panoc Απρίλιος 16, 2007 #21 Απρίλιος 16, 2007 Panoc, αν δεν σου κάνει κόπο, θα είναι πολύ ενδιαφέρον να κάνεις τα RAID τεστ καί με XFS. Δυστυχως δε γινεται πια οτι μετρησεις εκανα τις εκανα μερικους μηνες πριν που παιδευομουν με το debian και ειχα το format λυση αλα windows τωρα οι δισκοι ειναι με δεδομένα...
vagsk1442169166 Απρίλιος 16, 2007 #22 Απρίλιος 16, 2007 [off-topic]Stripe Size??????? Πως το ρυθμίζουμε ρε τσακάλια αυτό ?(Πρώτη φορά το ακούω:116: [/off-topic]Sorry για το Off-topic:083:Υπάρχει αντίστοιχη επιλογή στον κάθε controller. Ενεργοποιείται όταν μπεις στο setup όπου έχεις ρυθμίσει και το RAID. Αν αλλάξεις stripe size μέσω του controller πρέπει να ξαναδημιουργήσεις το RAID που πολύ απλά σημαίνει πως χάνεις τα πάντα από δεδομένα στο δίσκο σου.
iced Απρίλιος 16, 2007 #23 Απρίλιος 16, 2007 Παιδια να σας ρωτησω? Τι παιζει με το NCQ? Πως πορω να το ενεργοποιησω? Δεν εχω δει σχετικη ρυθμιση στο bios...Εχω εναν raptor πανω στο Asus A8N32sli DlxEyxaristv
mefistofelis Απρίλιος 16, 2007 #24 Απρίλιος 16, 2007 Τι χωρητικοτητα εχει αυτο το Ιram?Και σε τι τιμες ερχεται?
yanni Απρίλιος 16, 2007 #25 Απρίλιος 16, 2007 Το iRAM νομίζω πάει κάπου στα 120-150$ (?) + το κόστος των μνημών.
dimisd1442169115 Απρίλιος 16, 2007 #26 Απρίλιος 16, 2007 Το i-ram δεν έχει χωρητικότητα 4χ1gb=4gb. Τι να πρωτοβάλεις στα 4 gb; Η το χρησιμοποιείς για να φορτώνεις dll αρχεία, swap file, scratch disk κλπ;
panoc Απρίλιος 16, 2007 #27 Απρίλιος 16, 2007 μονο για λειτουργικο και benches ειναι...απο την αλλη εαν εχεις φραγκα υπαρχουν και 2GB sticks... (οχι πως θα κανει τη διαφορα)
hipro5 Απρίλιος 17, 2007 #28 Απρίλιος 17, 2007 @ tristeno: Στη Γερμανία στη Cebit που ήμουν και έκανα τα κονέ μου με διάφορες εταιρίες, ΟΛΟΙ είχαν δείγματα SSD δίσκων.....Ξέρεις τι μου είπαν?......Όχι ακόμα!.......Ούτε ΕΝΑΣ δε μου το πρότεινε "ακόμα"..... "Εμείς στην πράξη δεν είδαμε διαφορές σε εφαρμογές" μου είπαν......και ίσως ξέρεις γιατί?.....Γιατί ΔΕΝ υπάρχει μεγάλο bus στις μητρικές για να τους αξιοποιήσουν.......ΤΙ να τα κάνω τα "θεωρητικά" 150ΜΒ/s π.χ., αν ΔΕΝ φτάνω ούτε τα 70ΜΒ/s........Firewire?....κάτι άλλο?......δεν ξέρω......όταν θα έρθει η ώρα θα μάθουμε......:001: Το δε γέλιο ήταν ότι οι περισσότεροι SSD δίσκοι ήταν PATA και είχαν ενσωματωμένο PATA to SATA Controller.....
tristeno1416003162 Απρίλιος 17, 2007 #29 Απρίλιος 17, 2007 Το δε γέλιο ήταν ότι οι περισσότεροι SSD δίσκοι ήταν PATA και είχαν ενσωματωμένο PATA to SATA Controller..... Να υποθέσω ότι αυτοί που σου λέγανε "όχι ακόμα" δεν ήταν από την Samsung?
hipro5 Απρίλιος 17, 2007 #30 Απρίλιος 17, 2007 Να υποθέσω ότι αυτοί που σου λέγανε "όχι ακόμα" δεν ήταν από την Samsung?Όχι...
nicksoti1442169068 Απρίλιος 19, 2007 #31 Απρίλιος 19, 2007 nicksoti για πια 30 μιλάς?Aπλά έγραψα ότι βγάζω 30mb/sec μεγαλύτερη μέση διαμεταγωγή από εσένα (150 έναντι 120 στο HDtach). Και αν δεις στο νετ, κάπου τόσο βγάζουν οι περισσότεροι με τους νέους ράπτορς (150 στο 2πλό και 300 στο 4πλό raid). Δεν πιστεύω ότι φταίει ο controller σου, απλά δεν το έψαξες σε stripe size πολύ. Απλά στο αναφέρω, επειδή ασχολήθηκες και αφιέρωσες χρόνο στη σύγκριση.
