johnmour89 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 4, 2007 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 4, 2007 Προ μηνών είχα αγοράσει μια mobo Abit AT8-32X(socket 939) και έβαλα τις γνωστες παλιές μνήμες Kingston PC3200 στα 400 Mhz(Non ECC) (2X512Mb) και μου δούλευαν κανονικά μέχρι πριν 1 μηνα που άρχιζε να μου πετάει μπλε οθόνες Π.Χ:0X0000008E,0X00000007,0X0000008A Εγώ φαντάστηκα ότι θα φταίει :είτε μνήμες,είτε mobo.Πάω προχθές για RMA τις μνήμες...και σήμερα με πήρε τηλέφωνο ο τεχνικός και μου λέει ότι δεν παρουσίασαν κανένα απολύτως πρόβλημα (στο μικρό test,του είπα να δοκιμάσει και το μεγάλο test).Εγώ όμως τις είχα τεστάρει με το σκληρό πρόγραμμα S&M στο μεγάλο test και μου έβγαλε 1000 μύρια προβλήματα...Υπάρχει περίπτωση να ειναι εντάξει οι μνήμες και να μου εμφανίζει οτι οι(0X0000008E,0X00000007,0X0000008A ) διευθύνσεις δεν στάλθηκαν σωστά?.Eυχαριστώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
duncan1442169066 Απρίλιος 4, 2007 #2 Κοινοποίηση Απρίλιος 4, 2007 από αυτά που ανέφερες , δοκίμασε άλλες μνήμες αν έχεις , παίζει να είναι κ λόγω μητρικής .Για καλό και για κακό εγώ θα έβγαζα την μητρική έξω από το κουτί , καλό φύσημα και θα δοκίμαζα το τεστ ξανά εκτός κουτιού . Link to comment Share on other sites More sharing options...
artking Απρίλιος 4, 2007 #3 Κοινοποίηση Απρίλιος 4, 2007 Ψάξε στο google ακριβώς για την τελευταία γραμμή της μπλε οθόνης. Σε ένα πρόβλημα που είχα με μπλε οθόνες βρήκα και άλλους σε ξένα forums με το ίδιο πρόβλημα από το google. Μπορεί κάποιος να έχει λύσει το πρόβλημα και να έχει ποστάρει την απάντηση. Επίσης δεν μας είπες τι γράφουν οι μπλε οθόνες. (πχ. εμένα που ήταν πρόβλημα SATA controller μου έβγαζε UNMOUNTABLE_BOOT_DEVICE).Πέρα από αυτά, ναι, μπορεί να είναι πρόβλημα και της μητρικής. Δοκίμασε τις μνήμες ξεχωριστά μόνες τους όμως και αν μπορείς δοκίμασε και μνήμες από κάποιον φίλο σου για να σιγουρευτείς ότι δεν είναι αυτό το πρόβλημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Candyman1442169163 Απρίλιος 5, 2007 #4 Κοινοποίηση Απρίλιος 5, 2007 Έχω μια εντύπωση ότι οι ποιότητα των μητρικών ανεξαρτήτως κατασκευαστή έχει πέσει πολύ. Παρατηρώ άυξηση στα RMA μητρικών τεράστια τα τελευταία 1-2 χρονια. Ιδιαίτερα το τελευταίο έτος! Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnmour89 Απρίλιος 6, 2007 Author #5 Κοινοποίηση Απρίλιος 6, 2007 Ψάξε στο google ακριβώς για την τελευταία γραμμή της μπλε οθόνης. Σε ένα πρόβλημα που είχα με μπλε οθόνες βρήκα και άλλους σε ξένα forums με το ίδιο πρόβλημα από το google. Μπορεί κάποιος να έχει λύσει το πρόβλημα και να έχει ποστάρει την απάντηση. Επίσης δεν μας είπες τι γράφουν οι μπλε οθόνες. (πχ. εμένα που ήταν πρόβλημα SATA controller μου έβγαζε UNMOUNTABLE_BOOT_DEVICE).Πέρα από αυτά, ναι, μπορεί να είναι πρόβλημα και της μητρικής. Δοκίμασε τις μνήμες ξεχωριστά μόνες τους όμως και αν μπορείς δοκίμασε και μνήμες από κάποιον φίλο σου για να σιγουρευτείς ότι δεν είναι αυτό το πρόβλημα.Το κοίταξα βαθύτερα το πρόβλημα και έγραψα ακριβώς τι μου εμφανίζει: IRQL-NOT-LESS-OR-EQUAL και απότι κοίταξα από ξένα forums είδα ότι είναι "driver conflict"αλλα δεν ξέρω ακριβώς ποίες συσκευές δημιουργούν αυτό το πρόβλημα.Έχω πάνω στο μηχάνημα μια κάρτα ήχου"Creative" Audigy 2 Zs που δεν της έχω περάσει drivers ακόμα.Tι άλλο μπορώ να κάνω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
