Jump to content

Τέλος εποχής για τους "γρήγορους" μαγνητικούς δίσκους (Μέρος 2)

Recommended Posts

SSD vs HDD στο θέμα λειτουργικού πάντως για να λέμε την αλήθεια δεν υφίσταται.

Οποιονδήποτε, ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ σκληρό δίσκο και να βάλεις κανένας μα κανένας δεν πλησιάζει καν την αίσθηση και την αποκρισιμότητα που αποκτά το λειτουργικό με έναν καλό SSD ( Intel SLC/MLC, Samsung MLC/SLC, Mtron, OCZ Vertex, MemoRight GT SLC )

• Replies 394
  • Created
  • Last Reply
Αφού βλέπω ότι πήγαμε σε 1.5ΤΒ συνολική χωρητικότητα

Intel 80GB SSD --> 200

WD 1.5TB ---> 130

Σύνολο 330Ε για 1.6ΤΒ = 0.2 Ε/GB και μετά θα συζητήσουμε για το ποιό σύστημα είναι πιο γρήγορο ΄-)

Επειδή έβαλες στην μέση έναν 1.5TB το κόστος σου επηρεάστηκε στο 0.2Ευρώ/GB, για βάλε άλλον έναν 80GB SSD να δεις πως στο σύνολο θα τιναχθεί στα ύψη.

Και ακόμη οι SSD δεν είναι για ΟΛΟΥΣ προσιτοί, πολλοί κάνουν την δουλειά τους με 2 μαγνητικούς σε raid.

Στον raptor μπορείς να βάλεις ανάμεσα στα 150-300GB single η 300-600GB raid0 περισσότερα στο λειτουργικό από ότι με 80GB η 160GB SSD.(στους περισσότερους τους φτάνει και τους περισσεύει ο συνδυασμός του raptor)

Εγώ ζήτησα configuration με συνολική χωρητικότητα 1ΤΒ και εσύ μου έβαλες 1.5ΤΒ. Για να μην έχουμε κουβέντες με διαφορετικές χωρητικότητες έβαλα και έναν δίσκο αντίστοιχης χωρητικότητας.

Το θέμα είναι το τέλος των "γρήγορων" μαγνητικών δίσκων και από ότι φαίνεται μόνος σου τους έδωσες την χαριστική βολή.

Εγώ ζήτησα configuration με συνολική χωρητικότητα 1ΤΒ και εσύ μου έβαλες 1.5ΤΒ. Για να μην έχουμε κουβέντες με διαφορετικές χωρητικότητες έβαλα και έναν δίσκο αντίστοιχης χωρητικότητας.
Αν είσαι τόσο καρφωμένος με το 1TB πάμε πάλι

velociraptor

188.96*2 = 377.92Ευρώ / 600GB = 0.62986Ευρώ/GB

Western Digital RE3 500GB

68Ευρώ / 500GB = 0.136Ευρώ/GB

Σύνολο 1,1(για να το πλησιάσω ποιο πολύ στο 1TB)

Το θέμα είναι το τέλος των "γρήγορων" μαγνητικών δίσκων και από ότι φαίνεται μόνος σου τους έδωσες την χαριστική βολή.

Που την είδες την χαριστική βολή όταν ο intel 80GB μόνος του πάει 2,5625Ευρώ/GB και με την ίδια τιμή αγοράζεις raptor 300GB με 0.62986Ευρώ/GB; ακόμη υπάρχει κοινό που τους φτάνει και τους περισσεύει ο raptor για αυτά που κάνουν, και εγώ ακόμη raptor θα επέλεγα, αυτό γράφω στο προηγούμενο post μου.

για να μην πάνε χαμένοι οι υπολογισμοί μου για όσους ψάχνουν :

Western Digital RE3 750 GB

104,30 / 750GB = 0.13906Ευρώ/GB

Κανείς δεν πρόκειται να έχει μόνο έναν Raptor ή μόνο έναν SSD (μόνος σου έβαλες 1.5ΤΒ για σύστημα! ενώ είπα μόνο 1ΤΒ μιας και τόσα έχει η πλειονότητα).