WAntilles Απρίλιος 19, 2007 #32 Απρίλιος 19, 2007 Γιατί ΔΕΝ υπάρχει μεγάλο bus στις μητρικές για να τους αξιοποιήσουν...Για το PCI bus ναι, δεν φτάνει.Αλλά για όσους SATA controllers είναι πάνω στο PCI-e bus (υπάρχουν αρκετοί τέτοιοι σε κάμποσα chipset);Αυτοί δεν θά 'πρεπε λογικά να αφήνουν πεδίο ελεύθερο στους SSD να "δείξουν τα δόντια τους";
Heatspreader Απρίλιος 19, 2007 Author #33 Απρίλιος 19, 2007 Αυτό που λέει η υπογραφή σου Tristeno είναι αυτό που αναρωτέμαι για εσένα. Στο θέμα θα παραμείνουμε αν σταματήσει η κουβέντα για SSD. Αν συνεχιστεί εγώ σβήνω το POST μου. Δεν είναι απειλή.... Just Warning...
hipro5 Απρίλιος 19, 2007 #34 Απρίλιος 19, 2007 Για το PCI bus ναι, δεν φτάνει.Αλλά για όσους SATA controllers είναι πάνω στο PCI-e bus (υπάρχουν αρκετοί τέτοιοι σε κάμποσα chipset);Αυτοί δεν θά 'πρεπε λογικά να αφήνουν πεδίο ελεύθερο στους SSD να "δείξουν τα δόντια τους";Σίγουρα ναι ΑΛΛΑ ΑΝ οι SDD έχουν και "καλά δόντια" να δείξουν.....Γιατί αν εμένα μου ενσωματώνουν πάνω σ'έναν τέτοιο SSD, ATA to SATA controller JMicron (π.χ.) τι να λέει από κει και πέρα?....
CmoS Απρίλιος 19, 2007 #35 Απρίλιος 19, 2007 Έτσι και αλλιώς είναι γνωστό πως μόνο ένας Raptor 150GB είναι πιο γρήγορος από δύο απλούς Sata σε Raid0, Σιγουρος ? Το συστημα με τα παντα ανοιχτα και σε vista με το γνωστο Index καθε λιγο... Ε...με αυτα ολα και τα 12ms μια χαρα ειναι...
iced Απρίλιος 19, 2007 #38 Απρίλιος 19, 2007 Σιγουρος ?Το συστημα με τα παντα ανοιχτα και σε vista με το γνωστο Index καθε λιγο...Ε...με αυτα ολα και τα 12ms μια χαρα ειναι...Το acces time μετραει, και 150mb/s να ηταν και παλι ο raptor θα ηταν πρωτος σε αποκρισιμοτητα.... Ενταξει καλα τα benches αλλα σε πραγματκες εγαρμογες δεν παιζει τοσο ρολο η διαμεταγωγη χωρις αυτο βεβαια να σημαινει οτι δεν πρεπει να εχει μια σεβαστη τιμη...
vagsk1442169166 Απρίλιος 19, 2007 #39 Απρίλιος 19, 2007 Σιγουρος ? Το συστημα με τα παντα ανοιχτα και σε vista με το γνωστο Index καθε λιγο... Ε...με αυτα ολα και τα 12ms μια χαρα ειναι... Συγνώμη αλλά δεν μπορώ να καταλάβω το λόγω που θα πρέπει αυτό το γνωστό index να τρέχει... ειδικά σε partition που έχει μόνο το λειτουργικό μέσα. Η πρώτη δουλειά που κάνω σε κάθε installation είναι να το απενεργοποιήσω για το partition που έχει το λειτουργικό και αν δεν έχω εφαρμογές, εργασίες και άλλα πράγματα που ΙΣΩΣ να αναζητήσω να το απενεργοποιήσω γενικώς. Με το index ενεργοποιημένο έχει σαφώς προβάδισμα ένας δίσκος με μικρό seek time ή ένα RAID με εξαιρετικά χαμηλό stripe size (π.χ. 2Κ stripe size) αλλά όσο να 'ναι το indexing service κόβει από την ταχύτητα του δίσκου και την αποκρισιμότητα του συστήματος δίνοντας αλλοιωμένα αποτελέσματα ως προς τις ταχύτητες των δίσκων. EDIT: Τέλος είναι αλήθεια πως σε μερικές περιπτώσεις ένας γρήγορος σκληρός δίσκος μπορεί να είναι γρηγορότερος από ένα RAID-0 αποτελούμενο από 2 "αργούς" δίσκους εφόσον όμως η μέτρηση αναφέρεται σε ένα μόνο αρχείο. Ειδικά όταν διαβάζεται σειριακά το αρχείο έκει είναι που ο γρήγορος δίσκος μπορεί να δείξει τα δόντια του. Η κατάσταση αλλάζει ριζικά αν έχουμε ταυτόχρονα 2,3 ή και 4 εφαρμογές να ζητούν ταυτόχρονη πρόσβαση στο δίσκο.
vagsk1442169166 Απρίλιος 20, 2007 #40 Απρίλιος 20, 2007 Στο δια ταύτα τώρα...Νομίζω πάντως ότι να έχει κάποιος δύο δίσκος σε Raid δεν λέει τίποτα καθώς από προς που θα μεταφέρει. Αν έχει κάποιος 4 δίσκους σε δύο διαφορετικά Raid κάτι γίνεται. Γενικά πάντως νομίζω πως είναι πολά τα λεφτά...Θα εντυπωσιαστείς με την ταχύτητα που επιτυγχάνει το RAID-0 ακόμη και μεταξύ των δικών του partition. Η μαγεία του RAID είναι να κάνεις πολλές δουλειές μαζί στο σύστημά σου όπως να τρέχεις BOINC(Rosetta :033:), να ριπάρεις DVD και ταυτόχρονα να κάνεις 16x εγγραφή.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.