Jump to content

Αγορά ψύκτρας για P4 (Copper only)

futuristic-gr

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Για το γνωστό θέμα, στο γνωστό μέρος, με το γνωστό δίλημμα:

CoolerMaster Hyper48 Silent ή Tower112;; Δεν κοιτάω την απόλυτα extreme λύση, απλά θέλω εμπειρίες και γνώμες. Έχω κατασταλάξει λίγο στο θέμα, π.χ. θέλω να είναι μόνο χαλκός και επίσης δεν είναι και τόσο απαραίτητη η αγορά 2ου ανεμιστήρα, αρκεί ένας 9άρης.

Πιο πολύ το χρειάζομαι για ησυχία σε full load. Η μανίσια :) κάνει πολύ θόρυβο και ο P4 από 2.8 σε 3.3 δουλεύει στους 65-68 βαθμούς σε full load. Το δε ανεμιστηράκι παίζει να χτυπάει και 5000 στροφές/λεπτό :woot: Η μητρική μου είναι η P4P800 Deluxe, για αυτό και αν κάποιος έχει βάλει κάποια από τις παραπάνω ψύκτρες στη μητρική θα με ενδιέφερε η γνώμη του.

Μην τα ξαναγράφω...

http://www.thelab.gr/showthread.php?postid=146291#post146291

http://www.thelab.gr/showthread.php?postid=165490#post165490

Από θόρυβο... είναι η 2η δυνατότερη πηγή θορύβου μετά την κάρτα γραφικών... (με τον silentcat να δουλεύει με το qfan της asus). Ο θόρυβος πάντως είναι υποφερτός (δεν βουήζει δηλαδή).

Από αρνητικά... δες τον όγκο αν σε παίρνει... και η διαδικασία εγκατάστασης πρέπει να γίνει 2 φορές... Την 1η φοβάσαι μήπως το έχει σφίξει υπερβολικά...:tomato:

Έχεις μείνει ικανοποιημένος; Θα έβαζες αντί για αυτήν την CoolerMaster Hyper48;

Από μέγεθος χωράει σε midi tower;

Αρχική απάντηση από futuristic-gr [Σήμερα, στις 18:34]

Έχεις μείνει ικανοποιημένος; Θα έβαζες αντί για αυτήν την CoolerMaster Hyper48;

Τι να σου πω... εγώ είχα αγοράσει την ψύκτρα πριν καν πάρω τον επεξεργαστή...

Πάντως μπορώ να έχω το κεφάλι μου ήσυχο...

Από ότι βλέπω στα specs η coolermaster είναι πιο αθόρυβη... (εκεί που δουλεύει ο ανεμιστήρας λογικό βέβαια...)

Από μέγεθος χωράει σε midi tower;

Μέτρα 14,55 εκατοστά από το επίπεδο της μητρικής και πες μου...

Ένας φίλος που την έχει μου λέει ότι στο δικό του ίσα ίσα κλείνει το καπάκι...

Αυτά είναι... Τέσπα, θα το ελέγξω. Ελπίζω να μην δώσω τζάμπα τα λεφτά μου.. Εννοώ να μην μου ταιριάζει στη μητρική ή να βρίσκει στο τροφοδοτικό..

Ευχαριστώ πάντως :T:

Να βρίσκει στο τροφοδοτικό αποκλείεται...

Το πρόβλημα είναι τα πυκνωτάκια γύρω από το socket... Πάντως με τα extra σιδεράκια που υπάρχουν στη συσκευασία εγώ βολεύτηκα...

Δες εδώ...

th_thermal.jpg

Οκ ευχαριστώ πολύ για τη foto. Ζόρικα δηλαδή τα πράγματα... Αλλά μάλλον θα την επιλέξω. Είμαι σε δίλημμα με την coolerMaster όμως επειδή έχει πολύ χαμηλότερες στροφές και συνεπώς dbA. Είναι στα 18.5

Και εγω αυτο το διλημα ακριβως εχω. Αλλαζω συνεχεια γνωμη αναμεσα σε XP-120, Tower112 & CoolerMaster. Δεν μπορω να ειμαι σιγουρος και οτι καμοια δεν θα βρισκει στους πυκνωτεw ρε γ@μ0τ0.

