Jump to content

Τυχαίες επανεκκινήσεις των XP...

vgiozo

Recommended Posts

Το SmartGuardian δείχνει αρκετά καλύτερη τάση...

...έχω και τρέχει το Prime - Blend Test εδω και ώρες και η τάση, όπως τη μετράει το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι 11.83...εδώ κι ένα πεντάλεπτο δεν έχει κουνήσει απ' αυτή την ένδειξη...

Για την +5 γραμμή το ΙΤΕ μετράει 4.91 και το s&m 5.1 και 11.60 για την 12άρα την ίδια στιγμή με το πρώτο...

Να υποθέσω ότι οι μετρήσεις του ΙΤΕ είναι πιο αξιόπιστες;

Αλλά αυτό που λες πρέπει να είναι η αιτία...νομίζω ότι κάπου είχα διαβάσει ότι αυτό συμβαίνει μερικές φορές σε τροφοδοτικά που έχουν +5Vsb κάτω απο 3Α το παθαίνουν αυτό...

Ή κάτι παρόμοιο για το ρεύμα που δίνουν στη μητρική, δεν είμαι σίγουρος...

Το Seasonic S12 600W δίνει 2Α...

Αν ήταν να πάρω τροφοδοτικό, ποιό θα προτείνατε απο τα κάτωθι:

- OCZ GameXtream 850W

- Etasis ET850W

- PcPower & Cooling 750W

- Thermaltake W0131 ToughPower 850W (ωραίες 12άρες)

- Tagan U25-700W

- Enermax 720W Infinity

- Silverstone 750W Olympia (μονή 12άρα στα 60Α)

Οι διαφορές στη τιμή μεταξύ των 700-800W είναι μικρές, οπότε στην υποθετική περίπτωση που έδινα μέχρι 200€, ποιό θα ήταν το καλύτερο; Το κριτήριο της ησυχίας δεν είναι απόλυτο, αλλά πολύ ψηλά ιεραρχικά. Επίσης δεν με ενδιαφέρει αν είναι modular

• Replies 86
  • Created
  • Last Reply
+5V - 30A, +3.3V - 30A, +12V - 18A, +12V2 - 18A, +12V3 - 30A, +12V4 - 30A, -12V - 0.8A, +5VSB - 3A.

Πολύ καλές θα έλεγα...ωστόσο είχα διαβάσει εδώ νομίζω ότι τα Thermaltake δεν έχουν συνήθως πολύ σταθερές τάσεις...το έχει δοκιμάσει κανείς το συγκεκριμένο;

Πάντως έχει πολύ καλά χαρακτηριστικά σε σχέση με τη τιμή του...δυστυχώς έχει μόνο ένα χρόνο εγγύηση...

Για το θέμα 1ας ισχυράς 12άρας γραμμής ή περισσοτέρων χαμηλότερης ισχύος στην ιστοσελίδα της PcPower and Cooling αναφέρεται:

ARE MULTIPLE 12-VOLT RAILS BETTER THAN A SINGLE 12-VOLT RAIL?

With all the hype about multiple 12-volt rails (ads claim that two rails is better than one, five is better than four, etc.), you’d think it was a better design. Unfortunately, it’s not!

Here are the facts: A large, single 12-volt rail (without a 240VA limit) can transfer 100% of the 12-volt output from the PSU to the computer, while a multi-rail 12-volt design has distribution losses of up to 30% of the power supply’s rating. Those losses occur because power literally gets “trapped” on under-utilized rails. For example, if the 12-volt rail that powers the CPU is rated for 17 amps and the CPU only uses 7A, the remaining 10A is unusable, since it is isolated from the rest of the system.

Since the maximum current from any one 12-volt rail of a multiple-rail PSU is limited to 20 amps (240VA / 12 volts = 20 amps), PCs with high-performance components that draw over 20 amps from the same rail are subject to over-current shutdowns. With power requirements for multiple processors and graphics cards continuing to grow, the multiple-rail design, with its 240VA limit per rail, is basically obsolete.

PC Power and Cooling is once again leading the industry. All of our power supplies now feature a large, single 12-volt rail. The design is favored by major processor and graphics companies, complies with EPS12V specs (the 240VA limit is not a requirement) and is approved by all major safety agencies such as UL and TUV.

Δοκιμή

http://www.pcper.com/article.php?aid=374

Δοκιμή για το Thermaltake

http://www.pcper.com/article.php?aid=358

- OCZ GameXtream 850W

- Etasis ET850W

- PcPower & Cooling 750W

- Thermaltake W0131 ToughPower 850W (ωραίες 12άρες)

- Tagan U25-700W

- Enermax 720W Infinity

- Silverstone 750W Olympia (μονή 12άρα στα 60Α)

Με την σειρά:

OCZ GameXtream 850W = το ξεχνάς

Etasis ET850W = εξαιρετικό, έχει λίγο χαμηλής ποιότητας κολλήσεις

PcPower & Cooling 750W = πολύ καλό αλλά ακριβόύτσικο

Thermaltake W0131 ToughPower 850W (ωραίες 12άρες) = άπαιχτο στα λεφτά του

Tagan U25-700W = το ξεχνάς

Enermax 720W Infinity = το ξεχνάς

Silverstone 750W Olympia = καλή περίπτωση

Εμίλησα...

