Seeker Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 4, 2005 #1 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 4, 2005 Γίνεται να τεστάρω τον θόρυβο που κάνει ένα τροφοδοτικό ΧΩΡΙΣ να το συνδέσω στην μητρική? Δηλαδή απλά βάζοντας το στην μπρίζα? Μήπως κάνω [edit (βελτιώθηκε η λέξη)]βλακεία[/edit] και το κάψω?
Nik0s Φεβρουάριος 4, 2005 #2 Φεβρουάριος 4, 2005 Γίνεται -> πρέπει να βραχυκυκλώσεις στο atx βύσμα το πράσινο καλώδιο με ένα μαυρο.
Seeker Φεβρουάριος 4, 2005 Author #3 Φεβρουάριος 4, 2005 Το βραχυκύκλωμα μπορεί να γίνει με λεπτό σύρμα απο γυμνό καλώδιο (χαλκός)?
netman Φεβρουάριος 4, 2005 #4 Φεβρουάριος 4, 2005 Αρχική απάντηση από Seeker Το βραχυκύκλωμα μπορεί να γίνει με λεπτό σύρμα απο γυμνό καλώδιο (χαλκός)? Ναι, μπορεί να γίνει και με έναν συνδετήρα!
yanni Φεβρουάριος 4, 2005 #6 Φεβρουάριος 4, 2005 Βασικά δεν γίνεται.Το ότι θα το βάλεις μπροστά θα το βάλεις αλλά από την στιγμή που δεν θα υπάρχει φορτίο οι ανεμιστήρες του, μαντεύω, ότι θα δουλεύουν στις ελάχιστες στροφές.Βάζεις πάνω έναν overclocked Prescott και μια overclocked 6800Ultra και ..... τότε ξέρεις τι θόρυβο κάνει.
spc Φεβρουάριος 4, 2005 #7 Φεβρουάριος 4, 2005 Αρχική απάντηση από yanni Βασικά δεν γίνεται.Το ότι θα το βάλεις μπροστά θα το βάλεις αλλά από την στιγμή που δεν θα υπάρχει φορτίο οι ανεμιστήρες του, μαντεύω, ότι θα δουλεύουν στις ελάχιστες στροφές.Βάζεις πάνω έναν overclocked Prescott και μια overclocked 6800Ultra και ..... τότε ξέρεις τι θόρυβο κάνει. ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΒΑΛΕΙΣ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΤΗΡΑ ΓΙΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΤΥΧΗΜΑ!παιδιά, αυτά με τα τροφοδοτικά θέλουν προσοχή (ειδικά αν δεν έχεις κάποιες βασικές γνώσεις)
Seeker Φεβρουάριος 4, 2005 Author #8 Φεβρουάριος 4, 2005 Το δοκίμασα κάνοντας δύο συνδυασμούς, το πράσινο με ένα μαύρο και ξανά το πράσινο με το ακριβώς δίπλα του (επίσης μαύρο).Αποτέλεσμα: Στην αρχή νόμιζα πως το πείραμα απέτυχε. Δεν ακουγόταν κανένας ήχος και προφανώς το τροφοδοτικό δεν δούλευε. Απο τύχη πέρασα το χέρι μου δίπλα απο την τρύπα και ένιωσα ένα πολύ ελαφρύ ρεύμα αέρα. Το τροφοδοτικό ΔΟΥΛΕΥΕΙ και στους δύο συνδυασμούς. Και το καλύτερο? Ουτε που μπορώ να το ακούσω αν βάλω το αυτί μου δίπλα στον ανεμιστήρα!!!:happy2: :happy2: :happy2: Ευχαριστώ πολύ όλα τα παιδιά που βοήθησαν.
sotiris Φεβρουάριος 4, 2005 #9 Φεβρουάριος 4, 2005 ναι αλλά άμα του αυξήσεις το φορτίο θα κάνει πιο πολύ θόρυβο (αυτό που είπε ο yanni)
Seeker Φεβρουάριος 4, 2005 Author #10 Φεβρουάριος 4, 2005 Οι συσκευές που θα πάρει πάνω είναι ελάχιστες, και ο επεξεργαστής δεν είναι intel έτσι δεν νομίζω να με ενοχλήσει καθόλου ο θόρυβος.