εγω παλι θα προτεινα xp-120 με εναν 12χ12χ38 ανεμιστηρα στα 7βολτ....

δεν νομιζω να υπαρχει κατι καλυτερο σε αερα αυτη τη στιγμη...

Αρχική απάντηση από haris1984 [Σήμερα, στις 12:04]

Συμφωνώ, αν άλλαζα σήμερα ψύκτρα θα αγόραζα μία Thermalright XP120 με έναν 120άρι ανεμιστήρα και ένα fan controller. Έτσι θα ψύχεις και το NB chipset.

fan controller?....ισως ενα ιδιοκατασκευη(μηδαμινο κοστος και σηκωνει πολλα βατ)...οι δυνατοι ανεμιστηρες ειναι πολλα watt και τα περισσοτερα fanbus δεν τους σηκωνουν...

Αρχική απάντηση από haris1984 [Σήμερα, στις 12:04]

Εγώ πιστεύω ότι οι κορυφαίες τώρα είναι αυτές οι δύο (που αναφέρω στο θέμα του post). Κι αυτό γιατί πρόκειται για 100% χαλκό! Με έναν 9άρι στις 1400 rpm δεν νομίζω να υπάρχει κάτι καλύτερο. Αλλά ποια από τις 2;;;

γιατι μονο το υλικο κατασκευης μετραει και οχι η αρχιτεκτονικη της ψυκτρας?

αν ειναι ετσι πηγαινε σε ενα σιδεραδικο και πες του να σου κοψει ενα κομματι χαλκο σε οτι μεγεθος θες και πετα το πανω στον επεξεργαστη να δουμε αν θα κανει δουλεια....και η ζαλμαν μου ειναι εξολοκληρου χαλκινη αλλα δεν πλησιαζει τις επιδοσεις της xp-120...

η xp-120 νομιζω πως εχει χαλκινη βαση χωρις να βαζω το χερι μου στη φωτια...το διαβασα σημερα καπου...δευτερον εχει τα πολλα heatpipes που βοηθανε πολυ στην ταχεια διαχυση της θερμοκρασιας σε ολο το ευρος της ψυκτρας...τριτον παιρνει ανεμιστηρα 120mm αρα μπορεις να εχεις και ησυχια αλλα και ροη....και last but not least κρυωνει τα γυρω γυρω του επεξεργαστη( nb,mosfets)...

Αρχική απάντηση από haris1984 [Χθες, στις 19:13]

γιατι μονο το υλικο κατασκευης μετραει και οχι η αρχιτεκτονικη της ψυκτρας?

Είναι τόσο χάλια δηλαδή αυτές οι 2 που αναφέρω; Τόσο ασυναγώνιστη πια στην αρχιτεκτονική της η XP-120;

δευτερον εχει τα πολλα heatpipes που βοηθανε πολυ στην ταχεια διαχυση της θερμοκρασιας σε ολο το ευρος της ψυκτρας...

Έξι έχει η Tower112, δε φτάνουν;

και last but not least κρυωνει τα γυρω γυρω του επεξεργαστη( nb,mosfets)...
Αφού όμως μας σπάσει 3-4 πυκνωτές ε;

Μπορεί το test να μην είχε την XP-120 αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι αξιόλογο:

http://www.hardwarelabs.de/artikel.php?id=2469

το θεμα δεν ειναι οτι ειναι ασυναγωνιστη η xp-120...ειναι οτι σαν υλοποιηση ψυκτρας φαινεται καλυτερη....

Αρχική απάντηση από futuristic-gr

Αφού όμως μας σπάσει 3-4 πυκνωτές ε;