Υπολόγισε το συνολικό κόστος/GB στο σύστημα για να δεις ότι τους αποτελείωσες κανονικά τους Raptor.

Από ότι φαίνεται η καλύτερη επιλογή τελικά (από άποψη απόδοσης/κόστος) είναι σύστημα με SSD + κάποιον μεγάλο μαγνητικό δίσκο.

Πιστεύει κανείς ότι θα υπάρξουν νέες εκδόσεις Raptor?

Ακριβώς. Τέρμα οι "γρήγοροι" μαγνητικοί.

από pokemon

Στους velociraptor

Στον 1TB RE3

132,97  / 1000GB = 0.13297Ευρώ / GB

Σύνολο 1,6ΤB με κόστος 510,89 Ευρώ. Καθόλου άσχημα και υπόψιν ότι η Raid edition σειρά θεωρείται και αυτή ως γρήγορος μαγνητικός, δεν είναι μόνο ο raptor γρήγορος.

Και κόστος για συνδυασμό SSD+μαγνητικό

Intel 80GB

WD 1.5TB

1.6TB με κόστος 330 Ευρώ!

από tristeno ;-)

και καιρός για sticky με 11Κ views

Όταν οι χρήστες επιλέξουν να αγοράζουν μόνο ssd τότε θα έχουν τελειώσει. Αν και έστω ένας χρήστης το επιλέγει τότε δεν έχουν τελειώσει...

Ακριβώς. Τέρμα οι "γρήγοροι" μαγνητικοί.

Και κόστος για συνδυασμό SSD+μαγνητικό

Intel 80GB

WD 1.5TB

1.6TB με κόστος 330 Ευρώ!

από tristeno ;-)

και καιρός για sticky με 11Κ views

Ναι αλλά πρέπει να αλλάξεις τον τίτλο αφού και οι SSD είναι spinless μαγνητικά μέσα αποθήκευσης.

Στο lab υπάρχει poll όπου έχουν ψηφίσει τους τελευταίους 4 μήνες περίπου 1600 άτομα. Από αυτά περίπου το 90% δεν έχει πάρει SSD ή δεν παίρνει SSD διότι θεωρεί ότι αυτοί έχουν χαμηλή χωρητικότητα, υψηλή τιμή ή ανώριμη τεχνολογία, ενώ άλλο ένα 5% περίπου θεωρεί ότι δεν τους έχει ανάγκη.

Με βάση τα αποτελέσματα του παραπάνω poll, βλέπουμε ότι οι SSD, χρόνια μετά τις αρχικές προσπάθειες του δημιουργού του παρόντος thread να μας πείσει για το αντίθετο, δεν αποτελούν την βασική επιλογή σχεδόν του συνόλου των μελών ενός τεχνολογικού forum για τους παραπάνω λόγους, πόσο μάλλον του λοιπού καταναλωτικού κοινού. Πως μπορούμε να ισχυριστούμε λοιπόν ότι ισχύει ο τίτλος του παρόντως thread? Είναι προφανές ότι δεν μπορούμε.

Υ.Γ. Αυτά σαν μια σκέψη/άποψη. Τίποτα άλλο, ήδη κουράσα υπερβολικά τον moderator. Προτείνω να δούμε το θέμα ξανά σε 6-12 μήνες.

@john_dr

Γιάννη οφείλεις να παραδεχθείς ότι αν το thread παραμείνει ζωντανό για 6-7 χρόνια ακόμα, θα επαληθευθεί πλήρως.

@john_dr

Γιάννη οφείλεις να παραδεχθείς ότι αν το thread παραμείνει ζωντανό για 6-7 χρόνια ακόμα, θα επαληθευθεί πλήρως.

Δες το πρώτο μου post στην πρώτη σελίδα. Έχω βγει βέβαια λάθος ως προς την πρόβλεψη της ημερομηνίας, αλλά ουσιαστικά και εγώ αυτό το πράγμα λέω.