Seeker Μάϊος 4, 2005 Author #11 Μάϊος 4, 2005 Λοιπόν, επανέρχομαι στο θέμα μιάς και το παραπάνω τροφοδοτικό (Innovator) πάει για αντικατάσταση απο ένα καλύτερο (Chieftec). Επειδή δεν θέλω να πετάξω/κρατήσω στην άκρη το τρέχον τροφοδοτικό, και επειδή μου περισσεύουν 4-5 FANs λέω να φτιάξω ένα mini σύστημα εξωτερικής ψύξης (πατέντα) Θα ενώσω δηλαδή τα FANs σε ένα τετράγωνο (δηλαδή κάθε πλευρά θα είναι 8cm+8cm=16cm) και θα τα βάλω να χτυπάνε πάνω στο ανοιχτό case με τροφοδοσία απο το μη-συνδεμένο τροφοδοτικό. Και η ερώτησή μου είναι: εφόσον θα το δουλεύω το τροφοδοτικό (χωρίς να το έχω στην μητρική φυσικά αφού θα είναι αυτόνομο) πολλές ώρες, μήπως υπάρχει κίνδυνος υπερθέρμανσης του συνδετήρα και γίνει καμιά ζημιά?
Qlim4X Μάϊος 4, 2005 #12 Μάϊος 4, 2005 Αρχική απάντηση από Seekerμήπως υπάρχει κίνδυνος υπερθέρμανσης του συνδετήρα και γίνει καμιά ζημιά? δεν το νομιζω γιατι καποτε δουλευα ετσι ενα τροφοδοτικο επι 24ωπο βασεος χωρις κανενα προβλημα
Myralis Μάϊος 4, 2005 #13 Μάϊος 4, 2005 Και γιατί να μην βάλεισ έναν ρελέ??? Να ανοίγει δηλαδη μαζί με το pc και χωρίσ συνδετήρεσ... Να ρωτήσω και εγω κάτι? Η μαμά ψύχτρα του πρέσκοτ στα 3Gh, ξέρeι κανένας πόσο θόρυβο κάνει σε full load? Πόσα Db δηλαδή για να μπορώ να συγκρίνω με τις ψύχτρες της αγορας....
Qlim4X Μάϊος 4, 2005 #14 Μάϊος 4, 2005 a Αρχική απάντηση από Myralis Και γιατί να μην βάλεισ έναν ρελέ??? Να ανοίγει δηλαδη μαζί με το pc και χωρίσ συνδετήρεσ... Να ρωτήσω και εγω κάτι? Η μαμά ψύχτρα του πρέσκοτ στα 3Gh, ξέρeι κανένας πόσο θόρυβο κάνει σε full load? Πόσα Db δηλαδή για να μπορώ να συγκρίνω με τις ψύχτρες της αγορας.... απο 32-40db κανουν
Myralis Μάϊος 4, 2005 #15 Μάϊος 4, 2005 χμμμ Δηλαδή υπαρχουνι ψυχτρες της αγοράς που κανουν περισσοτερο θόρυβο
Qlim4X Μάϊος 4, 2005 #16 Μάϊος 4, 2005 η δικια μου πχXP-120 + DELTA 120mm =>54dbθα σου παρει τα αυτια
Seeker Μάϊος 5, 2005 Author #17 Μάϊος 5, 2005 Αρχική απάντηση από MyralisΝα ρωτήσω και εγω κάτι? Η μαμά ψύχτρα του πρέσκοτ στα 3Gh, ξέρeι κανένας πόσο θόρυβο κάνει σε full load? Πόσα Db δηλαδή για να μπορώ να συγκρίνω με τις ψύχτρες της αγορας.... Εχμ, "Γίνεται να τσεκάρω τον θόρυβο που βγάζει το τροφοδοτικό (χωρίς μητρική)?" το θέμα δεν έχει ιδιαίτερη σχέση με τα db της ψύκτρας του pres-hot. Δεν πειράζει εμένα αλλά αν κάποιος κάνει αναζήτηση για παρόμοιο θέμα δεν νομίζω να περιμένει να διαβάσει για την XP120 και λοιπά σχετικά... Να ανοίγει δηλαδη μαζί με το pc και χωρίσ συνδετήρεσ... Γιατί έτσι δεν συμφέρει απο άποψη ευελιξίας, θέλω να μπορώ να το μετακινώ μακριά απο το κουτί αν χρειαστεί χωρίς να έχω περιορισμούς.
helloween Μάϊος 18, 2005 #18 Μάϊος 18, 2005 Παντώς αν έχεις πάρει τόσο φόβο από τον θόρυβο των τροφοδοτικών υπάρχουν και τροφοδοτικά με υδρόψυξη ή κάτι ποιο προσιτό τα fanless. :banging:
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.