η ψυκτρα απο μονη της δεν σου σπαει τιποτα...αυτος που παει να την τοποθετησει σπαει...και αν εχεις προσεξει πολλοι απο αυτους που εχουν παραπονα με την τοποθετηση ειναι αυτοι που εχουν P4C800...στο σιτε της thermalright εχει αναλυτικοτατο compatibility list που λεει οτι η συγκεκριμενη ψυκτρα βρισκει στους πυκνωτες...απο εκει και περα δεν ευθυνεται η ψυκτρα για σπασμενους πυκνωτες αλλα ο χρηστης...καποιοι που εκαναν τη δουλεια υπομονετικα καταφεραν να βαλουν την ψυκτρα χωρις να δημιουργηθει προβλημα...στις οδηγιες της thermalright λεει επισης οτι ειναι καλο να βγει η μητρικη εξω απο το κουτι για να γινει η τοποθετηση...και ο κυνδινος των πυκνωτων σε πειραξε με την χπ-120 μονο?με την tt tower δεν εχουν φοβο οι πυκνωτες???? και η μητρικη παθει κατι απο το βαρος της ψυκτρας τοτε τι κανεις?...στολιζεις την ψυκτρα με μπαλιτσες και λαμπακια και ετοιμαζεις το χριστουγεννιατικο σου δεντρο για του χρονου...

και στο κατω κατω να σου κανω μια απλη ερωτηση?

ειναι περιεργο το οτι η tt tower κυκλοφορει τον διπλασιο καιρο απο οτι η χπ-120 και παρολα αυτα δεν εχει διαδοθει τοσο οσο η αλλη?

επισης...οταν βρω ενα review που να συγκρινει και τις 2 ψυκτρες τοτε θα το ποσταρω...

Αρχική απάντηση από haris1984και ο κυνδινος των πυκνωτων σε πειραξε με την χπ-120 μονο?με την tt tower δεν εχουν φοβο οι πυκνωτες???? και η μητρικη παθει κατι απο το βαρος της ψυκτρας τοτε τι κανεις?.

Όχι, το κυρίως σώμα της ψύκτρας απέχει αρκετά από τη μητρική ώστε να μην ακουμπάει πουθενά. Το πρόβλημα είναι το κύριο μεταλλικό στήριγμα (αλλά υπάρχουν και μικρότερα στη συσκευασία που κάθονται σε κάθε μητρική). Θα δω αν μπορώ να βγάλω φώτο από το σημείο που έβρισκαν στη δικιά μου το απόγευμα... ή θα δώσω τις διαστάσεις από το στήριγμα...

Για το βάρος... άμα τη σφίξεις σωστά δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα... και το κουτί έχω μεταφέρει αρκετές φορές, και με το κούνημα από τα woofer του ηχοσυστήματος τη βγάζει καθαρή.

Για το ποια είναι καλύτερη σε απόδοση... δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά...

Για όσους ψάχνονται για το χώρο που απαιτεί η T112 έφτιαξα το ακόλουθο σχήμα...

th_lama.gif

Αυτό όπως το βλέπετε μπαίνει κάθετα σε απόσταση 1.5cm από το επίπεδο της μητρικής.

Η σωστή τοποθέτηση κατά την Tt είναι κάπως έτσι...

Untitled-2.jpg

Εγώ το έχω καταφέρει έτσι... (οι βίδες που ενώνουν τα δυο σιδεράκια είναι στο ίδιο σημείο με τις εσωτερικές τρύπες της μεγάλης)

Untitled-3.jpg

Αρχική απάντηση από haris1984 [Σήμερα, στις 09:37]

και ο κυνδινος των πυκνωτων σε πειραξε με την χπ-120 μονο?με την tt tower δεν εχουν φοβο οι πυκνωτες???? και η μητρικη παθει κατι απο το βαρος της ψυκτρας τοτε τι κανεις?...στολιζεις την ψυκτρα με μπαλιτσες και λαμπακια και ετοιμαζεις το χριστουγεννιατικο σου δεντρο για του χρονου...

Για την συγκεκριμένη που λες την έχω δει σε P4P800 που έχω και δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα με πυκνωτές. Κατά 2ον λες να έβγαλε η tt ψύκτρα που να σπάει τις μητρικές και να έγινε και επιτυχία; Μη λέμε απερισκεψίες...

και στο κατω κατω να σου κανω μια απλη ερωτηση?

ειναι περιεργο το οτι η tt tower κυκλοφορει τον διπλασιο καιρο απο οτι η χπ-120 και παρολα αυτα δεν εχει διαδοθει τοσο οσο η αλλη?

Μα για αυτό ακριβώς έχει διαδωθεί, επειδή είναι κάτι καινούριο στην αγορά. Πάντα έτσι δεν γίνεται με όλα τα προιόντα hardware?

