Jump to content

ερώτηση

greger

Recommended Posts

Tα mp3 είναι τρόπος συμπίεσης μουσικής. Τα μικραίνει ήδη αρκετά, οπότε από εκεί που θα ήταν μερικές 10άδες MB γίνονται λίγα μόλις MB. Για να τα ρίξεις κι άλλο πρέπει να μειώσεις αισθητά την ποιότητα του ήχου, να κόψεις το stereo κλπ Δεν ξέρω τι θες να κάνεις ακριβώς αλλά για να κρατήσεις την ίδια ποιότητα κ να μειώσεις τόσο το μέγεθος το βρίσκω απίθανο (δεν έχω υπόψιν τρόπο συμπίεσης που να μικραίνει τόσο πολύ).

Η μόνη επιλογή, μιας και υποψιάζομαι MP3 player μέσης ή μικρής χωριτικότητας, είναι η μετατροπή τους με κατάλληλο πρόγραμμα σε WMA (Windows Media) τα οποία δεν χάνουν τόσο αισθητά την ποιότητά τους σε χαμηλά bit rates.

Στο δικό μου player έχω WMAs στα 40-48Kbits bitrate και 32KHz δειγματοληψία, που μεταφράζεται χοντρικά, κατά την γνώμη μου, σε ήχο ποιότητας ραδιοφώνου. Το μέγεθος τυπικού μουσικού κομματιού, μειώνεται ακόμα και στα 700ΚΒ.

Κάτι παρόμοιο με αυτό που προτείνει ο john_dr μπορείς να τα μετατρέψεις σε ogg αρχεία που σου επιτρέπουν μεγαλύτερη συμπίεση με την ίδια ποιότητα. Φυσικά δεν κατορθώνουν να κάνουν τα MB KB αλλά δεν νομίζω να μπορέσεις να καταφέρεις κάτι τέτοιο χωρίς σημαντική θυσία σε ποιότητα. Επίσης άλλο ένα μειονέκτημα είναι πως ελάχιστα players έχουν συμβατότητα με αυτό το είδος αρχείων...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.