Candyman1442169163 Απρίλιος 10, 2007 #61 Απρίλιος 10, 2007 Για το silverstone λες; Καλά μην τρελλαίνεσαι... δίκιο έχεις φυσικά και δεν θα κρατήσει το rail. Eπειδή όμως μάλλον ο μετασχηματιστής είναι ένας, θα τραβήξει από άλλη 12άρα μονάχο του (γιατί σε αυτές τις περιπτώσεις οι 12άρες δεν είναι πραγματικά ανεξάρτητες).Δεν σημαίνει ότι επειδή έχουν βάλει τα βύσματα ότι θα σηκώσει και τόσες συσκευές. Λες να τα υπολογίζουν πάντα; Χμμ, εγώ δεν το πιστεύω. Γι'αυτό προτιμώ κατασκευαστές που τους ξέρω και έχω δει το τροφοδοτικό εκ των εσω.Εγώ θα σου έλεγα να παραγγειλεις κανένα από εξωτερικό γιατί στο ελλαντα ακόμα δεν έχουν μάθει π.χ. την Acbel Polytech. Την Athena-Tech US που φτιάχνει τροφοδοτικά βαρβάτα (είδες το λινκ να υποθέσω) δεν την ξέρει κανείς. Και μου έρχονται μετά μερικοί εισαγωγείς και μου πλασάρουνε για κορυφαία τροφοδοτικά κάτι π.χ. Tagan, κάτι Corsair (που είναι και rebranded) και με τσατίζουνε...
Candyman1442169163 Απρίλιος 10, 2007 #63 Απρίλιος 10, 2007 Χμμμμ..... χμμμμ...... Γιατί δεν στέλνεις ένα email στην etasis? Είναι ιδιάζουσα περίπτωση το μηχάνημά σου. Εγώ λέω να πάρεις κανά χιλιάρι να είσαι μέσα και να συνδέσεις 4 SATA με sata connectors και τους υπόλοιπους με 4-pin molex (για να κατανείμεις το load). Δυστυχώς στην φάση που είσαι, σε βλέπω για 'buy & try'.
vgiozo Απρίλιος 10, 2007 Author #64 Απρίλιος 10, 2007 Cherchez l' argent φάση δλδ...Τα χρειάζομαι όμως τόσα watt; Αυτό είναι ένα ερώτημα που τίθεται βεβαια αφ' ης στιγμής υπολογιστεί και ληφθεί υπ 'όψη το κόστος ενός τέτοιου τροφοδοτικού ίσως κι απο μια νοοτροπία περιορισμού του μη χρηστικού ή μη χρήσιμου...Αν το Silverstone Olympia 1000W έκανε 120€, δεν θα το συζητούσαμε...όπως με βλέπω, μάλλον θα "ριψοκινδυνέψω" με κανά τροφοδοτικό με μονή γραμμή...Βέβαια μέχρι να συγκεντρωθούν τα χρηματα για νέο τροφοδοτικό τώρα που έχουμε βγεί στο ενοίκιο πάλι, ενδέχεται να έχει αλλάξει και η τεχνολογία των τροφοδοτικών....Εγώ λέω να πάρεις κανά χιλιάρι να είσαι μέσα και να συνδέσεις 4 SATA με sata connectors και τους υπόλοιπους με 4-pin molexΠρόσθεσε άλλους δύο στην εξίσωση...8 sata συνδέσεις δίνει το Ετασις, που εκ των πραγμάτων συνεπάγεται ότι θα χρησιμοποιούσα και 2 μόλεξ...μόνο που μόλεξ και σατα είναι στην 4η 12άρα...οπότε δώρον άδωρον...
tristeno1416003162 Απρίλιος 10, 2007 #65 Απρίλιος 10, 2007 Για πόση συνολική χωρητικότητα μιλάμε (δεν νομίζω να είσαι πάνω από 2ΤΒ) γιατί είμαι σίγουρος ότι μπορείς να κάνεις την ίδια δουλειά με λιγότερους δίσκους και να γλιτώσεις τροφοδοτικά κτλ.
