Jump to content

Αγορα νέου συστήματος, γνωμες για την συνθεση του

cxmgp

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Προκειται να αγορασω νεο υπολογιστη. Γενικα office, internet αλλα και ερασιτεχνικα για ηχογραφηση/επεξεργασια μουσικης.

Εχω κανει μια συνθεση , η ποια βγαινει στα 705 euro με φπα περιπου απο το eshop (χωρις οθονη)

τροφοδοτικο 400watt innovator

AMD X2 6000+

ASUS NVIDIA 570

2X1GB RAM 667

HD 320gb SATA2 16MB CACHE - NCQ

ATI Χ1650

κτλ κτλ

τον amd τον εχει μολις 223, δεν με ενδιαφερει το overlocking

TΙ λετε;

θα ειχε διαφορα αν αντι για τον 320gb HD 16Mb cache-ncq, εβαζα 2 απλους sata - 8mb cache σε raid 0?

θα υπηρχε προβλημα με 350watt asus τροφοδοτικο;

τροφοδοτικο 400watt innovator

Για τα υπόλοιπα parts δεν θα ασχοληθώ, υπάρχουν άλλοι να το κάνουν.

Όμως το παραπάνω ΟΥΤΕ να το σκεφτείς. Πρόσεξε με... ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΙΣ!

ok thanks! γιαυτο εγραψα οτι ειναι inovator και ρωτησα αν μπορω να κανω τη δουλεια μου με ενα 350watt της asus

Ωραία σύνθεση, οικονομική με βαρβάτο επεξεργαστή, προφανώς για επεξεργασία video και μετaτροπή ταινιών (και επεξεργασία μουσικής).

Όμως τέτοιος επεξεργαστής θέλει μια καλύτερη ψύκτρα και φυσικά ένα καλό τροφοδοτικό, μάλλον πρέπει να ξεκινήσεις από τα 500άρια Thermaltake και Chieftech.

Παραδόξως σήμερα το πρωί είδα τον 6000 στα 220 ευρώ και έπεσα από τα σύνεφα!!! Προφανώς μας τα παίρναν χοντρά όταν είχαν πρωτοβγεί οι διπύρηνοι.

Γνωρίζει κανείς ο 6000 με ποιον την Intel αντιστοιχεί;

Προτίμησε ένα άλλο τροφοδοτικό. Το seasonic το 400αρι θα σε καλύψει πλήρως. Πρόσεχε μόνο μήπως στο μέλλον θελήσεις να βάλεις καμιά ποιο βαρβάτη κάρτα γραφικών. Εκει τα 400watt θα είναι λίγα.

Ωραία σύνθεση, οικονομική με βαρβάτο επεξεργαστή, προφανώς για επεξεργασία video και μετaτροπή ταινιών (και επεξεργασία μουσικής).

Όμως τέτοιος επεξεργαστής θέλει μια καλύτερη ψύκτρα και φυσικά ένα καλό τροφοδοτικό, μάλλον πρέπει να ξεκινήσεις από τα 500άρια Thermaltake και Chieftech.

Παραδόξως σήμερα το πρωί είδα τον 6000 στα 220 ευρώ και έπεσα από τα σύνεφα!!! Προφανώς μας τα παίρναν χοντρά όταν είχαν πρωτοβγεί οι διπύρηνοι.

Κατά πρώτον ήταν γνωστές οι μειώσεις τιμών εδώ και κανα δίμηνο.

Όσο για την ψύκτρα η μαμίσια είναι μια χαρά που έχει μαζί ο επεξεργαστής και ειδικά αν δεν κάνει και o/c. Δεν είναι Athlon XP οι AMD πλέον, με την μαμίσια ζήτημα είναι αν θα ξεπερνάει τους 45с σε load...

Κατα δεύτερον μην λες στον άνθρωπο να πάρει 500άρι Thermaltake & Chieftec... θες να τον καταστρέψεις;

Τρίτον, ο AMD x2 6000+ είναι αντίστοιχος με τον Intel С2D 6600.

Υ.Γ. @ cxm: Αν θες τροφοδοτικό μην κοιτάς 400άρια δεν αξίζουν, η διαφορά τιμής με ένα 500-550 είναι μικρή (μιλάω για σοβαρά τροφοδοτικά όχι τύπου Coolermaster, Chieftec, Thermaltake TR2 & Purepower, Akasa, Trust και λοιπές μάπες).

Πάρε Heroichi (HEC), ή Seasonic σε αυτά τα watt.

QUOTE]

Μπορεις να προτεινεις καποια απο το eshop?

για το τροφοδοτικο γιατι 500? δεν αρκουν τα 400?

σχετικα με τους δικσους, τι προτεινεται? 1 sata2 320gb 16mbcache-NCQ

ή 2 απλους sata με 8mb cache σε raid0?

Οι δίσκοι με 16mb cache είναι σημαντικά πιο γρήγοροι από αυτούς με 8. Δεν ξέρω αν θα είναι πιο αργός από δύο με 8 σε raid. Ισως να είναι, αλλά εγώ προσωπικά θα πήγαινα στον 320άρη. Αν κάποιος ξέρει ας πει...

