Jump to content



Gigabyte p965-dq6 and Ncq


tester21

Recommended Posts

Εχω εδω και λιγο καιρο μια Gigabyte p965-dq6.

Ειμαι παρα πολυ ευχαριστημενος.Τα προβληματα ασυμβατοτητας και τα ξαφνικα σβησιματα που ειχα με την asus p5n32-e sli δεν υπαρχουν πια.

Ειναι μια παρα πολυ σταθερη μητρικη, και χωρις κοπο και ιδρωτα καθολου, μου ανεβασε τον 6600 απο τα 2400 στα 3200 ετσι για πλακα.

Προς το παρον μενουμε για λιγο εκει, να το χαρουμε το συστημα, και σε λιγο θα προσπαρησουμε και για πιο πανω.

Εχω ενεργοποιησει απο το bios το AHCI, εχω βαλει κατα την εγκατασταση των windows τους καταλληλους drivers του controller των σκληρων δισκων, και θελω να δω αν ειναι ενεργοποιημενο το ncq το οποιο υποστηριζει ο seagate 500gb που μολις αγορασα απο το πλαισιο.Πως μπορω να δω αν το ncq ειναι ενεργοποιημενο?και αν δεν ειναι πως το ενεργοποιω?

Ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά καλησπέρα έχω αγοράσει και εγώ την ίδια μητρική και θα ήθελα την βοήθειά σας σε δυο πράγματα. 1) Έχω αγοράσει τον σκληρό δίσκο WD 2500KS SATAII (250Gb) και θα ήθελα να μου πείτε ποιές είναι οι καλύτερες ρυθμίσεις για το δίσκο αυτό (Είδα ότι ο controller μου διαθέτει και μια λειτουργία AHCI που δεν ξέρω ακριβώς τί κάνει; - Τον έχω βάλει αυτή την στιγμή σε λειτουργία IDE αλλά θα ήθελα να έχω κάπως ποιό γρήγορο δίσκο).

2) Το σύστημα φορά τις μνήμες Cell Shock 1 Gb 800MHz με timings 4-4-4-12 σε σετ. Όμως το Bios τις βλέπει μέσω SPD ως 667 και στην εισαγωγική οθόνη του bios μου γράφει memory runs at Dual Channel Interleaved χωρίς να γράφει την συχνότητα λειτουργίας.

Έκανα και bios update αλλά δεν άλλαξε κάτι.

Μήπως έχει κάποιος αντιμετωπίσει το ίδιο να με βοηθήσει;

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Ναι το έβαλα πιστεύοντας ότι θα διορθωθεί η κατάσταση όμως δεν είδα αλλαγή και επιχείρησα να το πάω μέσω πολλαπλασιαστή στα 800 MHz. Δεν ξέρω όμως εάν έκανα καλά-φοβάμαι ότι ζορίζονται.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Εχω και γω την ιδια σε rev 1.0 ομως και εχω συναντησει περιπου τα ιδια προβληματα.Πλουσια τα sata ports της καλο και το επιπεδο oc οπως ακουγεται σταθερη επισης αλλα.....:( .Εγω για τη μνημη εχω να πω οτι ισως φταει το chipset που δεν ειναι τοσο βοηθητικο;

Στο μεταξυ ειχα την εντυπωση οτι η συγκεκριμενη μητρικη επαιρνε μονο ΑΤΙ εσυ με την NVIDIA πως τα πας;

Α! Δειτε και αυτο: http://www.digit-life.com/articles2/mainboard/gigabyte-965p-dq6-i965p.html

Link to comment
Share on other sites

βαλε χειροκινητα τις μνημες στα 800.Και εγω το ιδιο εκανα, και ολα πανε καλα.Βαλε οπωσδηποτε τα memory timings στα 4-4-4-12 καθως ειναι τα timings που αγαπαει πιο πολυ το p965.

Ταση δωσε 2.0 volt και θα εισαι ok (αν την υποστηριζουν οι μνημες σου, αλλοιως δωσε αυτην που υποστηριζουν)

Με τις παραπανω ρυθμισεις ειμαι παρα πολυ σταθερος εδω και ενα μηνα περιπου!!!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.