Jump to content

Γίνεται να τσεκάρω τον θόρυβο που βγάζει το τροφοδοτικό (χωρίς μητρική)?

Seeker

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Γίνεται να τεστάρω τον θόρυβο που κάνει ένα τροφοδοτικό ΧΩΡΙΣ να το συνδέσω στην μητρική? Δηλαδή απλά βάζοντας το στην μπρίζα? Μήπως κάνω [edit (βελτιώθηκε η λέξη)]βλακεία[/edit] και το κάψω?

Γίνεται -> πρέπει να βραχυκυκλώσεις στο atx βύσμα το πράσινο καλώδιο με ένα μαυρο.

Αρχική απάντηση από Seeker

Το βραχυκύκλωμα μπορεί να γίνει με λεπτό σύρμα απο γυμνό καλώδιο (χαλκός)?

Ναι, μπορεί να γίνει και με έναν συνδετήρα!

Βασικά δεν γίνεται.

Το ότι θα το βάλεις μπροστά θα το βάλεις αλλά από την στιγμή που δεν θα υπάρχει φορτίο οι ανεμιστήρες του, μαντεύω, ότι θα δουλεύουν στις ελάχιστες στροφές.

Βάζεις πάνω έναν overclocked Prescott και μια overclocked 6800Ultra και ..... τότε ξέρεις τι θόρυβο κάνει.

Αρχική απάντηση από yanni

Βασικά δεν γίνεται.

Το ότι θα το βάλεις μπροστά θα το βάλεις αλλά από την στιγμή που δεν θα υπάρχει φορτίο οι ανεμιστήρες του, μαντεύω, ότι θα δουλεύουν στις ελάχιστες στροφές.

Βάζεις πάνω έναν overclocked Prescott και μια overclocked 6800Ultra και ..... τότε ξέρεις τι θόρυβο κάνει.

ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΒΑΛΕΙΣ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΤΗΡΑ ΓΙΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΤΥΧΗΜΑ!

παιδιά, αυτά με τα τροφοδοτικά θέλουν προσοχή (ειδικά αν δεν έχεις κάποιες βασικές γνώσεις)

Το δοκίμασα κάνοντας δύο συνδυασμούς, το πράσινο με ένα μαύρο και ξανά το πράσινο με το ακριβώς δίπλα του (επίσης μαύρο).

Αποτέλεσμα: Στην αρχή νόμιζα πως το πείραμα απέτυχε. Δεν ακουγόταν κανένας ήχος και προφανώς το τροφοδοτικό δεν δούλευε. Απο τύχη πέρασα το χέρι μου δίπλα απο την τρύπα και ένιωσα ένα πολύ ελαφρύ ρεύμα αέρα. Το τροφοδοτικό ΔΟΥΛΕΥΕΙ και στους δύο συνδυασμούς. Και το καλύτερο? Ουτε που μπορώ να το ακούσω αν βάλω το αυτί μου δίπλα στον ανεμιστήρα!!!:happy2: :happy2: :happy2:

Ευχαριστώ πολύ όλα τα παιδιά που βοήθησαν.

ναι αλλά άμα του αυξήσεις το φορτίο θα κάνει πιο πολύ θόρυβο (αυτό που είπε ο yanni)

Οι συσκευές που θα πάρει πάνω είναι ελάχιστες, και ο επεξεργαστής δεν είναι intel έτσι δεν νομίζω να με ενοχλήσει καθόλου ο θόρυβος.

• 3 months later...

Λοιπόν, επανέρχομαι στο θέμα μιάς και το παραπάνω τροφοδοτικό (Innovator) πάει για αντικατάσταση απο ένα καλύτερο (Chieftec). Επειδή δεν θέλω να πετάξω/κρατήσω στην άκρη το τρέχον τροφοδοτικό, και επειδή μου περισσεύουν 4-5 FANs λέω να φτιάξω ένα mini σύστημα εξωτερικής ψύξης (πατέντα) :D

Θα ενώσω δηλαδή τα FANs σε ένα τετράγωνο (δηλαδή κάθε πλευρά θα είναι 8cm+8cm=16cm) και θα τα βάλω να χτυπάνε πάνω στο ανοιχτό case με τροφοδοσία απο το μη-συνδεμένο τροφοδοτικό.

Και η ερώτησή μου είναι: εφόσον θα το δουλεύω το τροφοδοτικό (χωρίς να το έχω στην μητρική φυσικά αφού θα είναι αυτόνομο) πολλές ώρες, μήπως υπάρχει κίνδυνος υπερθέρμανσης του συνδετήρα και γίνει καμιά ζημιά?

Αρχική απάντηση από Seeker

μήπως υπάρχει κίνδυνος υπερθέρμανσης του συνδετήρα και γίνει καμιά ζημιά?

δεν το νομιζω γιατι καποτε δουλευα ετσι ενα τροφοδοτικο επι 24ωπο βασεος χωρις κανενα προβλημα

Και γιατί να μην βάλεισ έναν ρελέ???

:happy:

Να ανοίγει δηλαδη μαζί με το pc και χωρίσ συνδετήρεσ...

Να ρωτήσω και εγω κάτι? Η μαμά ψύχτρα του πρέσκοτ στα 3Gh, ξέρeι κανένας πόσο θόρυβο κάνει σε full load? Πόσα Db δηλαδή για να μπορώ να συγκρίνω με τις ψύχτρες της αγορας.... :help:

a

Αρχική απάντηση από Myralis

Και γιατί να μην βάλεισ έναν ρελέ???

:happy:

Να ρωτήσω και εγω κάτι? Η μαμά ψύχτρα του πρέσκοτ στα 3Gh, ξέρeι κανένας πόσο θόρυβο κάνει σε full load? Πόσα Db δηλαδή για να μπορώ να συγκρίνω με τις ψύχτρες της αγορας.... :help:

απο 32-40db κανουν

χμμμ Δηλαδή υπαρχουνι ψυχτρες της αγοράς που κανουν περισσοτερο θόρυβο

Αρχική απάντηση από Myralis

Εχμ, "Γίνεται να τσεκάρω τον θόρυβο που βγάζει το τροφοδοτικό (χωρίς μητρική)?" το θέμα δεν έχει ιδιαίτερη σχέση με τα db της ψύκτρας του pres-hot. Δεν πειράζει εμένα αλλά αν κάποιος κάνει αναζήτηση για παρόμοιο θέμα δεν νομίζω να περιμένει να διαβάσει για την XP120 και λοιπά σχετικά...

Γιατί έτσι δεν συμφέρει απο άποψη ευελιξίας, θέλω να μπορώ να το μετακινώ μακριά απο το κουτί αν χρειαστεί χωρίς να έχω περιορισμούς.

• 2 weeks later...

Παντώς αν έχεις πάρει τόσο φόβο από τον θόρυβο των τροφοδοτικών υπάρχουν και τροφοδοτικά με υδρόψυξη ή κάτι ποιο προσιτό τα fanless. :banging:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.