Για τροφοδοτικό 400w και να φτάνουν σε περίπτωση αναβάθμισης μάλλον θα το ξαναλλάξεις. Καλυτερα να πάρεις κάτι μεγαλύτερο. Το τροφοδοτικό είναι σημαντικό και δεν αξίζει να κάνεις οικονομία εκεί.

Μπορεις να προτεινεις καποια απο το eshop?

για το τροφοδοτικο γιατι 500? δεν αρκουν τα 400?

Απλά κατάλαβα ότι δεν θέλεις να δώσεις πολλά (και καλά κάνεις), οπότε και πήγα στην ίδια ιστοσελίδα με εσένα και είδα ποια είναι τα πιο φθηνά τροφοδοτικά και αναλόγως σου πρότεινα.

Αυτά που σου προτείνει ο Candyman είναι προφανώς καλύτερα, αλλά και ακριβότερα. Εδώ θα ήθελα να συμπεριλάβω και τα Tagan.

Εγώ θα πώ κάτι που ξαναπείπα και από κει και πέρα αγοράζεις ότι θες. Αλλωστε εσύ πληρώνεις. Το τροφοδοτικό είναι σημαντικό και δεν αξίζει να κάνεις οικονομία εκεί.

http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.700193

Εγγύηση: 5 χρόνια

Seasonic OEM

modular

αμα θες οτι ποιο φθηνό υπάρχει παρε κανα antec(και αυτα η seasonic τα φτιάχνει) ,τα εφερνε μια εποχή το eshop

αλλα απο 500W και πάνω.

Πάντως αξίζει να πάρεις ενα καλο τροφοδοτικό

Σε αυτό το κόστος παίζει και HEC Cougar 600w που είναι σαφώς προτιμότερο καθώς και το Thermaltake Toughpower 700w (που στα λεφτά τους είναι πολύ καλά). Επίσης και με ίδια λεφτά σχεδόν υπάρχει και το Seasonic S12-550 ENERGY+ 80 PLUS που είναι σαφώς καλύτερη επιλογή (δεν είναι όλα τα rebranded ίδια σε υλικά και ποιότητα με τα original πολλές φορές! Όχι πάντα αυτό, αλλά συνήθως).

http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.700144

http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.700493

http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.700108

αμα θες οτι ποιο φθηνό υπάρχει παρε κανα antec(και αυτα η seasonic τα φτιάχνει) ,τα εφερνε μια εποχή το eshop

αλλα απο 500W και πάνω.

Τα χαμηλού wattage μοντέλα τα φτιάχνει η Fortron και όχι η Seasonic. Ανάλογα το μοντέλο. Υπάρχουν μερικά Antec σε όμοια wattage (πάνω-κάτω) που είναι κατασκευασμένα από διαφορετικούς κατασκευαστές. H Antec έχει 4 προμηθευτές, Fortron, HEC, CWT και Seasonic. Καλύτερα να μην το ρισκάρει με τα Antec πάντως.

Βασικά ότι πληρώσεις παίρνεις. Δύσκολα "καθαρίζεις" με λιγότερα από 100 ευρώ για πραγματικά καλό τροφοδοτικό. Τα φθηνότερα θα έλεγα να μείνουν στην ησυχία τους.

Ο QX6700 αποδίδει 100%

Ο Ε6600 αποδίδει 76,3%

Ο Χ2 6000+ αποδίδει 75,5%

Καλύτερα να αλλάξεις CPU και να βάλεις πιο μικρό, ο 4600+ αρκεί για τη χρήση που θες καθώς είναι λίγο πιο αργός http://www23.tomshardware.com/cpu.html?modelx=33&model1=694&model2=467&chart=178 αλλά κάνει τα μισά λεφτά http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.559946, με αυτά που γλιτώνεις παίρνεις καλύτερο τροφοδοτικό, που είναι πιο χρήσιμο, κάποιο από αυτά που είπαν οι υπόλοιποι εγώ προτιμώ το Seasonic ή το Corsair που σου πρότειναν. όσο για τους σκληρους εγώ πήρα πριν λίγες μέρες το 320άρη Seagate με τα χαρακτηριστικά που αναφέρεις και είναι αρκετά γρήγορος και σχετικά ήσυχος αλλά ζεσταίνεται πολύ σε σχέση με τον 250αρη WD που είχα χτυπάει 45άρια σε video encoding όταν ο WD δεν ξεπερνά τα 37-38 με τα ίδια χαρακτηριστικά οπότε θα προτιμούσα να είχα πάρει πάλι WD και συγκεκριμένα αυτόν http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.303791 Πάντως αν επιμείνεις στον 6000+ τουλάχιστον δώσε κατι παραπάνω για το τροφοδοτικό εγώ έχω παθει ζημια παλιότερα μου σκασε psu (Qtec) και πηρε μητρική και CPU μαζι του γιαυτο και το θεωρω πιο σημαντικό τωρα πια...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.