Οπότε

- Etasis 850 (δεν με πειράζει η μέτρια εμφάνιση, και το Seasonic δεν είναι κανά κουκλί - πάντως σε μια δοκιμή έβγαζε efficiency κάτω απο 80%)

http://www.overclockersclub.com/reviews/et850w/

- PcPower & Cooling 750W (manufactured by Seasonic)

- Thermaltake W0131 850W (στο eshop λέει 1 χρόνο εγγύηση και στην ιστοσελίδα του συγκριτικού για το συγκεκριμένο λέει 5 χρόνια...γιατί τέτοια διαφορά; )

Αυτά με αυστηρά κριτήρια απόδοσης να υποθέσω...

Απο θόρυβο το Ετασις πώς πάει;

εγω πηρα το thermaltake 750W που ειναι ati crossfire certified με βαση τις συμβουλες του φιλου candyman και ειμαι απολυτα ευχαριστημενος εξαιρετικα σταθερεςτασεις εως ακίνητες αθορυβο ....και με πολλες 12αρες

Thermaltake W0131 ToughPower 850W (ωραίες 12άρες) = άπαιχτο στα λεφτά του

Remember, remember.... ???

Y.Γ. Για να μετρήσεις efficiency σωστά (αναφέρομαι στο www.overclockersclub.com) πρέπει να το κάνεις μετρώντας διάφορα φορτία από το μικρότερο στο μεγαλύτερο και βγάζεις μέσο όρο. Π.χ. μπορεί ένα 600άρι με φορτίο 300w να έχει efficiency 83% και στα 600 να έχει efficiency 79%. Στο συγκεκριμένο site δεν είχανε καν τον κατάλληλο εξοπλισμό για να το κάνουν αυτό. Επίσης ελάχιστα τροφοδοτικά ξεπερνάνε σε ΟΛΑ τα φορτία κατά μέσο όρο το 80%. Αντε να πάνε 81-82%. Ειναι μικρές διαφορές. Επίσης το efficiency δεν έχει να κάνει τόσο με την ποιότητα και την απόδοση του τροφοδοτικού αλλά καθαρά με το πως διαχειρίζεται την "ενέργεια" που πρέπει να κατανείμει. Δεν σημαίνει ότι ένα τροφοδοτικό με χαμηλότερο efficiency από ένα άλλο, ότι είναι γενικά χειρότερο.

"Γυρίζοντας" και ρωτώντας, μού προτείνανε, λόγω της υπαρξης πολλών δίσκων, να πάρω κάποιο τροφοδοτικό με μονή 12άρα γραμμή κι εν τέλει προσανατολίζομαι στο PcP&Cooling 750 Quad...

Μάλλον το Seasonic κάποιες φορές ζορίζεται να παράσχει την ισχύ για να τροφοδοτήσει 10 σκληρούς απο cold start...γι αυτό μάλλον και χάνονται περιοδικά...καλά θα ήταν πάντως να εμφανιστούν οι δύο δίσκοι που χάθηκαν τις επόμενες μέρες, γιατί έχω απαραίτητα έγγραφα εκεί (το κερατάκι μου μαμώ)

Πάντως έβγαλε - με τις νέες μνήμες - 24 ώρες Prime blend test με priority=2...

Kαλό σημάδι...μάλλον θα το αφήσω να βασανίζεται με μεμτεστ το βράδυ ή με s&m Cpu + mem...

Για αρχή γιατί δεν τσιμπάς ένα 300άρι του κιλού με 10 ευρά να βάλεις πάνω του τους 4-5 δίσκους να δεις αν υπάρχει διαφορά?

Γιατί δεν ξέρω πώς να κάνω αυτά τα κόλπα...και δεν έχω και πολύ χρόνο για να μάθω και να πειραματιστώ...

Εδώ λόγω φόρτου εργασίας δεν πήγα σπίτι μου το πάσχα για 3η συνεχόμενη χρονιά, να μην διακόψω τη ροή του διαβάσματος και θα κάθομαι να παίζω με τα τροφοδοτικά; Καλύτερα να τό 'κλεινα και να πήγαινα να φάω λίγο αρνάκι στην εξοχή...

Καταλαβαίνω το πνευμα σου, αλλά αν λείπουν οι γνώσεις και η εμπειρία και δεν υπάρχει και πολύς χρόνος για εναλλακτικές δραστηριότητες, ένα μικρό κι ίσως εύκολο πείραμα, γίνεται χρονοβόρο κι αμφίβολης αποτελεσματικότητας...

Επίσης, χρειάζομαι μια σίγουρη και μόνιμη λύση...δεύτερο τροφοδοτικό στο κουτί δεν μπαίνει και χωρίς ελαφρύ μοντάρισμα κοκ...

