οτι έχω συναντήσει λίγα κουτιά σε αυτή την κατηγορία που να προσφέρουν τόσο μεγάλη δυνατότητα τακτοποίησης των καλωδίων όσο αυτό το κουτί. Και ίσως το σημαντικότερο: λόγω της χαμηλής τιμής του και να το χαλάσετε σε κάποια προσπάθεια modding μπορείτε απλά να το αλλάξετε...

Το review δεν έχει τελειώσει, θα το συνεχίσω μόλις μπορέσω να βρώ χρόνο να δοκιμάσω κι άλλο το κουτί.

Ωραιος Seeker.... Περιμενουμε και φωτο φυσικα ........ Οταν ολοκληρωθει θα το μεταφερουμε στα user reviews..... :)

Μπραβο για την προσπαθεια ...........:clap:

Σημείωση.

2. Ποιότητα κατασκευής.

’θλια. Από τα πλέον κακής ποιότητας κουτιά του κιλού. Τα έχω δει. Έσω στήσει 2. Δε θα τα ξαναστήσω.

Ιnnovator κουτι εχω αλλα ειναι modded...

otan βρω καμερα θα σας ποσταρω καμια φωτο να δειτε..

κατα γενικη ομολογια ειναι ενα low buget κουτι ... ...

55 ευρω μαξ με τροφοδοτικο (μαπα αλλα τροφοδοτικο το οποιο σηκωνει ενα απλο συστηματακι χωρις πολλες απαιτησεις..)

Αρχική απάντηση από JimmyFox

Σημείωση.

2. Ποιότητα κατασκευής.

’θλια. Από τα πλέον κακής ποιότητας κουτιά του κιλού. Τα έχω δει. Έσω στήσει 2. Δε θα τα ξαναστήσω.

Εξαρτάται απο τις απαιτήσεις του χρήστη. Εγώ για παράδειγμα έχω για τακτικό ένα Full Tower Chieftec :inlove: , άλλοι θα ήταν υπερ-ευχαριστημένοι με τα innovator (γιατί έχω δεί ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΥ χειρότερα...

Σημείωση.

2. Ποιότητα κατασκευής.

Συμφωνω απολυτα.Τα χερια μου ειναι ακομη κομενα απο το σημερινο στησιμο και το μεταλο ειναι λεπτο σαν χαρτι.Ολο φανφαρα και ποιοτητα μηδεν.

Χερόλκι 619 νομιζω λεγεται......με μια 50αρα εχεις ενα τρομεροτατο κουτακι με 2 12αριδες ενα μπρος και εναν πισω για ησυχια και ενα πολυ καλο τροφοδοτικο360βατ νομιζω ειναι....για μενα στα 50ευρω δεν υπαρχει αλλο να το χτυπαει....κοιτα το

Υπαρχει e-shop & ram shop και πιθανον pc-store.Στα δυο πρωτα το ειδα σημερα.

Όχι απαραίτητα, εξαρτάται απο τις ανάγκες του καθενός. Βέβαια δεν θα τροφοδοτήσεις με το innovator 6800Ultra...

Με φόβο να βαναριστώ ... να επιμείνω στην ερώτησή μου.

Το Ινοβέιτορ με το παράθυρο και το θερμίστορα-πανελάκι το έχει κανείς?

Όλα τα HEC κουτιά έρχονται χωρίς τροφοδοτικό. Τελική τιμή 46

Όντως υπάρχει το 6Α19 που είναι midi και το 6919 που είναι super midi.

Έρχονται χωρίς τροφοδοτικό γύρω στα 45 ευρώ και το βρίσκεις σχεδόν παντού!

Φοβερό για τα λεφτά του!!! Go for it.

Μπράβο Seeker, πολύ καλή δουλειά. Μόλις έκανες μεγάλη ζημιά στην εταιρία. Καλά έκανες! Και πάλι Μπράβο!!!:T: :T: :T:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.