vgiozo Απρίλιος 10, 2007 Author #66 Απρίλιος 10, 2007 Να σου πώ...σ' αυτούς τους 10 δίσκους, υπάρχουν συνολικά πλέον (μετά απο "εκκαθαρίσεις") 300 γίγα ελεύθερα (μπορούν να φύγουν άλλα 50gb περίπου αν κωδικοποιηθούν σε Η264 κάποιες εκπομπές που έχουν γραφεί σε mpeg2* )...απ' αυτά τα 120 είναι σ' έναν δίσκο που έχω για εγγραφές απο τη τηλεόραση και εξαγωγή/κωδικοποίηση ταινιών......τα υπόλοιπα είναι διασκορπισμένα σε δίσκους που σιγά σιγά γεμίζουν...πάνω κάτω 5 γίγα κατεβαίνουν καθε μέρα....δλδ μπορώ να "ξεφορτωθώ" ένα δίσκο, γεμίζοντας πλήρως τους άλλους, μετά όμως δεν θα έχω χώρο για προσθήκες, ούτε εγγραφές κοκ...*Αυτή τη διαδικασία την άρχισα, αλλά τη σταμάτησα λόγω "ασταθειών" - κολλημάτων κατά τη κωδικοποίηση που περιέργως ΔΕΝ κατάφερα να αναπαραγάγω τρέχοντας Prime, 3dMark, memtest, s&m...μπορεί να ήταν και θέμα λογισμικού ή να είχε να κάνει και με το τροφοδοτικό και τη τροφοδοσία των δίσκων...
tristeno1416003162 Απρίλιος 10, 2007 #67 Απρίλιος 10, 2007 Λέω πόσο χώρο καταλαμβάνουν συνολικά. Γιατί αν είναι να έχεις 2ΤΒ σε 10 δίσκους των 200GB τότε πούλα τους όπως είναι και πάρε 2-3 μεγάλους δίσκους.
vgiozo Απρίλιος 10, 2007 Author #68 Απρίλιος 10, 2007 Συνολικά 2.8ΤΒ + ...Αυτό που λες το κάνω και το έχω συζητήσει στο φόρουμ αλλά θέλει αφενός και παραπάνω χρήματα να δοθούν μαζεμένα + θέλει και πολύ χρόνοΕχει γίνει μια φορά αντικαθιστώντας 4 200άρηδες με 3 320άρηδες ΣΑΤΑ, αλλά πάντα πρέπει να προσθέτω κάτι και δεν μπορώ να το κάνω μαζεμένα για όλους αφενός, αφετέρου κι αυτή η λύση έχει ημερομηνία λήξης, όταν θα γεμίζουν κι οι νέοι...δλδ η επένδυση σ' ένα τροφοδοτικό που θα κρατήσει 8-10 δίσκους είναι μακροχρόνια συμφέρουσα...αλλιώς κατά περιόδους θα έχω προβλήματα...Δεν περίμενα ο 400άρης να γεμίσει τόσο γρήγορα, αλλά έχω πρόσβαση κατά καιρούς σε πανεπιστημιακό δίκτυο με τρελές ταχύτητες, και γίνομαι άπληστος...Στη πράξη τους 300άρηδες και 320άρηδες δεν μπορώ να τους πουλήσω για πάνω απο 60-70€...έστω 65€ μέσος όρος για 9 δίσκους (θα κρατήσω εκείνον του λειτουργικού)9 x 65 = 585€Και θα χρειαστώ μάλλον 6 500άρηδες (αν υπολογίσει κανείς ότι χάνεται κι ενα ποσοστό με το φορματ)6 x 135 = 810€Υπάρχει μια διαφορά 225€ και πάλι οι δίσκοι θα είναι 7 ( 7 x 2.8A = 19.6A σε απαιτήσεις γραμμής)Μόνο με 1ΤΒ δίσκους σώζομαι αλλά $$$
tristeno1416003162 Απρίλιος 10, 2007 #69 Απρίλιος 10, 2007 Αντικαθιστάς με δίσκους τουλάχιστον διπλάσιας χωρητικότητας. Από 200-->320 δεν ήταν η καλύτερη λύση.Το κόστος /GB είναι μικρότερου στους μεγάλους δίσκους και μερικές φορές αξίζει να πας μια σκάλα ακόμη παραπάνω για να έχεις μεγαλύτερο βάθος χρόνου.
vgiozo Απρίλιος 10, 2007 Author #70 Απρίλιος 10, 2007 Με τη διαμεσολάβηση πάντα των οικονομικών δυνατοτήτων...όταν άλλαξα τους 200άρηδες ήθελα 300€ για έναν 400άρη αν όχι παραπάνω...Αυτή τη στιγμή οι 500άρηδες είναι καλή λύση, αλλά πάλι θα χρειαστώ αρκετούς δίσκους...Το να περάσω σε 750άρηδες ίσως είναι η ιδανική λύση, αλλά συσσωρεύεται ένα αρκετά μεγάλο ποσό που θα πρέπει να βάλω απο τη τσέπη μου για τη μετάβαση...συνεπώς δεν ειναι πρακτικό...Αν μπορουσα να το κάνω δλδ, πιο εύκολα θα πήγαινα σε 1000άρη τροφοδοτικό...
tristeno1416003162 Απρίλιος 10, 2007 #71 Απρίλιος 10, 2007 Εγώ θα πουλούσα 4 160ρηδες πχ με 30€/έκαστον και θα αγόραζα έναν 750ρη. Μην μου πεις ότι η διαφορά είναι μεγάλη.