επισης...οταν βρω ενα review που να συγκρινει και τις 2 ψυκτρες τοτε θα το ποσταρω...

θα αναμένω γιατί εγώ δεν είμαι υποστηρικτής καμμίας. Κεντρίζεω για να δω πραγματικά επιχειρήματα και έτσι να καταλήξω στην καλύτερη :p

Spanakas, είσαι ωραίος φίλε, thanx:T:

Παιδια για την CoolerMaster Hyper48 εχει να πει κανεις τιποτα?????

Εμενα μου πολυαρεσει και ελεγα μηπως παω κατα εκει.

Anyway τελικα αν κανω κατι τετοιο εννοειται οτι 8α ενημερωσω

• 2 weeks later...

Η αγορά τελικά έγινε :) Παρέλειψα να σας πω γιατί είχα πάρει άδεια και πήγα σπίτι (κανά ρούχο, φαγητό... ξέρετε τώρα).

Πήρα την Thermaltake Tower112 με το άσπρο 9άρι ανεμιστηράκι στις 2500 στροφές και 21db.

Η ψύκτρα επειδή είναι τύπου universal απαιτεί να βγει η μητρική από το κουτί (το τονίζω για όσους δεν γνωρίζουν). Θέλει ιδιαίτερη προσοχή όταν θα σφίγγετε τις βάσεις της διότι είναι στην κρίση του χρήστη το πόσο θα βιδωθεί το κάθε παξιμάδι.

Επίσης προσοχή απαιτείται και στο σημείο επαφής της ψύκτρας με τον επεξεργαστή. Δεν κουμπώνει σε συγκεκριμένο σημείο οπότε φροντίστε η βάση της ψύκτρας να εφάπτεται στο κέντρο με τον επεξεργαστή. Αν και η Thermaltake δίνει δική της "πάστα" για θερμομονωτικό υλικό συνίσταται ανεπιφύλακτα η Artic Silver 5.

Τέλος, από πλευράς εγκατάστασης, δεν σπάει κανένας πυκνωτής (τουλάχιστον για την ASUS P4P800 DELUXE που έχω εγώ) όπως πολύ σωστά ειπώθηκε από τον haris1984. Εκπληκτικές είναι επίσης και οι φωτογραφίες του Spanaks για αυτό και δεν έβαλα τις δικές μου. Το midi tower μου δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα σε θέμα χώρου οπότε άλλο ένα ερώτημα λύνεται. Καμμία επαφή με τροφοδοτικό ή λοιπά μέρη.

Το ανεμιστηράκι της ψύκτρας τοποθετήθηκε όπως συστήνει και η κατασκευάστρια δηλαδή να φυσάει προς τα έξω του κουτιού. Ενδεικτικά αναφέρω ότι το ανεμιστηράκι βρίσκεται πάνω από τις μνήμες, κάτι που βοηθάει ιδιαίτερα στο να διώξει το "φυλακισμένο" ζεστό αέρα από το γνωστό σημείο κοντά στα drives. Το ρεύμα του είναι από το γνωστό 3πινο καλώδιο της μητρικής στα 12V.

Οι 2500 στροφές (σταθερές για τα 12V) είναι πραγματικά αθόρυβες και σε συνδυασμό με το 12cm tower fan (1100 στροφές περίπου) που βρίσκεται στο πίσω μέρος του κουτιού και διώχνει τον ζεστό αέρα, καταφέρνουν να κατεβάσουν σε idle κατάσταση 15 βαθμούς τη θερμοκρασία της CPU και κατά 10 βαθμούς της μητρικής. Idle εννοώ εκκίνηση του λειτουργικού και αφού τελειώσουν όλες οι εργασίες μέτρηση μετά από 5 λεπτά. Από τους 50 της "μανίσιας" ψύκτρας βρίσκομαι στους 35 και από τους 40 της μητρικής στους 30.

Σε full load για αρκετή ώρα ποτέ δεν ξεπέρασα τους 55-58 βαθμούς και η μητρική τους 45.

Ελπίζω να βοήθησα όσους είναι σε δίλλημα δίνοντας λεπτομέρειες, μονόπλευρα μεν, αλλά αντικειμενικά δε.

Για όποιες ερωτήσεις εδώ είμαστε.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.