darisg Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 16, 2007 #1 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 16, 2007 Το πρόβλημα:Έχω ένα mobo (ASUS P5B DLX) με το ICH8R, 2 χ 320GB raid1 για αποθήκη και ασφάλεια δεδομένων, και έναν 150 ράπτορα με το λειτουργικό και progs και θέλω να βάλω άλλον ένα σε raid0. Πώς θα γίνει να πάρω ένα image από τον δίσκο ώστε όταν στήσω το raid0 να μην χρειαστεί να ξαναστήνω λειτουργικό και προγράμματα.?Α) γίνετε?Β) ποια προγράμματα χρησιμοποιείτε ? ACRONIS TRUE IMAGE & NORTON GHOST 10 ? Γ) ποια η διαδικασία? Παίρνω το image του ράπρορα στον 320άρη, στήνω το raid, bootαρω με το cd, και πετάω το image πάνω στο raid? Τι πρέπει να προσέξω?Παρακαλώ να μείνουμε στο θέμα και να μην αναλωθούμε στο αν αξίζει το raid0 με ράπτορες.
panoc Απρίλιος 16, 2007 #2 Απρίλιος 16, 2007 Α) δυσκολο εως όχι.για τα υπόλοιπα http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=16742
Greek Απρίλιος 16, 2007 #3 Απρίλιος 16, 2007 Βασικά αν κάνεις το μιρρορ μέσω software δεν θα έχεις πρόβλημα. Αν χρησιμοποιήσεις τον RAID μπορεί και να παίξει αλλά δεν το έχω κάνει....
darisg Απρίλιος 16, 2007 Author #5 Απρίλιος 16, 2007 ναι, raid0 θέλω.αν το κάνω με το "Intel Matrix Storage"?
mike299_19991442169156 Απρίλιος 16, 2007 #6 Απρίλιος 16, 2007 Βασικα πολλες φορες εχει χρειαστει να κανω ghost ενα δισκο απο raid1 που ειχε "σπασει" απο αστοχια υλικου. Ξαναβαζω δευτερο δισκο, δημιουργω το raid και επαναφερω το image. Δεν ειχα ποτε προβλημα. Παντα επαιζε κανονικα
panoc Απρίλιος 16, 2007 #7 Απρίλιος 16, 2007 Βασικα πολλες φορες εχει χρειαστει να κανω ghost ενα δισκο απο raid1 που ειχε "σπασει" απο αστοχια υλικου. Ξαναβαζω δευτερο δισκο, δημιουργω το raid και επαναφερω το image. Δεν ειχα ποτε προβλημα. Παντα επαιζε κανονικα---- >ναι, raid0 θέλω.αν το κάνω με το "Intel Matrix Storage"?
s@kis Απρίλιος 16, 2007 #8 Απρίλιος 16, 2007 Δοκίμασα 2 φορές να κάνω restore image σε raid 0 (ICH8R) με το acronis true image9 και τις δυο φορές ενώ η διαδικασία έδειξε ότι ολοκληρώθηκε κανονικά στην επανεκίνηση μου έβγαλε τη συστοιχεία ofline. Ξανά δημιουργία το raid, εγκατάσταση τα windows απ΄ την αρχή κτλπ. Με λίγα λόγια δεν μπόρεσα να κάνω restore backup σε raid 0. Αν τα καταφέρεις πες και σε μένα πως γίνεται
panoc Απρίλιος 16, 2007 #9 Απρίλιος 16, 2007 παιδια, μη μπερδευεστε.το παιδι εχει 1 δισκο, και θελει να προσθεσει αλλον 1 (συνολο 2) για να κανει raid0. Αυτο που ρωταει ειναι εαν υπαρχει καποιος τροπος να δημιουργησει το raid 0 χωρις να χρειαστει format. Μεσα σε αυτους ρωτησε εαν μπορει να το κανει με image.@ s@kis εμενα το restore σε raid 0 (με 2 η 4 δισκους) παντα μου δουλευε . αψογα. Την επομενη φορα που θα στις βγαλει off line μπες στο bios του contoller και φδηλωσε παλι τους δισκους χωρις να ξαναστησεις το array.
darisg Απρίλιος 27, 2007 Author #10 Απρίλιος 27, 2007 Τελικά το έκανα μέσα από το Intel Matrix storage Manager, σε μισή ώρα ήταν έτοιμο και λειτουργικό.......
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.