Candyman1442169163 Απρίλιος 10, 2007 #72 Απρίλιος 10, 2007 Όπως και να 'χει οι δίσκοι είναι πολλοί. Δηλαδή ακόμα και οι servers που έχουν πολλούς δίσκους έχουν και τροφοδοτικά τύπου redundant. Απλά σε desktop συστήματα είναι πρόβλημα τόσοι δίσκοι.Πιστεύω κι εγώ ότι θα ήταν καλύτερα να κοίταγες προς την λογική των λιγότερων & μεγαλύτερων δίσκων.
vgiozo Απρίλιος 10, 2007 Author #73 Απρίλιος 10, 2007 Εγώ θα πουλούσα 4 160ρηδες πχ με 30€/έκαστον και θα αγόραζα έναν 750ρη. Μην μου πεις ότι η διαφορά είναι μεγάλη.Ας το δούμε λίγο στη πράξη και για τα μεγέθη που μας αφορούν......θα χρειαστώ 4 x 750gb δίσκους που σημαίνει 1200€ (4x300€)...απο τα 585€ το μέγιστο που θα μού απέδιδε η πώληση των υπαρχοντων σκληρών δίσκων σου φαίνεται μικρή η διαφορά;Εμενα με τσούζει λίγο...οι 750άρηδες σκληροί είναι οι ακριβοί της αγοράς αυτή τη στιγμή, και χρειάζομαι πολλούς όχι έναν, οπότε σαφώς κι η αναλογία δεν στέκει...Πιστεύω κι εγώ ότι θα ήταν καλύτερα να κοίταγες προς την λογική των λιγότερων & μεγαλύτερων δίσκων.Στα συμφραζόμενα τιμών και οικονομικών δυνατοτήτων όμως δεν είναι δυνατόν να ανατραπεί το καθεστώς της ύπαρξης πολλών δίσκων στο σύστημά μου...Ακόμη και με 500άρηδες που θα μπορούσε να γινει, έστω και 750άρηδες, θα είχα 5-7 που για έναν προσωπικό υπολογιστή είναι πάλι αρκετοί...έρχεται και το υψηλής ευκρίνειας βίντεο και τρέχα γύρευε...Θα έπρεπε να είχα τεράστιο κεφάλαιο για να μπορώ να έχω πάντα το μεγιστο 4-5 δίσκους στο σύστημά μου...η αγορά ενός ισχυρού τροφοδοτικου εν προκειμένω είναι απαραίτητη...κατα τ' άλλα δεν διαφωνώ μαζί σας...τη λογική μου (σε σχέση πάντα με τα οικονομικά μου) την έχω εκθέσει εδώ, για να μην επαναλαμβανόμαστεhttp://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=31086
Candyman1442169163 Απρίλιος 10, 2007 #74 Απρίλιος 10, 2007 Νομίζω ότι έχεις φάει χοντρό πακέτο τελικά... Μάλλον θα πρέπει τελικά κάπου να κάνεις κάποια παραχώρηση...
tristeno1416003162 Απρίλιος 10, 2007 #75 Απρίλιος 10, 2007 Μα ήδη πληρώνεις επιπλέον για τροφοδοτικά, κάρτες PCI (θα σου τελειώσουν και οι θύρες κάποτε).Με 400Ε διαφορά (οι 750 περισσότερο παίζουν κοντά στα 250Ε=1000Ε-600Ε οι παλιοί) παίρνεις1) Καινούργιους δίσκους με εγγυήσεις κτλ2) Πιο γρήγορους, μικρότερης κατανάλωσης, θορύβου κτλ3) Δεν θα χρειαστείς τροφοδοτικά, κάρτες κτλ.