KTM Απρίλιος 6, 2007 #6 Κοινοποίηση Απρίλιος 6, 2007 Η βαλε drivers στην καρτα ηχου, η βγαλε την απο το pc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tester21 Απρίλιος 6, 2007 #7 Κοινοποίηση Απρίλιος 6, 2007 Αλλαξε θεση pci στην καρτα ηχου.Βαλε ξανα τα windows και δουλεψε για λιγο χωρις να εχεις βαλει τους drivers της καρτας ηχου.εν αναγκη δουλεψε για λιγο καιρο με την on board.Δες αν σου βγαζει τα ιδια προβληματα τοτε.Αν οχι βαλε πανω την creative, εγκατασταση κανονικη και παλι βλεπεις αν σου παρουσιασει το ιδιο προβλημα, τοτε φταιει η creative.Αν οχι τοτε ειναι θεμα μνημης Η κατι στην εγκατασταση των drivers θα φταιει!!!επισης βρες απο το internet τις καταλληλες ρυθμισεις για τις συγκεκριμενες μνημες και την μητρικη σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnmour89 Απρίλιος 7, 2007 Author #8 Κοινοποίηση Απρίλιος 7, 2007 Αλλαξε θεση pci στην καρτα ηχου.Βαλε ξανα τα windows και δουλεψε για λιγο χωρις να εχεις βαλει τους drivers της καρτας ηχου.εν αναγκη δουλεψε για λιγο καιρο με την on board.Δες αν σου βγαζει τα ιδια προβληματα τοτε.Αν οχι βαλε πανω την creative, εγκατασταση κανονικη και παλι βλεπεις αν σου παρουσιασει το ιδιο προβλημα, τοτε φταιει η creative.Αν οχι τοτε ειναι θεμα μνημης Η κατι στην εγκατασταση των drivers θα φταιει!!!επισης βρες απο το internet τις καταλληλες ρυθμισεις για τις συγκεκριμενες μνημες και την μητρικη σου.Έχουμε και λέμε:έβγαλα την Creative κάρτα ήχου και πάλι τα ίδια προβλήματα...Σημείωσα κυρίως τα σφάλματα των μπλε οθονών:Την μια το 0X0000000A afd.sys χτύπαγε και την άλλη 0X000000D1 ...τα προηγούμενα δεν εμφανίζονται μονο αυτές οι δυο διευθύνσεις χτυπάνε!!!Επίσης βρήκα στο Device manager ότι κάποιας συσκευής drivers δεν έχουν περαστεί:Σ..Θα ορκιζόμουν ότι τους έχω περάσει όλους...Πιο συγκεκριμένα mw βγάζει ότι δεν έχω περάσει drivers για το "Mass Storage Controller" και όταν κάνω δεξί κλικ και ιδιότητες στο resources μου γραφει:"This device ίsnt using any resources because it has a problem...".Εγώ την έκανα disable και πάλι τα ίδια προβλήματα...έχουμε και λέμε:Μνήμες δεν φταίνε τσεκαρισμένες,Mobo δεν φταίει τσεκαρισμένο...Δοκίμασα το TAEP(Trial and Error Procedure) και καμια συσκευή δεν παρουσίασε προβλήματα...Οποτε και θεωρητικά και πρακτικά πρέπει να είναι θέμα DRIVERS...κάνει conflict με μερικούς drivers...Επίσης όταν βρίσκομαι στηνεπιφάνεια εργασίας και λειτουργώ δη μου εμφανίζει καν το πρόβλημα αλλα...παρουσιάζεται μόλις παίζω FS2004 η μπλε οθόνες...κατά τη διάρκεια που παίζω mw βγάζει την μπλε οθονούλα και να τα μας...ξανά μάνα restart...Θα trelathwwwwwwwww.Epigwn βοήθεια παρακαλώ:S...Thank you Link to comment Share on other sites More sharing options...
tester21 Απρίλιος 7, 2007 #9 Κοινοποίηση Απρίλιος 7, 2007 εκανες format να ξαναβαλεις windows? Link to comment Share on other sites More sharing options...
duncan1442169066 Απρίλιος 7, 2007 #10 Κοινοποίηση Απρίλιος 7, 2007 1ο) στα windows πήγενε και δες στο διαχείριση υλικού στην καρτέλα πόροι σε όλες τις συσκευές αν σου βγάζει conflict εκεί 2ο) Κάνε reset στην μητρική3ο) Μπένα στο bios και κάνε disable την παράλληλη θύρα , τις com σειριακές και ότι συσκευές δεν χρησιμοποιείς π.χ. firewire κάρτα ήχου onboard , κλπ. , αλλιως αν σε αφήνει να αλλάξεις απο μόνος σου τα irq βάλτα διαφορετικά Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.