Jump to content

Νεο Συστημα δεν bootarei

Recommended Posts

με την καμια λέμε.... πατάω να αναψει , αφου τα εχω συνδεσει όλα, αρχίζουν και γυριζουν οι ανεμιστήρες και σπιναρουν οι δισκοι και αυτααααα. ουτε το speaker καν δεν πετάει κανενα error tone... τιποτε, ουτε στην οθόνη εμφανίζεται τίποτε μαυρη μαυρίλα.

Αρχισα να ξηλώνω ενα ενα τα πάντα,α υτη τη στιγμη εχω μεινει με ΜΟΝΟ κάρτα γραφικών, επεξεργαστή, και πληκτρολόγιο... μεχρι και τι ςμνημες εβγαλα αλλα πα΄λι το ιδιο ..μαυρη μαυρίλα και μουγγαμάρα.

Μπορει να φταινει η κάρταγραφικών ?? Δυσκολο, θα σφυριζε το speaker, αλλα δεν εχω και αλλο PC εδω με PCI-express να την δοκιμάσω ( όλα με AGP έιναι..). ΚΑΠΟΥ υποτιθεται οτι εχω μια PCI καρτα γραφικών για αυτές τις δυσκολες στιγμες αλαλ ελα που δεντη βρίσκω...

Το μόνιτορ δε φταιει, παιζει αψογα σε αλλα 2 PC.

Προβληματιζομαι μην εχει καει η μητρική ή h CPU, έχω μια υποψία οτι ημητρική ηταν απο επιστροφη στο πλαισιο που την πήρα ( ταλαιπωρημένο κουτι και η σακουλα δεν ηταν σφραγισμενη....).

το πρόβλημα ειναι οτι δεν εχω αλλα συγχρονα PC για να βάλω αλλη CPU συμβατη ...

background και υλικό.

λοιποον εδω και καιρο ηθελα να στησω ενα "serveraki" να πεταξω πάνω ενα σκασμο δισκους ( εχοντας option να βάλω ακομα πιο πολλους στο μέλλον).

Σημερα λοιπόν το πήρα αποφαση και βγηκα για ψώνια. και πηρα τα ακόλουθα ( με το σκεπτικο οτι 8α χρησιμοποιήσω ενα τεράστιο chieftec κουτι που εχω, ενα επίσης chieftec τροφοδοτικό (HPC 420W), το οποιο μεχρι τώρα το ειχα καβαντζα μπάς και μου ψοφήσει κανενα απο αυτα που εχω σπίτι , ναι το ξερω δενειναι σούπερ, αλλα οταν χριεαστώ πιο πολλους δίσκους θα βάλω αλλο.

συστατικά του νεου συστήματος.

Motherboard : p5WDG2-WS ( την πήρα γιατι εχει και PCI-e kai PCI-X και εχω διαβασει καλές κριτικες ειναι σκιλί , γενικώς συμβατη κλπ..

Core 2 Duo επεξεργαστής 6300

2 χ μνημες του 1 Gb Μushkin ( σετακι τις πήρα σημερα και αυτές)

Κάρτα 7600 Twintech ( μουφαπήρα απλά να εχει κάτι πάνω, μόλις στηθει ο server παιζει και να αποσυνδεσω το μονιτορ εντελώς.)

διάφοροι δίσκοι ( πήρα 4 500ρηδες Seagate που θα στηθουν σε RAID 5...αλλα όπως ειπα και χωρις αυτους δεν bootarei με την καμία). Το λειτουργικο υποτίθεται θ αμπει σε 2 80ρηδες SATA Seagate που εχω καβάντζα...

Δοκιμασα την κάρτα γραφικών και τις 2 PCI-E slots.. καμια αλλαγή. Εβγαλα και μηνμες.. τιποτε. Για δωστε καμια συμβουλη γιατι εχω θολώσει

κάτι ακομα που θυμηθηκα....

η εν λόγω μητρική εχει 24ρι καλώδιο τροφοδοσίας... και εν α8ρι που μπορεις ομως να βάλει ςκαι 4αρι στη θεση του απο οτι λέει. εγω εκει εβαλα 4ρι.... μιας και 8ρι δεν εχει το τροφοδοτικο μου..λετε να φταίει αυτο??

Επίσης εχει ακομα ενα molex πάνω στην μητρική που και καλά "ειναι καλό" να χρησιμοποιηθει αμα βάλεις 2 ζοορικες PCI-E καρτες πάνω, αρχικα δε το ειχα συνδεσει , αλαλ εω δε γ******ι, το βαλα και αυτο.. καμια διαφορα δεν βλέπω τιποτε στην οθόνη μαυρη μαυριλα...