vgiozo Απρίλιος 10, 2007 Author #76 Απρίλιος 10, 2007 Το τροφοδοτικό θα στοιχίσει <200€ και εφόσον είναι καθεστώς πλέον η ύπαρξη πολλών δίσκων στο σύστημα, είναι και μακροπρόθεσμη επένδυση στη καλή του λειτουργία...έχω αυτή τη στιγμή όσους ελεγκτές θέλω, για την ακρίβεια έναν σε Pci, αλλά και να χρειαζόμουν κι άλλον, η τιμή του δεν θα υπερέβαινε τα 40€ για τέσσερις θύρες...Εψαξα και είδα ότι στο Πλαίσιο οι Seagate 750 έχουν 229€...δλδ 916€...Και πάλι είναι 330€ διαφορά, έναντι των <200€ που θα στοίχιζε το τροφοδοτικό...Φαίνεται πιο κοντά στις δυνατότητες μου, αλλά και πάλι, το τροφοδοτικό κάποια στιγμή θα αλλαχθεί...Επίσης οι περισσότεροι σκληροί είναι αρκετά καινουριοι, είναι αποθηκευτικός χώρος, οπότε η διαφορά στη ταχύτητα δεν είναι και μεγάλης σημσίας, όση διαφορά θα μπορούσε να έχει...Εχουν χαμηλότερη κατανάλωση οι 750άρηδες απο τους 320ρηδες Seagate (και οι δύο 7200.10) και τους Maxtor Maxline;Ολοι οι δίσκοι είναι επίσης ήσυχοι...επίσης 5 δίσκοι είναι πολύ φρέσκοι (μηνών) οι άλλοι ενός χρόνου το μέγιστο...δεν θα έχω μεγάλο όφελος απο την ανανεωμένη εγγύηση...αν τους πουλούσα σε 1,5 χρόνο απο τώρα, θα συμφωνουσα.
tristeno1416003162 Απρίλιος 10, 2007 #77 Απρίλιος 10, 2007 Οπότε μιλάμε ουσιαστικά για διαφορά 130€ ανάμεσα στις δυο επιλογές (καινούργιοι δίσκοι + καμμιά 200 επιπλέον GB από την μια και νέο PSU από την άλλη).Εγώ δεν θα το σκεφτόμουν καθόλου πάντως.
vgiozo Απρίλιος 10, 2007 Author #78 Απρίλιος 10, 2007 130€ διαφορά ανάμεσα σε επιλογές θα μπορούσε να ήταν κι αν αυτές ήταν 1000€ με 1130€......στην πράξη δεν θά πρεπε να μετράς τη διαφορά μεταξύ των δύο λύσεων, αλλά το ποσό που κάθε μια μού ζητάει να δαπανήσω...200 και 330Αυτά τα +130€ για μένα μεταφράζονται σε αναμονή για αγορά μέχρι το καλοκαιρι για τη μετάβαση...+ αν και πότε θα πωληθούν + η διαδικασία αντιγραφής......αυτός που θα τους αγόραζε θα έπρεπε να περιμένει να λαβω εγώ όλα τα χρήματα απο τις πωλήσεις, να αγοράσω τους νέους δίσκους με πληρωμή +330€ και μετά να του στειλω αυτό που αγόρασε...κι απο άποψη χρόνου και κόπου δεν βγαίνει...νά τανε Ιούλης ίσως να μην μ ένοιαζε και τόσο...
tristeno1416003162 Απρίλιος 10, 2007 #79 Απρίλιος 10, 2007 Νομίζω ότι περιμένοντας δεν πρόκειται να κερδίσεις τίποτα. Οι νέοι δίσκοι θα είναι φθηνότεροι βέβαια, αλλά και η αξία των δικών σου θα είναι ακόμα μικρότερη.Αν τώρα για 130€ πρέπει να περιμένεις το καλοκαίρι είναι άλλο θέμα. Για αυτό το ποσό η λύση των καινούργιων δίσκων είναι καλύτερη.
vgiozo Απρίλιος 10, 2007 Author #80 Απρίλιος 10, 2007 Μακάρι να γινοτανε tristeno...αν και νομίζω πως αν είχα χρήματα για τέτοιες αλλαγές, δεν θα το συζητουσα για 4 σελίδες...Να πώ την αλήθεια η φθηνότερη ίσως λυση θα ήταν να ακυρώσω την πώληση των υποσυστημάτων της αγγελίας μου, να αγοράσω μια κάρτα γραφικών της πλάκας και να πασάρω εκεί 3-4 δίσκους...Το σύστημα θα μπορούσα να το συνδέσω στην ίδια οθόνη και να το ανοίγω μόνο όταν ψάχνω για κάτι συγκεκριμένο (θα γέμιζα αυτούς τους δίσκους με τα αρχεία που χρησιμοποιώ λιγότερο, δλδ ταινίες...Αλλά έχω τη παραξενιά να τα θέλω στο ίδιο σύστημα...διαφορετικά θα μπορουσα να κάτσω να τα γράψω σε dvd...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.