Jump to content

Core2Duo 6600 Overclocking

gerogero

Recommended Posts

Έχω ένα πρόβλημα και θα ήθελα την βοήθεια όποιου ασχολείται με το overclocking και πιθανώς έχει και την ίδια μητρική....

Gigabyte 965P-S3 και 6600 default 266χ9. Μνήμες 800αρες Corsair.

Το πρόβλημα είναι ότι ενώ βάζω τον πολλαπλασιαστή στο 6 και το fsb στο 400 (2400Mhz), δεν το αναγνωρίζει σωστά...

Στο cpu-z φαίνεται ως 2400 με Bus speed 400 αλλά στο orthos και στο core temp 0.95 φαίνεται ως 3600Mhz (600χ6).

Τί γίνεται?

τα αλλα προγραμματα δεν βλεπουν σωστα multi περαν του 9.αυτο εχω διαπιστωσει κι εγω.

αφου το cpu-z λεει τοσο,τοσο ειναι.

Ευχαριστώ πολύ... Με καθησύχασες!:o Δεν θέλω να τον ψήσω ακόμα δεν τον πήρα... Κατα τα άλλα όμως το core temp 0.95 λέει σωστά τις θερμοκρασίες μετά από overclocking?

Υ.Γ.: Πριν το overclocking είχα 32-22 βαθμούς idle και 51 σταθερά με full load (orthos - 30 λεπτά). Είναι normal? Γιατί δεν έβαλα καμιά άλλη πάστα παρά αυτή που είχε πάνω στην μανίσια ψύκτρα (είχε 3 λωρίδες πάστα στεγνή είναι σωστό?)

Υ.Γ.2: Οι core2duo υποστηρίζουν throttle? Αν ναι στους πόσους είναι ο 6600 μου?

Ευχαριστώ πολύ... Με καθησύχασες!:o Δεν θέλω να τον ψήσω ακόμα δεν τον πήρα... Κατα τα άλλα όμως το core temp 0.95 λέει σωστά τις θερμοκρασίες μετά από overclocking?

Υ.Γ.: Πριν το overclocking είχα 32-22 βαθμούς idle και 51 σταθερά με full load (orthos - 30 λεπτά). Είναι normal? Γιατί δεν έβαλα καμιά άλλη πάστα παρά αυτή που είχε πάνω στην μανίσια ψύκτρα (είχε 3 λωρίδες πάστα στεγνή είναι σωστό?)

Υ.Γ.2: Οι core2duo υποστηρίζουν throttle? Αν ναι στους πόσους είναι ο 6600 μου?

εμενα το core temp δουλευει αψογα και με ατομα που μιλησα ειναι πιο εμπιστο απο τα αλλα προγραματα (πχ της μητρικης)

καλο θα ηταν να αλλαξεις παστα εμενα η arctic silver μεγαλη διαφορα

Ευχαριστώ φίλε μου. Έχω arctic silver. Θα βάλω.:)

Δηλαδή όμως τί διαφορά είδες σε θερμοκρασία idle με default ταχύτητες? (Εννοώ με stock πάστα εφόσων δοκίμασες και με την arctic silver?)

Τυχαίνει να ξέρεις επίσης αν υπάρχει Throttle και στους πόσους βαθμούς?

Ευχαριστώ φίλε μου. Έχω arctic silver. Θα βάλω.:)

Δηλαδή όμως τί διαφορά είδες σε θερμοκρασία idle με default ταχύτητες? (Εννοώ με stock πάστα εφόσων δοκίμασες και με την arctic silver?)

Τυχαίνει να ξέρεις επίσης αν υπάρχει Throttle και στους πόσους βαθμούς?

ειδα περιπου 5 βαθμους διαφορα και μετα απο 2 μερες αλλους 2.

οχι δεν γνωριζω για το Throttle παρακαλω καποιος ειδικος τα φωτα του

Μόλις έβαλα την arctic silver, είχα αύξηση από full load 51 σε 70+...

Ξέρω ότι παίρνει 50 - 200 ώρες αλλά αυτό δεν το περίμενα... Κλείνοντας το και αφήνοντάς το να κρυώσει, έπεσε στους 60...

Θέλω κανα 10ημερο η σταθεροποίηση έτσι δεν είναι? Απλώς στον Athlon64 που είχα κάνει παλιά ήταν πιο ενθαρρυντικά τα αποτελέσματα από την πρώτη στιγμή και τώρα αυτό με τρόμαξε!!!:105:

Όσο για το throttle όποιος ξέρει, όντως ας απαντήσει....:)

Εντάξει, έβγαλα παραπάνω από την μισή που είχς αφήνοντας μόνο ένα πολύ λεπτο στρώμα πάνω στην ψύκτρα. Οι θερμοκρασίες είναι τώρα 31 idle με 54 full load ενώ πριν ήταν 35 με 51 (με την κόλλα που είχε η ψύκτρα της intel).

Απογοητεύτηκα με την arctic silver... Αν και μέχρι τους 85 (thanks Obijuan1983) δεν πρόκειται να φτάσει θα πάρω την zalman 9700 led μου φαίνεται μόνο και μόνο για να βγάλω το άχτι μου και να κάνω κανένα overclocking...:033:

Ελπίζω μόνο να μην συναντήσω κανένα πρόβλημα χώρου με την μητρική μου: Gigabyte P965 S3 rev3.3 (Απ' ότι είδα δεν υπάρχει κάτι που να εμποδίζει!):)

http://www.arcticsilver.com/ins_route_step2intelas5.html

Δες εδω οδηγιες για το πως να βαλεις σωστα arctic silver 5

Ευχαριστώ για το link φίλε μου... Το core2duo είναι η 4η επιλογή σωστά?

Αν ναι, πρέπει να βάλεις μόνο μια γραμμή πάστας όσο δείχνει στην κόκκινη γραμμή και μετά θα γίνει μόνο του? Δεν βλέπω να λέει να το απλώσεις καθόλου.... Καλά τόσο λίγο? Θα φτάσει? Πώς θα απλωθεί μόνο του? Δεν μπορώ να το φανταστώ!!!:069:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.