Jump to content

Αμεση αγορα οθονης!

PainkiLer

Recommended Posts

Πάρα πολύ ακριβή! Η ViewSonic έχει λίγα παραπάνω και είναι 22”. Αν και θα μου πει κάποιος ότι δεν έδινε παραπάνω… πάσο τότε.

Μα κανενας δεν εχει αναφερθει στο θεμα του πανελ????

Tις διαφορες που εχουν ας πουμε τα ΤΝ απο τα MVA???

Οσο για το :

Μια οθόνη για παράδειγμα με μεγάλο Contrast Ratio έχει πρόβλημα (εμένα δεν με πειράζει) στην απεικόνιση του μαύρου χρώματος. Αντίθετα μια με χαμηλότερο δεν έχει πολύ καλό άσπρο. Κατά τη γνώμη μου μια 19άρα είναι μια προσωρινή λύση και αν αισθανθείς την ανάγκη να αγοράσεις μεγαλύτερη το κόστος θα σου κοστίσει παραπάνω. Όσο για αυτό περί Eizo*… ντάξει… Οι καλύτερες οθόνες, αλλά υπερτιμημένες. Αν είχα λεφτά πάντως να πάρω EIZO δεν θα έπαιρνα. Μόλις μου ήρθε η Viewsonic επειδή είχα ζητήσει αλλαγή λόγω καμένου pixel, ευτυχώς δεν έχει ούτε ένα.

ειναι ο ορισμος της παραπληροφορησης και της ημιμαθειας.

Καλύτερη επιλογή πιστεύω ήταν η LG 20'' L204WT-BF που αναφέρθηκε (αν μιλάμε για 20" wide).

Είναι και οικονομική σχετικά, 283 ευρώ.

Kαι μερικές ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με την τεχνολογία των TFT οθονών: http://en.wikipedia.org/wiki/TFT_LCD

Κι εδώ: http://www.tftcentral.co.uk/speccontent.htm

Μα κανενας δεν εχει αναφερθει στο θεμα του πανελ????

Tις διαφορες που εχουν ας πουμε τα ΤΝ απο τα MVA???

Σε αυτό έχει δίκιο ο nikchris...

Εχεις δικιο για την viewsonic,ειναι σαφως καλυτερες,γενικα,αλλα φαντασου με το ζορι πηρα τα 300 ευρω απο τον πατερα μου,τα υπολοιπα τα εβαλα εγω απο αυτα που ειχα.Οποτε παλι καλα που πηρα αυτη και δεν πηρα κατι χειροτερο.

Το μονο που με προβληματησε ειναι οτι μετα απο κανενα μισαωρο που ξεκινησε η λειτουργια της και αφου την ειχα ρυθμισει στην μιση φωτεινοτητα αρχισε να κανει θορυβο ο μετασχηματηστης, προοδευτικα ολο και περισσοτερο.Μετα απο μιση ωρα,την εβαλα στο 100% της φωτεινοτητας και δεν εκανε θορυβο,ενω αν την πηγαινα προς τα "κατω" εκανε ολο και πιο πολυ θορυβο.Αφου το εκανα αυτο μετα απο κανενα 20 λεπτο την ξαναπειραξα και παρατηρησα οτι τωρα τον θορυβο τον εκανε γυρο στο 50 % της φωτ. και την εβαλα στο 34%,αφου με βολευει η χαμηλη φωτ. Ολα αυτα ενω εβλεπα μια ταινια.Μολις τελειωσε η ταινια ο μετασχηματιστης δεν εκανε πουθενα θορυβο!(σε ολο το ευρος της φωτ.)

Μονο οταν πειραζα την φωτεινοτητα εκανε τον θορυβο,οτι αλλο και να πειραζα δεν εκανε.

Μηπως επρεπε να ζεσταθει η οθονη ή επειδη ειναι οι πρωτες ωρες λειτουργιας της εκανε ετσι;Παντως ο θορυβος στο τριτο του σταδιο ηταν δυνατος και εκνευριστικος.

Μια παρατήρηση μόνο:

H Samsung είναι κατασκευαστής flat panels και γενικώς TFT, η Viewsonic όχι (εννοώ ότι αγοράζει τα εξαρτήματα για τις οθόνες της από άλλους κατασκευαστές, πιθανώς ακόμα και από την Samsung).

Due to the immense cost of building TFT factories, the number of major OEM panel vendors is small. Several of the most well-known are Sharp Corporation, Samsung Electronics, Samsung SDI, LG.Philips LCD and AU Optronics. As of April 2006, the three biggest manufacturers are LG, Philips, and Samsung with 22% of the market, followed by AU Optronics with a 19% share.

Eγω δε θα επαιρνα wide για καθημερινη χρηση.

Οσες φορες εχω καθισει σε τετοια μου εχει φανει πολυ ....wide:043: και δε με βολευε καθολου σε browsing κτλ κτλ

Για ταινιες ειναι ομως αρχηγος:071:

Αυτό που λέει ο Candyman είναι αλήθεια… Αν και δεν σημαίνει κάτι αυτό.