φαινεται το εν λόγω molex στην 3η φωτο στο παρακάτω link:

http://www.anandtech.com/mb/showdoc.aspx?i=2631&p=3

δοκιμασα με μια μνημη μονο, σε ολες τις δυνατες θέσεις... το εκανα ΚΑΙ με το ενα και με το αλλο stick ( 8 δοκιμες το συνολο..) πάπαλα.

τώρα δοκιμαζω να δω τι κάνει χωρις CPU.. πάλι πάπαλα... blank screen και των γονέων

έχω μια υποψία οτι η μητρική ειναι dead εντελώς μα εντελώς όμως.....

http://www.newegg.com/Product/ProductReview.aspx?Item=N82E16813131039&SortField=0&SummaryType=ALL&Pagesize=10&Page=2

σε αυτο εδω το Link απο το newegg, ένας τυπος σχολιαζει οτι εχει περιεργο CPU fan ( 4πλο) και οτι με after market cooler δεν bootare και αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει την ψυκτρα της intel, και σκεφτομαι μηπως φταιει αυτο ( εγω πήρα τον core duo 6300 se tray, OXI box, οποτε δεν εχω την stock ψυκτρα.... πηρα μια zalman 7700 που εχει 3πλο fan head...

εχει κανενας του υποψin προβλήματα με 4πλο vs 3πλο fan head???

Δεν ξερω αν φταιει ΜΟΝΟ αυτο, αλαλ βρηκα το προβλημα νομιζω....

μου δωσανε ΑΥΤΗ την μητρική

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.522462

που ΔΕΝ υποστηριζει Core 2 DUO

αντι για ΑΥΤΗ

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.522502

που υποστηρίζει...

και μαζι μο δωσανε και ενα Core 2 Duo 6300... σε λιγο θα τους τον πάω πεσκεσι.. λετε να εχει καει?? επιπλεον.. τ άισιο τη νειχε προσφορα στα 140 αν τωρα τους ζητησω την :professionaL" βλεωπω να μου ζητανε 280... οποτε τα δινω..η παινρω ενα Penium D και απλα τους σιχτιριζω?? Γιατι το ολο σετάκι τοπηρα με το σκεπτικο "ωραια μητρική, εχει και PCI-X για να βαλω κανενα σοβαρο controller πάνω, παίρνει core-2 Duo οποτε ειναι συγχρονη.. αλλα ΔΕ....

το κερατο μοου (τους..)

sorry για τα greeklish, αλλα δεν έχω ελληνικά ακόμα στο linuxaki.. προσπαθώ να τα βάλω και μου χτυπάνε για κάποιο λόγο. ότι "βλεπτε" θα βγει από το greeklish converter script..

Πήγα την mobo πίσω στο πλαίσιο, δοκιμάσανε την vga μου λένe είναι ok, αλλα τα αλλα ( mobo cpu) δεν προλαβαίνουμε να τα τσεκάρουμε μας τα τα "αφήνετε" και τα παίρνετε από τρίτη. Δίκιο έχουν και αυτοί, αλλα ακη εγώ δεν θέλω η "απεριμενω", οποτε αφού αρνούμαι το ψηστήρι "η μητρική είναι συμβατή , έτσι λέει η telftaia ενημέρωση που έχουμε", να σας δώσουμε μια άλλη κλπ κλπ...

εκεί αφού εξήγησα 4-5 φορες ότι ’’ΛΛΟ το PCI-express και άλλο το PCI-X και ότι η mobo αυτή ήταν η μονη που έχει PCI_e ΚΑΙ PCI-X τους την έκανα επιστροφή και πήρα ένα δίσκο

( by the way ενώ μου "ελeγαν" ότι δεν μπορούσαν να κρατήσουν τη mobo χωρίς να "τσκεαριστει", molsi ειpa να πaρό το δίσκο την "κρατησαη.... :p)

Τέσpα, πήγα σε άλλο μαγαζί, πήρα το νεότερο μοντέλο (ASUS P5WDG2 WS Professional) που το λέει με καμάρι ότι είναι σιμάτη με core 2 και αυτή στη στιγμή δουλεύει και είμαι στη φάση να στήνω ένα dual boot server 9 windows 2003 64 bit /kubuntu). Αυτά. Με τις υγειές μας..

sorry και πάλι για τα greeklish

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.