Πάντως σε περίπτωση που τα παραπάνω είναι απλώς λόγια του μεταμεσονυκτίου και το μυαλό μου θα μπορουσε να αντιληφθεί διαφορετικά τη πρότασή σου σε μια πιο παραγωγική στιγμή, θα μπορούσες να μού πείς πώς θα μπορούσα να συνδυάσω δύο τροφοδοτικά;

Αν περιλαμβάνει παιχνίδι με καλώδια και σχετική κοπτοραπτική, μάλλον ο κόπος σου θα πάει χαμένος, αλλά μιας κι αυτά που γράφονται στα φόρουμ δεν γράφονται μόνο για τους συγκεκριμένους που τα γράφουν και τα διαβάζουν εκείνη τη στιγμή, αλλά μπορούν να χρησιμεύσουν σε πολλούς στο μέλλον, ίσως θα ήταν καλύτερα να έδινες μια περιγραφή της διαδικασίας ή ένα συνδεσμο, που θα είναι στη διάθεση του καθενός να το εκμεταλλευτεί..

Για να συνδεσεις παραλληλα δυο τροφοδοτικα συνδεεις στα ΑΤΧ βυσματα των τροφοδοτικων το πρασινο του ενος με το πρασινο του αλλου με ενα καλωδιακι και ενα οποιοδηποτε μαυρο με το μαυρο του αλλου με ενα καλωδιο.Οταν αναψει το ενα που ειναι συνδεδεμενο με τη μητρικη αναβει και το αλλο..

Βγήκε καθαρό και το s&m για τη μνήμη και τον επεξεργαστή, οπότε απο hardware δεν πρέπει να υπάρχει πρόβλημα...

Ετσι κουλά πάντα...τη μια να επανεκκινεί ή να κολλάει δίχως λόγο, την άλλη και με τις παλιές και με τις νέες μνήμες, να βασανίζεται και να μην κάνει κιχ...

Μήπως συμβαίνει πού και που λόγω κάποιας ασυμβατότητας με τον διπύρηνο επεξεργαστή; Έχω ακολουθήσει ευλαβικά πάντως τις σχετικές οδηγίες για την εγκατάσταση των σχετικών προγραμμάτων και τις ρυθμίσεις.

post-135-1442174624,2573_thumb.jpg

να πάρω κάποιο τροφοδοτικό με μονή 12άρα γραμμή

Με τίποτα, όποιος κατασκευαστής δίνει ΜΟΝΗ 12άρα, είναι ΕΚΤΟΣ προδαιγραφών ΑΤΧ 2.2.

Ποιος τα λέει αυτά; Να μου τον γνωρίσεις να του δώσω συγχαρητήρια!!!

Δηλαδή το silverstoon olympia 1000w είναι εκτός προδιαγραφών ή το 1000αρι της Pc power and cooling?

Με τίποτα, όποιος κατασκευαστής δίνει ΜΟΝΗ 12άρα, είναι ΕΚΤΟΣ προδαιγραφών ΑΤΧ 2.2.

Ποιος τα λέει αυτά; Να μου τον γνωρίσεις να του δώσω συγχαρητήρια!!!

Όντως η μονή 12αρα με πάνω από 18-20Α είναι εκτός προδιαγραφών αλλά η συγκεκριμένη προδιαγραφή ίσως και να είναι καλύτερα να μην τηρείται. Πολλά τροφοδοτικά που λένε ότι έχουν 2 ή και 4 12ρες στην ουσία έχουν μία ή δύο όπως θα δεις ανοίγοντάς τα και παρατηρώντας το εσωτερικό τους. Ο λόγος για τον οποίο μπήκε η συγκεκριμένη προϋπόθεση στις προδιαγραφές δεν είναι η καλύτερη απόδοση των τροφοδοτικών οπότε, προσωπικά δε θα με χάλαγε καθόλου ένα psu με μονή 12αρα 90Α.

Και το Silverstone 650, 750 Olympia έχουν μονή 12άρα, όπως και το Pcp&Cooling Silencer 750 Quad...

...ψάχνοντας και διαβάζοντας δοκιμές, συνάντησα κάποιες αναφορές σύμφωνα με τις οποίες νεώτερα μοντέλα high-end βγαίνουν ή θα βγουν με μονή ισχυρή 12άρα...μάλλον κάθε περίπτωση έχει θετικά κι αρνητικά

Μπορώ να ψάξω να σου βρώ τις σχετικές αναφορες που πέτυχα, αλλά με το μτορρεντ να τρέχει είναι σαν νά 'χω κακή 56Κ σύνδεση...αν αναζητήσεις τις δοκιμές των ανωτέρων αναφερόμενων τροφοδοτικών, θα βρείς αρκετά παραδείγματα...

Εμένα μου προτείνανε μονή 12άρα στο φόρουμ του jonnyguru

http://www.jonnyguru.com/forums/showthread.php?t=1930

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.