PainkiLer έχεις δίκιο, αλλά δεν είναι σαφώς καλύτερες... Πάντα μας κάνουν να αγοράζουμε το πιο ακριβό με τον τρόπο τους. Εγώ ήμουν έτοιμος να αγοράσω τη ViewSonic με τη βάση που μπορείς να ρυθμίσεις το ύψος η οποία ήταν 50-60 Ευρώ πιο ακριβή, ευτυχώς που δεν την αγόρασα! Δεν θα με βοηθούσε πουθενά.

nikchris εσύ είπαμε... Celeron στα 700ΜΗz και crt 15"... Ζήλια ψώρα... Αν σου δώσει την οθόνη του να του πεις όχι...

Το ανέφερα καθαρά ως μία παράμετρο, όχι για κανέναν άλλο λόγο. Κι εγώ θεωρώ τις Viewsonic αξιόλογες οθόνες.

Τώρα γιατί πήρα Acer 19 wide.. λόγω των 210 ευρώ βασικά και γιατί μ'αρεσουν οι wide (παρόλο τα μικροπροβλήματα με τις αναλύσεις σε μερικά games, κ.λ.π). ;)

Εγώ ήμουν έτοιμος να αγοράσω τη ViewSonic με τη βάση που μπορείς να ρυθμίσεις το ύψος η οποία ήταν 50-60 Ευρώ πιο ακριβή, ευτυχώς που δεν την αγόρασα! Δεν θα με βοηθούσε πουθενά.

Έλα ντε... Βάζεις μερικά βιβλία από κάτω και την φέρνεις στο ύψος που θες! ;) Right?

Με τίποτα! Δεν μου αρέσουν οι πατέντες! Θέλω πάνω από όλα να είναι όμορφο! Η οθόνη πάει πάνω κάτω, αλλά όχι η βάση… Μπορείς να βάλεις την οθόνη να κοιτάει όπου θες… Μόνο ύψος δεν μπορείς να ρυθμίσεις. Βασικά δεν χρειάζεται κιόλας… Δεν έχω δει και καμιά οθόνη να το κάνει αυτό. Απλά πριν την αγοράσω φοβόμουν ότι γενικά δεν θα κουνιόταν καθόλου, αλλά ένα παιδί μου είπε ότι δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση και έτσι έγινε…

Nikchris και Lafas1987 παρακαλώ παραμείνετε στο θέμα του thread. Ό,τι διαφορές έχετε που είναι άσχετες με το θέμα παρακαλώ να τις επιλύσετε με pms.

Ευχαριστώ.

Πιο ontopic δεν θα μπορουσα να ειμαι dellman

ειναι ο ορισμος της παραπληροφορησης και της ημιμαθειας.

Επαναλαμβάνω: nikchris Κοιτα πρωτα εδω (ta stickies) και ανακάλεσε

Παιδια η οθονη τα "σπαει".Επαιξα το Pes 6 σε τερμα αναλυση (1680Χ1050) και δειχνει τελεια.Δεν εχω ξαναδει το παιχνιδι με καλυτερα γραφικα.Δεν θελω να ξαναπαιξω pes 6 στο play!Αντε να την δουμε και σε κανενα αλλο παιχνιδι.

π.χ. (P)Resident evil 4.

Επαναλαμβάνω: nikchris Κοιτα πρωτα εδω (ta stickies) και ανακάλεσε

Τα κοιταξα αλλα δεν ανακαλω τιποτα.

Ο φιλος Lafas εχει κανει ενα ρεζουμε απο αυτα που εχει διαβασει απο αλλα forum και δεν στοιχειοθετει τιποτα.

Το να λες ομως οτι:

Στις οθόνες δεν παίζουν ρόλο τα τεχνικά χαρακτηριστικά
Όσο για αυτό περί Eizo*… ντάξει… Οι καλύτερες οθόνες, αλλά υπερτιμημένες.
Μια οθόνη για παράδειγμα με μεγάλο Contrast Ratio έχει πρόβλημα στην απεικόνιση του μαύρου χρώματος.

δεν πρεπει να πεις και τι θεωρεις οτι μετραει στις οθονες?

Δεν πρεπει να πεις γιατι ειναι υπερτιμημενες οι ΕΙΖΟ?

Δεν πρεπει να αιτιολογησεις σε καποιον τα περι contrast ratio?

Εχω απορια.

@PainkiLer ;)

Ακόμα τίποτα δεν έχεις δει... Όλα τα games τα κάνει Cinema! Είναι πραγματικά άλλη αίσθηση... Είχαν απόλυτο δίκιο κάποιοι που έλεγαν ότι με μια GTX ή γενικά με μια πολύ καλή καρτα θες μεγαλη οθονη και Wide...

2001779612480948256_rs.jpg

Όσο για τα τεχνικά χαρακτηριστικά στις οθόνες, ευτυχώς που υπάρχουν κοροΐδα και αγοράζουν οθόνες βάση αυτά. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να πέφτουν οι τιμές και ιδιαίτερα σε οθόνες με χειρότερα τεχνικά χαρακτηριστικά όπως ViewSonic.

O PainkiLer είπε ξεκάθαρα ότι δεν είχε άλλα χρήματα να διαθέσει… για μεγαλύτερο monitor…

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.