Jump to content

Πρόβλημα με μνήμη HIS Radeon 9600 Pro

DividedBy0

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Πρίν δύο μέρες έπαιζα ένα παιχνίδι το οποίο κρέμασε το σύστημα και αποφάσισα να κάνω format (καιρός ήταν). Μετά το format, κατά την εγκατάσταση των Catalyst drivers, το σύστημα "πάγωσε" και έβγαλε μια παραμορφωμένη οθόνη (με γραμμές και χρώματα) απο το παιχνίδι που έπαιζα πριν το format!!!

Είμαι σίγουρος ότι το πρόβλημα είναι στο hardware και πιθανότατα στην μνήμη (του συστήματος ή της κάρτας γραφικών) αλλά ήθελα να ρωτήσω για γνώμες πριν αντικαταστήσω οτιδήποτε.

Ευχαριστώ

... και έβγαλε μια παραμορφωμένη οθόνη (με γραμμές και χρώματα) απο το παιχνίδι που έπαιζα πριν το format!!!

Δηλαδη σου εβγαλε μετα απο format (αρα και restarts) μια εικονα (screenshot) απο το παιχνιδι που επαιζες πριν? η απλα εμοιαζε επειδη ειχε παρομια χρωματα?

Πρωτη φορα ακουω κατι τετοιο, ακουγετε σαν να μην "καθαρισε" η μνημη της καρτας απο το restart..

Δοκιμασες να κλεισεις και να ανοιξεις παλι τον υπολογιστη (απο το κουμπι του τροφοδοτικου) και να περασεις τους οδηγους?

Όχι, ήταν εικόνα απο το SimCity αλλά αρκετά παραμορφωμένη. Αυτό ακριβώς νομίζω ότι είναι ο πρόβλημα, αλλά ποιά μνήμη δεν καθαρίζει; Η RAM του συστήματος ή της κάρτας γραφικών;

Μου το έκανε και δεύτερη φορά (!!) μετά απο νέο format, μετά την εγκατάσταση των Catalyst - παραμορφωμένη εικόνα απο ένα custom screensaver χρησιμοποιώ και πάγωσε ο υπολογιστής.

Είχα στείλει και 2-3 email στην ATI αλλά απαντάνε με τυποποιημένα μυνήματα. Ο κατασκευαστής της κάρτας (HIS) δεν μου δίνει καν την δυνατότητα να επικοινωνήσω γιατί έχει λείξει η εγγύηση.

Η κάρτα μπορεί να είναι προβληματική. Μου κάνει και άλλα προβλήματα με το SMARTGART, αλλά πριν την αλλάξω λέω να βρώ μήπως φταίει τίποτα άλλο.

Διαφορετικους drivers δοκίμασες?

Μηπως αυτοι που βαζεις ειναι προβληματικοι?

Γιατι αν μετα απο ρεσταρτ και λογικά απο διακοπη τροφοδοσίας η μνημη ραμ(ειτε του συστηματος ειτε της καρτας γραφικών) διατηρει τα δεδομένα που είχε περίν το ρεσταρτ, αυτό είναι against the teachings.

Έχω δοκιμάσει πολλές εκδόσεις απο τους Catalyst της ATI σε συνδυασμό με πολλές εκδόσεις για τους driver της motherboard (VIA 4-in-1, Hyperion, κτλ.) αλλά δεν βλέπω καμμία ουσιαστική διαφορά.

Φαντάζομαι δεν μπορείς να την δοκιμάσεις σε άλλο σύστημα έτσι; Αν όχι δοκίμασε να την βγάλεις και να την επανατοποθετήσεις στην AGP slot μήπως αλλάξει κάτι (λέμε τώρα)...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.