Το θέμα της ταχύτητας είναι τελειωμένο πλέον εκτός αν υπάρχει κάποιος που να υποστηρίζει το αντίθετο.

Υπάρχει? ΄-)

ΝΑΙ ΕΓΩ

Σε αυτό που είπα ποιο πάνω, στην σύνθεση, τα 600GB θα τα έχω για OS+προγράμματα και το 1TB για δεδομένα. Αν έχεις 80GB στριμωγμένα για λειτουργικό και εγκαθιστάς όλα στον σχετικά αργό 1.5TB(για την απλή σειρά θα εννοείς όχι την Raid edition) έχεις χειρότερο συνδυασμό όχι καλύτερο όπως νομίζεις ΕΣΥ. Αν έχεις μάθει στα ατελείωτα GB δύσκολο να πας σε SSD.

Μόνος μιλάς μόνος απαντάς.. για να είμαι ειλικρινής μαζί σου(μου το έχουν πει και άλλοι δεν τα λέω μόνο εγώ). Οι γρήγοροι μαγνητικοί εξυπηρετούν πολύ καλά και σήμερα και στα επόμενα 3-4 χρόνια πολλούς χρήστες και μέσα από αυτούς είναι οι Gamers, Ο SSD θα εξυπηρετούσε φωτογράφο που θα έχει 1-2 να δουλεύουν(OS+programs+pagefile ο 1ος, εικόνες στον 2ο).

Και ο κάθε ένας αγοράζει με τα κριτήρια του. Τον συνδυασμό με τον raptor με ενδιέφερε αλλά έχω μεγαλύτερα έξοδα από αυτό. Επίσης: είναι τυχαίο που δεν έχω δει ακόμη SSD με SAS πρωτόκολλο; δεν νομίζω..

Σε αφήνω να μου δείξεις ένα link ή ένα από τα άπειρα thread που υπάρχουν ήδη που να δείχνει έναν raptor να είναι πιο γρήγορος από έναν X25 πχ.

Άντε να το δούμε και αυτό ΄-)

tristeno added 12 Minutes and 22 Seconds later...

Να δώσω εγώ λοιπόν ένα Intel vs VRaptor RAID0 και όταν βρεις το δικό τα ξαναλέμε.

΄-)

http://www.legitreviews.com/article/788/6/

(ΥΓ τι έγινε βρε παιδιά και χάσαμε την μπάλα?):041:

Σε αφήνω να μου δείξεις ένα link ή ένα από τα άπειρα thread που υπάρχουν ήδη που να δείχνει έναν raptor να είναι πιο γρήγορος από έναν X25 πχ.

Άντε να το δούμε και αυτό ΄-)

Ξεχνάς να διαβάσεις το post μου, και εκτός αυτού : ποιος δίνει τόσα λεφτά στον X-25 όταν έχει μάθει να τρώει 80+ για λειτουργικό και προγράμματα με παιχνίδια μαζί; όταν έρθει με το καλό 3η 4η και 5η γενιά τα ξαναλέμε. Εγώ δεν έθαψα τους X-25, είπα που και ποιος τους χρειάζεται ΤΩΡΑ.(ξανά διάβασε το post μου πριν). Και επίσης αυτός που παίζει παιχνίδια τι θα πάρει; 4870Χ2 η 80άρι για καλά fps;:042:(εδώ γελάμε, γιατί πολύ απλά τον SSD δεν τον χρειάζεται ο απλός χρήστης που παίζει games, με μόνη εξαίρεση τους enthusiast που ξέρουμε ότι τα σκάνε).

Μόνος σου τα είπες. Να σου βάλω και έναν δεύτερο Intel σε Raid για να έχουμε το ίδιο κόστος πάνω κάτω :041::041:

Κόστος για velociraptor + άλλο μαγνητικό

Στον 1TB RE3

132,97 € / 1000GB = 0.13297Ευρώ / GB

Σύνολο 1,6ΤB με κόστος 510,89 Ευρώ.

Κόστος για συνδυασμό SSD+μαγνητικό

Intel 80GB

WD 1.5TB

1.6TB με κόστος 330 Ευρώ

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.